46641
-
sosemt #41808 sziasztok
3 napja lett újratéve a gép, és a következő a problémám: egy bizonyos system alkalmazásnevű NT Kernel & system leírású valami 1-5 % járatja a procimat, ezelőtt ilyen sosem volt. Futtattam spyware keresőt nem talált semmit. Valami ötlet? normális ez? engem zavar. köszi -
#41807 Köszönöm megnézem a drivert.
-
#41806 Bug, nincs időhözö kötve. -
#41805 Köszi! Érdekes, hogy azok a hsz-ek 2011-esek, nekem meg csak 2 napja csinálja, mindenesetre töröltem a fájlokat. -
#41804 3-as keretrendszer része, a hibára itt egy megoldás: link -
#41803 Tudja valaki mi a fenét csinál a "presentationFontCache.exe"???
Két napja csinálja azt, hogy ez a fájl 50%-on járatja a CPU-t.
Korábban sosem volt még ilyen. -
TomBond #41802 Tud valaki valami jó meghajtó titkosító programot? BitLocker nem jó mert Professional meg HomePremium alatt lenne rá szükség (esetleg XP). -
#41801 Megszakadásra nem magyarázat a dns szerver elérhetetlensége, de az elérhetetlen dns szerver az szolgáltatói hiba.
további hiba lehetőség lehet még a hálókártya driver hibája (ha frissítetted mostanában a driver-ét akkor térj vissza a korábbira)
Emlékeim szerint torrent is okozott hasonló problémát korábban itt a topicban, de az látszodott a naplóban a tcp-ip kapcsolatok maximáls száma hiba formájában. -
#41800 de szerintem ez lesz mert az idő is stimmel -
#41799 Köszi ezt találtam -
#41798 vezérlőpult\felügyeleti eszközök\eseménynapló. Rendszer vagy alkalamzás naplót nézd meg. -
#41797 ok azt hogyan is? -
#41796 Eseménynaplót is megnézném, ír e valamit a hiba időpontjában. -
#41795 van router is, de szerintem ott minden ok, mert a szomszédba semmi gond. -
#41794 Routered van? Ha nincs akkor csak modemed, akkor szolgáltató gond lesz -
#41793 Sziasztok!!
Tudtok nekem segíteni?? Az a problémám, hogy napokig semmi baj a nettel, de van, hogy 10-15 percenként megszakad.
a problémát az oldja meg, hogy újraindítjuk a gépet, vagy a kábelt kihúzzuk a hálókártyából, és aztán visszadugjuk.
ezután vagy működik sokáig, vagy csak 10-15 percig.
valami ötlet??
Rendszer win7
-
#41792 Én a beépített átelepítő alkalmazást kipróbálnám, azt írják képes ilyesmire: link -
#41791 C:/users/neved mappa
asszem ez elég csak lementeni. -
#41790 Hellósztok!
Hogyan tudom elmenteni a jelenlegi kinézetemet? Hogy win re-installkor csak be kelljen tölteni pár klikkból. Köszi. -
Pupuci #41789 Nem teljesen az amire gondoltam, de sokkal jobb, mint a semmi!
Köszönöm szépen!! -
barbi122 #41788 tenkes:P -
exodus2 #41787 Saját tulajdonba vétel? Link -
exodus2 #41786 Wingomb+P ezzel állíthatod hogy kiterjesztett, vagy másolat legyen a monitor, ill. egyik monitort kikapcsolhatod, másikat be. -
barbi122 #41785 sziasztok! hogyan lehet egy mappáról/nem a rendszer vinyón van/ véglegesen leszedni a read only-t? hiába nyomok jobbklikk-tulajdonságok-pipakiszed-alkalmaz-okét amint újra megnézem a tulajdonságoknál megint irásvédett:S -
Pupuci #41784 Sziasztok skacok ;)
A következő kérdésem volna.
Én néha két monitort használok.
