46641
-
#45840 Próbáld eBay-en. -
Bal0924 #45839 Lehet ösztönző hogy váltson az ember, de akkor legyen jó a 10!
Én azért próbálkozom a 7 visszaállásra. Még az volt az egyetlen rendszer ami tökéletes volt!
Olvastam egy 10es buildet ami kijavíthatja az ami nekem kéne, de az valamikor jövő nyárra ígérik. De addig meg használjam hibásan ezt a szar?
Jó a 7 kicsit lassú, mint a 10 teli hibával.
Vissza az eredeti kérdésre, nem lehet megszerezni a kód beírása nélkül? -
#45838 Rohadjon meg, aki ezt kitalálta! ;-) -
#45837 Váltás ösztönző a problémák a Windows 7-el. -
#45836 Azért fura hogy az újabbnál nincs ilyen(vagyis kiválasztod és letöltöd)..... -
Bal0924 #45835 De a 10meg használhatatlan. nálam. -
#45834 Warez tiltott. Amúgy egyre több a gond a Windows 7-el is. Nem úgy viselkedik mint régen, gyanús, hogy nem véletlenül. pl a frissítések letöltése telepítése
Utoljára szerkesztette: bon, 2016.02.27. 13:50:02 -
Bal0924 #45833 Máshogyan nem lehet megszerezni a májkroszofttól a win7es telepítő cd-jét.
Mint innen?
Kód beírása nélkül szeretném a telepítőt.
Elegem van a 10ből vissza szeretném kapni a hibátlan oprendszert.
És nem egy olyan telepítőt, ami telepítés után még órákig-napokig töltöget a frissítésekért.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.02.27. 13:37:33 -
Nuki #45832 Köszönöm a választ! -
#45831 Itt volt a megoldás ha valakit érdekel. -
#45830 Üdv!
Bár nem w7 hanem w8.x de remélem tudtok segíteni.
Minden frissítés fel lett telepítve amit talált de nem ajánlja a w10-re való frissítést. Hogy lehet előcsalogatni?
Eredeti a windows.
Előre is köszönöm a választ! -
#45829 Igen, már nem forgalmazzák. Támogatása is már csak kiterjesztve van. Windows 10 van helyette. -
Nuki #45828 Sziasztok!
Előfordulhat az, hogy a Microsoft weboldalán már nem kapható Windows 7? -
#45827 Hülye lenne. ;-) -
iceeman #45826 értem,köszönöm! -
#45825 Vásárolj egy Windows 8.1-et vagy 10-et. Többi téma már warez. -
iceeman #45824 Uraim,szép napot mindenkinek,lenne egy kérdésem tisztelettel. Win 7 Ultimate-t használok ami kb 2 éve fut és eddig semmi probléma nem volt vele,frissitések jöttek rendesen. Egy pár napja viszont minden rendszerinditás után pár perccel bevág egy ablakot hogy nem eredeti a Windowsom,holott a sajátgép/tulajdonságok/alapvetö rendszerinformációk alatt azt irja hogy a Windows aktiválva van,kiirja a termék azonositót is,és megjelenik az eredetiségi matrica is. Emellett minden program (pl Aida 64) eredetinek látja az oprendszert,és a frissitések is jönnek azóta is. Hálásan köszönök minden segitséget,szép napot! -
#45823 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
#45822 Pedig hallhattál volna, mert 1000 éves dolog. Link -
#45821 Lehet F9 ESC,stb.
Vagy úgy is lehet hogy a BIOSban előhívod a boot menüt. -
#45820 Ilyenről még nem is hallottam! :-D Gyorsító pendrive? A Commodornak volt valami Turbo (külső memória vagy mifene) cucca, annak több értelme volt. -
#45819 Típus függő, hogy mi alkalmas. Amúgy nem érdemes ilyennel kinlódni, inkább SSD. -
#45818 Rendszerint nyomni kell valami F gombot pl F12-öt a boot-hoz. -
#45817 Az mitől lehet, hogy egy új, 32GB-os, 3.0-s pendrive nem alkalmas a Windows szerint rendszert gyorsítani, egy sokéves 2GB-os 2.0-s(?) pedig igen? -
tdi #45816 Windows 7-et szeretnék feltelepíteni. Átállítottam BIOS-ban, hogy CDROM-ról bootoljon. Kijön a fekete kép, azt írja hogy Loading operating system... Boot from CD/DVD:
Ez után pedig elindítja a régi oprendszert. Valami ötlet? Előre is köszönöm. -
#45815 Értem.
Visszatérve a kérdésedre, hogy hogyan lehet eltüntetni, itt is ez a kérdés és a válaszok között van a megoldás, kicsit mókolós de hát ez van. :)
http://superuser.com/questions/12955/how-can-i-remove-the-option-to-eject-sata-drives-from-the-windows-7-tray-icon
-
suba53 #45814 Ez nem egyértelmű. Én minden BIOS-ban AHCI-re kapcsolom a SATA üzemmódot, de a legtöbb esetben ez nem jár a telepítéskor automatikusan együtt a lecsatolhatósággal.
A Gigabyte lapoknál van olyan opció, hogy egyenként beállíthatod a SATA portokra, hogy eSATA-ként kezelje, vagy sem.
Az eSATA-ra állított portok nyilván lecsatolhatóak, de a többi nem, pedig mind AHCI-re van állítva.
