Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

aate
Akkor töröld és hozd létre újból.

erre nem történik semmi, mert az Eladó mappa, amit a képen láttok, az egy parancsikon.

Egyszer hallottam már errõl, hogy az Asztalon meg lehet jelenítve hagyni mappa tartalmakat, és én ezt most ezt csináltam, csak már nem tudom, hogy hogyan. 😊
Véletlenül történt az egész.

de, azért köszi.

más vélemény?

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

aate
vezérlõpult> menüsor> eszközök> mappa beállítások >nézet> alapértelmezett >mappák visszaállítása - minden mappára érvényes

Sziasztok !

Itt a mappa-KÉP

A képen van az Eladó mappa. Erre a mappára valahogy az egérrel furcsán kattintottam. Már nem tudom, hogy egyszerre a két klikk, vagy hasonló, de a hatása az volt, hogy a mappa mellett megjelent a tartalma egy külön ablakban.

Állítólag a funkció a Vistában és a Win7ben van. Mappáknak a tartalmát lehet megjeleníteni az asztalon az egeret használva.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet eltüntetni ezt a megnyílt tartalmát, és egyáltalán hogyan hozta létre oda az Elado mappa mellé?, Hogyan hívják ezt a funkciót, az új Win-ekben?

Ha jobb klikket nyomok a mappán, akkor nincs sehol sem olyan lehetõség, hogy a mappa tartalma megjlelenjen az asztalon.

köszi szépen

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Kérnék egy kis segítséget. Pár hete az a probléma áll fent hogy ha pl. a Win. media player ablaka van elõttem és más megnyitott ablakra kattintok akkor nem lép át. Vagy talán a háttérben. Ez mi miatt lehet? Itt egy kép, talán így érthetõbb hogy mire gondolok: Link
TheSosy
Megint bocs a sokért,csak átirom exe-re. Bele akarok lépni a programba(ami az asztalon van) és azt irja:A fájl verziója nem kompatibilis a windows verziójával.

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

TheSosy
Megvan.Be mentem a felhasználókba és ott van olyan hogy átnevezés.Mit csináljak?

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

TheSosy
De más file-nál pl. jegyzettömbnél meg van olyan.

TheSosy
Már egyszer egy gyors futtatás megvolt,akkor nemtalált.Most az teljest csinálja.Már 1 órája keresi,aztán mégcsak a negyede van meg

bon
Ott valami más gond lesz, mert az átnevezés funkció a Windows-ba van beépítve így nem program függõ, virus és kártevõ keresés megvolt már?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

TheSosy
megvan,de nincs olyan hogy átnevezések

bon
Próbálj egyszerre csak egy fájlt, jobb gombot nyomva tartod a fájlon, bejöna helyi menü és ott kell lennie az átnevezésnek.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

TheSosy
Bocsi a sok egymás utániért,de megvan hogy hol lehet átirni:kijelölöm,csoportos átnevezés,kiterjesztés, átirom ,indítás,és azt irja ki:Hiba! a vastaggal irt fájlokat nem lehet átnevezni! :S

TheSosy
Megvan a commander,a kiterjesztést átirni nemtom.A file-ra jobb gombal rákattintok de semmi.

TheSosy
Az a gond,hogy total commanderem nincs,és a windows intézõt sem tudja megnyitni.Letöltsem a commandert?

bon
Total Commadner-ben vagy intézõben jobb gomb a fájlon és átnevezés a kiterjesztés meg a fájl eredeti formátumának megfelelõ legyen, pl. indítható fájl, exe, word dokumentum: doc vagy docx stb. Amúgy nem tudom, hogyan sikerült parancsikont csinálni belöllük, de nem a Winrar lesz a bûnõs. Egy virus és kártevõ kergetõ progit átengednék a rendszeren.

TheSosy
jah,és mire irjam át,ha megtudom hogy hogykell?

TheSosy
azt hogyan tudnám megcsinálni? (részletes leirással lécci.) köszi

bon
Átírod a kitérjesztését.

