Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GyaxyBoy
Köszönöm a gyors választ. Akkor ez van. Csak azt nem értem még, hogy pl. a settlers 4, Fraps, Total Commander ikonja engedély nélküli, szóval rákérdez minden indításkor, addig a C&C Generals, 3D Studio Max, Maya, Sound Forge, XFire... ezek meg engedélyezettek. A két játék eredeti, szóval még az sem lehet. 😊 Na nem baj. Én maradok az engedélyezéseknél, mint a vírusok bejöjjenek. Bár van AVAST-om, de inkább több védelem legyen mint egy sem. 😊
aate
Friss hír : A Microsoft megerõsítette elérhetõ az sp 1 mindenki számára .Még az updaten nem jelent meg 😞

[HUN]FaTaL
Nem találtam rá megoldást, persze tartományi körzetben biztosan elképzelhetõnek tartom. Na de nehogymár ezért szervert kelljen tartani otthon, megalol 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

bon
Én nem találtam rá megoldást a házirned szerkesztõbe, de szerencsére nálam a program telepítése megoldotta a gondot a tesztgépen, remélema tartományi gépen is hasonló képpen fog viselkedni ha végre rászánom magam a dolgozónak feltelepítnei.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

aate
gpedit.msc -ben nem lehet szabályt állítani ? Nekem Home p. van mind a 3 gépen és abban nem engedélyezett az elérése.

bon
Én is így vagyok vele, lehetne egy engedélyezett vagy megbizható lista.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Azért a mai napig nem értem, hogy miért nincs whitelist. Én bekapcsolva használnám, de ne kérdezzen már minden indításkor (ATT).

aate
Ha nagyon zavar vedd egy szinttel lejjebb,a biztonsági beállításain nem tudsz másképpen változtatni, biztonsági okokból jelenik meg. Az alap programokra nem nagyon kérdez rá. De ha az UAC-t teljesen kikapcsoljuk, nyilvánvalóan sokkal nagyobb veszélynek tesszük ki a számítógépet a nem kívánt módosításokkal szemben, legyenek azok a felhasználó által elkövetett véletlen mûveletek, vagy akár egy a rendszerbe jutott digitális kártevõ tevékenységei.

GyaxyBoy
Sziasztok!
Segítsetek már légyszíves!
Olyan zavaró tényezõvel van dolgom, hogy néhány program parancsikonja elindul normálisan, némelyik, pedig rákérdez, hogy engedélyezem e, a futtatását. Ezeknél az ikonoknál van egy kis "pajzs" jobb lent. Ezt, hogy lehet neki elmagyarázni, hogy késõbb is megbízok benne és ne kérdezze állandóan?

Próbálgattam az ikonra jobb klikk, tulajdonságok, biztonság. De semmi egyértelmût nem találtam erre. Így amit állítgattam, nem is hozott sikert. 😊

Tudom, hogy a felügyelet kezelõt, ha visszább veszem, akkor minden program menni fog, de nem az a célom.

Köszönöm a válaszokat!
[HUN]FaTaL
Furcsa, nem valamelyik régi, nem kompatibilis verzió? Már legalább 30 win7es gépre raktam daemon toolst és semmi baja nem volt egyiken sem + haverok közül sem panaszkodott senki.

aate
Miért nem ír hõfokot? vagy csak jó ?

Armagedown
ezt is megpróbálhatnád :http://support.kaspersky.com/viruses/avptool2010?level=2

Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!

aate
Daemon tools okozott már problémát win7 alatt , távolítsd el, hátha...

7-8 óra fele leszek újra mert el kell mennem. Akkor írok hogy addig milyen fejlemények vannak. Anti malvare még mindig megy, addig remélem ez is végez. Köszi az eddig segítséget.
hõfokot nem ír, core speed ami 2700, és a corve voltage ami 1,344V ami néha ingadozik de nem sok kitéréssel.
van daemon tools rajta. a cpuid-t leszedem mindjárt.
aate
A jelenség hasonlít a túlmelegedés okán lecsökkenõ teljesítményhez is . töltsd le ezt:cpuidnézd meg a hõfokokat. ---
(nincs daemon tools a gépen véletlenül?)

aate
Keress rá manuálisan is, A smss.exe fájl helye C:\WINDOWS\System32\smss.exe itt - a rendszer része. Más esetekben, smss.exe egy módosult vírus, spyware, trójai vagy féreg! pl😞 C:\WINDOWS\system32\1230\smss.exe) Ha nem találsz vírust, Akkor a hardver elemeket kellene átnézni. Merevlemez nem melegszik stb.

