46642
-
Hosszabb távra kell gondolkodni, ha valaki most vesz gépet akkor nem jó ha olyat vesz ami most még jó, olyat kell venni, ami várhatóan több év múlva is jó teljesítményt fog nyújtani.
Pont erről szolt a munkahelyi gépem cseréje is tavaly, mondták, hogy ok kaphatok új gépet, de hosszabb távra gondolkodjak. Simán megúszhattam volna egy 200ezer Ft alatti összeggel és még most is jól menne, de inkább vásároltam egy sokkal komolyabbat közel 400ezer-ért mert így nagy valószínűséggel még 4-5 múlva is használni lehet.
-
4gb-hoz kell a 64bit, firssítés nem lehetséges 32bit-ről 64bit-re, csak tiszta telepítéssel. -
eugabesz #17698 Legyen az a gép fullos
,majd megtanulom kezelni is
-
megkérdezhetem h minek neked egy ilyen bika gép ha még a 32/64bit között sem tudod a különbséget? tervezel vele vagy wtf? :) -
BIZ0906 #17696 Azért lát annyit mert nem 64bites a rendszered. -
kisviku #17695 No, nekem eredeti, aktivált full verziós Windows7 van fent Ultimate és 32 bit-es.Egyetlen problémám eleddig, hogy a 4 giga ramból csak 3,5-et használ vagy "lát". Tudom, hogy van valami mód, amivel "ráerőszakolhatjuk", hogy többet is kezeljen, de nem igazán ismerem még. Ebben tudtok segíteni esetleg?
Vagy mikor lehet 64bit-re upgradelni, lehet-e egyáltalán és érdemes-e.
A gépem Intel Core I5-ös 4 giga DDR3 rammal és 1 TB-os vinyóval.Alapból 5,5 gigát foglal, plusz kialakított még 1 db 100 megás partíciót magának installkor.
Amúgy jónak tűnik, meglepődtem, hogy nem volt mellékelve levelező progi, a windows mail-t külön kell letölteni, de ingyenes persze.Eddig minden XP-s progi+játék elindult, érdekes volt hogy a 15 éves Photosmart nyomtatómat is felismerte...
-
Üdv Urak!
win7-et tesztelgetem pár napja. minden ok, tetszik is, de nem értem h azok a divx-filmaek amik XP-n szépek voltak, az WIN7 alatt miért pixeles.
neketek is ilyen? nincs erre valami megoldás ?
Köszi -
simonl #17693 Sziasztok,
Van már kipróbált és megbízató codec pack win7 x64 -hez?
Köszönöm ha linket is dobtok....
-
Így van, a bootloadert és az egyéb boothoz kapcsolódó cuccokat teszi oda. Ha nem csinál (asszem ha kész partícióra rakod, akkor nem csinál), akkor a c-re helyezi ezeket, a rendszer működésében nem tesz kárt. -
Konkrétan, mi értelme ennek a külön partíciónak? Ott tárolja a bootloadert? Ugye csak azt tárolja ott? És ha nem csinál magának külön olyat, akkor gondolom a C-be teszi a szükséges dolgokat, de vajon ez nem lesz (rossz)hatással a rendszerre? -
BIZ0906 #17690 Ennyire egyszerű ohh :) THX -
Bármelyik CD/DVD író programmal. Ashampoo Burning Studio, Nero Burning Rom, PowerISO, stb. De még a Windows intézővel is. -
Milyen progival tudom kiírni az iso. fájlt hogy bootolható legyen ? -
paramccsorban: sc delete szervíznév
vagy regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
-
értem köszi -
BIZ0906 #17685 Hogy tudok szolgáltatást törölni olyat ami már nincs is meg?
erre gondolok. -
Igaz. :) -
Vagy system tray:) -
OFF: ikoneltűnés 2x fordult elő velem, Explorer újraindítása megoldotta a problémát. Bluetooth általában ment (néha külön kellett fogadni a fájlokat, de ezt azelőtt is tapasztaltam, hogy a hibernálásra rászoktam volna, mindenesetre lényegen nem változtat: számomra az egyik legidegesítőbb hiba volt), FF-el semmi problémám nem volt, touchpadet meg az első dolgom tiltani az eszközkezelőben telepítés után, egyszerűen gyűlölöm, gépelés közben mindig hozzáérek, aztán elmászik a kurzor ("érintéses klikkelés" kikapcsolása után sem tudtam megszokni)
-
"hmm status bar?"