ASUS biosban eddig nem fedeztem fel ennek analógiáját. Lehet, hogy ha van eSATA lehetőség, akkor automatikusan lecsatolhatóra állítja, majd később a driver eldönti, hogy eSATA a port, vagy belső SATA. -
#45813 Chipset összefüggést nem figyeltem meg, az én 5 éves X58-asom pl ilyen, de a hp microserverem, a munkahelyi gépem Z97-es alaplapom is ilyen, ott biosban eszközönként tiltható a lehetőség. -
#45812 Csak azon múlik hogy biosban be van kapcsolva az ahci üzemmód vagy sincs, találkoztam olyan alaplappal is amiben alapértelmezetten be volt meg olyannal is aminél nem. (lehet van olyan hdd ami nem támogatja, régebbi sata-sak, de ezt nem tudom) -
suba53 #45811 Én is elég sok gépet telepítek, de általában a normál telepítések után nem szokott lecsatolhatóként megjelenni a HDD.
Találtál valamiféle összefüggést a lecsatolhatóság megjelenése, és hardver elemek között? Chipset, gyártó, stb?
Amúgy a rendszer diszket valóban nem engedi lecsatolni, de csak mert "használatban van" . De amúgy ugyanúgy megjelent a listán, mint a többi SATA HDD. És a többit sikeresen le is lehetett csatolni, mintha külső eSATA lenne.
Azért örülök, hogy végül is megoldódott. -
#45810 Helló! Nem tudom itt tudtok-e valami bölcsességet mondani a problémámra: AMD Catalyst programot frissítettem 13.9-ről a legújabbra, 15.7.1-re (Radeon HD5770 kártyáról van szó), és a játékokban valami ultracsúnya karakterek lettek minden betűből. Asztal, intéző, firefox továbbra is szép.
Visszaraktam a 13.9-et de a játékbeli szövegek továbbra is csúnyák.
Hogy lehet visszacsinálni a normális szöveget? -
#45809 Sok gépet telepítek és az esetek 99%-ban 1 winyó van a gépben, na azt nem fogja engedni lecsatolni. -
#45808 Nem csoda, hogy a Matrix Storage telepítése után eltűnt, mint írtam driver-ben kikapcsolható. -
suba53 #45807 Végül is az oldotta meg, hogy felraktam az Intel Matrix Storage Manager drivert. Azután eltűnt a SATA diszkek lecsatolhatósága.
Érdekes, más alaplapoknál, amik hasonló Intel chipsetekre épülnek, a telepítés után nem jelentek meg lecsatolhatóan.
Azért az érdekelne, hogy a registry-ben hol lehet ezt állítani. -
Tripod #45806 Köszi a választ mindenkinek, de sikerült megoldanom rufussal. -
suba53 #45805 Azért gond, mert akinek készül az nem elég körültekintő, így belefuthat néha hogy lecsatol olyan diszket is, amit nem akar, aztán majd pánikol, hogy eltűnt.
De hangsúlyozom, hogy az elmúlt kb ötszáz Win7 telepítésemkor ilyen nem fordult elő. Vagyis ez valahogy nem a default érték.
Az alaplap: ASUS P5K-E WiFi AP. A wifi eszközt is lecsatolhatónak mutatja. -
#45804 Ez miért gond? AHCI beállításokkal természetes (ugyanis menet közben cserélhető funkció miatt van így), driver-ban és egyes bios-okban kikapcsolható. -
suba53 #45803 Sziasztok!
Van egy kis problémám. Új telepítésű Win7 64bites. A fix SATA lemezeket eltávolíthatónak mutatja az eszközök eltávolítása listán.
Nagyon sok Win7-et telepítettem már, de ez csak most jött elő. BIOS-ban nem látok olyan opciót, ami erre utalna.
A lemezkezelőben SATA eszközön az Eltávolítási Házirend alapértékét 00000002-nek mutatja.
Másik gépen ez az érték a diszkeknél 00000001
Valószínűleg ez adja meg az eszköz eltávolíthatóságát, de nem tudom hol tudom szerkeszteni ezt az értéket.
Előre is köszönöm. -
#45802 Sztem sehogy se tudja formatálni (win alól sem) Fat32 (? biztos? fat32?) -re a pendrive-ot (egyes gagyi, hamisítvány pendrive-okat NEM lehet formatálni NTFS-re simán win alól, progival se, megoldása: parancssorból lehetséges csak) Így rufus meg más progi se fogja tudni.
Viszont nem értem, miért akarja FAT32-re (sztem ezt összekeverte), mikor win mérete eleve nagyobb mint 4Gb, fat32-es pendrive-ra meg rufus se akar pakolni, az is ntfs-re akarja konvertálni)
Megoldása: Leformatálod pendrive-ot fat32-re (simán win-alól), majd (rendszergazda) parancssorba: "convert X: /fs:ntfs" (" -jelek nélkül, X pedig a pendrive jele!!). Átkonvertálod NTFS-re.
Majd az RMPrepUSB -vel (FORMAT nélkül!) felrakja rá a win10-et. Videó a segítséghez.
Ennyi.... És már boot-ol is pendrive-ról, telepítheti a win10-et.
Nem kell itt kicsomagolás, futtatás, mindenféle parancssorok, ide cfg-oda cfg....
Ezzel a megoldással ~3 perc. (iso pendrive-ra másolás sebességétől függ).
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.01.24. 09:31:13 -
#45801 "Csináld magad!" módszer:
Formatáld te magad a pendrive-ot a "szokásos" módon ha engedi akkor tedd a követknezőket:
Csomagold ki a ISO-t valamely erre alkalmas programmal a pendrive-ra(winiso,7zip,stb).
Töltsd le a syslinux 4.04-et csomagold ki a syslinux.exe-t és futtasd le ezzel:
"syslinux -maf pendrive-meghajtóbetűjel:" -(de tényleg arra pendrivera írd!!!!)
Keresd meg a chain.c32 fájlt másold a pendrive gyökérmappájába,mellé hozz létre egy syslinux.cfg fájlt ezzel a tartalommal:
default chain.c32
append ntldr=/bootmgr
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.01.23. 22:45:50