Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Csökkentett vagy normál indítás választása boot elején F8-as gomb.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Sikerült! Úgy indítottam el a gépet, hogy kivettem az aksit, de a betápot rádugtam. Elérkeztem a bejelentkezõ felületre és ott kihúztam a kábelt. Egybõl kikapcsolódott! Újraindítás után ki tudtam választani, hogy csökkentett módban vagy normál mód-ban indítsam a wint. Most arról írók! 😊

Gigabyte SM56 P55-UD3,Intel CoreI5 750,Apacher 4GB/1800MHZ,MSI Radeon 5870,FSP Epsilion 600W,Samsung TFT 24\",Thermaltake element TVK 9000,NEC Sony optiarc AD 7243

Metwork
Nincs másik driver, a német MSI oldalról tudtam csak leszedni hozzá a progit.

I will use google before asking stupid questions.

bon
Képernyõrõl tudnál csinálni képt és feltölteni ide, mert nekem nagyon nem ugrik be, hogy akkor mi a baj.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Tudom, csak nincs ablak ahova klikkeljek!

Gigabyte SM56 P55-UD3,Intel CoreI5 750,Apacher 4GB/1800MHZ,MSI Radeon 5870,FSP Epsilion 600W,Samsung TFT 24\",Thermaltake element TVK 9000,NEC Sony optiarc AD 7243

bon
Ez esetben bekell engednie esetleg Rendszergazda vagy Adminsitrator nevû felhasználóval jelszó nélkül. De a sajátoddal is mennie kellene.

bon
Másik driver? Sõt asus gépnél de dell hálókártyánál már fordult elõ olyan, hogy felment a driver gond nélkül, de mégse volt jó az eszköznek, kikellett cserélni egy másikra és azzal már gond nélkül ment.

Metwork
Valakinek van ötlete, hogy miért nem akar mûködni egy MSI US70SE wifi adapter a gépben?
Win7 HomePrem 64bit, friss install, driver felmegy, eszközkezelõben látszik is az adapter de mégsem lehet használni, az MSI segédprogramja nem jeleníti meg a környezõ routereket.
Egy õsrégi Vistas laptopban mûködik, vagyis látom a routereket, kapcsolódni nem próbáltam.

I will use google before asking stupid questions.

Nem!

bon
Telepítésnél se adtál meg, az elsõ bejelentkezés alkalmával?

Tudom, hogy van ilyen opció, de nem ajánlja fel. Meg én nem is csináltam magamnak felhasználói fiókot amihez kellene jelszó!

bon
ctrl+alt+del és beírod a rendszergazda jelszót amivel alapból is beszoktál lépni, ha te vagy a rendszergazda.

Van egy Samsung R211-es laptopom, amin eredeti win 7 van. Tegnap újra raktam, szépen felraktam az összes programot amit használok. A nap végén csináltam egy windows frissítést (4-5. volt az nap)meg a bloototh-ot installáltam. Újra indítás! Azóta azt írja, hogy a windows zárolása nem pedig betõltése. A bejelentkezõ ablakig jutok csak és utána semmi. Gondolom zárolta magát a windows, de nem tudom, hogy miért, mert a windows eredeti. Van valami bill. parancs amivel fel lehet ezt oldani? Valaki segítsen!!

AlieN911
Sajna nem jó!
Letiltottam az összes bõvítményt (5db)
Azóta is csinálja, igaz picit ritkábban.

Firefox nem válaszol, gondolkozik, rákattintok vhova, akkor kicsit elfehéredik a képernyõ, kb 1 perc után folytathatom amit csináltam.

Honda - The Power of Dreams

bon
feltételezem valamilyen bõvítmény okozza (pl. flash player vagy java), próbáld meg bõvítmények nélkül futtatni.

AlieN911
Hali

Miért fagy be minden 10. percben a Firefox? Tudja valaki, esetleg javítás rá?

Honda - The Power of Dreams

saslaca
Köszönöm!
Elõször is megpróbálok egy másik kábelt, ha ez sem akkor hívok egy szerelõt, biztos ami biztos.

DarkSector
szerintem rendben van...

Régen nekem volt hogy szakadozgatott.
Kihívtam a szerelõt és megcsinálta, elrohadt a kábel mert a földön volt párás helyen stb penész.

Meg lehet router vagy modemcsere kell!

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

saslaca
Üdv mindenkinek!