Notification area. :) -
Nálam ezeket generálta a hibernálás Vista-n az elmúlt 2 évben: Tálca jobb alsó sarkából (hmm status bar?) folyamatosan eltűntek fontos ikonok, mint: hangerőszabályzó, power plan-töltöttség mutató stb.., a Bluetooth meghalt rendszresen, FF3 bezárógombja nem reagált semmire, laptop touchpadje meghülyült (irányítani tudom vele a kurzort, de klikkelni már nem tudok).
És ezek állandóan jelen voltak, Sp1 és Sp2 után is :) -
Elég nagy stresszhelyzetben állok. Mac mellé szeretném feltenni a Win7-et. A probléma legfőképp az a hülye 100mb-os partíció. A helyzet a következő: vagy a win7-et teszem fel először, és ott bent csinálok egy partíciót a macnek, majd osx telepítőből azt HFS-re formázva ráteszem az osx-et. Eredmény: villogó kurzor, semmit nem csinál a gép. Megtehetem, hogy win7 dvd boot, majd repairolok, de hát akkor meg csak a win7-et látom, persze létezik EasyBCD, amivel a problémát ki is küszöböltem --> látom az osx-et, de bootolni már nem hajlandó. De még akár azt is megtehetem, hogy először teszem fel az osx-et, készítek egy partíciót a win7nek fat32-re, aztán az osx-et felteszem, utána jöhet a win7. Ekkor nem csinál magának külön 100MB-os vacakot... Bootol az osx is szépen, EasyBCD után... DE!!! Ugyebár a macdrive kell, hogy a HFS fájlokat láthassam (mivel a mac a default rendszerem, ezért a winfos alkalmazkodjon), fel is tettem a macdrive 8-at, ami papíron 64 bitet is támogat. Oké, de elkezdett olyat csinálni, ha komolyabban másolok HFS-ről, vagy épp a médiatárat importálom wmp-be, akkor egy gyönyörű kékhalál fogad, a következő üzenettel:
multiple_irp_complete_requests
Nos ez remek, gondoltam egyszer előfordul. Nem, nem csak egyszer fordul elő, hanem akárhányszor amikor elindítom a wmp-t!! Jah és a macdrive kiírja mindig, hogy biztos mountolja e a dvd meghajtómat, mert nem helyesen lett leválasztva. Pedig nincs is benne lemez, de ha teszek bele, akkor is ez van. Jah igen, 64 bites win7ről lenne szó. Kérdem én... Miért van ez? Talán a 100mb-os partíciót hiányolja ennyire? Vagy a macdrive-al van baja? Tegyek fel esetleg 32 bitest? Vagy van olyan dual-boot mód, hogy megmaradjon a 100 megás kis parti is, és az osx is bootoljon? Ezekre a kérdésekre keresem most a választ, már napok óta szenvedek vele... Adatoknak tökmindegy, ki van mente külső HDD-re, a 200 Gigás vincsit úgy lehet formázni, ahogy csak akarom... -
Ok, pár hete itt vki azt írta hogy mindenkinek a felsőoktatásban :D
Nem úszom meg, muszáj lesz dumálni vmelyik droid infós tanárral a suliban :D -
Nem tudom, nekem Vista hibernálása nem okozott ilyen problémákat. Idővel Campuson belül is elérhető lesz a 7, ha jól rémlik, korábban valaki a topicban október-novemberi elérhetőséget írt (más kérdés, hogy amennyiben emlékeim nem csalnak, Vista is később került a programba, mint először mondták). -
Természetesen csak infós szakoknak:) -
Rákerestem itt, (Budapest, Hungary), de ott sincs a listában a suli ahova járok. Sőt, ha jól látom csak infós szakoknak van ez a lehetőség? -
MSDNAA-ról már több mint egy hónapja letölthető a W7. Persze a letöltés senkit sem érdekel, a lényeg a kulcson van. -
SLIC: System Licensed Internal Code
Amolyan információs tábla a BIOS-ban. Pl előre telepített gépeknél a SLIC táblában tárolódnak az OEM információk. Az aktiválásnál a SLIC telepítés ezt emulálja, így a Windows azt elhiszi, hogy ő valójában egy aktivált OM termék. -
Akkor úgy látom a hibernálás rejtélyeit még mindig nem tudták megoldani Redmondban :)
Nálam még nem volt olyan Vista-n, hogy valami ne fagyott volna le / működött volna hibásan hibernálás-újrainditás után.
