46641
-
zserrbo #40485 feleslegesen ne fusson, elég havonta egyszer minden hónap 2. keddje után bekapcsolnom sztem. Eddig ezt meg is tudtam oldani, csak nem értem most miért csinálja ezt. -
#40484 nem ajánlott a kikapcsolása -
zserrbo #40483 Mostanában mindig bekapcsolja magát a win update és nemtom hogy kellene rábírni, hogy abba hagyja az önálló életét. Beállítom a vezérlőpultból, hogy kikapcsolt, majd letiltom mint szolgáltatást és mégis a következő rendszerindításkor máris automatikusan indul. -
mester1987 #40482 Akkor tényleg passz, viszont tudsz még valamit, hogy ne gondolkozzon annyit a bejelentkezés után (valami progi, bármi tényleg) -
#40481 Nincs itt semmi gond, proci erőforrásainak 89%-a szabad. -
mester1987 #40480 Process Explorer ---> System Idle Process / PID: 0 / CPU: ~80 % -
mester1987 #40479 oké, megnézem azt
-
#40478 Amit írtam, hogy az összes felhasználó folyamatának megtekintése gombot megnyomtad és utánna rendezed csökkenő sorrendbe a proci terhelést?
A Pprocess Explorer progrmat letöltve is megnézheted a proci terhelést. -
mester1987 #40477 Lehet, hogy a CPU-val van valami? Mondjuk 1 hete még nem csinálta a 32 bites rendszeren -
mester1987 #40476 pedig sajna a többi mind 1-2 %-ot eszik -
#40475 Olyan nincs, valalhol látszódnia kell az 50%-os terhelésnek -
mester1987 #40474 ez az, hogy csak az üresjárat :S -
#40473 feladatkezelőben a folyamatok fülön az összes felhasználó folyamatának megtekintése gomb megnyomása után megkell nézni, hogy mi terheli a gépet. -
mester1987 #40472 A rendszer üresjáratban is 50 %-ot zabál a CPU-ból. -
#40471 Köszi az észrevételt, hiba javítva. -
#40470 Elnézést, de sajnos ezt a magasröptű logikát nem értem. Bon írta a 24-es pontot, erre te bemásolod a 23-ast.
Mod: felfogtam, hahaha... -
#40469 Te meg előbb olvasd el miről van szó mielőtt beugatsz
Pendrive-ról lehet e telepíteni a Windows 7-et?
Igen lehet a következő módszerrel, de csak Windows Vista és Windows 7 rendszeren lehet a következőket végrehajtani:
01. Nyissunk egy parancssort adminisztrátori jogokkal
02. Írjuk be, hogy DISKPART
03. Miután a diskpart elindult, listázzuk ki a jelenlévő lemezeket a LIST DISK paranccsal
04. Ezután keressük ki a megjelenő listából a pendrive-unkat
05. SELECT DISK X (ahol az X a pendrive-unk száma, azaz ha Disk 3-ként szerepel akkor 3)
06. CLEAN
07. CREATE PARTITION PRIMARY
08. SELECT PARTITION 1
09. ACTIVE
10. FORMAT FS=NTFS
11. ASSIGN
12. EXIT
13. Ezzel leformáztuk pendrive-unkat és ntfs fájlrendszert kapott, illetve kiléptünk a diskpart-ból, de a parancssori ablakot még ne zárjuk be, a munka folytatódik.
14. Helyezzük be a Windows 7 DVD-nket a meghajtóba (vagy mountoljuk be)
15. A továbbiakban a Win7 telepítőt tartalmazó DVD meghajtót D-vel, míg a pendrive-ot P-vel jelölöm
16. D:
17. CD BOOT
18. BOOTSECT.EXE/NT60 P: ezzel boot-olásra alkalmassá tesszük a pendrive-ot
19. Ezután egyszerűen másoljuk át a DVD teljes tartalmát a pendrive-unkra
20. A másolás befejeztével indítsuk újra a gépet (vagy helyezzük be a célszámítógépbe), és boot-olás alatt lépjünk be a BIOS-ba (általában DEL, F2 néha F12)
21. Állítsuk be a bootolási sorrendet úgy, hogy a pendrive/USB eszköz legyen legelöl
22. Miután mindezekkel megvagyunk, mentsünk, lépjünk ki a bios-ból, és újraindítás után már települhet is a Win7, mintha csak DVD-ről menne.
