Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Windows 7 Home Premium x64
- AMD Phenom II x4 840 @3200MHz
- 3GB DDR3 1333MHz
- AMD Radeon HD6670 1GB
- 500GB Samung HDD
Ha telepítek valamit most pl.: játékot, behal az egész gép! Egy Chrome-ot alig akar megnyitni és lapokat is csak nagy nehezen azok is töltenek sokáig és akadoznak. Ennyire gyenge lenne a gépem vagy kevés a memóriám? Mi lehet a probléma?
Más...
Érdemes váltani Windows 8.1-re? Ha igen, akkor abból melyik változatra és 64 vagy 32 bitesre?
Utoljára szerkesztette: k0trapali, 2014.10.18. 10:26:13
Feltettem minden vacak drivert, frissítettem. Erre megint olyan lassú lett a convertáláis idő..
Szóval abbahagytam, marad így.
Minden működik, csak most valamelyikre több időt kell szánni. (Legalább ki tudok menni az udvarra míg convertál)
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van olyan program ami leellenőrzi a drivereket és még linket is ad a frissítéshez? (és nem fizetős)
EGY GTX650TI és 344.11 driver van fenn.
Chipset, hol lehet találni hogy melyik verzió van fenn?
És mindent megpróbáltam már frissíteni.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Kipróbáltam a vágó programom és most gyorsabban convertált, de még mindig nem olyan sebességgel mint újratelepítés előtt
Szóval szerintem a directx-el van a baj, de a Windows szerint semmi gond.
Ha csökkentett módban futtatom le a directx-et, akkor esetleg ott jobb eredményt érek el?
A dxdiag nekem semmit nem mond.
Hogyan tudom eltávolítani a directx-et?
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.10.15. 20:59:40
on your system are already A/V decoders installed. Those may not be 100% compliant to directX directives. Working, i. e. compliant decoders, are usually located on your driver CD."
Nincs egy ehhez hasonló programod a vágó programhoz?
Ha a DirectX-el van a gond, mit lehet csinálni?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2014.10.15. 20:28:20
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
TV program, néha 1-1 pillanatra megáll. felvétel közben is és a felvételen is lehet látni/hallani.
Vágó: Dupla annyi időbe telik a convertáló folyamat.
Már 2npja éjszaka megy videó és így nem akadt ki a program.
Akár még 1,5x annyit is fizetnék ezért a programért. Mert nagyon jó.
A Nortonnak eddig semmi baja nem volt a TV programmal.
Semmit.
Valami történik a gépen minden hajnalban amiért kiakad a TV programom.
És utána nem hajlandó elindulni vagy újraindulni a gép. Kijelentkezik, de nem akar leállni, Csak a Reset a megoldás..:S
Valahogyan meglehet tudni hogy mi történik ilyenkor?
Next PC upgrade: 2022
azért én találkoztam olyan frissítéssel amitől az "üdvözöljük" képernyő előtt 10-15 másodpercre beállt a rendszerbetöltés fekete képernyővel és kurzorral
de nyilván user és gép error 😛
Bazinga!
Valamikor régebben rendszeresen volt frissítve és mégis megjártam a .NET Framework egyik frissítésével, hogy semmiféleképpen nem tudtam feltenni, mindig a telepítés végén hibát jelzett, aztán nem volt más megoldás, hogy a naprakész Windows-ról letöröltem az egész .NET Framework-ot és újrakezdtem az 1-es verziótól az utolsóig (4-es kivételével, mert az opcionális)
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.10.06. 20:15:55
Windows telepítés nálam: Windows felmászik, aktiválom, Dell oldaláról leszedett driverek telepítése, legújabb DX telepítése, restart. Ekkor még minden szép és jó, aztán restart után Windows Update és az ez utáni restartot követően teljesen meggajdul a rendszer.
A gépnek semmi baja, nem az itt a gond hanem szerintem az, hogy ennyi frissítést rak fel egyszerre. Csak kérdem én, hogy akkor jól van ez így? Ha kell neki update közben egy restart akkor miért nem csinálja meg?
Mégegyszer nekifutok egy tiszta telepítésnek ma éjjel és erősen gondolkozom rajta, hogy inkább nCore-ról szedek le egy olyan iso-t amibe belevan rakva az összes eddig megjelent frissítés.
Sőt ha van kedved leírhatnád milyen módon telepíted fel a Windows, milyen drivereket milyen sorrendben rakod fel. Milyen egyéb programok (verzió pontosan) vannak felrakva stb.
