Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://goo.gl/gd6Zi5
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Segítsetek már légyszíves!
Olyan zavaró tényezõvel van dolgom, hogy néhány program parancsikonja elindul normálisan, némelyik, pedig rákérdez, hogy engedélyezem e, a futtatását. Ezeknél az ikonoknál van egy kis "pajzs" jobb lent. Ezt, hogy lehet neki elmagyarázni, hogy késõbb is megbízok benne és ne kérdezze állandóan?
Próbálgattam az ikonra jobb klikk, tulajdonságok, biztonság. De semmi egyértelmût nem találtam erre. Így amit állítgattam, nem is hozott sikert. 😊
Tudom, hogy a felügyelet kezelõt, ha visszább veszem, akkor minden program menni fog, de nem az a célom.
Köszönöm a válaszokat!
Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!
(nincs daemon tools a gépen véletlenül?)
A használqatáról bõvebb infó itt:technet
Elõször bekéri a rendszergazdai jelszót. Utána már többet nem kéri.
ellenörizd itt is a gépet
Lenne egy kérdésem: Windows 7 64bit, és a cpu usage az 50% alá nem esik. Pár napja ez nem volt gond 2-3% között ingadozott de most non-stop 50 körül van. Megnéztem ezzel a "process explorer" nevû programmal. A systemen belül az "smss.exe" az 50%, másik pedig az üres járat ami szintén ekörül van, de régebben ez 90 akármennyi volt. A kérdésem pedig az hogy ez mitõl lehet? Egyik nap még tökéletesen mûködik a következõ nap meg már ilyen. Nem raktam fel elõzõ nap semmi drivert, semmi játékot, gyakorlatilag hozzá se nyúltam a géphez.
(windows 7 tiszta újra telepítése nem segített ugyan úgy fennáll a probléma)
Segítségeteket, ötleteket elõre is köszönöm.
Gép konfig ha esetleg kellene:
Gigabyte alaplap
amd x2 7750 BE
2gb ram
250 gb hdd
gigabyte gt 9600 1gb
Egy viszonylag nyugalmas Windows hûvösebb tudd lenni, mint egy telepítés közbeni példány...
Azért egy "3D applications may suffer critical performance loss with single-core CPU-s" figyelmeztetés akkor elfért volna a dohánytermékeken elhelyezett figyelmeztetésekhez hasonló feltûnõ módon a Vista és 7 dobozain/cd-in, de gondolom ez marketing szempontból megengedhetetlen lett volna nekik, nekem viszont egy új gép megengedhetetlen most anyagi szempontból...
every damn day
Az meg nem csoda, hogy veri a haverjaid laptopjait a géped, asztali gépet nem illik összehasonlítani laptop-al, mert nem azonos kategória.
Az oprendszernek valóban RAM kell, de nagyon szereti a kettõ vagy több magos procikat is. A 2gb ram meg szintén nem egy nagy cucc a rendszernek.
Játékokhoz erõsen ajánlott a 2 vagy 4 mag, 4gb ram társaságában. De ez tapasztalható a játékok gépigényét is megnézve, külön szokták írni az XP és Vista/Windows7-es rendszerek gépigényeket.
Prescont magos procim nekem is volt, utána lett egy core2-es 3 évig majd a mostani corei7 és érezhetõ különbség van a core2-es és corei7-es gépem között ugyanazon videó kártyát használva azonos játékon.
Lenne egy igen komoly problémám, amire egyszerûen 3-4 éve nem találok megoldást, és minden egyes Windows Vista és 7 verzióban fent áll a Vista Beta 2 óta.
A jelenség nagyon egyszerû: minden hardware-es 3D gyorsítást használó alkalmazás minimum 30%, de sokszor 50-60% teljesítménycsökkenést produkál Windows XP-hez képest (természetesen frames/second-ben mérve, VSync minden esetben számûzve jó messzire).
