46642
  • Bal0924
    Sziasztok!

A Windows 7 Professional 32bit hun.(eredeti)
    Mekkora partíció ajánlott és ha kevesebbet hagyok neki akkor mi lesz? (30GB elegendő?,inkább 27GB)
    Alapból mennyi helyet foglal, telepítés után. :D

És még valami. A Kaspersky-vel mit lehet csinálni, hogy ne fogja a gépet win7 alatt? (mert XP alatt azt csinálja..) Ugye az ajánlott win7-re? :D
  • Rage47
    ja nekem is. szeptember óta fennvan.
  • ssx22
    Szerintem is. Most nekem kb 1,5 hónapja 7 van fent, a gyári Vista nagyon belassul már 2-3 nap múlva, a 7 meg olyan fürge mint amikor telepitettem.
  • Rage47
    érdemes szerintem
  • bat777
    meg azt kérdezném, h vistáról érdemes-e áttérni 7 re ?
  • bat777
    hali, az lenne a kérdésem, h a közhálós win 7 (enterprise x86 hungarian k 12)-t elég ha a sulinetes(közháló) oldalon aktiválom, és utána nem kéri a közháló jelenlétét? a vistánál úgy hallottam, h időnként ellenőrzi, h közhálón van-e, és semmi értelme elvinni és a közhálón aktiválni, mert időnként ellenőrzi, h ott van-e.
    Azt kérdezném, h a win7-es közhálós ingyenszoftver-nél fent áll-e ez a probléma? vagy elég ha közhálón aktiválom, és utánna működik tökéletesen.
  • Rage47
    a malicious software remove tool-t érdemes felraknom, ha van kasperskpym?
  • exodus2
    Igen, 64bites windows 4 giga felett is kezeli a memóriát.
  • genric
    Akkor szóval 64 biten menne mind a 4GB ramom?
  • benkoszabi
    üdv. használom a CCleaner, Wise Registry és Disk Cleaner progikat, hogy takarítsak a Registry-ben, illetve nem használt, csak a felesleges fájlokat letöröljem a gépről, ezzel meggyorsítva a rendszerem...

Ezeket a programokat sikeresen használtam Xp alatt hiba nélkül.

Ám volt mostanában a Win7 alatt 2 fura anomália. Az első pár napja, amikor bekapcsoltam a gépet, és mire visszajöttem a szobába, azt látom, hogy fekete képernyő, és a következő lehetőségek:
    - Csökkentett mód, Csökkentett mód parancssorral stb....meg a Windows Normál Indítása...

Kicsit megijedtem, természetesen a Normál Indításra mentem, be is töltött...de mintha másképp bootolna...

Azóta a boot alatt amikor kiírja, hogy Verifying DMI stb stb...sokat gondolkozik, és nem a Windows Indítása képernyő jön be utána egyből, hanem egy tök fekete képernyő, ahol pár pillanatig a bal felső sarokban villog a kurzor..és utána tölt be...(bár lehet azelőtt is így volt, nem emlékszem már)

No mindegy, ma meg bekapcsoltam, fekete képernyő, ezt írta ki:
    Boot Image is Corrupt...vagy vmi hasonló..újraindítottam, most jó, de félek, hogy egyszer csak Kékhalál fogad...

Volt már másnak is ilyen? Valóban törölhettem vmi fontos adatot, vagy egyszerűen csak előfordulnak hasonlók?
  • Máté94
    TuneUp Utilities
  • Evin
    Csakhogy én nem mondtam, hogy az 5GB nem lehet párosan. Csak hogy párosan jobb.

genric
    Nem megy tönkre a géped, csak nem használ minden memóriát.

exodus2
    Április óta használom az akkor legfrissebb Klite-ot, és semmi gond nincs vele.
  • MerlinW
    Semmi probléma W7-en sem vele. Egyébként az 5-ös verza már W7 megoldásokkal jött ki.