TheSosy
És ezeket hogyan lehetne visszaállítani? az LNK -fájlokat sima exe-vé?

bon
Társítás itt állítható: Vezérlõpult\Minden vezérlõpultelem\Alapértelmezett programok

TheSosy
Hello! A laptopomon volt egy file,amit a winrar-al akartam megnyitn,ezért rámentem a társítás gombra és a winrar-ra.Egyszer csak minden file az asutalon,a tálcán,és a startmenüben LNK file-á változott,és mindegyiknek az ikonja winrar ikon lett.Mit csináljak??<#help>

Gomber
Ok, köszi kipróbálom.
Amúgy egy 1Tb-os vinyó van ketté osztva. Az egyiken van a rendszer ami ugye 100 Gb, amásik 850 Gb-ot pedig adatok tárolására használom. De amúgy az is érdekes hogy a nagyobb patríción is szoktak megjelenni dolgok, pedig oda semmit nem telepítek. Pl, most is teli van dll-ekkel a fõkönyvtár... "install.res.1028" "install.res.1032" stb.

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Egyébként melyiket érdemesebb a windows 7 újrarakásánál?:
Formatálni, vagy a partíciót törölni, és újat létrehozni?

ugyanez volt nálam is egyik percrõl a másikra, ments le az adatodat ha nincs partíció, akkor töröld más vinyóval manuálisan az összes régi windowshoz való mappát/fájlt és próbáld meg újratenni, nem fogja alapból a winfos formázni kérdezés nélkül
bon
Lemezrõl boot-olva a telepítés helyének megadásánál törlöm a régi rendszert tartalmazó partíciót majd újra létrehozom és már megy is a telepítés. egyébként a formázás gyorsassággáaval nincs gond, mert létezik gyorsformázás is, amikor csak átír valamit a winyon és üres is lesz. Sõt xp-n se tartott egy óráig a formázás, mert már ott is volt gyorsformás opció.
De az is biztos, hogy te valamit nem jól csinálsz, mert formázás után nem marad érzékelhetõ formában (még rejtett) mappában se cucc a winyón (recovery progikat nem számítva), így nem is kavarhat be az új rendszernek.

Gomber
Hello!

Érdeklõdnék, hogy ti hogy szoktátok újra tenni a Windowst? Azért kérdem mert én DVD-rõl szoktam be bootolni, és amikor kérdi hogy melyik patrícióra telepítse a rendszert, ott kiválasztom a C-t, alatta rámegyek a FORMÁZÁS ikonra, és szinte nem történik semmi de azt írja hogy üres a patríció... Elég furcsa hogy csak 1 pillantás alatt megformáz 100 megát, míg a régi xp telepítésekor volt hogy 1órát is igénybe vett (Ugyan ezzel a géppel). Végül is a problémám az lenne hogy hiába teszem újra a rendszert, körül néztem Tc-vel a "láthatatlan" mappák között és teli vannak az elõzõ rendszer elemeivel.. képek, videók, stb. + több program sem mûködik megfelelõen, pl az avast azt írja hogy lejárt a trial verzió, frissítsek. Mintha újra se tettem volna a gépet. Ja és újratelepítésnél amikor, kiírja az 5 szakaszt( fájlok kibontása, telepítés, stb)akkor az elsõt a "fájlok kibontását" egybõl átugorja mintha már kész lenne, és ezt már azóta csinálja mióta leváltottam az xp-t win7re. Na szóval a Windows telepítõvel meg lehet valahogy rendesen formázni a patríciót? Hogy tényleg ne maradjon rajta semmi?

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

szabii98
Megoldva! 😊
Köszönöm 😛

I met God. She's black

szabii98
hát nemhiszem 😄

I met God. She's black

bon
a vga-d másik kimenetén van a kép, kapcsold be a másik kijelzõd, majd állítsd át a monitorra a képet.

Hello,következõ esetben kérném segítségeteket.
Eddig is win7 volt fent a gépen,most felraktam megint az Ultimatet,mindent faszán megcsinált,partícionáltam,kicsomagolta a fájlokat,befejezte a telepítést,újraindult és fekete képernyõ,5perc után újraindítottam kérdezte,hogy milyen módban csökkentett normál stb. normál-megint fekete képernyõ; csökkentett- a windows elõkészíti az elsõ használatra a gépet ezekután : a windowst nem lehet csökkentett módban elõkészíteni az elsõ használatra,hol lehet a hiba? válaszokat elõre is köszönöm!

bon
bios-ba nem állíotttál semmit el? pl. AHCI-módot sata helyett.

szabii98
a hibakód ítt is 7B, Safe Modban is kifagy, így a rendszert továbbra sem tudom indítani

