46641
-
#46160 sziasztok lehet hogy még emlékeztek, hogy a belső hdd-ém elromlott, többen javasoltátok, hogy vegyek külső hdd-ét. vettem is egy samsung 500gb usb 3-om
a probléma az, hogy nagyon lassan másolja át a dolgokat. pl 112mb-t 45 perc alatt. ugyan kiírja, hogy gyorsabb működésre is képes ha usb 3-as portba dugom, de én hiába dugom, nem lesz gyorsabb, és mindig kiírja, hogy dugjam usb 3-om ba.
remélem értitek.
előre is köszönöm a válaszokat, vagy az ötleteket. -
#46159 Sikerült, egy újraindítás megoldotta a problémát. -
#46158 Nekem egyelőre 0%-on van a frissítés letöltése, másnak sikerült elsőre? -
#46157 Írtam, hogy aktiváltam a partíciót. Mind1, hétvégén meglátom, mi van, ha csak az az egy SSD van a gépben. -
#46156 Hiába utolsó ha az az aktív merevlemez, márpedig rendszerindításhoz aktívnak kell lennie. -
#46155 Ezt a Bootrec-et megnézem, de azért előtte csinálok egy eredeti lemez nélküli indítást. Ugyanis ugyanezeket csináltam még valamikor tavaly, a Win10 előtt, és a másolt rendszer köszönte szépen, jól működött.
A félelmetes az, hogy a lemez, amiről indítanék, az a boot lista végén van, tehát még az sem lehet, hogy "ja, itt nincs semmi, nézem a következő lemezt" -
#46154 Tulajdonképpen a boot szektorokat hiányolja mert ha például pendrive-ra normálisan van megoldva bootolás akkor onnan fog indulni a dolog.Így az "A" lemezről bootol.Iktasd ki az "A" meghajtót(!!!) futass egy telepítőt helyreállító konzollal és alkalmazd ezt a "B"-re.Vagy alkalmazz egy grub-ot mondjuk egy pendrive-ra.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.08.11. 11:07:03 -
#46153 Szerintem akkor egyszerűbb volt, mert ami a partíción volt, az elindult. A Win7 meg bootmanagerként is üzemelhet tudtommal, és ez lehet a gond, mert nem azt írja, hogy indítsd el, amit találsz, hanem nézz körül x meghajtó y partícióján, és indítsd el, amit találsz.
Hétvégén kiderül, addig jegelem :D -
TokraFan #46152 Ez a fajta szívás engem a "régi szép" időkre emlékeztet ugy 1995 környékéről.
-
#46151 Hang volt, kép volt, tunerkártya működött, más PCIe cucc nincs, csak az M.2 SSD.
Viszont ezzel a rendszerrel kapcsolatban más miatt is kezdek kitérni a hitemből...
Át akarom másolni nagyobb partícióra, hogy több helyen tudjon garázdálkodni.
A lemezről B lemezre
A lemezen Win7 a partíció neve, EasyUS partíció kezelővel átmásolom B lemezre, ott már Win7Copy a neve. Aktívvá teszem, mert az jót tesz a rendszerindításnak. Biosban kérek egy bootot a B lemezről. Erre elindul az A lemezről a rendszer
Mi a tökömet hagyok ki, amitől ezt csinálja? Már ott tartok, hogy kihúzok mintent a gépből B lemezt leszámítva, hogy akkor is hajlandó-e indulni, vagy akkor meg azt mondja, hogy no system disk -
#46150 Ritkán adódik ilyen alkalom....A többi PCIe eszközt látja? -
#46149 Ez elég morbid a Win 7 esetében. ;-) -
#46148 Az sem... fura
darkSectorxxx
mit értesz buhera alatt? Azt már igen, hogy egy kis segítség után nem vegzált hitelesítésért? :D -
#46147 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
#46146 Win7 buhera változat? Esetleg hibásan települt fel? -
#46145 Lemezkezelő se látja? -
#46144 Olyankor mi van, ha egy Samsung M.2 PCIe SSD a biosban látszik, Win10 alatt kifogástalan, Win7 meg tudomást sem vesz róla?