Más. Tisztaszoftver keretében még mindig csak Vista-t lehet venni. Van valami info arról hogy Win7-re is kiterjesztik ezt? Írtam nekik levelet de aki válaszolt kb annyira informált mint én.
+ én az ezen a listán látható intézmények közül egyikbe se járok, de pár hete írta itt vki hogy felsőoktatásban mindenki tud majd "okosan" szerezni 7-est. Valaki tud erről valami konkrétabbat? -
Gyorsabb, mint a Vista (leginkább fájlműveletekben érezni), de hogy "megbízhatóbb" lenne-e... Nálam szokott csinálni baromságokat (nem merevre fagyásra/kékhalálra gondolok, bár előbbit egy kikapcsolt TouchHD géphez csatlakoztatásával mind Vista, mind 7 alatt elértem
), példának okáért egyes gadgeteket "always on top" funkcióba kapcsol (persze ez a kezelőfelületen nem jelenik meg, a problémás minialkalmazás always on top funkciójának be-ki kapcsolása vagy a gadgetek elrejtése/visszaállítása oldja csak meg), vagy valamelyik "fantom explorer" miatt 2x dobja fel az autorun üzeneteket, esetleg win+d kombináció hatására eltünteti a tálcát is (igaz, ez utóbbit párszor Vista is csinálta, de Sevennél egy hét alatt többször fordul elő velem, mint elődjével 2 év alatt...). Persze mindehhez hozzá kell tennem, hogy hibernálni szoktam a notebookot, van, hogy hetekig nem kapcsolom ki teljesen, bár nem a 7-nél kezdtem el így használni a gépet...
-
srácok ez a SLIC 2.1 in BIOS ez micsinál? -
így jártál :) -
köszi srácok az info -t, akkor tényleg a comodo volt a ludas -
Nem jó Error :56 kód jön ki. -
Most komolyan...? -
Valaki linkeljen egy Cisco Vpn Clientet! -
Rendben professzor -
Maradjunk annyiban, hogy vírusírtót nem lehet rendesen tesztelni, teljesen össze-vissza eredmények születnek. Mondjuk nekem gyakorlatilag mindegy, vírusírtó nélkül sincs vírusom, de a biztonság kedvéért fent van valami.
AVG pl. az ingyenesek közül szerintem a legszarabb. :D -
Már megint csak a szád jár feleslegesen:) Lapozz már a második oldalára a listának basszus. Ráadásul AVG ott van az első oldalon mint 6. helyezett.
MSSE, hogy lenne ott, ha 2009-es a toplista, az meg csak most jelent meg?
A ranglistán azért csak fizetős alkalmazások vannak, mert az elsődleges felhasználók a vállalatok, másrészt a teljesen ingyenes cuccoknak, amiknek egyáltalán nincs pénzes megoldása, egyszerűen nincs is helye a listán, mert nem teljesítenek úgy.
Mellesleg ajánlom a linkelt weboldal hátterét megvizsgálni... Néha unlak ám:) -
32