46641
-
kjhun #37943 A Win7 sem kezeli le rendesen a 4GB RAM-ot 32biten??
Valami patch van hozzá pár napja, bár lehet nem teljesen legális!
Windows7_32bit_patch_support_4GB
Ha netán valaki ki akarja próbálni. De saját felelősségre. -
kjhun #37942 Ha nem találod, akkor ezzel a progival kényelmesebb :)
Cleantemp
Letöltöd, berakod a Windows könyvtáradba, csinálsz egy parancsikont neki, ezután a létrehozott parancsikonnál a Cél sorban lévő parancsot kibővíted.
Alapból ez: C:\Windows\Cleantemp.exe
kibővíted erre: C:\Windows\Cleantemp.exe /y /a
Alkalmaz, Ok, és katt a parancsikonra, és törli a %TEMP% környezeti változó által definiált mappa tartalmát.
Ahogy bon írta, Vista és 7 esetén itt: Users\felhasználó neved\AppData\Local\Temp
XP-n meg itt van: Documents and Settings\Felhasználóneved\Local Settings\Temp
Ez a progi sok kalóz XP EE DVD-ken megtalálható, de nem nagyon használták ki sosem, még a WPI alatt se nagyon, amikor a progikat telepítteted fel vele (kiválasztod milyen progikat tegyen fel és azokat felhasználói beavatkozás nélkül csendben feltelepíti), pedig minden program után a %TEMP% könyvtárat ki lehetne vele pucoltatni. Én már évek óta használom, igaz XP-n. -
Razero #37941 Helló!
Win Media Player-ben, ha van egy lejátszási listám, ami egy bizonyos könyvtár tartalma, és ha abba a mappába rakok egy új számot, akkor az megoldható-e, hogy az a szám automatikusan bekerüljön a lejátszási listába is.
Előre is kösz -
#37940 Olyan előszokot még fordulni, hogy 1 könyvtáron belül külön van a 32bit-es és 64bit-es indító exe. De a natív 64bit-es programok esetében leginkább külön 32bit-es és 64bit-es telepítővel szoktam találkozni. -
#37939 pl a firefox 64 bites verziojarol es sok olyan programrol, ami egyutt 32 es 64 bites is.. :S -
#37938 Mert 32 bites a program. -
#37937 Ha x86-ba rakja a programot akkor az x86-os is, nem pedig x64. Melyik programról van szó? -
#37936 Az miert van, hogy a 64 bites Win 7 a x.86 mappaba rakja meg a 64 bites programokat is? Igy mar nem 64 biten mukodnek? -
#37935 Köszi szépen. -
#37934 Aki használja innen még a Bins-t.
Ma a KIS2011 felsikoltott, hogy a Bins-ben iszonyatosan brutál trójai van, scannelt, törölt, újraindította a gépet. Ettől függetlenül a Bins fut.
Másnál is jelezett a víruskergető? -
#37933 itt van egy teszt :Windows 7 - Windows 7 x64 vs Windows 7 x86 -
#37932 32Bit vs 64 Bites processzor: A processzorok-64-biten -
#37931 Web browsers 32 vs 64 Bit:
32Bit vs 64 Bites processzor -
#37930 Ezt tudom de azért érdekelt volna egy teszt. -
#37929 Mert nincs is értelme, egyértelmű hogy a 64-es jobb! PL :
A Windows 64 bites verziója hatékonyabban kezeli a nagy mennyiségű közvetlen elérésű memóriát (RAM-ot), mint a 32 bites rendszerek.
Kb. 1-3% átlagos sebességnövekedéssel kell számolni, ami a gyakorlatban nem észrevehető. Kivéve, ha natív 64 bites programok futnak, amik kihasználják a több memóriát és az összes processzormagot. ezek jelentősen gyorsabbak lehetnek. -
#37928 Tud valaki olyan tesztet ahol a 32-es és a 64-es rendszer sebességét tesztelik, mert én kerestem de nem találtam semmi említésre méltót? -
#37927 Igen tapasztaltam, már de megoldást se kerestem rá. -
#37925 Olyat tapasztalt már vki, h az internetbeállítások ablaka sehogysem jött be? Se IE-ből, se Chrome-ból, se vezérlőpultból. Neten találtam tanácsokat, de egyik sem jött be. Újra kellett tennem a rendszert, mert így koleszban nem tudtam netezni, mert proxyn keresztül megy, amit viszont ott lehet csak beállítani tudtommal. -
#37924 Köszi neked is!:) -
#37923 Köszi!:) -
#37922 Tudom, hogy születésnap, de fellehet bele venni adataokat azt írta. -
piamania #37921 Tessék!
Névnap -
#37920 Aha! Talált egyet. -
#37919 Ez szülinap te! :) -
#37918 pl: link de valószínűleg jó néhányat találni még a google segítségével. -
#37917 Hi!
Azt kérdezném, hogy win7nél van e olyan addon vagy mini alkalmazás ami az asztalon megjeleníti az aktuális névnapot? Hasonlóra gondolok, mint az óra,vagy nap kijelzése. -
#37915 Partíció törlése a telepítővel, majd létrehozása szintén a Windows telepítővel és mehet rá rögtön a rendszer, ez a legjobb megoldás és legtisztább megoldás, XP esetében is ezt ajánlom. -
#37914 Arra rakja a rendszer boot fájlokat,(ezt akkor hozza létre ha win 7 telepítővel formázod a partíciót.(eltávolítani nem szabad,rejtet partíció )
Formázd újra úgy telepíts, lehetőleg MSDN-röl származó lemezel(win 7sp1 ) Ne írj be szériált lesz 30 napod aktiválni, ha nem megy írj privátban, segítek. -
Lowosan #37913 Köszi megpróbálom akkor ezeket
nekem eddig win xp-m volt mindig úgy csináltam, hogy simán formáztam a winyót és ment rá a friss xp
A mostani partíciót érdemes törölni és újat létrehozni ha win7-et rakok fel?
