46641
  • Laci82
    Sziasztok.
    Ugyebár most ócó a ram és én is venni akarok 8 gigát,egyszer úgyis eljön az ideje annak a mennyiségnek is,sosem felejtem el mikor még 256 megával menőztem most meg....
    Na szóval ha 8 giga ramom lesz akkor a lapozófájlra van szükség?
    Lehet hülye kérdés ,de ugye mindenütt azt hallani,hogy semmi nem használja még ki igazán a 8 gigát (leszámítva ahogy hallom a nagy tervező progikat amit én nem használok).
  • RelakS
    Win7 media centernek valahogy meg lehet mondani, hogy ne az antennáról jövő jelet akarja lejátszani, hanem a komponens videót?
  • scomcomputers
    EZ!
  • DarkSector
    Nekem win7-win8-on tökéletessen megy.
  • Wreck86
    Nem ismerem ezeket, de megnézem. Köszi!
  • barmi
    mi volt a bibi? :)
  • bon
    Nem említik a Windows 7-et, így én inkább virtualpc-t, vagy virtualbox-ot, VMware-t használnék.
  • Wreck86
    Hali!
    Használt már valaki DosBox-ot Win7-en? Nem kavar be?
  • scomcomputers
    Megoldva!
  • scomcomputers
    Erre: 41427 senki, na ez fasza!
  • pisztácia
    Na ez segített. Jó pár giga helyem lett.
    Köszönöm!
  • DarkSector
    Hát ez durva, ez se töröl semmit. Pont azt nem csinálja a progi amire kitalálták.
  • DarkSector
    Közben találtam egy nekemvaló kis szutyok progit, ez tetszik. :P
    KATTtermészetessen ez egy régi verzió csak magyar leirás van hozzá, de google-ból ingyen lehet találni, asszem a 3.06 a legújabb.

Azért köszönöm a segítségeket.
  • bon
    Ha az ideiglenes internet fájlokat akarjátok törlni akkor van jobb megoldás is, csoportházirend szerkesztőben (gpedit.msc) belehet állítani, hogy a böngésző bezárása után automatikusan törölje a tartalmát.

De találtam parancssoros megoldást is, igaz merőben másabbat mint amit javasoltam: rmdir /s /q “%userprofile%\Local Settings\Temporary Internet Files”
  • DarkSector
    Eddig itt tartok, de nem akarja nagyon törölni.

del /f /s /A:H /y "c:\Users\Alan\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\*.*"
  • DarkSector
    Lehet, haver is itt volt 10 perce és mondta hogy rejtett rendszerfájlok és lehet azért nem ment annyira pofon egyszerűen. :)
    Még próbálkozunk kicsit.
  • bon
    Elképzelhető, hogy a /A:H kapcsoló is kelleni fog.
  • DarkSector
    Talán mert rejtett fájl??
  • DarkSector
    Batch topikba írták ezt, de nem, sem win7 sem wi8 alatt nem töröl sehogy.
    Egyszerűen nem értem.
  • scomcomputers
    Hali!
    Segitseket, már kérlek nekem....a minap benéztem az eseménynaplóba, az alkalmazásokban, millió PERFNET 2004 hiba van ez mitől van???
    No telepítettem egy új OS-t de hiba most is meg van,már baxa a csőröm mi okozza,meg WMI hiba ez mindig egymást követi!!

Köszi!!
  • bon
    del /q nem műkődik?
  • SovereignXY
    üdv emberek!

Állítottam egy jelszót win7hez. 2 alkalommal működött haradjára már nem. Ez hogy lehet? Ez kb 2 percen bellül.

Vissza állítottam jelszókiadó lemezzel megadtam az új jelszót az megint nem működik. Ezt hogy?

Ez rendszergazdai jlszó. Most be vagyok jelentkezve. Tudo vhogy így törölni a jelszót?
  • DarkSector
    üdv win7 alatt milyen paranccsal tudnám megadni hogy egy adott mapában mindent töröljön magától?

batch fájlba akarom csak sehogy nem csinálja meg. :S
  • GPx8
    Kösz, megnézem.
  • bon
    Futtathatod még a lemezkarbantartó alkalmazást is.
  • bon
    De annak kellene lennie, de telepített progam képes átállítani.
  • GPx8
    Alapból nem az, ha telepítéskor a magyar nyelvet választom?
  • pisztácia
    Sokkal nem lettem okosabb, de azért köszönöm.
  • bon
    Magyar nyelvű billentyűzet kiosztást kell alapértelemzetnek állítani.
  • GPx8
    Sziasztok!
    van egy előretelepített Win7-es rendszerem, ami elvileg magyar nyelvű, de amikor adatkezelő programmal akarom használni, akkor a bevieli mezőkben a , -jel nem működik csak a pont. Elvileg a területi beállítások átállításával, majd visszaállításával magyarra megoldódhat a gond, de ha ez nem sikerül, akkor mit léhet még tenni?
  • Munkas
    Meglett a megoldás. Az aktuális felhasználó nevű user nem volt bent a listában, a jogok között. Én meg azt hittem, hogy azért nem, mert rendszergazda és annak a csoportnak megvan a joga hozzá. Ha hozzáadom, akkor OK.
    Azt mondjuk nem értem, hogy tűnt el onnét.
  • Munkas
    Nem hiszem, hogy vírus. Akkor a vírusirtó szólna, hogy ne csináljam már, nem a win.
    Még azért küzdök vele (ma már úgysem fogok nagy dolognak nekiállni), aztán visszaállítok valami korábbi állapotot, és akkor kiderül.
  • DarkSector
    durva, én is frissitek mindig még nem találkoztam ezzel a hibával.
    Vírus?
  • Munkas
    Sziasztok!
    Win7 egyszer csak úgy döntött, hogy írásvédettek lettek a fájljaim. A hétvégén csinált egy rendszerfrissítést, én arra gyanakszom.
    Persze az attribútumaik nem írásvédettek, jogom is van a módosításhoz, rendszergazdaként vagyok belépve, mégsem tudok módosítani, csak olyan fájlokat amiket most hozok létre.
    Van valami tippetek, hogy lehetne rábírni, hogy normálisan működjön?
  • DarkSector
    1%-os kondival szerencséd volt. :)
  • bon
    Én nem tartom valószínűnek a HD Sentinel iylen mértékű tévedését, de kipróbálhatja más programmal is, sőt másik gépben.
  • kl24h
    Olyan nincs, hogy egyik program tudja olvasni a meghajtót és a másik nem. Itt két dolog lehet: vagy abban a pillanatban működőképes lett úgy amennyire (találkoztam ilyennel pendriver esetében) vagy valami blokkolta a Windows Explorer hozzáférését a meghajtóhoz és a Total Commander hozzáférését nem.
    A Hard Disc Sentinel eléggé jó program, igaz nem találkoztam olyannal, hogy valamilyen program beleszólna az információk összegyűjtésébe, de megtörténhet.
  • marsu
    Hihetetlen de igaz, total commanderrel áttudtam másolni a fontosabb dolgokat.
    Köszönöm a segítséget.
  • bon
    pl internetezéstől, frissítésektől, programok telepítésétől.
    Lassűlás oka lehet pl. virus/kártevő a gépen.
  • pisztácia
    Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy valamiért lelassult a rendszerem, és folyamatosan csökken a meghajtóm szabad állománya. Tudtuk ajánlani pár tippet, hogy hogyan lehet optimalizálni a rendszert, honnan lehet törölni stb... valamint hogy mitől csökken a szabad lemez terület? Köszönöm előre is.