46642
  • LestatVenom
    Csak mókáznom kell a partíciókkal mert csak 15gb van a rendszerre hagyva, win7re meg 30at akarok. Sok adatot kell átmozgatni a + 15gb tárhelyért.
  • MerlinW
    A Defrag jó, Win7 valamelyik nagy cég cuccát használja, asszem a "grammy díjas" PerfectDisk-ét:)

System restore-t is érdemes bekapcsolva hagyni legalább a rendszer partición, igen sok időt megspórolhat. Jó dolog.
  • [HUN]FaTaL
    Amiket én kikapcsoltam:

UAC, egy kép háttérnek, System Restore (asszem ez tiltja a shadow copyt is), defrag, indexelés service. Defragra van külső progi, indexelés meg nem kell mert tcmd-t használok, a start menüt meg elég gyorsan kezeli indexek nélkül is.
  • MerlinW
    Hát próbáld ki, időn kívül mást nem veszthetsz vele:)
  • MerlinW
    Jaja, nekem si első dolgom volt kikapcsolni pár dolgot:) UAC, háttérkép csere, shadow copy, win-backup, indexer, search, security center, tűzfal, defender. System restore task-ot átállítottam napi mentésre, kilövöldöztem a számomra felesleges szervízeket, stb.:)
  • LestatVenom
    Sp3 van rajta:) meg Ubuntu is volt rajta 2 héttel ezelőttig, csak hely hiány miatt töröltem. Csak kíváncsi vagyok, h milyen a win7 hosszabb távon, mert 1x csak lesz gépem ami kérdés nélkül viszi.:)
  • [HUN]FaTaL
    Hát azért én nem kevés előnyét tudnám felsorolni az XPhez képest.

Ubuntu meg felejtős ha játszik. Ha menne a hálókártyám Ubuntu alatt (majd a 9.10et kipróbálom) és nem kéne a sulihoz win akkor a notira ubit tennék.
  • MerlinW
    Arra simán felkúszik. Bár személy szerint semmi előnyét nem látom, ilyen gépre én SP3-as XP-t telepítenék. Vagy Ubuntu-t:)
  • [HUN]FaTaL
    "Okozhatja az eltűnést az is ha be van kapcsolva az automatikus háttérkép váltogatás."

Ez lehetséges. :D Ez az első baromság amit kikapcsolok telepítés után.
  • LestatVenom
    Hát a régi alatt, Amd 3400+, Ati Radeon 9600, 1,7 gb ram ddr1.-t értettem.
  • MerlinW
    Start –> Run –> regedit

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
    NoSaveSettings = 0 (dword)

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
    NoSaveSettings = 0 (dword)

Ezt meg töröld, ha van:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoActiveDesktopChanges

Okozhatja az eltűnést az is ha be van kapcsolva az automatikus háttérkép váltogatás.
  • [HUN]FaTaL
    Ja hát igen, többnyire a régi gépekben lévő kártyák nem tudnak DX9et, főleg egy integrált intel.

#18968: Én használtam a régi quick launchot és nem tűnt el, valami más gond lesz ott. De szerintem használd inkább az új tálcát, miután megszoktam sokkal kényelmesebb lett és kevesebb helyet foglalnak a nyitvalévő alkalmazások. :)
  • MerlinW
    Persze, egyetértek. Csak az előbb régi masinákról volt szó és pár hete telepítettem próbaképpen egy 2,4Ghz-es P4-re W7-et. Abban integrált cucc volt, így csak a classic theme jöhetett szóba. A jópofa, hogy alig volt lassabb mint egy XP.
  • rvn
    Valaki nem tud normális quick launchot h ne tünjön le kikapcsolás után?
  • [HUN]FaTaL
    Hát lehet, hogy igazad van. :)

Nincs olyan gép a környékemen, hogy kipróbáljam, pedig szívesen megtenném, már csak a kiváncsiság miatt is. :D

Mai gépen meg egyértelműen nincs értelme kikapcsolni az aerot, bár gondolom ebben egyetértünk. :D

Classic felülettel ráadásul hányás ronda az egész GUI. :D
  • MerlinW
    Ennek utána kell nézni, bár szerintem CPU-t nem lehet teljesen kivonni a munkából.
  • [HUN]FaTaL
    Classic stílusban igen, Aeroval viszont úgy tudom hogy kevesebbet eszik a CPU időből, mert bekapcsolt aeroval az egész kirajzolást a GPU végzi.

Vagy rosszul tudom?
  • MerlinW
    "Az AERO kikapcsolásával, több terhet hárítasz a CPUra"

Akkor ha bekapcsolva hagyod a fade-eket és egyéb effekteket. Classic stílusban ugyanannyit eszik mint az XP. A GPU csak az effekteket veszi a vállára a standard kirajzolás logikusan továbbra is a CPU dolga.
  • [HUN]FaTaL
    Az AERO kikapcsolásával, több terhet hárítasz a CPUra, mivel AEROval a GPU számolná a képet. Már amennyiben van DX9es kártya a gépben.

