• Slig
    Elég nagy stresszhelyzetben állok. Mac mellé szeretném feltenni a Win7-et. A probléma legfőképp az a hülye 100mb-os partíció. A helyzet a következő: vagy a win7-et teszem fel először, és ott bent csinálok egy partíciót a macnek, majd osx telepítőből azt HFS-re formázva ráteszem az osx-et. Eredmény: villogó kurzor, semmit nem csinál a gép. Megtehetem, hogy win7 dvd boot, majd repairolok, de hát akkor meg csak a win7-et látom, persze létezik EasyBCD, amivel a problémát ki is küszöböltem --> látom az osx-et, de bootolni már nem hajlandó. De még akár azt is megtehetem, hogy először teszem fel az osx-et, készítek egy partíciót a win7nek fat32-re, aztán az osx-et felteszem, utána jöhet a win7. Ekkor nem csinál magának külön 100MB-os vacakot... Bootol az osx is szépen, EasyBCD után... DE!!! Ugyebár a macdrive kell, hogy a HFS fájlokat láthassam (mivel a mac a default rendszerem, ezért a winfos alkalmazkodjon), fel is tettem a macdrive 8-at, ami papíron 64 bitet is támogat. Oké, de elkezdett olyat csinálni, ha komolyabban másolok HFS-ről, vagy épp a médiatárat importálom wmp-be, akkor egy gyönyörű kékhalál fogad, a következő üzenettel:

multiple_irp_complete_requests

Nos ez remek, gondoltam egyszer előfordul. Nem, nem csak egyszer fordul elő, hanem akárhányszor amikor elindítom a wmp-t!! Jah és a macdrive kiírja mindig, hogy biztos mountolja e a dvd meghajtómat, mert nem helyesen lett leválasztva. Pedig nincs is benne lemez, de ha teszek bele, akkor is ez van. Jah igen, 64 bites win7ről lenne szó. Kérdem én... Miért van ez? Talán a 100mb-os partíciót hiányolja ennyire? Vagy a macdrive-al van baja? Tegyek fel esetleg 32 bitest? Vagy van olyan dual-boot mód, hogy megmaradjon a 100 megás kis parti is, és az osx is bootoljon? Ezekre a kérdésekre keresem most a választ, már napok óta szenvedek vele... Adatoknak tökmindegy, ki van mente külső HDD-re, a 200 Gigás vincsit úgy lehet formázni, ahogy csak akarom...