Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Freddycom
Igen, le is lett futtatva, 99 pontot kapott a HDD, és azt hiszem 3 olyan szektor volt, ami nem hibás, hanem vmi enyhébb minõsítést kapott. Írta is, h ebben az állapotban garanciális javításra még nem jogosult.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

bon
Neked a HD sentinel futtatását javasoltam vagy javasolták már?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
lemezellenõrzést ajánlanak: link

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Freddycom

exTrem
Ezt a programot honnan lehet leszedni, hogy megmutassa mitõl kaptam kék halált ?

Freddycom
Sajnos a hiba továbbra is fennáll. :(

Üdvözlet Mindenkinek!
IBM T41-es laptopot használok Windows 7-tel régóta, most használom mindig a bluetooth-t is. Amikor hibernálom, vagy kikapcsolom a gépet, utána mindig kézzel be kell kapcsolnom rajta a bluetooth-t. A bluetooth beállításoknál nem találtam olyan opciót, ahol be lehetne állítani azt, hogy automatikusan bekapcsoljon. Ha valamilyen megoldást tudnátok, azt szívesen venném. Meghajtók rendben vannak.
bon
igen, de a beépített bcdedit parancs is segíthet: link

Igen, próbáltam már a telepítõvel javítani. Amikor a telepített windowsokat keresi, akkor csak azt észleli, hogy valami probléma van a boot-al, és ki is akarja javítani. Amikor rámegyek, hogy repair and restart, akkor gyorsan csinál valamit és újraindul a gép. De akkor se akar az én merevlemezemrõl bootolni, hanem csak cursor villog a bal felsõ sarokban, vagy kiírja, hogy invalid partition table.

EasyBCD-vel lehet valami trükközni?

bon
Windows 7 telepítõ lemez sok esetben képes helyrehozni a sérült Windows 7-et, be boot-osz a telepítõ lemezzel, majd a telepítés indításának képernyõjén lehet számítógép javítást kérni.

Milyen lemez javítás funtkciót?

bon
Frissítsd a Directx-et is. De könnyne lehet, hogy valami oylan programot raktál fel ami bekavart a rendszernek. Szerintem Ebbõl újratelepítés lehet.

bon
Lehet, hogy döglõdik a winyód? Nézd meg HD Sentinel-el.

bon
Játékban szintén be kell állítani az 5.1-et. Youtube-os 5.1-es videóval meg mégnem találkoztam (szerintem nincs is), csak kivétel nélkül sz*r minõségû 2.0-al.

bon
Telepítõ lemez javítás funkcióját próbáltad már a nem induló Windows 7-en?

Hello ! Egy olyan problémám lenne hogy bármilyen játékot elindítok Win7 x64 SP1 alatt mindig kifagy appcrash- problémával :S Ez mitõl lehet ?Olvasgattam küldöli fórumon és driverre gyanakodtak de mindenbõl a legfriseb van fent :S
Tetsuo
Nem hiszem, Open Office-t hasznalok. ;) Ez erdekes.
Es az mitol lehet, hogy gepinditasnal azt irja ki, hogy "No Hard Disc detected." :O Dehat van, anelkul amugysem indulhatna el, szoval..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

exTrem
*Power dvd

Na de, még így se vagyok ott ahol kellene lennem. Az oké, hogy zenéz már tudo khallgatni rendesen mélyládával, de youtubeos videókat meg zenéket nem tudok pluss játékban sem jön a mély még mindig, bár engem inkább a youtube-os rész érdekelne ....

exTrem
Azért ez vicc azt kell, hogy mondjam. A power svs simán hozza a mélyhangot, igaz ott is kicsi állítgatni kellett, de a winapm meg a media player meg a youtube meg nem ???? ez mi ??

exTrem
Akkor megnézem a power dvd-t :)

Üdv!

Ma sikerült ubuntuval tönkretennem a windows 7 bootloaderjét. Így a windowsomat sehogy se bírtam elindítani (volt recovery dics, és rebuilbcd is, de semmi). Szereztem egy másik HDD-t amire feltelepítettem egy w7-et. Ezen beállítottam, hogy futtassa fel az én eredeti HDD-mrõl a Windowst, ami sikerült is, csak most az a baj, hogy a bootmgr partíciója ezen a másodlagos HDD-n van. Hogyan tudnám ezt átdobni a saját merevlemezemre? Vagyis hogyan lehet a boot partíciót átállítani?

DarkSector
THX megvan a fejhalgatót kell "Alapértelmezett"-nek rakni. :)

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
Hangkártya vezérlõpultját nézd meg, ott is a csatlakoztatásról szoló részt.

