46641
-
simonl #28848 Sziasztok,
Hogyan lehet a tálcán lévő intéző ikonba rögzíteni a dokumentumok, képek, zenék, videók könyvtárakat?
Köszönöm -
#28847 Szerintem nála más gond van, mert a korábbi Windows 7-nél egyszer csak nem működött z egér, majd újratelepítette és akkor se megy, szerintem így rendszerfájl hiba kizárható. -
#28846 c: meghajtó méretével van neki gondja, azt kellene megnövelni 40gb-ra, majd utána mehet fel a rendszer. -
404 #28845 hopp-hopp, rosszul írtam
a "c"-n kívül (ahol a win is van,ugye), egyesítsd a partíciókat, ez legyen a "d"
ekkor ugye lesz egy c és egy d partid és semmi más
a d-ből kreálj egy új partciót, és ezt az új partit méretezd akkorára, hogy együtt a jelenlegi c-vel legyen akkora, mint amekkorára kívánod végül a c-t. ez kap egy új betűjelet, ne is törődj vele.
ezt a kettőt ("c" + az új parti) egyesítsd, és legyen "c" a neve
a sorrend fontos, egyszerre csak egy lépést csinálj, 2x-3x is ellenőrizd, hogy nem toltál-e el valamit -
#28844 Törlés allatt a fájlok törlését értem nem a partíció törlését de érdemesebb formattálni. -
#28843 Nem olvastam nagyon vissza de gondolom telepíteni szeretnéd a Windowst.Én Easeust használok partícionáláshoz,egyszerű kis progi,könnyen lehet vele törölni,formázni.Nemtudom neked hány partíciód van,de ha eddig is Windows 7 volt fent akkor én a helyedben formattálnám vagy törölném azt a partíciót,ha már van telepítőlemez,aztán simán a telepítőnél kiválasztod neki a létrehozott üres partíciót aztán feltelepíti és kész,nem kell túlbonyolítani.Nekem 2 partícióm van az egyiken csak a Windows rendszerfájlok,programfiles van így könnyen újratelepíthető hiba esetén. -
404 #28842 ja, hogy elérd, nyomj egy winkey-t, majd a nyilakkal navigálj a futtatáshoz -
404 #28841 legelőször
mint rendszergazdi írd be a futtatásba:
cmd
majd:
sfc /scannow
ezzel leellenőrzöd a rendszerfájlaidat, és ha baj van, automatikusan kijavítja (már ha tudja) -
#28840 pc, win7
valahogy az egyik hatso usb porton felismerte, feltelepitettem mindent ami kellhet, kimentem egy pohar uccsiert, visszajottem es megint nem mukodik. semmi hibauzenet vagy ilyesmi csak nem mozdul. es megint egyik usb port -ra sem reagal. mindenhol ismeretlen eszkoznek irja es nem tudja telepini az osszetevoket. eszkozkezeloben vagy egy felkialtojeles 'Unknown Device' es ennyi. vezerlopultban eger beallitasainal a hardver resznel nem ir semmi. total ures minden...
pffff mi lehet? :( -
404 #28839 pc vgy laptop? win7 vagy xp?
az eszközkezelő mit mond?
-
#28838 windows reinstall utan sincs eger :'(((
ez hihetetlen -
#28837 FAIL. -
404 #28836 hát én is csak fejből, 100 éve nem használtam partició managert...
az unalocated partiból csinálj egy új partit (ntfs, gondolom)
ha tudod, az egész merevlemezedet tedd eggyé (merge partition)
aztán csinálj új partit (create new partition), méretét tetszés szerint (szerintem 20gb elég)
változtasd meg a betűjeleket, az új "c", a maradék "d"
fontos: ebben a sorrendben csináld, az sem baj, ha egyszerre csak egy lépést
-
#28835 Feladom. Nem megy ez nekem. Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél, nem sok ilyen van itt! Majd megkérek egy informatikust ahova el tudom vinni.
