46642
  • bon
    Hivatalosan nincs gyorsindítás eszköztár támogatás, így a mükődésével hiba is előfordulhat.
  • Vogel
    sziasztok!

A quick launch bar-t beállítottam, stílus mint win 98 kb. De pár újraindítás után eltűnik a quick launch és csak az üres tálca marad. Nem tudjátok, hogy miért van ez és hogyan lehetne megszüntetni?
  • rooney8
    viszont azt nem értem, hogy ha beállítom first boot device-nek és beteszem a win 7 cd-jét akkor meg felismeri. de csak ha a win 7 cd van benne... aztán újraindítom, kiveszem a win 7 cd-t és megint nincs ott semmi :S
  • bon
    Addig meg tele leszel biztonsági résszel? Meg hibákkal? Frissítést nem ajánlott kikapcsolni.
  • Rag Oil
    Hát nemtudom.Frisités nállam általában ki van kapcsolva(újaban, mert xp nél is lassit...,de nem észrevehetöen)de ugyanaz az egész.ha lesssz jelentös frisités akkor azt felrakom pl xp sp3...
  • repvez
    a 2öt nem engedi egyszerre ha rámegyek a hangszorokra alapértelmezettként akkor a digitáális elhalgat és megszolal a füles.
    Csak olyat enged hogy alpértelmezett komunikácios eszkos meg automatikus hangeszköz.Tehát csak ugy engedi hogy ha felhivnak skypon akkor az a fülesbe szol de a hangszoron nem.
  • exodus2
    Jobb egérgomb az óra mellett a kis hangszórón Lejátszóeszközök, és az SPDIF-et és a analóg kimenet is be legyen jelölve. Tehát ha nincs akkor jobb egérgomb, és Jobb egérgomb az eszközön, utána beállítás alapértelmezett eszközként. Így megy?
  • repvez
    azt tudja valaki hogy w7ben hol lehet azt állitani hogy a digitális hangkimenet és az analog egyszerre szoljon?Mert az XP-nél az SPDIF optikai csatlakozora kötött hangfalak ugyan ugy szolt mint a sima jackdugos fülhallgatom ugyan az a zene egyidöben.DE w7 alatt eg ha lejátszok egy számot akkor az csak a digitális részen megy ki a fülesen nem hallani semmit.DE viszont a driverben a beállitás tesztet csak a fülesbe hallani a hangszorobol nem .Mit kell tenni hogy szoljon mindkettö?
  • Wanted
    Huhh.
    Köszi a helpet! A Paragon Partition Magic tényleg jó!
    Megcsináltam újratelepítés nélkül.
    Csak érdekesség képpen:
    Nem akartam, hogy bármi is eltűnjön, ezért egy másik, üres vinyót betettem a gépbe. Erre feltelepítettem a Win7-et és a Paragon Partition Magic-et.
    A Win7 által létrehozott 100 megás partíciót üresnek mutatta. Ezt visszaállíttattam vele. Vinyó ki. Win7 telepítő dvd-ről rendszer helyreállítás. Restart után újra megy a rendszer, minden telepített programmal!!!
  • bon
    Aki a Windows 7 telepítése után rakot fel egy másik oprendszert pl XP-t (ha jól emlékszem ép tegnap volt egy ilyen felhasználó) és szeretné mindkettő oprendszert indíthatóvá tenni annak itt egy rövid leírás ami sokat segíthet: link
  • bon
    Nem hiszem, hogy tiltva lenne a bios-ban mert akkor egyáltalán nem lehetne használni még boot-nál sem. egyébként a bios fő oldalán szokot lenni a merevlemezekkel együtt az optikai meghjató is, ott lehet állítgatni kiválasztva az eszközt.
    De egy két modernebb bios-ba viszont teljes más helyen lehet megtalálni de valami beszédes néven pl. devices
  • rooney8
    bon erre nem tudsz valamit? :P
  • bon
    Egy alap rendszert még nem vennék viszonyítási alapnak, majd ha kap a nyakában frissítéseket, programokat, pl. virusírtó utánan már lassú lesz.
  • Rag Oil
    http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Embedded+Components+and+Flash+Memory&ProductLine=Embedded+Chipsets&ProductProduct=Intel%c2%ae+815+Chipset+Family kösszi bon a segicséget.:)
  • Rag Oil
    815 van benne. egyébként eyáltalán nem terhelte le a gépemet. 0 és 4 százalék között mozgott a processzorhsználat.
  • RelakS
    Ja, én is paragonnal csináltam.
    Ezen kívül hozzá lehet a neten férni egy Hiren's Boot CD nevű szörnyszülötthöz, azon aztán van minden nyavalya, ami egy gép helyrepofozásához kell
  • bon
    De úgy látom erősen felejtős ezen a gépen a Windows 7.
  • bon
    Ha compaq akkor www.hp.hu, hátha lesz hozzá, de ha intel vga- van benne (úgy látom az) akkor www.intel.com és az alaplap chipkészletére keressél rá 810 vagy 815 és ott lesz vga driver is.
  • Rag Oil
    oksi megtanulok.hát nemtudom dem ég midig ott van a videókártya... pci csatlakozóm van van is egy pci videókártyám csak az meg 4 megás.Szóval szar az egész
  • [HUN]FaTaL
    Nem, nem kellett volna. Creative oldalán találsz drivert.