Egyszer futottam bele olyanba (lehet nálad is ez van), ismerős laptopjához tartozott saját windows telepítő egy külön partíción amit telepítve tökéletesen működött minden míg gyári ms telepítőről folyamatosan hibák, újraindulások voltak, itt inkább a laptop gyártója a hibás mert az adott laptophoz nem adott ki következő generációs oprendszerhez driver/akármi csomagot csak a maga által összerakottal ment.
Félre értés ne essék, nem védem ms-t, bár szerintem sokkal jobb oprendszer mint ahogy az be van állítva.
"Jabar sa bu eeda murishani!"
Az már csak slusszpoén, hogy a munkáltatómnál nem én vagyok az egyetlen aki panaszkodik arra, hogy egy primitív szoftvert mi az Istenért nem lehet elkészíteni Linuxra már évek óta és akkor az emberfia nem költene el egy kisebb vagyont a szoftverekre...állítom, hogy 2 egyetemista 3 csomag kotonért meg egy rekesz sörért 1 éjszaka alatt összepattintaná ezt a szoftvert Linuxra is. De nem....éljen a kapitalizmus (ez már nem ide tartozott de a lendület megvolt, bocsánat.)
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.10.06. 09:08:43
Update felmegy, restart, frissitesek konfiguralasa megint restart es:
A frissiteseken vegzett muvelet nem sikerult, modositasok visszavonasa. Ez megy egy oraja.
A jo k@rva anyad microfos. Komolyan mondom azt tervezem, hogy inkabb linux alol futtatom vboxban ezt a fostengert. Ez vicc.
A laptopok esetében az a trükk, hogy szuper processzort, videokártyát és RAMot tettek bele és még más dolog is, ezért a Windows 7-t vagy 8 is fel lehet tenni rájuk (ez volt a nagy reklám), de mikor adatok írása vagy még az olvasása esetében is észrevevődik a lassulás. Ezért a Windows betöltése is lassúbb a kelletnél.
ILYEN gépem van. Az 5400-es HDD nagyon sokat ront az élményen de BIZTOS, hogy nem emiatt ilyen lassú az update. Érdekes, hogy ma reggel felraktam egy 8.1-et, az 1,5GB updattel elkészült alig 1 óra alatt.
Nagyon szívesen frissítgetném én a rendszert, linux alatt mindig megteszem de ott nem is szopatnak szét azzal, hogy tetű lassú és még szar is.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.10.05. 15:40:29
Most lehet valaki azt fogja mondani, hogy tényleg nagyon nagy jelentőségük van a frissítéseknek, mert biztonsági réseket, stb. oldanak meg. A biztonsági réseket megoldják az antivírusok, mert ritka az az antivírus, amelyik riasztana hogy nincs "naprakészen" a Windows (az MSE biztos riasztana és még van egy pár a sokból).
Azok a frissítések, amelyek nem a Windows-hoz tartoznak, mint pl. ha telepítve van a Microsoft Office, vagy más amit használ is az ember azt fel kell tenni (egyes microsoft szoftverek, extra cuccok vagy esetleg valamilyen driver, amire a Windows talált frissítést).
Ezért jó, hogy a felhasználó válassza ki, hogy mit töltsön le és telepítsen fel a Windows, ne legyen automatikusra állítva, de azok a felhasználók, akik átlag felhasználok és nem értenek a géphez, azok esetében jó, ha teljesen ki van kapcsolva a frissítés.
Tehát a Windows 7-ből is mikor még megjelenik egy SP csomag, akkor érdemes telepíteni.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.10.05. 13:49:00
Régebben újra kellett tenni a gépet, mert a "hasznos frissítés" kárt okozott a gépben!
A beállításokban nem automatikus frissítést állítottam be, de az "okos" windows átállítottam, mi a F**znak?
A gépet pont tegnap húztam újra...
Hogy a fenébe lehet kiszedni azokat a frissítéseket amiket feltett?
Olyanokat tett fel amiket nem akartam, visszaállította hogy minden szemetet feltehessen mikor megmondtam neki hogy én döntöm el hogy mit tehet fel!
Hogyan lehet visszacsinálni a frissítést?
9órámba telt újra rakni mindent, erre 1 pillanat alatt elcseszett mindent a Windows, mert visszaállította a frissítési beállításait!
Miért indította újra a gépet a megengedésem nélkül? Elcseszett nekem egy egész éjszakás convertálást! éS a TV programom se vette fel amit kellett volna amit pont most este volt!