46641
  • aate
    Friss hirek:
    Bob Muglia a Tech-Ed North America 2010 rendezvény keretein belül saját előadása alkalmával elmondta, hogy a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerek első szervizcsomagja július végétől kezdve lesz elérhető a nagyközönség számára, persze egyelőre még csak béta változatban.

Az SP1-es csomag az összes biztonsági frissítést tartalmazza majd, ami megjelenik az említett operációs rendszerekhez, legalábbis azokat, amelyek az SP1 RTM (Ready To Manufacture), azaz gyártásra jelölt változatának elkészültéig megjelennek. A szervizcsomag alkalmazásával a HDMI audió eszközök teljesítménye javulni fog, de a rendszer működése is hatékonyabb lesz, már ami az energiafelhasználást illeti. A csomag emellett szerver-specifikus fejlesztésekkel is rendelkezik majd: ilyen lesz a Remote FX támogatás, amely a távoli felhasználók számára gazdag 3D-s felhasználói élményt nyújt, de a sorban a Dynamic Memory támogatás is helyet kap, amely a memória felhasználás szabályzását segíti elő méghozzá úgy.

Amennyiben minden a tervek szerint halad, úgy a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerek számára készített első szervizcsomag végleges változata még az idei év negyedik negyedévében megjelenik.
  • exodus2
    Szerintem arra érti, hogy telepítéskor, vagy program használatkor felugró ablakban figyelmeztet hogy szülői felügyeletet kapcsolja ki. Vezérlőpultban pedig nem talál ilyet hogy szülői felügyelet. Gondolom valami buherált win..
  • bon
    A szülői felügyelet részt nem értem, gond van vele vagy hiányolod?
  • IXEMGabeo
    sztem felteszem az XP-t:) sok játékkal szenvedek emiatt na meg ez a nem létező szülői felügyelet is. Sajnálom pedig alapjáraton tetszik a WIN7, azért köszi srácok:)
  • BIZ0906
    Hát inkább javítsák mint betörjenek na nem mintha lenne olyanom a rendszer meghajtón ami bárkinek is kéne.
  • aate
    Talán valakit érdekel: A Microsoft előzetes közlönye szerint a júniusi patch kedden 10 biztonsági csomag érkezik majd a cég szoftverei számára, amelyek közül 7 érinti a Windows operációs rendszereket, három az Office szoftvereket, egy pedig a SharePointot. A Windowsok közül mindegyik érintett a jelenleg támogatottak közül, és a Server Core telepítések sem ússzák meg, ugyanakkor a három kritikus besorolású frissítés szerencsére elkerüli ezeket a rendszereket, igaz, a fontos besorolásúak egyike biztosan újraindítást követel. A kritikus frissítések mindegyike távoli kód végrehajtását lehetővé tévő réseket foltoz be.

A biztonsági csapat közölte, hogy a frissítések egyike gyógyírt hoz az Internet Explorer februári sebezhetőségére. A Microsoft szerint a sebezhetőség az Internet Explorer összes változatát érinti, az 5.01-estől kezdve egészen a 8-asig, amennyiben azt olyan operációs rendszeren futtatják, amely nem ad lehetőséget a védett mód bekapcsolására. Ez a Windows Vistát és a Windows 7-et leszámítva érvényes az összes korábbi Windowsra, de a böngésző Vistán és Windows 7-en is sérülékeny abban az esetben, ha a védett módot valamilyen oknál fogva kikapcsolták.

A SharePoint Services 3.0 szerverszoftverhez érkező frissítés szintén egy már korábban publikált sebezhetőséget orvosol, amelyre május elején derült még fény. A cross-site scripting (XSS) támadás során a bejelentkezett SharePoint-felhasználónak elég egy előre preparált, JavaScriptet tartalmazó URL-t küldeni, amelyre kattintva az a felhasználó kontextusában lefut. A sérülékenység kihasználásával kompromittálható a SharePoint, ellophatók a cookie-kban tárol bejelentkezési információk, a jogosultsági szint emelése is lehetővé válhat, de akár a SharePointban tárolt adatokhoz is hozzáférhetnek a támadó.

Érdemes tudni, hogy a jövő heti patch kedd az utolsó előtti, amelyben a Windows 2000 SP4 és XP SP2 operációs rendszerek részesülnek, ahogyan ezek aktív támogatottsága lejár. Július 13-ától kezdődően nem készül több frissítés ezekhez a platformokhoz, és műszaki támogatást sem lehet igénybe venni, hacsak az ügyfél nem köt külön, egyéni szerződést erre a Microsofttal, természetesen egyedi árazással. Ez a Windows 2000 végét jelenti, míg az XP-nél az SP3 feltelepítésével 2014-ig támogatáshoz jutunk. Azok számára, akik XP-s PC-környezetben gondolkodnak, érdemes tudni, hogy idén valamikor, a Windows 7 SP1 megjelenésével megszűnik a Windows 7 Enterprise licencekkel szerezhető XP downgrade jog, vagyis újabb desktop XP telepítésekre ezt követően nem lehet jogszerűen szert tenni.