DarkSector
Miért van az hogy Win7 Home Premium-nál feltelepitettem a skype-ot.
A baj az hogy alapon a laptop hangszóróján megy minden hang, de ha bedugom a fejest arra kellene automatikussan átváltani.

Ezt miért nem teszi meg a skype? Mert így szar hogy folyton nekem kell a "Beállítások" menüpontnál átváltani a fejesre....:S

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

aate
Nálam is a PowerDvd játszik 5.1-ben. De csak 5.1-es zenét :)

bon
Ja és még a program is fontos, pl most kipróbáltam egy 5.1-es koncertett, a media player nem 5.1-es játsza le, míg a powerdvd már 5.1-ben, de úgy is van beállítva a program.

bon
Természetesen ez jól ki is hallható a zenébõl, sztereó esetében a mély a középsõ vagy a két elsõ sugárzóból jön inkább, míg 5.1-nél a mélyládából.

bon
Sztereó felvételeknél nem várható, hogy normális mélyláda használat legyen, de 5.1-es vagy olyanban ahol valóban ott a mélycsatorna na ott már szólnia kell rendesen.
Nálam is ha elindítok egy sima mp3-at akkor szól a mélyláda, de nem nagy dinamikával, de ha elindítok egy 5.1-es videóklippet ott már szól rendesen.

aate
Vezérlõpult->Hangbeállítások-hangeszközök kezelése -eszköz beálítás 7.1 -re van állítva ?

aate
Szerintem a mélynyomó csak akkor fog megszólalni, ha valamelyik alkalmazás megszólaltatja (mondjuk a powerdvd 5.1 csatornás film lejátszásakor), vagy ha game modeban kipipálod a bass management fülnél az Enable Bass Redirectiont. (5.1 hangszóróbeállításnál)

exTrem
Na most bsplayernél rábukanntam vmire. Csak ennél a programnál fut egy ffdshow nevû program, azon belül rákattintottam a dolby decoderre és most ad basszust de hol nagyon nagyot hol kicsit, össze vissza ugrál a hang.

exTrem
Ennyire nem értek már hozzá, hogy így elállítsak mindent. Nincs letekerve semmi. Eneble Bass redirection is be van kapcsolvva, nem értem. Ennek szólnia kellene már akkor is ha nem is állítanék rajta semmit. Próbéltam bsplayyerrel, media playerrel, winamppal, mindennel.

bon
A Genius hangrendszer jól van beállítva? A mély hang nincs letekerve? Esetleg nem futt valami Equalizer a háttérben ahol el van állítva valami?

exTrem
Sima Media Playert használok, de youtube-os videóknál sincs semmi basszus csak a másik 5 hangfal szól ... Nem értem

bon
A használt lejátszó programban be van állítva az 5.1

exTrem
Feltettem a driver-t be is állítottam win7-ben is, hogy 5.1 meg a creative console-ban is be van állítva az 5.1 de semmi :(. Valamit kihagytam ?

bon
Én simán rászoktam telepíteni a régire az újabbat.

exTrem
Akkor driver cleanerrel szedjem le ami most van fent és tegyem fel ezt ? Vagy feltehetem ezt rögtön ?

bon
A SBXF_PCDRV_LB_2_18_0015.exe nevû driver van fent semmi más, vezérlppult\hangnál bevan állítva az 5.1 és mükõdik jól. Természetesen a használt méedialejátszó programban és játékban is be kell kapcsolni az 5.1-et, mert alapból sima sztereó szokot csak lenni.

exTrem
#37080-ra megoldás ? :/ Úgy hallottam Bon, hogy neked is X-Fi-d van, nem tudnál segíteni ?

bon
"Néhány szó a TPM modulról

A TPM egy mikrochip, amelyet arra terveztek, hogy alapvetõ biztonsági funkciókat biztosítson, elsõsorban titkosítási kulcsokat tároljon. A TPM általában a számítógépek alaplapjára van felszerelve, és egy hardverbuszon keresztül kommunikál a rendszer többi részével.

A platformmegbízhatósági modullal (TPM) rendelkezõ számítógépek létre tudnak hozni kriptográfiai kulcsokat, és titkosítani is tudják azokat. Ezek után már csak a TPM tudja visszafejteni ezeket a kulcsokat. Ezt a folyamatot gyakran a kulcs „kötésének” vagy „burkolásának” nevezik, és ez biztosítja, hogy nehogy kitudódjon a kulcs. Minden TPM tartalmaz egy fõ burkolókulcsot, az úgynevezett tároló gyökérkulcsot, amelyet maga a TPM modul tárol. Egy TPM által készített kulcs titkos része nem elérhetõ semmilyen másik összetevõ, szoftver, folyamat vagy személy számára.