Safe módban a windows ugyan úgy lassú: System: NT Kernel & System, most futtatom a squared-t. Egyébb ötlet?
aate
futtasd le azt is.

Rendben. Ezt a squared free-t addig hagyjam?
aate
smss.exe a rendszer része ,de ha van belõle több is a gépen akkor az már álcázott trojai. Nodot futtasd le csökkentett módban is. Akkor nem töltõdik be a legtöbb virus és kitudja szûrni.

Eset online scanner nem talált semmit. Ezután nézem squared free-t. (eléggé lassú minden rajta)
Köszi a gyors válaszokat, végig futom ezeket gyorsan. Remélem segíteni fognak. Nod 32-t használok, tegnap az nem talált semmit, pedig még frissítettem is.
ede0001
A runas parancsod próbáld meg /savecred paraméterrel.

A használqatáról bõvebb infó itt:technet

Elõször bekéri a rendszergazdai jelszót. Utána már többet nem kéri.
aate
#34862 hsz-ben hasonló probléma volt ,a tulajdonságok panelon nincs bepipálva hogy rendszergazdaként futtassa ? Ha nem telepített program (csak másolt,és mappából indul)Akkor próbáld meg telepíteni a játékot.

aate
smss.exe lehet megfertõzte egy trójai alkalmazás, spyware irtót futtass.futtasd ezt: a-squared free(milyen virus védõt használsz ? )
ellenörizd itt is a gépet

Sziasztok

Lenne egy kérdésem: Windows 7 64bit, és a cpu usage az 50% alá nem esik. Pár napja ez nem volt gond 2-3% között ingadozott de most non-stop 50 körül van. Megnéztem ezzel a "process explorer" nevû programmal. A systemen belül az "smss.exe" az 50%, másik pedig az üres járat ami szintén ekörül van, de régebben ez 90 akármennyi volt. A kérdésem pedig az hogy ez mitõl lehet? Egyik nap még tökéletesen mûködik a következõ nap meg már ilyen. Nem raktam fel elõzõ nap semmi drivert, semmi játékot, gyakorlatilag hozzá se nyúltam a géphez.
(windows 7 tiszta újra telepítése nem segített ugyan úgy fennáll a probléma)
Segítségeteket, ötleteket elõre is köszönöm.

Gép konfig ha esetleg kellene:

Gigabyte alaplap
amd x2 7750 BE
2gb ram
250 gb hdd
gigabyte gt 9600 1gb
Gyermekeim játszanak olyan játékokkal (pl. Gates of Andaron), amelyek csak rendszergazdai jogokkal indulnak. Általánosan nem akarom õket rendszergazdává tenni. Van olyan megoldás, hogy ezen megadott programokat rendszergazdai jogokkal futtathassák anélkül, hogy ehhez minden alkalommal meg kellene adni a rendszergazdai jelszót?
Nézd még meg esetleg a hõmérsékletét a procnak (BIOS)-ban, + egy ram teszt sem árt (bár ezt már beépítették a win 7 -be)
Egy viszonylag nyugalmas Windows hûvösebb tudd lenni, mint egy telepítés közbeni példány...
aate
Nem a másolás a gond, hanem vagy a kiírás vagy az iso file rossz . Szerez be egy ,,tiszta lemezt" az integrált,elõre aktivált lemezekkel sok probléma lehet.

TheLostOne
Értem, tehát a MS nem optimalizálta megfelelõen a Win Vista és 7 OS-t a régebbi mikroarchitektúrájú, pl esetemben Netburst processzorokra, annak ellenére hogy ezek teljesítik az operációs rendszer hardwarekövetelményeit, és az említett 4-6 éves játékok esetén pedig az adott játék ajánlott követelményeit is.

