Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
akkor mivel tévesztem össze?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

bon
Emlékeim szerint a Pro nem volt 50 ezer

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

biomage
Mi történt a windows 7 el? miért lett ennyire olcsó?
Például a Pro 64 bit hun csak 36,000FT, legutóbb amikor néztem 50,000Ft volt.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Tetsuo
Oh, jo hogy szoltal! 😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Kösz a tippeket!
Most már mûködik a mentés!
bon
Elérhetõk az e havi frissítések.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

penge96
Elég rég írtam, hogy mindig átáll a fényerõ a Windows bebootolásakor. Azóta is próbálkoztam megcsinálni, de rohadtul nem változik semmi... Arra viszont rájöttem, hogy a Windows alap színbeállításait használja, amit a "Kijelzõ Színkalibrálása" alatt lehet beállítani. Na, ha a színkészleteknél kiveszem a pipát a "Windows Kijelzõ Kalibrálás használata" mellõl, akkor meg a tök alap full kontrasztos képet adja be... Nem vágom mi az isten van, és nem én vagyok az amatõr, akárkinek meséltem senki nem vágja, hogy mi lehet a probléma... Én már csak arra gondolok, hogy valami program bezavar... de mondom, szûz Windowson is ezt csinálta...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

DarkSector
Jah értem, csak fura nekem, hogy a D-n változgatott, mert ott törléskor nem volt rejtett, most rejtett.
És reinstall elõtt meg ugye nagybetûs volt a C-n most kisbetûs...😊

Én total commander-t rejtett fájlok bekapcsolásával szoktam használni, ezért veszem észre ha változik valami. 😊

Amúgy köszönöm a segítségeket, ezekszerint nem hiba ....

Az aktíválást nem tudom eddig UGYANEZT a lemezt aktíválni kellett mindig most elõször nem...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
A lomtár elnevezést azóta megnéztem még két különbözõ gépen is c: meghajtón kisbetûs, a többin nagy betûs a könyvtár neve, ha nem mondod nem eszem észre, bár nem is szoktam használni (elsõ amit kikapcsolok telepítés után) így figyelni sem.

bon
Elõre aktivált telepítpõvel lehetséges az az autó aktiválás. Vagy legális telepítõ lemez + kód használatával is.

DarkSector
Akkor ez fura, mert énis teljessen így tudtam hogy ilyen nem létezik, hogy emlékezzen.
A telepítõ régi, és nem alapban aktív...szóval ez döbbenet számomra.

Csinálhatja vírus vagy hekk progi?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
c: így írja: $Recycle.Bin más partíción pl. e: $RECYCLE.BIN

bon
Nem létezik, hogy emlékszik a kulcsodra, de az elõfordulhat, hogy alapból aktivált telepítõt használtál a telepítéshez és ezért van aktiválva.

DarkSector
Még amit nem értek:

Elsõ reinstallkor, a C meghajtómra került egy rejtett <$Recycle.Bin> mappa.
Ez oké lett volna, de fura mód kisbetûkkel van írva.

Valamint a D meghajtón maradt <$RECYCLER.BIN> és mappák (egyiksem volt rejtett). Amiket nem engedett törölni!!!
Majd átvittem a másik rendszerembe a vinyót és mint adattároló megnéztem, a 100MB-os System Reserve-t és a C meghajtót formáztam.
A D meghajtóról meg töröltem minden szir-szar-t....itt már engedte törölni ezeket a mappákat.

Namármost megint újratettem.
Megint autómatán AKTÍVÁLÓDOTT a rendszer.
Valamint ezekután a C meghajtón ugyanaz a rejtett mappa volt, ez okés, mert kell lenni de nem emlékszem hogy kisbetûs mappa volt-e eredetileg.
Valamint most már csak a D-n egy <$RECYCLER.BIN> mappa volt, ámde ahogy lennie is kell rejtett állapotban.

Kérdezem én ebben van valami gond vagy ez manapság már normális viselkedésnek számít?

DarkSector
Nem.
Már közben ráálltam egy ujratelepítésre, mert reménytelen volt a helyzet.
Egyrészt sikerült megoldani a Net.framework 4.0-át, mert van a telepítõben REPAIR.

De itt jön a csavar.
Semilyen C++ vagy egyébb Microsoft cuccot, nem tudok telepíteni vagy törölni.