23. Melyik Directx 9-es ATi VGA kártyák támogatását szünteti meg az AMD a Windows 7-től kezdve? -
#40468 Gyakorold még a 4-es számjegy felismerését! -
#40467 23. Melyik Directx 9-es ATi VGA kártyák támogatását szünteti meg az AMD a Windows 7-től kezdve? Ez most hogy jön a telepítéshez?:) -
mester1987 #40466 Ja meglett, de sajna nem azok zavarnak be, mert hibakeresésin (ami átvált szelektívre) ugyanúgy 2x tölt aztán az ikonokat újrafrissíti aztán kicsit mintha megfagyott volna és utána jó. -
mester1987 #40465 Itt szokásos, hibakeresési és szelektív van csak. -
High end PC #40464 sziasztok, olyat hogy lehet csinálni, hogy full üvegablakok legyenek mindenütt? -
#40463 start menübe beírod, hogy msconfig, majd az általános fülön válaszd a hibakeresési indítást, ha így gyorsabban tötődik be a gép akkor az autómatikus indítás fülön egyenként kapcsolgatva a progikat derítsd ki, hogy mi lassítja be a gépet. -
#40462 FAQ 24-es pontja. -
mester1987 #40461 Nálam még mindig 2-3 percig tölt a bejelentkezés után 64 biten, esetleg ha valaki tudja mi lehet a háttérben írjon, mert eddig 32 biten villámgyors volt és többminden is volt fenn, lehet tényleg több erőforrás kell a 64 bithez. -
mikiking #40460 USB-ről fel lehet telepiteni a windows 7-t ?? a DVD égetőm feladta a szolgálatot,és át kell telepitenem a gépet,de nemtudom hogy... Valahogy lehetséges USB-ről,ha ráteszem a win7-et ?? és ha igen,akkor hogy ? -
#40459 Biztos tuti. (= A biosban IDE módra van állítva.
Idő közben hibátlanul feltelepült egy régi Seagate IDE-s winyóra a win7, de jó lenne a problémás Samsung-ot is működésre bírni. -
#40458 Ha driver gond lenne akkor a másik 2 winyó sem menne nem? Egyébként meg az a baj, hogy pontosan nem tudom milyen driver lenne jó hozzá, az alaplapon sem talált megfelelő drivert. De a boot procedúra alatt látható a jmicron-os vezérlő, úgyhogy nem hiszem, hogy driver gond. (már ha ez felel az IDE vezérlőért) -
#40457 Biztosan nem SATA vinyó? Tedd a BIOSban a SATAt IDE módba és nézd meg úgy. -
#40456 baloldalt alul (load driver ? )keres hozzá megfelelő drivert, majd írd ki pendrájvra és töltsd be mikor erre a pontra érsz.
-
#40455 Még annyit hozzátennék, hogy kipróbáltam 2 másik IDE winyóval is, és mind2-re fel tudom telepítei a win7-et. Ezek szerint hiába ismeri fel a Samsung IDE winyót a bios, attól még kuka? -
#40454 Hali,
az lenne a problémám, hogy egy Samsung IDE winyóra szeretnék Win7 Ultimate-et telepíteni, de amikor ki kellene választanom, hogy melyik partícióra telepítsem, nem jelenik meg a listában a winyó. A biosban látható, de a telepítést emiatt nem tudom folytatni. Asus P5K lap van a gépben, amire a win7 menne. Az alaplaphoz kapott dvd-ről is próbáltam drivert keresni, de nem talált megfelelőt. -
#40453 Külön partícióra vagy winyóra kell rakni és akkor nincs gond. -
duke81 #40452 Hali!
szeretnék telepíteni a régi jól működő XP-m mellé egy hetest is a grafikai lehetőségek miatt. nem lenne rajta net, meg semmi csak pár xd10-11es game. lehet abból gond ha ez a két vindows egyszerre lenne fent? -
mester1987 #40451 körülbelül másfélszer annyit, viszont a frissítésekkel együtt nem tudom van-e különbség -
faláb #40450 Üdv! A Windows 7 kb. mennyivel eszik több memóriát, mint az XP? -
mester1987 #40449 -
#40448 Kifejezetten szerverekbe szánt. -
mester1987 #40447 Az ia64 az egészen más rendszer, amolyan portable/hordozható gépekre van? -
mester1987 #40446 na erre voltam kíváncsi, köszönetem: akkor felteszem az összes x64-est