• bon
    Szerintem az X-fi kártyát támogatása biztonságban van a Windows 8 esetében is amíg nem lesz másik Creative kártya család, vagy úgy nem dönt a Creative, hogy felhagy a hangkártyák forgalamzásával, fejlesztésével.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem 5.1 van, azt beállítottam a vezérlőpultban és van mély.
  • fery02
    Az oké, de nálam pl only hivatalos driver mellett hiába tekergettem a mélynyomót, mert előtte szoftveresen is be kellett volna állítani mélyhangot, amire nem találtam opciót.
    Engem ez érdekelne, hogy nálad ez az opció hol van (ha azt mondod, hogy nálad sincs, hanem alapból volt már mélyhang, akkor gondolom az én gépem a szar és adjam el sürgősen :)).

Amúgy én is néztem ezeket az Asus Xonar-okat, nagyon sok féle van belőlük ipon-on, ami szimpatikus dolog, szemben a Creative iponos, viszonylag gyér kínálatával (bár hangkártyából lehet nem is lenne illő dolog nagyon sok fajtát kínálni).
    És amúgy ki tudja, lehet ha vennék egy ilyen jobb féle Creative kártyát, mire kijönne az új Windows verzió, a fejlszető srácok lehet úgy gondolják majd, hogy ez a kártya már bizony régi szerintük és nem készítenek normális drivert a következő Win-re.
    Akkor pedig ugyanott lennék, csak közbe kiadok viszonylag feleslegesen 20000-et.

Szal lehet adni kéne egy esélyt ezeknek a Xonar-oknak, ha lesz egyszer ilyened, feltétlen írj róla! ;)
  • Laceee
    Csak nagyon körülményesen lehet elindítani az F1 Challenge 99-02-t (vagy kölönböző tákolmány modjait) W7 alatt, de akkor is 4-5 kör után összeomlik a játék.
  • bon
    De az alap játék jóval régebbi és okozhatja a problémát.
  • bon
    Nos a kapcsolat típusa nálam is vezetékes, az url-nél szereplő ip-t kell megadni a hálózati telepítésnél, ha magától nem találná meg az eszközt.
    Gondolom a kinyomtatott papíron akor rendben van az, ip cím, alhálózati maszk, alapátjáró
    átjárónál a router ip-címének kell szerepelnie, na meg az alhálózati maszk is eggyezen meg a routerével.
  • IXEMGabeo
    köszi:S asszem nem kompatibilis, legalább is azt írja ki, de még próbálgatom, egyébként ez egy 2006-2009-es mod lenne...
  • bon
    Kompatibilis módban próbáld meg indítani. De ősrégi játék, tehát előfordulhatnak műkődési gondok.
  • IXEMGabeo
    Sziasztok,
    F1 Challenge modot elindítom és egyszerűen a menüben kilép a játékból csakúgy és kiírja h a windows, értesíti, ha megoldást talál a problémára blah blah blah szöveg...mi a teendő? miért van az, h nem működik a game és ok nélkül kilép?
  • Jim Morrison
    mikor kihuzom az usb t (nem az a szabvany), akkor eleve eltunik a kijelzorol a LAN kepecske. kinyomtattam a halozati adatokat, es azt irja : aktiv kapcsolat tipusa : vezetekes. itt az altalanos adatoknal van egy url, és a vezetekesnel meg eft ip cim, meg maszk (ja es Mac cim is van).
    most teljesen összekeveredtem :/
  • DarkSector
    oks thx akkor ezért nem találtam sehol ezt az opciót...:P
  • bon
    Elég 1 helyre, nekem a router-ba van kötve. A nyomtató szoftverjében be van állítva a hálózat ip címe meg amit még kér?
  • Jim Morrison
    az nem lehet, hogy nem elég a routerbe kötni? A switch nél is kéne kötögetni?
  • Jim Morrison
    köszi szépen, kipróbálom.
  • bon
    Nálam felajánl egy olyat telepítésnél, hogy a hálózati csatlakoztatást választom akkor megpróbálja megkeresni az eszközt (nálam meg is találja) de ha nem akkor az nyomtatom nincs a listába opciót választva a haladó keresési opciót kiválasztva kézzel megadható a nyomtató ip címe, amit magán a készüléken beállítottam kézzel.
  • bon
    Na egy az enyémmel rokon készülék (D7260) ami számít, hogy csak eggyik csatlakozási módszert lehet egyszere használni, tehát ha ethernet-et akarod használni akkor az usb-t nem szabad bedugni
  • Jim Morrison
    Hp c5180
  • bon
    Milyen nyomtató?
  • Jim Morrison
    nem lehet :/ szerintem tovabb megyek usb sel aztan megnezem mi lesz belole... remelem nem hiaba szedtem le 200megát...
  • bon
    2. ethernetnél nincs lehetőség kézzel megadni, vagy kerestetni a nyomtató?
  • Jim Morrison
    telepitesnek kiadja a valasz lehetosegeket:
    1., kozvetlenul usb vel
    2., VEzetekes halozati kapcsolat ethernettel.