A problémám nem teljesen a win 7-el van hanem az internetkapcsolatommal, körülbelül 20 percenként megszakad a netem és lehet újrakapcsolódni. Fogalmam sincs mi lehet a gond, az betudható annak, hogy nem a szakterületem a PC mûködése. <#nevetes1>
Mellékelek egy képet, hátha így könnyebb:

Van valami ötletetek?

bon
start menüben bekapcsolható a legutóbbi fájlok listája, de csak a legáltalánosabb fájlokat mutatatja pl. office fájlok, képek

daxan
Sziasztok!

Létezik olyan program amivel meg lehet nézni, hogy pl a mai napon milyen fájlokat nyitottak meg a gépemen?

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

bon
Elsõnek xp feltelepít, majd utánna a Windows 7 külön partícióra szintén feltelepít, és ha minden jól megy akkor megcsinálja magától a Windows 7 telepítõje a boot menüt.

tmp
Van valami mód arra hogy bejelentkezés után azonnal kezdje elõtölteni a ramba a gyakran használt programokat? ( a beépített prefetch olyan 6-7-8 perccel a bejelentkezés után kezdi el elõtölteni, viszont jobb lenne ha rögtön elkezdené) köszi

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

peterr80
Windows XP (újra)telepítése Vista/7 mellé

Telepítsük fel az XP-t a kiszemelt partícióra.

Az XP nem ismeri fel a nála újabb rendszereket, ezért felülírja a Vista/7 indítóját. Semmi pánik, bootoljunk be a Vista/7 telepítõlemezérõl, majd válasszuk a javítást. Jó eséllyel automatikusan megoldja, ha nem, akkor indítsuk el a parancssort és gépeljük be az alábbi parancsokat, minden sor után entert ütve:

KÓD

bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /fixmbr

Indítsuk újra a gépet, a Vistának/7-nek kell indulnia. Töltsük le az EasyBCD nevû programot. Az Add/Remove Entries alatt válasszuk a Windows NT/2k/XP/2k3-az a legördülõ menübõl, adjunk meg egy nevet (mondjuk Windows XP), ezután Add Entry. Partíciónak az XP-ét adjuk meg. Save. Ezután a Manage Bootloader résznél Reinstall the Vista Bootloader legyen kiválasztva és nyomjuk meg a Write MBR gombot.

Indítsuk újra a gépet, egy indítómenünek kell fogadnia, amiben választhatunk a két operációs rendszer közül.

Szerintem megoldódott a problémám. Majd hétfõn kipróbálom, addig meg meló.

peterr80
Az Xp-ét nem sikerült megjavítani. Azt hiszem egyenlõre marad a win7, az xp meg megy. Majd ha lessz rá idõm és türelmem akkor nekiálok ujrarakni a gépet.

Annyit még légyszives tegyél meg hogy írd le, hogyan kellene kezdenem tehát hogy mindkét rendszer fönn legyen, ne kavarjanak be egymásnak és persze hogy eldönthessem meiket akarom használni.

Remélem nem kérek sokat. Ha igen hát azt is megértem és köszönöm az eddigi segitségedet is, már így is sokat segitettél.

peterr80
Oké. Tehát a kettes.

Szóval már a win7 kipipálva, eddig a bootolásnál nincs választási lehetösség. Most javítom az xp-ét aztán majd meglátom mire jutottam. Ha ismét be tudok lépni akkor majd megírom mire jutottam.

Jakuza001
1.
Elmeletileg bootmenubol tudod majd mindkettot valasztani.

2.
Szerintem a masodik megoldas, mivel gyakorlatilag semmi nem serul ilyenkor meg a regi win7 beallitasaiban. Gyakorlatilag ugyanolyan allapotban lesz mint az XP telepites elott volt. Ne akard egy particiora tenni a ket op rendszert, nem igazan szerencses szerintem.
Az se lehetgond, ha egy olyan op rendszer van a scondary meghajton amit keveset hasznalsz, mert ketlem, hogy az XP-t olyan sokszor hasznalnad majd, tehat az hogy kicsit lassabb az nem fog zavarni annyira.

peterr80
Még valami.
Hogy járok jobban ( ha már belevágtam )

1.
Ujrarakom kompett az egész gépet, particionálom a c meghajtót, egyik felére elösször Xp-t majd másik felére win7-et külön mindegyiknek progi.
Remélhetõleg így megmarad a gyorsaság mivel a c-röl a masterröl fog bootolni és remélhetõleg ki tudom választani inditáskor azt az op rendszert amit épp használni akarok.