Nem életbevágó, mert már inkább Win10-et használok, de fura... -
#46143 Driver írás a hardver gyártó feladata. De mégis ha nem csinálja meg és elég jelzés érkezik akkor megcsinálják ők. -
#46142 Majd kiderül, Enterprise változatból már elérhető lesz. Office-ért is fizetnek rengetegen és nem feltétlenül haszon szerzés miatt használják. Nekem is van több előfizetésem, több ismerősöm fizet az office-ért. Ennyi erővel Windows is lehetne. -
TokraFan #46141 Backdoor mindegyikben van, de a hálózati adatforgalombol jol látható, mennyivel durvább kémprogram a 10. Olvass utána nyugodtan, nem nekem kell hinni, hanem a biztonságtechnikai szakembereknek es cégeknek. Számos hardver eseten pedig nem apró hiba van a 10-el, hanem konkrétan nem működik az eszköz. Nem várható el, hogy akár horror áru hardvereket is kukazzon egy cég csak azert, mert az ms- nek éppen a 10 futtatásra az érdeke. -
TokraFan #46140 Senki nem fog OS-ért havi díjat fizetni. Ez nem olyan, mint egy Photoshop, aminek a havi díjat kitermeli a vállalkozás. Abban a pillanatban lenyomna az ms-t egy olyan platform, ami fix díjas. -
#46139 Előzők vagy más programok! -
#46138 Én havi díjas előfizetésnek örülnék, mint az Office-nál. -
#46137 Távol álljon tőlem a MS túlzott pártolása, de a "bepalizás"-t kicsit erősnek érzem. > Ingyen bepaliztak ha-ha ! <
Nálam megjelenése óta fut a 10 és minimális problémák jelentkeztek eddig. ( Semmivel nem több mint amikor áttértem a 7-re. ) Meg kellet szokni és kiismerni - ennyi. Eszembe nem jutna a 7-et visszatenni.
MS érdeke lenne az hogy egy platformra koncentrálhasson, és nem 3-4 oprendszert támogasson egyszerre. Ez a felhasználóknak is jó lenne.
Ha meg a rendszer adathalászatára gondolunk - ne legyen senki annyira naiv hogy azt hiszi az előzők nem kémkedtek. -
TokraFan #46136 Erre en is kiváncsi leszek, mivel messze nem sikerült annyi embert bepalizni mint szerettek volna. Lehet, kitalálnak meg valamit a későbbiekben is. -
aru #46135 Pár napja számol vissza a W10 ingyenes telepítő ablak. Remélem amikor a nullához ér akkor végleg eltűnik és békénhagy ezen a gépen! Amit akartam azt már frissítettem... -
howarju #46134 Hi!
https://www.youtube.com/watch?v=1rp8vDD6ioM -
#46133 Én is ezzel kinlódtam. A megoldás:
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=52976
vagy (64 bithez)
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=52974 -
#46132 A letiltás működik, a gép rendesen üzemel, majd munkaidő végén elindítottam a frissítés keresést (15 órakor) és 2 órával később megtalálta az új csomagokat. Azt most reggel feltelepítem és nincs vele gond tovább. -
#46131 100% CPU használat, kb 1.5 GB memóriahasználattal...
Majd szólj ha megtaláltad. -
#46130 A windows update (konkrétan a svchost.exe) 100%-os cpu használattal terheli állandóan a számítógépemet.
Jelenleg letiltottam az automatikus frissítés szolgáltatást és keresem a megoldást a problémára. -
TokraFan #46129 -
#46128 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
#46127 Szerintem azért kevesebb a hozzászólás, mert egyre kevesebb a probléma.
Ennyi idős OS esetén, ajánlott is :) -
#46126 A Win 10-től én is ódzkodom, pontosabban undorodom a multicéges g*ciskedés miatt. -
#46125 Tervezem hogy ez lesz az utolsó windows,váltás esetén linux.Kösz M$ ezt elintézted. :DDD -
TokraFan #46124 Inkabb azt mutatja, hogy ez meg ms mércével is viszonylag jol működő rendszer, nincs miről beszélni, működik azt kész (leszámítva a felkegyelmu frissítot) ellentétben a v8/10-el.
Eszemben sincs váltani, meg jópár évig!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.10. 23:37:26 -
#46123 Attól még Windows 7 a topic címe, az egyre keveebb hozzászolás meg mutatja, hogy kevesebb a felhasználó is. Ideje váltani. -
#46122 Kuka, gyorsan menteni ami kell a winyról és lehet venni újat. -
#46121 Értem köszönöm, vettem egy külső hdd-ét arra lementettem mindent amit féltek. És várom mi fog történni!