Nem lehet valami parancsikont vagy valamit kitenni az asztalra, amin egy kattintásra és ki/be kacsolja (engedélyezi vagy nem) az egyik moncsit? Azért kéne, mert ha nem használom és ki van kapcsolva, attól még az egérmutató "kiszalad" a képról, át a másik, egyébként kikapcsolt monitor területére és ez engem zavar :) -
exodus2 #41783 Ezt kellett volna beírnod (net user administrator /active:yes
), és akkor megjelenik egy administrators fiók.. de így.. rendszervisszaállítás? Újraindít - f8 - számítógép javítás - rendszervisszaállítás. -
#41782 egy ideig annyi.. aztán felmegy 100%ra és megvan menve a gép... -
zord01 #41781 Sziasztok!
Hallottam valami olyasmit, hogy létezik a win7-hez használható, afféle compatibility pack, ami a régi játékok elindítását segíti. Ilyesmiről tudtok valamit? -
resist #41780 Sajnos nincs, csak az eredeti fiókom, amibe nem enged be a régi jelszavammal. -
#41779 Csökkentet módban indítva lesz egy Rendszergazda nevű fiók, normál módban alap esetben tiltva van. -
resist #41778 Sziasztok!
Nem biztos, hogy tudtok segíteni, de lenne egy kérdésem.
Valamit nagyon elrontottam. Parancssort indítottam rendszergazdai jogosultságokkal, majd beírtam, hogy:
net user ____ /active:yes
ahol a ____ az éppen használt felhasználói fiók neve volt. Ez a fiók jelszóval védett (egy szóköz), de most nem enged vissza a gép. Valószínű a fenti paranccsal valahogy valamit nagyon elállítottam, nem tudjátok, hogy mit? Vagy, hogyan lehet megkerülni?
Nincs a gépen másik fiók. -
#41777 A memória kihasználtsága az ok, sajnos ennyit esznek. De írtad, hogy 45-70%-os procikihasználtságod van, na ezt kell megnézni, hogy melyik járatja ennyire a procid. -
#41776 a Firefox az 250mega körül ( de ez természetes..)
a többi meg rendszerfeladat... ( explorer,etc.. ) -
#41775 De melyik folyamat? -
#41774 7órája van bekapcsolva MOST a gép és 55-70%között mozog.. -
#41773 Feladatkezelővel nézd meg,h ogy mi használja a procit, ne pedig a speedfan-al, nyugalmi állapotban 1-2%-nak szabd csak lennie. -
#41772 a legtöbb amit firefox,játékok-on kívül használ az 50mb..
jelenleg a speedfan az 45-70% procikihasználtságot ír.. szóval ment lejjebb,mert ilyenkor már 100%on szokott lenni.. de még mindig passzolom hogy mi a fenétőllehet ez. :S -
morgue88 #41771 A java frissítés valószínű segitett mert most optimalizálódott a cpu ugyan azzal a felállással 4-6 % között van és érezhetően gyorsabban reagál a gép:) akkor a holnapi nap folyamán át tanulmányozom a wifi beállitásokat a laptopon. Nagyon szépen köszönöm a segítséget további szép estét. -
#41770 Ha van megosztás a számítógépeken akkor a wifi-n keresztül gond nélkül hozzáférhetnek a gépek tartalmához. Jelszavazás alap, már a netlopás miatt is. A külső wifi vevő esetén meg szerintem beállítás gond lesz csak a nem kapcsolódás oka. -
morgue88 #41769 A google chrome beállításában néztem és nincs bővítményem :) Az MSE-t futtattam párszor teljes körü vizsgálatot csinált és nem talált semmit:S
Böngészni óvatosan szoktam mármint amennyire csak tudok.megpróbálok javat frissiteni.Még lenne egy kérdésem: Ha a wifim nincs jelszóval ellátva (van egy közös laptop és tplinkes a külső wifi vevője és valahogy nem akar az smc-s rádiós routerrel csatlakozni ha jelszó van rajta és ezáltal kilett iktatva a jelszó)akkor valahogy hozzáférhetnek a gépemhez?azt gondolom hogy aki épp erre jár az használhatja, szokott is akadozni a net és lassabb is de ez benne van :S de gondolom az utcárol nem nagyon van annyi idő hogy a gépembe turkáljon vagy lehetséges ? viszont a szomszédok biztos nem használják mert idősebbek(kertesházban élek)amugy elnézést a hülye kérdésekért nem vagyok valami nagy informatikus. Előre is köszi a válaszokat