Persze a legegyszerűbb megoldás ha Mplayer Classic-ot, GOM playert vagy KMPlayer-t használ az ember, akkor gyakorlatilag nincs szükség semmire.
    Mint írtam én is csak encode miatt használom KLite-et. Csak lejátszáshoz manapság már nem kell semmi.
  • exodus2
    Azért azt ne felejtsük el, hogy a windows 7 alapból úgy jött ki hogy már vannak benne kodekek. Lehet hogy évek óta egy kodekpacket használsz, de windows7es környezetben azok is másként reagálnak, mint egy xp-n, erre szerintem elég sok példa volt itt már.
  • MerlinW
    Minden, de de döntesz mit teszel fel belőle. Én is pakk ellenes vagyok/voltam, azonban Klite-et már évek óta használom, és tényleg nem volt semmi bajom vele. Intelligens, alapos, kulturált telepítője, eltávolító, javító mechanizmusa van, beállítható minden már telepítés alatt is (mire mit szeretnél használni, telepíteni, hogyan, mikor, stb)

Pl ha azt mondod neki, hogy mindenre használjon ffdshow-t, ill matroska/haali-t, akkor mást nem is nagyon rak fel.

Én mondjuk a Full-t szoktam letölteni (basic csak lejátszáshoz tartalmaz kodekeket, standard és full kódoláshoz is), és abból válogatok telepítéskor. Próbáld ki, bajod nem származhat belőle. Illetve ha másra nem is arra jó, hogy lepucolja az addig felgyülemlett kodek szemetet a gépedről telepítés előtt:)
  • MR ME
    ccleaner
  • [HUN]FaTaL
    Igen.
  • genric
    Sziasztok!
    AZ én gépemen 32 bites windows 7 fut.2x2 GB ramom van.Azt szeretném kérdezni,hogy 32 biten csak 3GB ram használható-e,és hogy ki tudjam használni elegendő-e 64 bitesre cserélni a windowsot?
    Gondoltam megkérdezem,nehogy tönkretegyem a gépet.
  • [HUN]FaTaL
    Lehet páros az 5gb is. 2x2+2x512
  • [HUN]FaTaL
    5gb-ra? Értelmetlen. Gondolom most 2x2-d van. 6 vagy 8 gigára érdemes bővíteni szerintem.
  • Evin
    Nem biztos, hogy észreveszed, de a páros ramok, amik DUAL-ban mennek, gyorsabbak.
  • M412305
    Sziasztok!
    A gépemben egy ASUS P5k alaplap van. Ez az alaplap jó a Win 7 professional 64 bit verzióhoz. Ha 5 GB-ra bővítem a DDR2 RAM mennyiségét, az hülyeség? Inkább a páros számú RAM a jobb? Elnézést, ha baromságokat kérdezek. Üdv M412305
  • Kontrakcio
    hali! Win7 alá miylen karbantartó progit ajánlotok?
  • dome969
    ! Merlin még1 kérdés.
    A swap beállításnál (mivel még nem csináltam ilyet) a virtuális memória lapozófájl egyéni beállításánál a kezdeti méret mekkora kell legyen. Erre írtad a max. méretre a 2-3 GB-ot? Eddig a a második meghajtómon (ahol csak adatok vannak) a lapozófájl ki volt kapcsolva. Ott is célszerű egyéni beállításokkal bekapcsolni? Köszi előre is a segítségeteket.
  • dome969
    Amikor eddig (vista, amit nagyon utáltam) a vinyóról néztem egy filmet, a proci led alig villant fel, most pedig folyamatosan, majdhogynem egyfolytában világít.
    ! Merlin, kikapcsolatam egy két dolgot a feladatkezelőben, pl a biztonsági mentést (ezt nem tudom célszerű-e. de elég magas számot mutatott). A többit nem tudom kikapcsolhatom-e... pl az upnphost,SSDPRSV, WSearch, van sok hálózati beállítás (én nem vagyok semmilyen hálózaton). Nem tudom melyiket célszerű kikapcsolni.