masodikra megyek es nem enged tovabb :/ az elsore meg igen... de vissza leptem, hatha egyszer elfogajdja...
  • bon
    Ha hálózati a nyomtató (írásodból azt veszem ki, hogy hálózati), ez esetben a gépedre fel kell telepíteni a nyomtató driver-ét hálózatos üzemódban, ehhez szükséged lehet a nyomtatóhoz rendelet ip címre. De az is lehetséges, hogy a nyomtató drivere megkeresi a hálózaton magától a nyomtatót, hálózati üzemmódba telepíteve.
  • Jim Morrison
    Hali !
    Van egy nyomtatónk ami alapból egy XPs géphez van kötve. Szeretném az én gépemről is előrhetővé tenni, hogy ne kelljen mindig átmásolni oda az adatokat. Gondoltam annyi elég, hogy összekötöttem még a nyomtatót a routerral. ki is jelzi a nyomtató, hogy hálózathoz van kapcsolva, de én a gépemről nem látom. a routerből a kábelem felmegy a switch be és onnan hozzám ha jól tudom. megnéztem az xp s gépet, és a nyomtató megosztása engedélyezve van, de én így se látom :/ Remélem tudtok megoldást a problémámra. Eszközt(nyomtatót) hozzáadni meg nem tudok.
  • [HUN]FaTaL
    Ebben a formában inkább vicc kategória. :) Tekintve, hogy egy normális X-FI horror áron volt kapható.
  • bon
    Az "enyhe" célzás vagy rávezetés volt a Creative részéről a korosodó kártyák cseréjére.
  • [HUN]FaTaL
    kivéve amikor 1,5 évet kell várni a supportra, lásd Vista
  • bon
    Állandó szenvedés a driverekkel? Felrak és mükődik, soha se kellett még piszkálom, teszi a dolgát. Munkahelyi gépemben is X-fi kártya van, ott sincs vele gond. A lényeg az alpa driver felrakása semmi egyéb program, de ez mindig is így volt a Creative-nál. Én biztos maradni fogok a Creative-nál, ha egyszer kártyát kell cserélnem pl. pcie-re.
  • [HUN]FaTaL
    Nem lesz túl nagy különbség. Én csak azért cserélném le a mostani karit, hogy PCIe-set vegyek, de nagyon drágák. Viszont creative nekem nem kell többet, ez az állandó szenvedés a driverekkel... Következő valszeg Asus Xonar lesz.
  • [HUN]FaTaL
    Mélyet a mélnyomón szoktam állítgatni. :D
  • bon
    Alapból nem lehetséges, esetleg valami külön buheráló progival, mert az asztal ikonok betű színe dinamikusan változik a háttér színének megfelelően, a tervezésnél a mindig látható betűszín volt a cél.

Itt írnak a dologról és valami módosítási lehetőségről is: link
  • fery02
    Először logitech.com-on én is azt nézegettem és nagyon tetszett az is...csak volt még utána ez az újabb széria és például már alapból az döntő pont volt nálam, hogy ennél már reklámozva van, hogy a Center hangszórót fel lehet rögzíteni TFT monitor tetejére is, ami nálam nagyon fontos szempont (X530-nál nem tudom így van-e, de ott nem volt reklámozva), meg még picit nagyobb a teljesítménye is.

Csak ne nagyon menjünk át OFF-ba. ;)
  • bon
    Úgy nézem a képnézegetőt múlhat a dolog, mert a Total Commander kicsomagolja az összes képet. Viszont nem a beépített képnézegető hibája, mert én nem azt használom de még se lehet az ideglenesen kicsomagolt képek között váltani.
    kipróbáltam ugyanezzel a Total Commander-el XP-s virtuális gépen és ott megy gond nélkül.
  • Csaba1990
    Nekem hangfalba a Logitech X-530 van meg. Egyszerűen imádom. Nagyon szépen szól, szal szerintem tökéletes választás. De gondolom az 540 is hasonlóan jó.
    Ez olyan hangfal aminél fel lehet ismerni két hangkártya közt a különbséget.
  • fery02
    Igen, az a Logitech elég jó féle lehet. Már csak "megtisztelésként" is lehet érdemesebb lenne venni hozzá valami komolyabbat.

De amúgy tényleg nincs semmi bajom a mostani kártyával sem...ez valószínűleg azért van, mert nem volt tapasztalatom még jobb hangkártyával. :)

Mind1, szerintem ha veszek is, azt majd inkább csak karácsonyra, ha érezhetően szebben fog szólni vele hangrendszer, akkor legalább lesz majd karácsonyra is meglepetés. :)

Fatal: Ha neked is a 1.04.0090-es driver van fent LS-hez, akkor megköszönném, ha tudnál küldeni valami képet vagy egyéb infót, hogy te hol tudod a mély hangot állítani.