A platformmegbízhatósági modullal rendelkezõ számítógépek létre tudnak hozni olyan kulcsokat is, amelyek nemcsak hogy be vannak burkolva, de amelyek használata bizonyos platformjellemzõkhöz van kötve. Az ilyen kulcsok burkolását csak akkor lehet feloldani, ha a platformjellemzõk ugyanazzal az értékkel rendelkeznek, mint amikkel a kulcs létrehozásakor. Ez a folyamat a kulcs „lezárása” a TPM-eszközhöz. A kulcs visszafejtését pedig „kinyitásának” hívják. A TPM képes külsõ adatok lezárására és kinyitására is. A lezárt kulcs a BitLocker meghajtótitkosításhoz hasonló szoftverek használatával mindaddig zárolhatja az adatokat, amíg a megfelelõ szoftver-, illetve hardverfeltételek nem teljesülnek.

A TPM használatával a kulcspárok titkos részei az operációs rendszer által vezérelt memóriától függetlenek. Lezárhatja a kulcsokat a TPM modulba, illetve ellenõrizheti rendszer állapotának bizonyos jellemzõit, biztosítva ezzel a rendszer „megbízhatóságát”, mielõtt a kulcsokat kinyitná vagy használatra kiadná. A TPM a saját belsõ vezérlõprogramjait, illetve logikai áramköreit használja az utasítások feldolgozására, vagyis nem támaszkodik az operációs rendszerre, így nincs kitéve az operációs rendszer vagy az alkalmazások biztonsági hiányosságainak."

forrás Micrsoft technet oldal

Freddycom
Végignézegettem a BIOS menüpontokat (nálam F2 a BIOS menü), nem volt semmi ilyesmi.
És tulajdonképpen ez mit segítene? Az utolsó mondat csak közli velem, h 'és ott láthatjuk, h nincs TPM telepítve'.

bon
Ja a kábel tesztelésnek asztali gépnél van értlem az alaplap és a winyó között.

Can't find TMP Device-re meg ezt találtam:

Press Del key to enter BIOS
go to Advanced BIOS Features
go to Trusted Computing this shows there is NO TPM installed

Freddycom
Még nem, most megtettem, kíváncsi leszek mit produkál. Kösz szépen a választ.

bon
Bios frissítést próbáltad már?

daxan
Nincs átalakító...Sima vga kábellel van összekötve....

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

MerlinW
Unity kikapcsolható a bejelentkezõ képernyõn (alul Gnome Classic-ot választva)

[merlinw.org]

Usb fejhallgato okozta megint.Amióta kihuztam,azota indul rendesen a win7

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

exTrem
Nos, tegnap vettem egy Genius 5.1 6000-es hangfalszettet és be is üzemeltem de: Mindent jól dugtam össze, a bemeneti jack kábelek színe ráadásul még olyan is amilyen a hangkártyámon a bementi nyílások színe ( SB Audigy X-Fi 7.1-es kártya ) szépen szól minden körben egyet kivéve a mélyládát. Egyszerûen megõrülök, hogy nincs basszusom, minden szól csak ez nem és nem tudom mi lehet a gond. Sok helyen utánanéztem már de eddig semmi sem segített. A poén az, hogy ha a kábeleket kicserélem hátul és a subwoofer-t dugom be mondjuk a front line in helyére, akkor rögtön szól a basszus csak ugye a hangok jönnek már más helyrõl, nem onnan ahonnan kellene nekik. Amikor a rendes helyre vannak bedugva a kábelek és win7ben a hangtesztnél ahol 5.1-re van állítva a tesztre nyomok érdekes módon amikro a basszushoz ér jó nagyot szól a basszus de máshol semmi ... Valaki tudna valamit segíteni ? :) Letöröltem eszközkezelõben a drivert teljesen, driver cleanerrel is, feltettem újat. Már amit engedett bocsi. Nem mondtam, hogy rengeteg druvernél kiírta, hogy unable to perfrom vagy valami hasonló kaliberû szöveget. Végre találtam egy mûködõ drivert, hogy legen egy audigy kezelõfelületem is, de ezzel se jó. Javaslat ? Köszönöm szépen.

aate
Nem kevered az Office-val ? 3 gépem van és csak 1x települt. Office sp1 az jött hozzá nekem is.