Köszi!
  • dome969
    Átállítottam a vinyó kikapcsolását soha-ra.
    A helyzet ugyanaz maradt sajnos.
    A feladatkezelőben normális, hogy amikor csak az Internet Explorer van megnyitva a fizikai memória 64%-on álljon folyamatosan?
    Merlin, a te javaslataidon is állítgattam, de ugyanaz a helyzet.
    Mit lépjek szerintetek?
  • kirol
    Abban hány codec van?
    Nem szeretem az ilyen pakkokat, mert felraknak ezer codecet, amiből csak baj lesz.
  • exodus2
    Arra tippelnék, hogy mivel a konfig "megfelelő" a vinyó a ludas. Nézd meg az energiagazdálkodásnál hány percre van beállítva a vinyó kikapcsolása. Ha 5 perc, akkor állítsd Soha-ra.
  • MerlinW
    Elég sovány a gép, de emelj kicsit a swap-en (mondjuk 2-3GB-ra), nézd meg task manager-t mi fogja a procit. Nem tudom milyen VGA-d van esetleg kapcsold ki az Aero-t (vagy be), minimalizáld a tray-ben futó kacatokat, futtass egy spyware keresőt, registry cleaner-t, stb. Bizonyos modernebb vírusírtók is meg tudják fogni a rendszert, főleg, ha rosszul vannak beállítva.
  • dome969
    ! Sziasztok

Segítségeteket kérném. A Windows7 Ultimate telepítése után van egy elég zavaró gondom. Nem tudom használni ugy a gépemet, hogy néha kb. fél perce le ne fagyna. (a proci dolgozik a kép pedig áll, nem lehet használni egyetlen műveleti gombot sem) A legjellemzőbb filmnézés közben a dolog. Egyszercsak lefagy a film, látom a proci dolgozik, azután hirtelen begyorsul elkezd a film pörögni, de a hang csak később tudja utolérni addig ismét lelassul a film. Ezt ugy 5 perces időközzel csinálja.
    Egyébként, szinte bármely programot használom ez a lefagyás jelentkezik. Egy Toshiba gép Intel Core 2 Duo CPU 1.50 GHz 1 GB RAM rendszeradatokkal. Az érdekessége a dolognak, hogy nem hiszem, hogy a gép teljesítményével lenne probléma, mert a teljesítményfigyelőt ha megnyitom nem történik benne változás a lefagyási időpontban.

Kérlek segítsetek, miyen megoldás lenne, mert má eléggé idegesítő, de nem akarom ezért a 7-et leszedni.

Köszi
  • MerlinW
    K-lite basic-et feldobod és minden megy jól. Nem kell tökölni:)
  • exodus2
    Esetleg ez? http://www.jan-olof-lindqvist.se/windows7_and_vista/windows-7-and-vista-mouse-focus-on-window-without-raising-the-window/
  • Sobi888
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy a munkám megkönnyítése érdekében szükségem lenne egy olyan beállításra, mi meggyorsítsa az ablak aktiválást ahova húzom az egeret. Az Xp-nél volt egy tweak ui program és xmouse-nál lehetett ezt bekapcsolni és a sebességet is lehet állítani. Win7nél megtaláltam az alapbeállításnál ezt, de szeretném gyorsítani az aktiválást. Ezt tudja valaki, hogy hol lehet?
  • kirol
    Na azt hiszem a MatroskaSplitter csinálta a bajt.

Ha nem rakom fel, akkor a Media player nem tudja lejátszani a képet, viszont a kmplayer meg igen. Szóval azt hiszem így hagyom. Remélem jó lesz! Örülnék neki!
  • exodus2
    Hát passz, nekem sem mutatja a videó képét. Pedig állítgattam egy két dolgot a progiban de semmi. Ja és codec sincs fent a gépen.
  • Slig
    Az avi elvileg xviddel van. És az van is fent... media player lejátsza codec nélkül, meg azzal is... nem értem, xp alatt jó volt
  • exodus2
    Divx, Xvid van fent? Avi azzal van kódolva?
  • Ley Roland
    Ok akkor letörlöm. Kösz megpróbálom!
  • aate
    Loadert,egér jobb gombfuttatás rendszergazdaként indítsd el.
  • exodus2
    Nah, elfelejtettem. Szóval daemon tools vagy Alcohol 120% van e feltelepítve? Mert ha igen, akkor az aktiválás nem működik. Pontosabban az SPDT miatt. Le kell szedned, és úgy kipróbálni az aktiválást.