46642
  • Pio
    Még réges régen volt itt linkelve egy nagyon részletes cikk vista/win7 telepítéséről. Magyar nyelvű volt, az eleje arról szólt, hogy hogyan kell elérni azt, hogy a winchester "belsejére" települjön az oprendszer a magasabb hatékonyság érdekében, aztán tárgyalt többek között a valódi adminként bejelentkezésről aminek kapcsán témázgattunk is erről elég sokat.
    Valaki be tudná linkelni azt a cikket nekem?
  • Celeborn
    Nade pont ezt írtam, hogy nem akarom, hogy ott legyen a hálózat ikon, mert nincs rá szükségem. Csak akkor akarom látni, ha VPN-ezek. Erre az XP képes volt, a Win 7 nem?
  • Celeborn
    Csak, hogy tuti jóról beszéljünk, csináltam két képet.

VPN XP alatt
    Ez egy összevágott kép az XP-mből, látszik rajta, hogy a start menüben hogy érem el a VPN kapcsolataimat, és csatlakozás után az óra mellett megjelenik a kis status indikátorom.

VPN Win7 alatt
    Ezen a képen pedig látszik, hogy a start menüben nem egészen úgy müxik a dolog, mint XP-ben, hanem helyette jobbra megynitja azt a kis ablakot, ahol látszik a VPN kapcsolat, ott tudok csatlakozást nyomni, ami után az az ablak el is tűnik, és sehol sem fog látszani, hogy kapcsolódva vagyok, csak ha újra megnyitom.
  • bon
    Simán rákattintasz a tálcán a network internetelérés ikonra ball gombbal (monitorra hasonlító fehér ikon) és ott egyből elérhető az összes hálózati kapcsolódási lehetőség, vpn, wifi stb. Nekem még soha se tűntek el innét a csatlakozások, a kapcsolat státuszának kijelzésére meg nem tudok mint mondani, már Vista-ba is csak egy ikon volt és arra rákattintva bejött a hálózati megosztási központ ahol lehet látni a kapcsolatokat.
  • Celeborn
    Nekem professional van. Persze megvan az ultimate is, de azt feleslegesnek tartottam, ezért nem tettem fel. Remélem, hogy nem az kell ahhoz, hogy ez rendesen működjön.
  • vohanyi
    Én még telepítésnél kiválasztottam,hogy csak helyi hálózat,azóta ugyanúgy működik,mint XP-n!Start menüben is a helyén van...-Ultimate/32
  • Celeborn
    Hali!

Olyan gondom van a Windows 7-tel (állítólag a Vistában is így van), hogy nem találom, hol lehet bepipálni, hogy ha csatlakozok VPN-re, akkor kerüljön már ki a systray-be a status ikonja a kapcsolatomnak. A neten találtam leírást, mi szerint a LAN ikonját ha engedélyezem a systray-be, akkor abból tudom menedzselni a VPN kapcsolatokat is, de ez nekem több okból sem tetszik. Egyrészt, nem akarom látni a LAN ikonját, mert minek foglalja ott a helyet? Másrészt attól hogy arra kattintva tudok csatlakozni VPN-re, meg miegymás, attól még nem látom, hogy éppen csatlakozva vagyok-e vagy sem. Vagyis csak akkor látom, ha rákattintok. Dehát XP-ben még tudott ez úgy működni, hogy bementem a Start menübe, ott a csatlakozás menün belül rákattintottam a kívánt VPN kapcsolatra, és szépen oda dobott egy ikon-t az óra mellé, hogy lássam, fent vagyok VPN-en. Ilyet nem tudtok win 7-ben? Egyébként az is bosszantó, hogy beállítottam, hogy ott legyen a Start menüben a Csatlakozás menüpont, de nem úgy működik, mint XP-ben, hogy azon belül megtalálom a VPN kapcsolataimat, hanem a képernyő jobb alsó sarkába bedob egy ablakot, amiben valami csudálatos oknál fogva a napi első indítás után egyetlen VPN kapcsolatot sem látok. Be kell mennem a hálózatkezelőbe, és onnan tudok csatlakozni. Ezek után már látom a Start/csatlakozáson belül is... De aztán másnap kezdhetem elölről. Csak nekem vannak ilyen gondjaim? A munkám miatt ez nagyon nem nyerő.
  • bon
    Mindig tanul az ember, nem is tudtam erről a funkcióról.
  • MerlinW
    Control panel, sounds, playback, configure, levels, play control, balance

Az összes csatornát szabályozhatod külön külön.

Más:
    x64-et használsz? Működik neked a Console Launcher?
  • [HUN]FaTaL
    Valami hardveres gondod lehet, a ram nem kevés. Vagy valamelyik szoftvered leakel mint az ördög. Nézd meg melyik szoftver mennyi ramot használ a feladatkezelő folyamatok fülén. Mielőtt elkezded vizsgálni, előtte nyomd meg az összes felhasználó folyamatainak mutatása gombot, hogy látszódjanak a rendszerfolyamatok is.
  • Gotty
    Persze csak a kérdésem lényege maradt le:) mit lehet kilőni és/vagy a memoriát néha "resetelni", hogy ne keljen 15-20 percenként restartolni az egészet?:)
  • Gotty
    Sziasztok!

