46642
-
Csak mókáznom kell a partíciókkal mert csak 15gb van a rendszerre hagyva, win7re meg 30at akarok. Sok adatot kell átmozgatni a + 15gb tárhelyért. -
A Defrag jó, Win7 valamelyik nagy cég cuccát használja, asszem a "grammy díjas" PerfectDisk-ét:)
System restore-t is érdemes bekapcsolva hagyni legalább a rendszer partición, igen sok időt megspórolhat. Jó dolog. -
Amiket én kikapcsoltam:
UAC, egy kép háttérnek, System Restore (asszem ez tiltja a shadow copyt is), defrag, indexelés service. Defragra van külső progi, indexelés meg nem kell mert tcmd-t használok, a start menüt meg elég gyorsan kezeli indexek nélkül is. -
Hát próbáld ki, időn kívül mást nem veszthetsz vele:) -
Jaja, nekem si első dolgom volt kikapcsolni pár dolgot:) UAC, háttérkép csere, shadow copy, win-backup, indexer, search, security center, tűzfal, defender. System restore task-ot átállítottam napi mentésre, kilövöldöztem a számomra felesleges szervízeket, stb.:) -
Sp3 van rajta:) meg Ubuntu is volt rajta 2 héttel ezelőttig, csak hely hiány miatt töröltem. Csak kíváncsi vagyok, h milyen a win7 hosszabb távon, mert 1x csak lesz gépem ami kérdés nélkül viszi.:) -
Hát azért én nem kevés előnyét tudnám felsorolni az XPhez képest.
Ubuntu meg felejtős ha játszik. Ha menne a hálókártyám Ubuntu alatt (majd a 9.10et kipróbálom) és nem kéne a sulihoz win akkor a notira ubit tennék. -
Arra simán felkúszik. Bár személy szerint semmi előnyét nem látom, ilyen gépre én SP3-as XP-t telepítenék. Vagy Ubuntu-t:) -
"Okozhatja az eltűnést az is ha be van kapcsolva az automatikus háttérkép váltogatás."
Ez lehetséges. :D Ez az első baromság amit kikapcsolok telepítés után. -
Hát a régi alatt, Amd 3400+, Ati Radeon 9600, 1,7 gb ram ddr1.-t értettem. -
Start –> Run –> regedit
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
NoSaveSettings = 0 (dword)
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
NoSaveSettings = 0 (dword)
Ezt meg töröld, ha van:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoActiveDesktopChanges
Okozhatja az eltűnést az is ha be van kapcsolva az automatikus háttérkép váltogatás. -
Ja hát igen, többnyire a régi gépekben lévő kártyák nem tudnak DX9et, főleg egy integrált intel.
#18968: Én használtam a régi quick launchot és nem tűnt el, valami más gond lesz ott. De szerintem használd inkább az új tálcát, miután megszoktam sokkal kényelmesebb lett és kevesebb helyet foglalnak a nyitvalévő alkalmazások. :) -
Persze, egyetértek. Csak az előbb régi masinákról volt szó és pár hete telepítettem próbaképpen egy 2,4Ghz-es P4-re W7-et. Abban integrált cucc volt, így csak a classic theme jöhetett szóba. A jópofa, hogy alig volt lassabb mint egy XP. -
Valaki nem tud normális quick launchot h ne tünjön le kikapcsolás után? -
Hát lehet, hogy igazad van. :)
Nincs olyan gép a környékemen, hogy kipróbáljam, pedig szívesen megtenném, már csak a kiváncsiság miatt is. :D
Mai gépen meg egyértelműen nincs értelme kikapcsolni az aerot, bár gondolom ebben egyetértünk. :D
Classic felülettel ráadásul hányás ronda az egész GUI. :D -
Ennek utána kell nézni, bár szerintem CPU-t nem lehet teljesen kivonni a munkából. -
Classic stílusban igen, Aeroval viszont úgy tudom hogy kevesebbet eszik a CPU időből, mert bekapcsolt aeroval az egész kirajzolást a GPU végzi.
Vagy rosszul tudom? -
"Az AERO kikapcsolásával, több terhet hárítasz a CPUra"
Akkor ha bekapcsolva hagyod a fade-eket és egyéb effekteket. Classic stílusban ugyanannyit eszik mint az XP. A GPU csak az effekteket veszi a vállára a standard kirajzolás logikusan továbbra is a CPU dolga. -
Az AERO kikapcsolásával, több terhet hárítasz a CPUra, mivel AEROval a GPU számolná a képet. Már amennyiben van DX9es kártya a gépben.
