Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Aki használja innen még a Bins-t.
Ma a KIS2011 felsikoltott, hogy a Bins-ben iszonyatosan brutál trójai van, scannelt, törölt, újraindította a gépet. Ettõl függetlenül a Bins fut.
Másnál is jelezett a víruskergetõ?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

aate
aate
32Bit vs 64 Bites processzor: A processzorok-64-biten

aate
Web browsers 32 vs 64 Bit:

32Bit vs 64 Bites processzor

Shep
Ezt tudom de azért érdekelt volna egy teszt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

aate
Mert nincs is értelme, egyértelmû hogy a 64-es jobb! PL :
A Windows 64 bites verziója hatékonyabban kezeli a nagy mennyiségû közvetlen elérésû memóriát (RAM-ot), mint a 32 bites rendszerek.

Kb. 1-3% átlagos sebességnövekedéssel kell számolni, ami a gyakorlatban nem észrevehetõ. Kivéve, ha natív 64 bites programok futnak, amik kihasználják a több memóriát és az összes processzormagot. ezek jelentõsen gyorsabbak lehetnek.

Shep
Tud valaki olyan tesztet ahol a 32-es és a 64-es rendszer sebességét tesztelik, mert én kerestem de nem találtam semmi említésre méltót?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

bon
Igen tapasztaltam, már de megoldást se kerestem rá.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Freddycom
Olyat tapasztalt már vki, h az internetbeállítások ablaka sehogysem jött be? Se IE-bõl, se Chrome-ból, se vezérlõpultból. Neten találtam tanácsokat, de egyik sem jött be. Újra kellett tennem a rendszert, mert így koleszban nem tudtam netezni, mert proxyn keresztül megy, amit viszont ott lehet csak beállítani tudtommal.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Wreck86
Köszi neked is!😊

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Wreck86
Köszi!😊

bon
Tudom, hogy születésnap, de fellehet bele venni adataokat azt írta.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Tessék!
Névnap
Wreck86
Aha! Talált egyet.

Wreck86
Ez szülinap te! 😊

bon
pl: link de valószínûleg jó néhányat találni még a google segítségével.

Wreck86
Hi!
Azt kérdezném, hogy win7nél van e olyan addon vagy mini alkalmazás ami az asztalon megjeleníti az aktuális névnapot? Hasonlóra gondolok, mint az óra,vagy nap kijelzése.

bon
Partíció törlése a telepítõvel, majd létrehozása szintén a Windows telepítõvel és mehet rá rögtön a rendszer, ez a legjobb megoldás és legtisztább megoldás, XP esetében is ezt ajánlom.

aate
Arra rakja a rendszer boot fájlokat,(ezt akkor hozza létre ha win 7 telepítõvel formázod a partíciót.(eltávolítani nem szabad,rejtet partíció )
Formázd újra úgy telepíts, lehetõleg MSDN-röl származó lemezel(win 7sp1 ) Ne írj be szériált lesz 30 napod aktiválni, ha nem megy írj privátban, segítek.

Köszi megpróbálom akkor ezeket
nekem eddig win xp-m volt mindig úgy csináltam, hogy simán formáztam a winyót és ment rá a friss xp
A mostani partíciót érdemes törölni és újat létrehozni ha win7-et rakok fel?
Meg magától létrehoz egy 100 megás partíciót az mire kell?

aate
Másik parancs ami még beválhat :
-Parancssorba írd be: bootsect.exe /nt60 SYS /force
-Indítsd újra a gépet

aate
Elõfordulhat ,hogy parancssoros javításnál két parancs kell :
Bootrec.exe /fixMBR
Bootrec.exe /fixBoot

aate
valószínû rossz loaderel aktiváltad a windowst vagy nem jól csináltad.
Amennyiben problémád van a rendszerbetöltéssel, akkor a legtöbb esetben megoldja ezt az MBR (Master Boot Record) visszaállítása. Ezt könnyedén megtehetjük egy telepítõ lemezzel.