Vagy megpróbálom a leirtak alapján folytatni a javítást és igy remélhetõleg mindkét op rendszert tudom majd használni.

peterr80
A képes segítséggel sikerült odáig eljutnom, hogy a win7 indul.
Ha most ugyan ezt megcsinálom az xp-én is akkor mindkettõt fogom tudni használni, vagy megint csak az xp-t?

Jakuza001
Hat eloszor is a win 7 helyreallitasahoz kell a win 7 boot cd es a "Repair Your Computer" van auto fix is menuben, hogy a hibakat feltarja es megjavitsa, de ez nem mindig vezet eredmenyre.

Ilyenkor be kell lepni a System Recovery funkcioba ahol DOS szeru command prompt fog fogadni.
Ott futtatni kell a Bootsect.exe parancsot meghozza ilyen formaban

bootsect /nt60 C:\

Itt a meghajto jele jelen esetben a c:\ azt jelenti hova telepitetted a windows 7-ed.

Egy masik kepekkel illusztralt leiras a dologrol.

http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/

Ha jol latom az is benne van, hogy ezutan hogyan tudod az XP-t is helyre allitani.

peterr80
Köszönöm a segítséget.

Bár teljesen másképp tettem mint ahogy javasoltad.
Feltelepítettem egy szimpla xp-ét. Amit észrevettem. Hát jóval lassabb szegény, bár ahogy olvastam ez valószinüleg a slave meghajtóra telepítésnek tudható be. Van persze problémám is ( mint említettem megakadt a tudásom a játékok világában 😊 ) mert most a kedves gépem csak az Xp-ét látja. Erröl is olvastam. Valaki azt írja hogy elösször a régi verziót, esetemben az xp-t kell telepíteni majd az ujabbat vagyis win7. Hát persze náéam ez is fordítva van.
Kezdem úgy érezni, hogy nem fogok már játszani ezzel a medieval lordsal. Nem éri meg és csak jobban összekutyulom a gépemet. Dehát a nosztalgia ugyebár. Az xp elavult a mai játékokhoz a win7 meg nem minden esetben kompatibilis a régebbi játékokkal. Hát ez van. Szívás.
Persze ha eböl a helyzetbõl még van esély hogy látható és használható legyen mindkét op rendszer akkor a segítségeket szivesen fogadom. Ha nem akkor meg simán megformázom a slave meghajtót és marad a jól bevált win7 a mai kor játékaival. ( amihez persze nem egy erõmû a gépem )

Jakuza001
Ellenben az egyik fizetos, a masik nem.
Ill a VmWarenek van egy nem fizetos valtozata is , de az olyan is.
Ezert irtam ezt es nem a fizetos szoftvert.

Evin
Én legutóbb azt vettem észre, hogy a Vmware 3D-je valamivel gyorsabb most, mint a VB-jé.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Jakuza001
Nem kell megijedni, nem valami bonyolult a dolog.
Vannak magyar nyelvu leirasok is a neten, szoval azok segitsegevel eleg konnyen boldogulhatsz.

Annyi dolgod lesz, hogy meg kell adnod, milyen OP rendszerhez akarsz virtualis gepet csinalni. (tobb fajta gepet is letrehozhatsz)
Azt megadni milyen periferiakat akarsz hasznalni, mint pl USB, hangkartya stb.

Mennyi memoriat a meglevo rendszermemoriabol (hiszen a kozben futo fo op rendszernek is vanszuksege erre) VGA memoria stb, legyen e d3d gyorsitas.
Hogyan akarod hasznalni az adattarolast, fizikai lemezen, vagy faljba e, es ha fajlban akkor fix meretu legyen e vagy a rairt adatok meretenek fuggvenyeben novekedjen e.

Ha ezeket megadod, utana mar minden ugy mukodik mint egy valos gepen csak az elso inditasnal ablakban fog elindulni a virtualis gep, mig a hatterben a rendes operacios rendszered mukodik es barmikor visszaterhetsz ahhoz ugy, hogy kozben a virtualis gep is fut azon belul.
Egy dolog amit meg meg kell tenned, telepitened kell az ugy nevezett "Guest Additions", ami elerheto a VirtualBox menujeben es par kattintas az egesz, hogy legyen megfelelo meghajtoja a virtualis gepnek a 3D gyorsitashoz.