Inkább az indexelést, rendszervisszaállítást, defragot és egyéb sallangokat kapcsolnám ki. -
1-2 Ghz-es P3-P4, 1GB memóval már elég alá. Nem lesz gyorsvonat, de kikapcsolva a grafikai balhékat, kellemesen használható. -
Ez a Linux bootmanager-e. A lemezről, USB-ről való bootolás ennek betöltése előtt van. Tehát GRUB -nak semmi köze a boot prioritáshoz.
Biosban be kell állítani a boot sorrendet. Ha be van és a DVD/USB van első helyen, akkor a lemez/USB eszköz nem boot-képes. -
Mi a konfig? Mert a régi elég tág fogalom, P3-as gépre biztos nem tenném fel. -
Amúgy régi konfigon érdemes kipróbálni a win7et? Vagy maradjon az XP? -
HA megakarod tartani az XP-t is akkor jobb lenne külön particióra tenni a Windows 7-et. Ha nem kell az XP akkor meg töröld az XP-t tartalmazó particiót és tiszta telepítést csinálj. A többi particiót nem fogja zavarni. -
bokma #18957 MESTER köszönöm,azt hiszem ez bevált!
Üdv.
egy ifjú padavan -
Sziasztok
Van most 3 NTFS partíció a vinyón, de az oprendszer XP, ha a C-re ráteszem a 7-et nem fog bezavarni a másik 2 partíciónak ?
köszi
(cod4 megy már rendesen ? enged multizni?) -
Az az AWARD BIOS, Asuson meg AMI van.
Én az AMI Biost jobban szeretem, sokkal átláthatóbb. :D -
áhh dánke, én képes vagyok eltévedni ebben a bios-ban, a jó kis kékhátteres középen függőlegesen kettéosztott menürendszerhez vagyok szokva
-
Kézikönyv szerint nálad tiltható a bios-bn a floppy meghajtó. Legacy Diskette A: Disabled-re állítod, majd mented a bios beállításait. -
Hehe hány Vistas géppel szoptunk mire rájöttünk.
A megoldás: Tiltsd le a floppyt a biosban, ne csak a bootnál hanem magát a meghajtót is:)
Azért szoptunk ennyit vele a cégnél, mert én tiltottam mindig alapból már XPnél is, kollega viszont nem. :D -
Köszi megpróbálom:D Csak fura mert még sosem találkoztam ezzel a hibával. -
egyszerűen várjál, reggelizz meg, vagy valami, kb 5-10 perc és tovább lép, ha jól tudom megoldás lehet ha biosból letiltod a floppy meghajtót, de nem teszem a nyakam rá, ugyanis nálam nem lehet letiltani (miközben már ki is kötöttem meg minden, de a bios azt hiszi, hogy még mindig ott van) -
Sziasztok!
A win7 telepítésével kapcsolatban szeretnék kérdezni valamit. Már feltettem pár ismerős gépére a win7et ott ment minden rendesen. Persze azok új laptopok voltak. Minap kitaláltam, h kipróbálom én is, de bootolás után mikor felmásolta a telepítési fájlokat és bejön a grafikus telepítő menü, ott megáll és nem csinál semmit. Esetleg valami ötlet? -
ehh, nem készül, hanem készült, szal már teljes értékű a progi -
ahogy bon mondja, ezeket a dolgokat a win7 alapból megteszi, de ha mindenképp megakarsz nyomni egy gombot ezek kikapcsolásához akkor nem kell batch fájl, ugyanis már készül egy ingyenes program erre a célra:
IObit's GameBooster -
Tehát nem 1db iso fájl van a lemezre kiírva. De ajánlom a #18926-os hozzászolást hátha az a baj. -
Intézi a rendszer magától. A dinamikus háttérvillágyítás szerintem hardverből megy, tehát gépet nem terheli. -
érdekes.... a vistát bebootolja
-
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy batch file-t, amit játékok futtatása előtt indítanék. A feladata az lenne, hogy kikapcsolja azokat az alkalmazásokat, szolgáltatásokat, vizuális effekteket, amik feleslegesen terhelik a rendszert játék alatt.
Első körben ahhoz kellene nekem segítség, hogy összeszedjük ezeket.
Én a következő "lassító" dolgokról tudok:
-aero felület
-merevlemezes indexelés
-gyorskeresési funkció
-gadgetek
-dinamikus háttérváltás
Ezt a listát kellene még kibővíteni, aki tud, kérem segítsen. -
Jól írtad ki a lemezt? Ajánlom a #18930-as hozzászolásom.