Megjegyzés: ha a géped megpróbál bebootolni de elakad akkor safe mode-ban kell indítani a rendszert.
1.Bootolás Windows telepítõ lemezrõl
A menübõl pedig kiválasztod a "számítógép javítása" menüt.
Válaszd ki a megfelelõ verziójú Windowst a listából és kattints tovább gombra.
Most láthatod a rendszervisszaállító menüt.
A legtöbb esetben nem szükséges parancsokkal bajlódnod, elég ha kiválasztod az automatikus javítást a menübõl. Ez leellenõrzi a gépet és általában kijavítja a hibákat. Ha mégsem, akkor még mindig használhatod a parancsokat.
2. Parancssoros helyreállítás - A helyreállításhoz a következõ parancsot kell beírnod :
bootrec /fixmbr

sunlight
A biosban az a partíció van beállítva elsõdlegesnek amire a win7 van telepítve?

MSI X58 Pro, Intel® Core™ i7-920 CPU ,Gainward GTX460 1Gb , G.SKILL Ripjaws 2x2Gb DDR3 1600Mhz , 2TB WD Caviar Green WD20EARS HDD,ZALMAN-ZM460B-APS 460W, Thermaltake V3 Black

Próbáltam 2 telepítõ lemezzel is.Mások meg írták,hogy mûködik nekik rendesen

sunlight
Ez lehet sok mindentõl próbáltál másik telepítõ lemezt?

MSI X58 Pro, Intel® Core™ i7-920 CPU ,Gainward GTX460 1Gb , G.SKILL Ripjaws 2x2Gb DDR3 1600Mhz , 2TB WD Caviar Green WD20EARS HDD,ZALMAN-ZM460B-APS 460W, Thermaltake V3 Black

Sziasztok!
Ma telepítettem fel Win7-et,de miután felraktam nem akart a rendszer bootolni
kiirta,hogy BootMGR is missing. És hogy nyomjak Ctrl+Alt+Del az újraindításhoz
Próbáltam utána még feltelepíteni a win7et de akkor már megfagyott telepítésnél a gép.
Most vissza felraktam az Xp-t ami fel ment egybõl
Nemtudjátok mi lehet a gond?
Köszi elõre is a válaszokat

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy a monitor jobb alsó sarkában lévõ ikonok közül néha egy a gép bekapcsolása után nem jelenik meg. Tegnap a Realtek hangkártya ikonja nem jelent meg, ma meg az egér vezérlõje nem jelent meg. Azonban a két hardver ettõl függetlenül mûködött. Az ikonok "Ikonok és értesítések megjelenítése" opcióra vannak állítva. mitõl van ez?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Nem értem. Ha a meglévõ, telepített, aktivált rendszerem merevlemezét egyszerûen elhajítom, akkor csak tudom egy másik merevlemezre telepíteni és aktiválni ugyan azt a Windowst, hiszen már cseréltem merevlemezt az elmúlt évben, akkor sem volt gond. Én arra lennék kíváncsi, hogy párhuzamosan használni (egyszer az egyikkel, másszor a másikkal indítom a gépet) úgy, hogy mindkettõt aktiválom (mintha a másik nem is létezne), tudom-e (azért merült fel bennem némi kétely, mert, ha pl. veszek 3 laptopot a családba, amiknek a paraméterei egyeznek, akkor elméletben elég egy rendszert venni, hiszen, ha csak a hardver összetevõk számítanak, nyilván stimmelni fog a hardverekbõl kiolvasott adat, az aktivált sorozatszámmal)? Azért érdekelne, hogy az eredetiség ellenõrzés miket vesz figyelembe, mert a hardver nyilván egyezik, de a telepített szoftverek nem fognak. A virtuális gép, nekem nem jött be, mindig zsákutcába futok benne, vagy egy 3d-s alkalmazás nem megy, vagy internet kapcsolat nincs, vagy nem tudok egy drivert telepíteni stb. Sokkal jobb lenne egy "100%-os" rendszer. Eddig is használtam, de macerás aktiválás nélkül, "loaderezni" szintén nem vágyom. Az MS oldalán erre nem találtam példát.

Lehet, hogy sikerült megoldást találnom a rejtélyes Notebook megállásomra: Idle állapotban vagy böngészés (net/sajátgép) közben beáll a gép, egérre, billentyûre nem reagált, csak a kikapcsolásra.

Megoldás a következõ lett: Windos 7 egyszerû téma az aero helyett.
Windows élményindex: Videokártya NVIDIA GeForce GT 130M 5,3
Játékra szolgáló videokártya 6,4
Elvileg bõven jó lenne a videókártya teljesítménye az Aero témára.
Gondoltam megosztom, hátha valaki hasonló problémákkal küszködik.