-
#28834 Csak 886mb? Akkor elírtad a méretett, hogy mennyivel legyen kisebb a partíció. Amúgy pont jó ez az unallocated (gyakorlatilag szabad tárterült) mert ezt tudod hozzárakni a csillagoshoz. Viszont így még kell felszabadítanod sokat, hogy a c: összesen elréje a 40gb-ot. Ami szintén sok időbe fog telni. -
#28833 Mit csináljak vele? Töröljem, vagy adjam hozzá a csillagoshoz?:(
-
#28832 A fele kész. De így lett a egy unallocated. Azt akkor hogyan is rakjam össze?:S
Beszarok! Az unallocated 886 MB lett?:O
Hogyan? Ezt nem értem:S -
#28831 Ne is mond. MOst látom,hogy 2 óra 27 perc:o
Mi lesz velem ha elmész?:D -
#28830 Elég sok időbe is telhet. -
#28829 Mindegy, már csinálom ahogy mondtad. Most még szarakszik a Quick data moving-al de remélem hamar kész lesz. -
#28828 Értem. Akkor maradjunk a 28817-nél amit írtál. Csak pontosan mennyit vegyek el belőle,hogy az majd később pont 40 GB legyen? Amihez hozzá kellene adni az 2000278 MB. -
#28827 Törölheted, és nem fog teljes méretűre nőni, hanem lesz szabad helyed és a másik paríciód. -
#28826 Mi lenne ha ezt törölném? Akkor csak egy meghajtóm lenne, de akkor az a merevlemezem teljes méretére nőne? -
#28825 Vagy mégse. Sikerült az unallocated-et Local Disk (csillag)-ra változtatnom. -
#28824 Nem talált semmit:S -
#28823 quick szerintem -
#28822 Choose how to look for the deleted partitions:
Quick search for partitions, created by Vista or later OS
Conventional search
Thorough search
Melyik legyen? -
#28821 Ha sikerül megnövelnia 20gb méretét mondjuk 40-re akkor utána felparíciónálod és máris rakható rá a rendszer -
#28820 Akkor talán legyen ez. Hátha valami rendes sül ki belőle. Amúgy csak az a kérdés,hogyan lesz D-ből C? -
#28819 Idáig érhető, de mi lesz akkor azzal a 19.5 GB? Ott fog nekem lógni a levegőben?:D -
#28818 Ez is megoldás lehet. -
#28817 Jobb gombra megjelenő menüben a move/resize partition funkciót válaszd. Megjelenő ablakban a free space before vagy after-hez írd be a csökkentendő méretett attól függően, hogy melyik oldalán van a 20gb-os partíció, ha megvan jobb gomb a 20gb-os partíción és szintén a move/resize funkciót válaszd. majd a megjelenő ablakban a szabad területett add hozzá a 20gb-hoz. Ha midnez megvan akkor a Zöld nyilat választva elkezdődik a tényleges művelet. -
#28816 Nem úgy kellene, hogy 'Recover lost partitions'-el vissza rakjuk és akkor az egész merevlemez lesz a C majd abból kivágva csinálunk egy D-t. És majd utána átírjuk a betűket? -
#28815 Hát most a C az a D meghajtó lett, és a C ami eredetileg 19.5 GB volt, kapott egy ilyen feliratot: (Unallocated) -
#28814 Mindegy, azért nézzük meg hátha itt megy:) -
#28813 Na ha bejött a progi akkor a képernyő alján látod a partícióidat jobb gomb azon a paríción aminek a méretét csökkenteni kell, hogy a C-t növelni tudjad, tehát lehetőleg a c-vel szomszédoson. -
#28812 Az baj, ha a többi nem megy, mert így elképzelhető, hogy a partíció méretezés nem fog összejönni -
#28811 Igen. Megvan.
Az eddigi D meghajtóm lett a C, és az eddigi C az unallocated lett. -
#28810 Switch to full Scale launcher
-
#28809 Egyedül a create partition működik. A többire hibát ír ki.