Inkább az indexelést, rendszervisszaállítást, defragot és egyéb sallangokat kapcsolnám ki.
  • MerlinW
    1-2 Ghz-es P3-P4, 1GB memóval már elég alá. Nem lesz gyorsvonat, de kikapcsolva a grafikai balhékat, kellemesen használható.
  • MerlinW
    Ez a Linux bootmanager-e. A lemezről, USB-ről való bootolás ennek betöltése előtt van. Tehát GRUB -nak semmi köze a boot prioritáshoz.

Biosban be kell állítani a boot sorrendet. Ha be van és a DVD/USB van első helyen, akkor a lemez/USB eszköz nem boot-képes.
  • bon
    Mi a konfig? Mert a régi elég tág fogalom, P3-as gépre biztos nem tenném fel.
  • LestatVenom
    Amúgy régi konfigon érdemes kipróbálni a win7et? Vagy maradjon az XP?
  • bon
    HA megakarod tartani az XP-t is akkor jobb lenne külön particióra tenni a Windows 7-et. Ha nem kell az XP akkor meg töröld az XP-t tartalmazó particiót és tiszta telepítést csinálj. A többi particiót nem fogja zavarni.
  • bokma
    MESTER köszönöm,azt hiszem ez bevált!
    Üdv.
    egy ifjú padavan
  • tmp
    Sziasztok

Van most 3 NTFS partíció a vinyón, de az oprendszer XP, ha a C-re ráteszem a 7-et nem fog bezavarni a másik 2 partíciónak ?

köszi

(cod4 megy már rendesen ? enged multizni?)
  • [HUN]FaTaL
    Az az AWARD BIOS, Asuson meg AMI van.

Én az AMI Biost jobban szeretem, sokkal átláthatóbb. :D
  • stevenson1988
    áhh dánke, én képes vagyok eltévedni ebben a bios-ban, a jó kis kékhátteres középen függőlegesen kettéosztott menürendszerhez vagyok szokva
  • bon
    Kézikönyv szerint nálad tiltható a bios-bn a floppy meghajtó. Legacy Diskette A: Disabled-re állítod, majd mented a bios beállításait.
  • [HUN]FaTaL
    Hehe hány Vistas géppel szoptunk mire rájöttünk.

A megoldás: Tiltsd le a floppyt a biosban, ne csak a bootnál hanem magát a meghajtót is:)

Azért szoptunk ennyit vele a cégnél, mert én tiltottam mindig alapból már XPnél is, kollega viszont nem. :D
  • LestatVenom
    Köszi megpróbálom:D Csak fura mert még sosem találkoztam ezzel a hibával.
  • stevenson1988
    egyszerűen várjál, reggelizz meg, vagy valami, kb 5-10 perc és tovább lép, ha jól tudom megoldás lehet ha biosból letiltod a floppy meghajtót, de nem teszem a nyakam rá, ugyanis nálam nem lehet letiltani (miközben már ki is kötöttem meg minden, de a bios azt hiszi, hogy még mindig ott van)
  • LestatVenom
    Sziasztok!

A win7 telepítésével kapcsolatban szeretnék kérdezni valamit. Már feltettem pár ismerős gépére a win7et ott ment minden rendesen. Persze azok új laptopok voltak. Minap kitaláltam, h kipróbálom én is, de bootolás után mikor felmásolta a telepítési fájlokat és bejön a grafikus telepítő menü, ott megáll és nem csinál semmit. Esetleg valami ötlet?
  • stevenson1988
    ehh, nem készül, hanem készült, szal már teljes értékű a progi
  • stevenson1988
    ahogy bon mondja, ezeket a dolgokat a win7 alapból megteszi, de ha mindenképp megakarsz nyomni egy gombot ezek kikapcsolásához akkor nem kell batch fájl, ugyanis már készül egy ingyenes program erre a célra:
    IObit's GameBooster
  • bon
    Tehát nem 1db iso fájl van a lemezre kiírva. De ajánlom a #18926-os hozzászolást hátha az a baj.
  • bon
    Intézi a rendszer magától. A dinamikus háttérvillágyítás szerintem hardverből megy, tehát gépet nem terheli.
  • nyirog
    érdekes.... a vistát bebootolja
  • Kaszi46
    Sziasztok!

Szeretnék készíteni egy batch file-t, amit játékok futtatása előtt indítanék. A feladata az lenne, hogy kikapcsolja azokat az alkalmazásokat, szolgáltatásokat, vizuális effekteket, amik feleslegesen terhelik a rendszert játék alatt.
    Első körben ahhoz kellene nekem segítség, hogy összeszedjük ezeket.

Én a következő "lassító" dolgokról tudok:
    -aero felület
    -merevlemezes indexelés
    -gyorskeresési funkció
    -gadgetek
    -dinamikus háttérváltás

Ezt a listát kellene még kibővíteni, aki tud, kérem segítsen.
  • bon
    Jól írtad ki a lemezt? Ajánlom a #18930-as hozzászolásom.