Meg magától létrehoz egy 100 megás partíciót az mire kell? -
#37912 Másik parancs ami még beválhat :
-Parancssorba írd be: bootsect.exe /nt60 SYS /force
-Indítsd újra a gépet -
#37911 Előfordulhat ,hogy parancssoros javításnál két parancs kell :
Bootrec.exe /fixMBR
Bootrec.exe /fixBoot -
#37910 valószínű rossz loaderel aktiváltad a windowst vagy nem jól csináltad.
Amennyiben problémád van a rendszerbetöltéssel, akkor a legtöbb esetben megoldja ezt az MBR (Master Boot Record) visszaállítása. Ezt könnyedén megtehetjük egy telepítő lemezzel.
Megjegyzés: ha a géped megpróbál bebootolni de elakad akkor safe mode-ban kell indítani a rendszert.
1.Bootolás Windows telepítő lemezről
A menüből pedig kiválasztod a "számítógép javítása" menüt.
Válaszd ki a megfelelő verziójú Windowst a listából és kattints tovább gombra.
Most láthatod a rendszervisszaállító menüt.
A legtöbb esetben nem szükséges parancsokkal bajlódnod, elég ha kiválasztod az automatikus javítást a menüből. Ez leellenőrzi a gépet és általában kijavítja a hibákat. Ha mégsem, akkor még mindig használhatod a parancsokat.
2. Parancssoros helyreállítás - A helyreállításhoz a következő parancsot kell beírnod :
bootrec /fixmbr
-
#37909 A biosban az a partíció van beállítva elsődlegesnek amire a win7 van telepítve? -
Lowosan #37908 Próbáltam 2 telepítő lemezzel is.Mások meg írták,hogy működik nekik rendesen -
#37907 Ez lehet sok mindentől próbáltál másik telepítő lemezt? -
Lowosan #37906 Sziasztok!
Ma telepítettem fel Win7-et,de miután felraktam nem akart a rendszer bootolni
kiirta,hogy BootMGR is missing. És hogy nyomjak Ctrl+Alt+Del az újraindításhoz
Próbáltam utána még feltelepíteni a win7et de akkor már megfagyott telepítésnél a gép.
Most vissza felraktam az Xp-t ami fel ment egyből
Nemtudjátok mi lehet a gond?
Köszi előre is a válaszokat -
Puhos #37905 Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy a monitor jobb alsó sarkában lévő ikonok közül néha egy a gép bekapcsolása után nem jelenik meg. Tegnap a Realtek hangkártya ikonja nem jelent meg, ma meg az egér vezérlője nem jelent meg. Azonban a két hardver ettől függetlenül működött. Az ikonok "Ikonok és értesítések megjelenítése" opcióra vannak állítva. mitől van ez? -
Morgolodo #37904 Nem értem. Ha a meglévő, telepített, aktivált rendszerem merevlemezét egyszerűen elhajítom, akkor csak tudom egy másik merevlemezre telepíteni és aktiválni ugyan azt a Windowst, hiszen már cseréltem merevlemezt az elmúlt évben, akkor sem volt gond. Én arra lennék kíváncsi, hogy párhuzamosan használni (egyszer az egyikkel, másszor a másikkal indítom a gépet) úgy, hogy mindkettőt aktiválom (mintha a másik nem is létezne), tudom-e (azért merült fel bennem némi kétely, mert, ha pl. veszek 3 laptopot a családba, amiknek a paraméterei egyeznek, akkor elméletben elég egy rendszert venni, hiszen, ha csak a hardver összetevők számítanak, nyilván stimmelni fog a hardverekből kiolvasott adat, az aktivált sorozatszámmal)? Azért érdekelne, hogy az eredetiség ellenőrzés miket vesz figyelembe, mert a hardver nyilván egyezik, de a telepített szoftverek nem fognak. A virtuális gép, nekem nem jött be, mindig zsákutcába futok benne, vagy egy 3d-s alkalmazás nem megy, vagy internet kapcsolat nincs, vagy nem tudok egy drivert telepíteni stb. Sokkal jobb lenne egy "100%-os" rendszer. Eddig is használtam, de macerás aktiválás nélkül, "loaderezni" szintén nem vágyom. Az MS oldalán erre nem találtam példát. -
Laceee #37903 Lehet, hogy sikerült megoldást találnom a rejtélyes Notebook megállásomra: Idle állapotban vagy böngészés (net/sajátgép) közben beáll a gép, egérre, billentyűre nem reagált, csak a kikapcsolásra.
Megoldás a következő lett: Windos 7 egyszerű téma az aero helyett.
Windows élményindex: Videokártya NVIDIA GeForce GT 130M 5,3
Játékra szolgáló videokártya 6,4
Elvileg bőven jó lenne a videókártya teljesítménye az Aero témára.
Gondoltam megosztom, hátha valaki hasonló problémákkal küszködik.
Újra telepítettem a rendszert, még VGA drivert sem raktam fel, ezért gondolom a windows az egyszerű témát állította be, felraktam a VGA drivert, használtam a gépet 2 napig, semmi gond nem volt vele, ezért elkezdtem volna személyre szabni, ahogy beállítottam az Aero témát egyből jelentkezett a fent említett probléma. -
#37902 Úgyanaz a Windows 7 aktiválása nem fog menni ami már a rendszereden fent van 1x. De amúgy is logikusabb lenne Virtuális gépet hsználni kisérletezgetés céljára.