Amúgy tök jól működő win 7 bekapcsolás után nem sokkal úgy belassul, hogy csak na:) Jól gondolom, hogy valószínű kevés a 2giga 667es RAM? Csak a DirectX 10 miatt raktam fel, ha lenne jó megoldás xpre az maradt volna:). A játékok kifagynak folyamatosan és kicsit idegesítő:)
  • [HUN]FaTaL
    Erre a balansz való...
  • Szasza20
    Gondolom azért amiért én is mert 5.1 s cucc van és kell állítgatni ha nem pont középen ülsz!
  • saca79
    nekem kaspersky fagyaszt de nem is akarom fenthagyni..!!
  • spiler01
    http://www.abload.de/image.php?img=dkdbu.gif

Hali! tudna vaki segíteni az istenértse tom felraknia realtek hang drivert mindig rákérdez hogy biztos telepíteni akarom az illesztőprogramot rámegyek, hogy igen és újra kidobja.. kikapcsoltam már mindent tűzfalat meg ieneket.. és nem tom mi lehet vaki nem tudna segíteni hálás lennék... előreis kösz!!!
  • kollektor
    A BIOS-ban állítsd be a bootolási sorrendet,hogy az első a DVD legyen!
    Ha már megtörtént, akkor passz.
  • Aspyrin
    Én Outlook 2007-et használok, az office csomag részeként.
  • RYO21
    Nekem elég a 17 is, sőt 3 gb üres helyem van.
  • Apocalipto
    20 kevés neki, el fog fogyni.
  • RYO21
    A haveromnak a gépben 80gbs hdd van. Van rajta eyg C particiió 10gb meg egy D partició 70gb. Felraktam neki a 9.9Gbre a Windows 7RC1-et és lecsíptem vele +10gbt a D ről. Lett belőle unallocated space. Elindítottam az Windwos installt bootból és kitöröltem a C partíciót. Lett belőle két 10 Gigás Unallocated space, de az egyik mellett azt írja hogy Extended.
    Hogy lehetne ezt a két unallocated spacet összekapcsolni anélkül hogy elveszne a 70GBos D partíciója?

PLS help!!!! THX
  • vajo
    Mivan akkor ha nem bootol-be a lemez? Pedig bootolható verzió. 4 gépen próbáltam ki a lemezt. Mind a 4-en be bootolt, csak az enyémen nem.
    Valami ötletetek nincsen?
  • [HUN]FaTaL
    Mi a fenének állítgatnám hangszórónként a hangerőt? Állíts balancet...
  • bon
    Jól emlékeztem, az Audio Control Panel-ban nincs csatornánkénti hangerő állítás.
  • kirol
    Köszi.

Pedig ez nem ártana. Mások hogyan oldják ezt meg?
    XP alatt még kalibrátor is volt.

A hangrendszeren nem mindenki tudja ezt megtenni.
  • bon
    A live csomag részét képező a windows live mail miért nem jó?
  • bon
    Ha hazértem a munkából akkor megnézem, de emlékezetemből merítve nem emlékszem hangszónként állítható hangerőre.
  • Bal0924
    Téves helyre ment....
  • Bal0924
    Kössz, már megtaláltam.
  • anor1977
    Sziasztok! lenne 1 olyan gondom hogy egyik winampot se tudom rendesen használni a zenéket lejátsza de semilyen skin-t nem jelenit meg se a médiatárat semmit.
  • kirol
    Az X-Fi XtremeGamer driverében van surround mixer? Vagy valami, amivel a hangszórók hangerejét tudod állítani külön külön az 5.1-en?

Vagy ott is csak a W7 Jelszint>Balance -ban tudod állítani?
    Ami mindig alaphelyzet be áll előbb utóbb. :(
  • Bal0924
    A Mozilla Thinderbird válogatós.
    Néhány e-mail-t le se tölt..Tapasztaltam.
    Mi a következő levelező program a toplistán?
  • KoviX88
    sziasztok
    még xp-nél volt,hogy akinek nem tetszett az ikonokon a nyíl az a regeditből (HKEY_CLASSES_ROOT/piffile és lnkfile/IsShortcut)kitörölte...na ez most 7 alatt működik,de kompromisszummal.ha nincs nyíl, akkor nem lehet programot rögzíteni a tálcán..érdekes megoldás nem???:)
  • adobepremiere
    A NOD32 állandóan lefagyasztotta a Win7-et!!!!! "nálam"
    Most letöltöttem a Microsoft ingyenes antivirusát!!!!

És minden müködik hibátlanul!!!

Másnál lefagyás?
  • Mikeee76
    Thunderbird
  • Mikeee76
    Mozilla Thinderbird
    verzió 2.0.0.23 (20090812)
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, az outlook egyébként sem volt sosem része a windowsnak, maximum az express. A live csomag része a windows live mail.
  • Bal0924
    A windows 7-ben van beépített levelező program? (Pl.: outlook)
    És ha nincs akkor milyen levelező program jó? (megbízható)
  • bon
    Ha tönkremegy az alaplap akkor úgyanarra kell cserélni, ha nem lehetséges a csere akkor passz, szerintem buktad a licenszet.
    Fejlesztésénél természeteen buktad, ilyenkor kell a dobozos verzió.
    1 netes aktiválás és korlátlan telefonos van.
  • fiveteen
    valaki tud nekem egy olyan linket addni ahonnan a paragon partition manegert le tudom szedni teljes verzióban?