• Celeborn
    Hali!

Olyan gondom van a Windows 7-tel (állítólag a Vistában is így van), hogy nem találom, hol lehet bepipálni, hogy ha csatlakozok VPN-re, akkor kerüljön már ki a systray-be a status ikonja a kapcsolatomnak. A neten találtam leírást, mi szerint a LAN ikonját ha engedélyezem a systray-be, akkor abból tudom menedzselni a VPN kapcsolatokat is, de ez nekem több okból sem tetszik. Egyrészt, nem akarom látni a LAN ikonját, mert minek foglalja ott a helyet? Másrészt attól hogy arra kattintva tudok csatlakozni VPN-re, meg miegymás, attól még nem látom, hogy éppen csatlakozva vagyok-e vagy sem. Vagyis csak akkor látom, ha rákattintok. Dehát XP-ben még tudott ez úgy működni, hogy bementem a Start menübe, ott a csatlakozás menün belül rákattintottam a kívánt VPN kapcsolatra, és szépen oda dobott egy ikon-t az óra mellé, hogy lássam, fent vagyok VPN-en. Ilyet nem tudtok win 7-ben? Egyébként az is bosszantó, hogy beállítottam, hogy ott legyen a Start menüben a Csatlakozás menüpont, de nem úgy működik, mint XP-ben, hogy azon belül megtalálom a VPN kapcsolataimat, hanem a képernyő jobb alsó sarkába bedob egy ablakot, amiben valami csudálatos oknál fogva a napi első indítás után egyetlen VPN kapcsolatot sem látok. Be kell mennem a hálózatkezelőbe, és onnan tudok csatlakozni. Ezek után már látom a Start/csatlakozáson belül is... De aztán másnap kezdhetem elölről. Csak nekem vannak ilyen gondjaim? A munkám miatt ez nagyon nem nyerő.