Nezz utana es probald meg ezt, mert mas megoldast nem nagyon latok, ha nincs patch a jatekhoz es mashogy nem mukodik a nativ operacios rendszer alol.

peterr80
Köszi a tippet. Bár erröl írhatnál kicsit részletesebben, mert az én tudásom a daemon tools-nál és a crekkelésnél megált. Virtuális meghajtó az ok , megy, de ezt nem ismerem és nem tudom hogyan kell kezelni -használni. Mindenesetre majd utánaolvasok.
Mégesgyszer köszi.

Jakuza001
Ugy is tudsz ket rendszert hasznalni, ha a 2. a windows 7-en belulrol virtualisan futtatsz.

Ilyen szoftver peldaul a VirtualBox. Annelkul is lehet telepiteni egy masik OP rendszert, hogy nem kell kulon particionalni,hanem egy fajlba van irva minden, mintha egy kulon lemez lenne.
Letre kell hozni egy virtualis gepet es feltelepiteni a ra a kivant operacios rendszer legyen az mondjuk XP,Windows 2000 vagy egy Linux es igy is megprobalhatod futtatni.
Igaz az emulacio miatt lassabb lesz, mintha amugy lenne telepitve, de azert sok regi jateknal ez mar annyira nem szamit es meg jatszhato marad.

Probald meg, hatha igy jo lesz, ha mas megoldas nincsen.

https://www.virtualbox.org/

peterr80
Sajnos nincs.

Elég sok ember küzd ezzel a problémával. lehet hogy nincs is megoldás. De azért reménykedem. Két rendszert meg egy játék miatt nem akarok hosználni, szóval ha nincs megoldás akkor uninstall és kuka a gyári lemez........

webibebi
rendben köszönöm a segítséget😊

msn:[email protected] bárki felvehet

bon
Javítások nincsenek hozzá?

bon
A telepítôvel, ott ahol a telepítés helyét kell megadni.

peterr80
Sziasztok.

A kérdésem az lenne hogy nem kompatibilis játékot ( Medieval lords ) El tudok-e indítani win7 64 biten. ?

Kompatibilitási módokat már kipróbáltam és a pibakeresõ is kudarcot vallot.

Nem igaz hogy a régebbi játékok elfutnak komp. módban ez meg nem.

Ha tud rá valaki megoldást legyenszives segítsen.

Ui. : Az nekem nem megoldás hogy játszak mással. 😊

Köszi elõre is.

Sziasztok

webibebi
most telepítenék laptopra win7-t 500gigás winyó h tudnék 2t particiót csinálni rajta?

msn:[email protected] bárki felvehet

bon
Nem kell ehhez külön program, elmész a c:\users\felhasználod\appdata\local\temp könyvtárba és üríted a tartalmát.

bon
Ideiglenesen a c:-n tárolja a kicsomagolást a 7zip (gondolom módosítható) és úgy néz ki nem üríti az ideiglenes könyvtárját magától.

szabii98
CCleanerrel megoldottam

I met God. She's black

szabii98
Az miért van, hogy ha kicsomagolok egy ISO fájlt az F-re, akkor a C-n levesz x giga helyet, ha megszakítom a kicsomagolást/másolást, marad a C-n minden, és nemtûnik el amit eddig 'másoltam'...
Levázolom érthetõbben:
Van egy ISO fájl pl xy.ISO/ ~7 GB/.

Kirakom F meghajtóra /25 GB hely/, elkezdi kicsomagolni a 7-zip.
Levesz mondjuk 7 GB-t, DE HA megszakítom a másolást, a 7GB ottmarad, marad mondjuk 1 GB helyem a C-n és nemtudom újra tömöríteni, + volt 7 GB helyem. Hogy tudom ezt megszüntetni, hogy újra 8GB helyem legyen a C-n, és újra kicsomagolhassam a fájlom?
Elõre is köszi.

I met God. She's black

bon
Próbáld ki az itt, leírtakat link

Szia 😊
Igen ezt probáltam.. volna.. de arra az idõpontra nincs dátum.. csak késõbbi ígyz lõve
más ötlet?
bon
pl rendszer visszaállítás használatával.

Halika Mindenkinek!!
Segítséget szeretnék kérni. Letöröltem a win 7 "Users" mappábol a "Public"-us usert. Hogyan lehet vissza állítani? A F1 2011 játékhoz kellene, másképp nem lehet feltelepíteni 😞 Elõre is kösz ha valaki segít
Üdv Potter