Újra telepítettem a rendszert, még VGA drivert sem raktam fel, ezért gondolom a windows az egyszerû témát állította be, felraktam a VGA drivert, használtam a gépet 2 napig, semmi gond nem volt vele, ezért elkezdtem volna személyre szabni, ahogy beállítottam az Aero témát egybõl jelentkezett a fent említett probléma.
bon
Úgyanaz a Windows 7 aktiválása nem fog menni ami már a rendszereden fent van 1x. De amúgy is logikusabb lenne Virtuális gépet hsználni kisérletezgetés céljára.

Eredeti Win 7-est szeretnék ugyan arra a gépre, de másik merevlemezre telepíteni és párhuzamosan használni a kettõt (nem a több, mint egy éve hibátlanul mûködõ rendszerrel akarok "kísérletezgetni"). Kérdésem: Simán aktiválhatom a másikat is? Milyen adatokat küld az eredetiség ellenõrzõ? Csak hardverrõl (ami nyilván stimmel), vagy szoftverrõl is? A logika azt diktálja, hogy ez így rendben van, de jó lenne, ha megerõsítené egy tapasztaltabb felhasználó is.

Sziasztok!

Klasszikus Windows kinézetnél hogykell növelni a programok címsorában megjelenõ betûk méretét?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

aate
Próbáld meg ,hogy a Vga drivert frissíted, eszközkezelõben is nézd meg nem jelez-e driver hibát .

Valószínû hogy az utóbbi volt a probléma. Valamiféle north bigde filter hiányzott a géprõl ... (pedig annak idején a alaplaphoz kapott lemezt telepítettem fel cakk-pakk) ez okozta a gondot 😊 Most már hibátlan audio lemez lett a végerdmény tehát a probléma megoldva 😄 köszi az infókat! ; )

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

baaka
hi.Van egy lenovo laptopom és win7 prof fut rajta.Eddig semmi gond nem volt vele, de az utóbbi pár napban mikor tölt be a windows(bekapcsolás) és áll össze a 4 színû logo betöltéskor elkezd csíkozódni meg ugrálni a kép. Elõször azt hittem a laptopban van valami érintkezési hiba, de nem. Ugyanis csak az említett betöltési periódusba csinálja ezt. Mi lehet a probléma?

bon
Szerintem sehol, legutóbbi fájlokat meglehet nézni, de programokat nem.

bon
Igen, minden program telepítés de sok program ideiglenes fájlai rejtõznek benne, amit nem szokásuk törölni ha már nem kell, így elég nagy méretre is meghízik idõnként a könyvtár.

Tényleg törölgetni kell a temp mappát?Errõl még életemben nem hallottam.Akkor most töröljem mind a kettõ mappa tartalmát?
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy hol tudom megnézni win7 alatt, hogy milyen progik lettek utoljára megnyitva a gépemen!?Illetve ezt a lsitat lehet-e üriteni?
bon
Users\felhasználó neved\AppData\Local\Temp

Soldiers
és azt pontosan hol találom??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

bon
Igen, különösen a felhasználóhoz tartozó temp mappát, a Windows könyvtárban lévõt elég ritkábban.

Soldiers
srácok mint van a XP-nél a temp mappa azt a Windows 7 alatt is törölgetni kell a temp mappát??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

[HUN]FaTaL
Kábel vagy alaplap probléma.

http://goo.gl/gd6Zi5

ja, és azt még elfelejtettem, hogy két oprendszer is van a gépen (xp és w7 is) de mindkettõ ilyen végeredményt produkál mindkét íróval. 😞

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Help! A napokban ilyen hiba! kerül a rendszernaplómba elég gyakran : hibás blokk az eszközön (cdrom0) . audio cd írásnál pl szakadozva kerülnek fel a számok a lemezre. Két író is van a gépemben de mindkettõvel ilyen lesz a végerdmény. A neten néhányan azt írták, hogy akár a kápelezéssel is lehet gond (ha hazaérek ez lesz az elsõ dolgom hogy megnézem). Szerintetek?

Kösz az okítást; megfogadom!
aate
Személyre szabás, majd jobb egérgomb téma törlése.

Ha telepítettem témát a gépre (microsoft oldaláról) azt hogyna tudom eltávolítani?