Azért egy "3D applications may suffer critical performance loss with single-core CPU-s" figyelmeztetés akkor elfért volna a dohánytermékeken elhelyezett figyelmeztetésekhez hasonló feltûnõ módon a Vista és 7 dobozain/cd-in, de gondolom ez marketing szempontból megengedhetetlen lett volna nekik, nekem viszont egy új gép megengedhetetlen most anyagi szempontból...

másolt 😉

every damn day

bon
De példának felhozhatnám a 4 éves munkahelyi laptop-om is, elvan 2gb ram-al, nvidia vga-val a Windows 7-es oprendszer, de ha valami számítás igényes dolgot futtatok egybõl lassú a gép, az XP-s ikertestvére kevesebb ram-al teljesít hasonló képen.

bon
Itt a válasz: "A gépem nem egy mai darab..." ideje cserélni.
Az meg nem csoda, hogy veri a haverjaid laptopjait a géped, asztali gépet nem illik összehasonlítani laptop-al, mert nem azonos kategória.
Az oprendszernek valóban RAM kell, de nagyon szereti a kettõ vagy több magos procikat is. A 2gb ram meg szintén nem egy nagy cucc a rendszernek.
Játékokhoz erõsen ajánlott a 2 vagy 4 mag, 4gb ram társaságában. De ez tapasztalható a játékok gépigényét is megnézve, külön szokták írni az XP és Vista/Windows7-es rendszerek gépigényeket.
Prescont magos procim nekem is volt, utána lett egy core2-es 3 évig majd a mostani corei7 és érezhetõ különbség van a core2-es és corei7-es gépem között ugyanazon videó kártyát használva azonos játékon.

TheLostOne
Hi!

Lenne egy igen komoly problémám, amire egyszerûen 3-4 éve nem találok megoldást, és minden egyes Windows Vista és 7 verzióban fent áll a Vista Beta 2 óta.

A jelenség nagyon egyszerû: minden hardware-es 3D gyorsítást használó alkalmazás minimum 30%, de sokszor 50-60% teljesítménycsökkenést produkál Windows XP-hez képest (természetesen frames/second-ben mérve, VSync minden esetben számûzve jó messzire).

A gépem nem egy mai darab, de XP alatt még játszhatóan futnak rajta az elmúlt évek komolyabb játékai is, viszont Vista/7 alatt már egy 4-6 éves játék is élvezhetetlenül fut.

Konkrétan egy i915 chipsetes ASUS alaplapom van, benne egy Intel Pentium 4 Prescott-2M 640HT 3.2GHz proci, most éppen 3.73GHz-re húzva, 2GB 800-as DDR2, ami így 640MHz-en fut dual channelben, és egy GF7950 GT 512MB GDDR3 VRAM-al alap órajeleken.

Próbáltam vagy 30 féle Post-XP Windowst, 32 és 64 biteseket, Beta, RC, RTM verziókat, Vista Beta 1 alatt még minden OK volt, Beta 2 óta viszont minden verzióban fent áll a hiba.

VGA driverek közûl meg vagy 50-et legalább, WHQL verzióktól kezdve Betakon át Quadro-khoz készült verziókig mindent, a különbség alig érezhetõ volt.

Letiltottam már a HTT-t, XD bitet, SpeedStep-et, mindent amit csak le lehet a BIOS-ban, próbálkoztam 1000 féle driver tweakkel, letiltottam az Aero effektusokat, de egyszerûen semmi, és csak semmi.

Egyszerûen nincs már ötletem, de nem hiszem, hogy a probléma csak nálam áll fent az egész világon(eddig akárkit kérdeztem max 10% teljesítménycsökkenésrõl számolt be XP-hez képest, sõt sokan teljesítménynövekedésrõl még az enyémnél régebbi gépeken is, a google meg minden csak nem a barátom, mert egyetlen keresõkifejezésre sem sikerült még az évek alatt semmi érdemlegeset találnia a probléma tekintetében).