Nah de itt a következõ feladvány:
Mielõtt újratelepítettem beugrott egyszer egy kis ablak, amit amúgy furcsáltam is, hogy rákérdezett a kucsomra mármint amivel regisztráltam a win7-et hogy tegyen esetleg egy backup-ot róla, mondom NE TEGYEN.

Most újratelepítettem a win7-et és érdekes módon AHOGY elsõnek felállt a win, már AKTÍVÁLVA volt.
Ez létezhet?
Létezik olyen valami ami a telepítés után emlékezne a régi kulcsomtra és kérdezés nélkül aktívnak ítélné meg a win7-emet?
(telepítéskor kinyomtam azt hogy automatikussan aktíváljon a neten keresztül)

Érdekes mert a REDSZER-ben azt írja hogy Aktívált win7.....most hogy van ez?
<#confused>

bon
Javítást futtatva javult a helyzet?

bon
Megkeresed a mentés könyvtárat és jobb gomb tulajdonságok biztonsági fül, majd megnézed, hogy a felhasználódnak van e teljes jogosultsága a könyvtárhoz, ha nincs akkor beállítod a teljes hozzáférést.

Hello!

Bocs, de hogyan tudom a mentési könyvtár jogosultságát ellenõrizni?
DarkSector
Kíváncsiságból lefutattam egy tesztet, ez azért jutott eszembe, mert már a Win7 Update se tudott sikeressen feltenni 5 frissítést, szóval....

DarkSector
Nah még van egy kis Runtime Error-om is, ez mi a faszomtól lehet? Másnál megy a cucc ugyanazen az oprendszeren.

DarkSector
megvan ha ráirányítom, azt írja hogy invalid.

bon
Én megpróbálnám beszerezni a hiányolt telepítõ fájlt.

DarkSector
Üdv ...

Baromi nagy a gondom.
Egy ideje, ha valami programot le szeretnék törölni, ez a kis ablak fogad:

Többek közt eddig ezeknél amiket próbáltam:
Microsoft Silverlight 4.0
Net.framework 4.0
Microsoft Xbox 360 Accessories 1.2

Érdekes dolog még az is, hogy van egy P2600-as gamepadom. Egy másik ugyanilyen rendszerben mint az én Windows 7 x64 sp1-em tökéletessen megy ha a 2 drivert és software-t felteszem, és a vezérlõpultban ha a gamepad-ot próbálom, megy tökéletessen és van REZGÕ funkció.

Mikor ugyanezt ezen a problémás rendszeren próbálom, érdekesmód felmegy mind a 2 progi a controllerhez, de a tesztnél csak a gombok visszajelzése megy de már a REZGÕ funkció valamiért nem.

Arra tippelek, hogy ezek a bajok összefügghetnek. Volt itt-ott még 1-2 apróbb gondom, de ezek amikkel nem tudok mit kezdeni....

Valakinek van valami tippje erre? <#help><#help>

bon
A mentési könyvtár jogosultságát nézd meg Windows 7 alatt.

Segítságet kérnék.
XP és win 7 megosztva van fenn. Xp virusos lett. win 7 mûkõdik, de spiderman 3 játék nem tartja meg a mentéseket. Ha kilépek, újra elejétõl kezdi.
A virusos xp bezavarhat, vagy mi lehet a gond. Korábban xp-n semmi gond nem volt.

bon
Monitor gyártó oldaláról, nem mindne monitorhoz szkot lenni. De ha van akkor célszerû feltelepítennni.
De képrnyõ kitöltési probléma esetén érdemes megnézni a driver beállításokat is (Nvidia esetén asztal méretének és helyzetének beállítása menüpont).

annak is van? honnan tudok letölteni?

aate:

Csináltam képeket a Hdtune-al de átméretezve sem tudom felrakni õket, mert akkor már túl kicsik. Talán az lesz a legjobb ha elviszem valami szervízüzletbe és ott megnézik. Nem nyaggatlak tovább. Kösz az eddigi segítségedet! 😊
bon
Monitor driver-e fent van?

1680*1050 a natív felbontása ennek az LG tv monitornak

Formáztam egyet a vinyón és újraraktam a win7et. Játékokban ha 1280*720-ban akarok játszani, akkor nem tölti ki a kép az egész képernyõt, így össze van nyomva. Emlékszem, hogy az eszközkezelõben a videókártyánál írta, hogy plug and play monitor vagy valami hasonlót, az is lehet, hogy máshol. Keresgéltem de sehol nem találtam erre megoldást. Legújabb driver van fent.

aate
Ram tesztet memtesztel lehet csinálni. De ki próbáltad ,hogy kivetted az egyik modult ? msconfogiban automatán induló progikat kiszelektáltad ?