I met God. She's black

1. a RAM memória is lehet (ajánlom lefuttatni a Memtest86+)
2. vírus került a gépedbe, ami úgy átállította, hogy kékhalál lett a vége (Antivirus & Antispyware topikban szétnézni a Biztonsági segédprogramok legördülõ menüben a Rescue CD cuccok)
3. olyan programot telepítettél, hogy újraindítás után kékhalál fogadott (próbáld csökkentett módban, #40572 alapján, elindítani a rendszert, kiválasztod a Safe Mode és ha beindul a rendszer, akkor letörölni/Uninstall a fölösleges programokat)
bon
rendszer indítás elején F8-as gomb és lesz valami olyan opció a megjelenõ menüben, hogy rendszerhiba esetén autómatikus újraindítás tiltása.

szabii98
csak épphogy bevillan, nemlátszik semmi. win xp telepítõvel 0x0000007B a hibakód most

I met God. She's black

bon
Kékhalál képernyõ tartalma lehet, hogy segítene.

szabii98
Hali.
Kékhalált kaptam tegnap, és nem engedi bekapcsolni a gépet. Elindítom, kiválasztom h win7, be akar tölteni, kék kép, újra indul ugyanez. Javítással nemjutok semmire, nemér semmit.
Valami help?

I met God. She's black

bon
Ezért is írtam, hogy alapszíntû. Mondjuk eszembe nem jutna a beépítettel partíciót méretezni, van jobb és ingyen kipróbálható változat más programokból.

Ja és mégegy. Az XP nem engedi létezõ partíció méretének változtatását úgy, hogy ne vesznének el az adatok. Nincs növelés vagy csökkentés opció, csak törlés, majd az új méretre létrehozás.

A win7 partícionálója meg alkalmas minderre, még a rendszerpartíción is.

A Vistáról nincs infóm, mert nem foglakoztam vele, de az XP alatt a rendszerpartíciót nem lehet manipulálni.

Persze, az összes többit igen, de a win7 alatt pont az az új, hogy a rendszerpartíciódat is simán tudod változtatni.

bon
Nem újdonság, sõt beépített alapszíntû partíció kezelõ már nagyon régóta van a Windows-ban, a jelenlegi helyén volt megtalálható korábban is.

Sziasztok.

Nem tudom volt-e már téma, de gondoltam megosztom veletek.
Több fórumon is olvastam, hogy win7 alá keresnek sokan ingyenes partícionáló programokat.

Nos a jó hír az, hogy a win7 saját disk managere tökéletes erre a feladatra. ( is )
A futó rendszer alatt a saját rendszerpartícióját is tudja csökkenteni a kívánt méretre, ha valakinek az a bánata, hogy a készen vásárolt gépén gyárilag csak egy partíció van kialakítva.

Természetesen ezt úgy érdemes csinálni, hogy a rendszer számára maradjon elég hely. Én win 7 alatt minimum 50GB rendszerpartíciót szoktam kialakítani, a többi meg szabadon alakítható ízlés szerint.

Tower Guard
Üdv!
Kellene egy kis segítség!
Miért van az hogy idõnként eltûnik a tálcám, és csak a start menû jel marad meg és csak az haszanálható, tálcát semmivel sem tudom elõhozni.
Úgy vettem észre leggtöbször akkor van ilyen ha otthagyonm a gépet egy darabig, és bejön a képernyõkímélõ, vagy az az energiatakarékos üzemmód.

Ilyenkor csak újraindítás után kapom vissza a tálcát, de nem szeretném ezért újraindítgatni, a daemon tools szempontjából meg nekem nagyon fontos lenne.
Aki tud kérem segítsen.

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

aate
Közben egy kis segítséggel megoldottam , a keresõben kellet egy mentett keresést parancsikonként beállítani.Ez azért jó mert bármit módosítok egybõl megtalálom nem kell mappákban keresgélni. 😊

aate
Így csak az ablakban csoportosít - rendez. Balra a navigációs ablakban nem. Ez a Vista intézõjébe alapból be volt építve a kedvencek közé, de a Win 7- nél valahogy elõ kell csalogatni. De nem tudom hogyan ,pedig 1x már sikerült. 😞

MerlinW
alt, view, group by, date modified

[merlinw.org]

aate
A navigációs ablakban kellene ahogyan a képen, ott nem rendez...

MerlinW
Részletes rendezés?

[merlinw.org]

aate
Sziasztok! Az intézõben ,hogy lehet elõcsalogatni a közelmúltban módosítva fájlok megjelenítését ?