Bevallom õszintén eddig sem haltam bele, hogy nem Win7-et használok, és ezek után sem fogok, de egyszerûen már nem hagy nyugodni a dolog, nem vagyok képes elfogadni hogy programozó létemre kifogjon rajtam egy ilyen dolog, amikor havi szinten szoktam közeli ismerõsök agyhalálban szenvedõ számítógépeit néhány gombnyomással visszahozni a túlvilágból szinte "gyári állapotba" mindenféle adatvesztés nélkül, legyen szó akármilyen HW-ról és OS-rõl. Erre itt az én gépem, ami meg akármit csinálok rokkantnyugdíjasként viselkedik egy újabb OS láttán...

Ha van valami ötletetek vagy hallottatok hasonló problémáról plz írjatok, mert azt nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ennyire gyenge a gépem, XP alatt veri az összes haver Core2 alapú(Pentium DualCore) csodalaptopjait játékteljesítményben(LAN Party-n fel tudnának robbanni az irigységtõl 😄), persze az egykori high-end VGA-m miatt tudom, de pont ezért nem kéne Windows 6+ alatt sem gyengélkednie, hiába õskövület mai szemmel a procim, ekkora hatalmas teljesítménykülönbség egyszerûen elképzelhetetlen, fõleg hogy mindenki állítja jól optimalitált OS a Win 6/7, csak RAM kell neki az meg ott van 2GB...

aate
ha nem fejezi be a telepítést akkor a telepítõ lemez is lehet rossz.(Hibás írás,esetleg buherált lemez)

aate
Ha vissza áll az elõzõ OS. gondolom az a Vista. Akkor nézd meg a képernyõ tulajdonság panelon ,hogy a monitor az elsõdleges ,mindenféle külsõ eszközt válasz le a gépbõl (usb) nyomtató stb, internet maradhat.

nem, egy kijelzõ van csak

every damn day

aate
Videó kártyára nincs rákötve a tv? Én is több kijelzõre tippelek.

Ja pont így csinálom 😊, csak pont 15 478 mappát kell végig néznem, hogy mindegyikben csak 1 fájl maradjon, ezen akartam valamit gyorsítani, egy ctrl+shift + enter -hez hasonló bill lenyomással...
bon
Nincs több kijelzõ csatlakoztatva a gépre? Ha igen akkor a másik lett az elsõdleges kijelzõ, így azon van a kép.

Képzeld elindul a telepítés, de kb a telepítés felénél a monitorom kikapcsol, LEDje villog, gép búg és megy, de semmire nem reagál. Újraindítás után persze a telepítõ leállt, vissza az elõzõ OS-hez. Mi lehet?

every damn day

[HUN]FaTaL
tcmdben nyomsz egy ctrl+q-t és akkor a másik oldalon kiír róla mindenfélét.

Sziasztok!
Nekem olyan beállítás, vagy prog kéne ami Intézõben, vagy valahogy (total commander) a részletes mappanézetben egy oszlopba kiírja a mappa tartalmát számszerileg, Windows 7 -ben annyi féle oszlopot be lehet kapcsolni, de ilyent nem találtam. Pedig a win már rég tudja, hiszen a mappa tulajdonságában, tartalmaz mellett ott az adat.
bon
Bejött a dolgo, telepíteni kell és egybõl nem szól érte az UAC.

[HUN]FaTaL
Ez lett volna a következõ tippem, a telepítõs verzió. 😊 Lehet hogy a registrybe írkálja a beállításait és ahhoz kér engedélyt? Nem tudom. Vagy használjatok mpc-hc-t az portable mindig és nem kér jogosultságemelést csak a társítások megváltoztatásához. 😊

bon
Tudtommal saját könyvtárján kívül máshova nem dolgozik, oda meg van jogosultsága, Rendszergzadaként futtatás nincs bekapcsolva, UAC kivételeket én se találtam és kikapcsolni meg nem szereném.
Viszont megpróbálom telepítve használni a programot.

bon
Köszi, egyenlõre még nem sikerült megkerülni, de próbálkozok.

[HUN]FaTaL
"a program portable, tehát nincs telepítve."

Nem lehet, hogy itt a baj? Hova akarja pakolni a beállításait? Esetleg a tulajdonságainál nincs bepipálva hogy rendszergazdaként futassa? (Kompatibilitás fül)

Kivételeket úgy tudom az UACba nem lehet tenni, éppen ezért van kikapcsolva nálam is. 😞