Nincs rajta kodek csomag. Azzal a hdtune pro-val lehet ram tesztet csinálni? Mert ha igen akkor letöltöm egy másik oldalról és úgy talán tudnám használni.
bon
Start menübe beírod, hogy msconfig (mint az eddig megjelent Windows-oknál is), majd az automatikus indítás fül.

DellPeter
kérdés!
win7-ben hol találom meg a rendszer indításakor betöltõdõ progik listáját? van pár, amit az istenért se tudok kilõni, és indításkor nagyon szarakszik a gép.
Indítópultban nincsenek bent, Skype, Instant Nero Burn, meg hasonlók mindig beülnek rendszerindításkor...

köszi

PS2, 360, jatekaim.hu

köszönöm.Lecseréltem,de nem módosította....maradt minden a régibe,mpedig rámentem az alkalmazásra :S

aate
Próbáld meg aktiválni ha nem megy akkor a telefonos aktiválást válaszd és magyarázd el tönkrement az alaplapod.

Sziasztok.
Alaplapot szeretnék cserélni,de van egy oem-es windows 7 rendszerem ami aktiválva van ezen a lapon.
Ha kicserélem a lapot újra meg kell vennem a win 7-et?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

bon
Megnéztem a betûkészlet telepítést, dupla katt a betûkészlet fájlon, majd a megjelenõ ablakban a telepítés gomb,. Amúgy nekem alapból a rendszer része ez a betûtípus, tehát telepíteni se kell. így jöhet a második lépés amit írtam az átállítás.

mi az? 😊
A betûkészletrõl van szó,hogy egy betûkészletet se tudok telepíteni,mert hiába kattintok rá semmi....nem is lehet rákattintani.

aate
Kodek csomag azt te töltöd le (windows kodek pack, xvid ac3 stb)Win 7 nem szereti az ilyen csomagokat. hdd rendesen a helyén van? érdemes ki venni és vissza rakni, azt ha nem jutsz semmire egy újra telepítést megpróbálni de nem hinném hogy win 7 hiba lenne, próbálkozz hardveres fórumokon, vagy szerviz. Más ötletem nincs <#szomoru2> Egy Mem teszt azért még nem ártana !

A hdtune-t sajnos nem tudom használni mert már volt korábban a gépen (30 napos trial) 😞
Táp feszültségek jók. Nem tudom mit értesz a tuningolás alatt, de szerintem nincs. Mi az a kodek csomag? (Ha segít valamit egy ilyen laptopról van szó.)
aate
???

aate
Ha a memóriákkal külön egyenként is fagy, akkor lehet más lesz...mem teszt egy nagyon egyszerû dolog automatán csinálja a dolgát, csak ki kell írni azt annyi (de lehet flopyra is...) táp feszültségek jók ? Nincs tuningolva a gép, proci, vga ? Kodek csomag remélem nincs a gépen !(videó, hang kodek pack stb )Esetleg hozz létre egy új felhasználó fiókot ott is teszteld.

de pont ez a poén,hogy nemtudom telepíteni,mert nagyon halvány szürke a telepítéses fül...tehát nem engedi.

A memóriák már voltak cserélgetve, nem az a gond. Ezt a hdtune-t letöltöm és teszek majd ki képeket az állapotokról. Viszont Windows Reinstallt nem szeretnék több féle okból...
Ezt a cd- rõl bootolásos dolgot utoljára hagynám, ha végleg nem találok/találunk megoldást. 😊
aate
Hdd teszt : hdtune

aate
Ha nem legális a wint használsz akkor is csak olyat rakjál fel ami megbízható forrásból van (msdn, vagy eredeti)Mert a variált módosított gamer ,black win stb azok okozhatnak ilyen problémát. De szerintem ez nálad hardveres gond.

aate
Hõfokok jók . Automatán induló programokra gondoltam (msconfig ) memtest86 iso ezt írd ki bootolható formátumba cd-re, majd bebootolod.
(win 7 telepítõ akkor is jó ha nem eredet ! telepítés helyet javítás és ott a win memtest. De elõbb vedd ki a 1 gb memoriát és indítsd úgy a gépet akkor is fagy ? Majd fordítva a 2 GB veszed ki. memoriák egyformák sebességben típusban ?