A gépem nem egy mai darab, de XP alatt még játszhatóan futnak rajta az elmúlt évek komolyabb játékai is, viszont Vista/7 alatt már egy 4-6 éves játék is élvezhetetlenül fut.
Konkrétan egy i915 chipsetes ASUS alaplapom van, benne egy Intel Pentium 4 Prescott-2M 640HT 3.2GHz proci, most éppen 3.73GHz-re húzva, 2GB 800-as DDR2, ami így 640MHz-en fut dual channelben, és egy GF7950 GT 512MB GDDR3 VRAM-al alap órajeleken.
Próbáltam vagy 30 féle Post-XP Windowst, 32 és 64 biteseket, Beta, RC, RTM verziókat, Vista Beta 1 alatt még minden OK volt, Beta 2 óta viszont minden verzióban fent áll a hiba.
VGA driverek közûl meg vagy 50-et legalább, WHQL verzióktól kezdve Betakon át Quadro-khoz készült verziókig mindent, a különbség alig érezhetõ volt.
Letiltottam már a HTT-t, XD bitet, SpeedStep-et, mindent amit csak le lehet a BIOS-ban, próbálkoztam 1000 féle driver tweakkel, letiltottam az Aero effektusokat, de egyszerûen semmi, és csak semmi.
Egyszerûen nincs már ötletem, de nem hiszem, hogy a probléma csak nálam áll fent az egész világon(eddig akárkit kérdeztem max 10% teljesítménycsökkenésrõl számolt be XP-hez képest, sõt sokan teljesítménynövekedésrõl még az enyémnél régebbi gépeken is, a google meg minden csak nem a barátom, mert egyetlen keresõkifejezésre sem sikerült még az évek alatt semmi érdemlegeset találnia a probléma tekintetében).
Bevallom õszintén eddig sem haltam bele, hogy nem Win7-et használok, és ezek után sem fogok, de egyszerûen már nem hagy nyugodni a dolog, nem vagyok képes elfogadni hogy programozó létemre kifogjon rajtam egy ilyen dolog, amikor havi szinten szoktam közeli ismerõsök agyhalálban szenvedõ számítógépeit néhány gombnyomással visszahozni a túlvilágból szinte "gyári állapotba" mindenféle adatvesztés nélkül, legyen szó akármilyen HW-ról és OS-rõl. Erre itt az én gépem, ami meg akármit csinálok rokkantnyugdíjasként viselkedik egy újabb OS láttán...
Ha van valami ötletetek vagy hallottatok hasonló problémáról plz írjatok, mert azt nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ennyire gyenge a gépem, XP alatt veri az összes haver Core2 alapú(Pentium DualCore) csodalaptopjait játékteljesítményben(LAN Party-n fel tudnának robbanni az irigységtõl 😄), persze az egykori high-end VGA-m miatt tudom, de pont ezért nem kéne Windows 6+ alatt sem gyengélkednie, hiába õskövület mai szemmel a procim, ekkora hatalmas teljesítménykülönbség egyszerûen elképzelhetetlen, fõleg hogy mindenki állítja jól optimalitált OS a Win 6/7, csak RAM kell neki az meg ott van 2GB...
every damn day
every damn day
Nekem olyan beállítás, vagy prog kéne ami Intézõben, vagy valahogy (total commander) a részletes mappanézetben egy oszlopba kiírja a mappa tartalmát számszerileg, Windows 7 -ben annyi féle oszlopot be lehet kapcsolni, de ilyent nem találtam. Pedig a win már rég tudja, hiszen a mappa tulajdonságában, tartalmaz mellett ott az adat.
Viszont megpróbálom telepítve használni a programot.
Nem lehet, hogy itt a baj? Hova akarja pakolni a beállításait? Esetleg a tulajdonságainál nincs bepipálva hogy rendszergazdaként futassa? (Kompatibilitás fül)
Kivételeket úgy tudom az UACba nem lehet tenni, éppen ezért van kikapcsolva nálam is. 😞