És tanulj meg érthetően fogalmazni.
  • Rag Oil
    desk pro
  • Rag Oil
    viszont particionálórol nem akarok vitatkozni. linuxak vannak nagyon fasza cuccai...
  • Rag Oil
    hát bon néztem a compaq desl pro en p866 ho drivert... win xp cd-n még fönt is van:)hahamm... arrol is probáltam felrakni hátha... hát nem.sb hangkártya meg: sb audigy ls sb 0310 ehez öszintén nem is néztem drivert mert a gyári cd vel elkellet volna indulnia...
  • bon
    Milyen alaplapod van? A gyártó oldalán sincs hozzá driver?
  • bon
    Jobb a Vista vagy Windows 7 telepítővel darabolni a partíciót, vagy pl. Paragon Particion Manager progival, xp-vel már felejtős.
  • attila2323
    Sziasztok van egy kis problémám. Ha elkezdek nézni valami flash alapú videót youtube-on kis ablakba akkor megy rendesen, de ha már kiteszem full képernyőre akkor belassul a gépem, megáll az egér kurzor és csak néha lépeget, elsötétül a monitor, aztán visszajön a kép és ez addig megy míg nem nyomok resetet. W7 32 bitet használok. Amúgy a gépemen mennek a legújabb játékok fullon úgyhogy nem hiszem, hogy hardver.
  • Rag Oil
    egyébként eöbiekhet irtán particiót xp cd vel osztottam fel. az a legjobb erre a célra.
  • Rag Oil
    van eg y gépem nagynehezen felraktam rá a w7et... csak hogy nem ismeri fel a videokártyát mivel hogy 32 megás és csak 1 mb-t kezel ezenfelül az sb live hangkártyámat sem kezeli nem indul el az eredeti meléket cd vel...
  • bon
    Szerintem újratelepítés.
  • bon
    PQMAgic már felejtős, ősrégi program, helyette Paragon Particion Manager ajánloot, most találkoztam egy free verzióval a neten (nem tudom menynire korlátozott)
  • bon
    NEC és a Sony Optiarc
  • bon
    Nincs véletlenül két kijelződ a gépre kötve? Mert ha igen akkor a másik az elsődleges és ezeté fekete csak a kép.
  • Wanted
    Szuper.
    Nincs semmilyen mód a helyreállításra?
  • [HUN]FaTaL
    PQMagic ezer éves, nem csoda ha összekuszált mindent.

Szerintem reinstall, és paragon partition managert javaslok.
  • Wanted
    Hi!
    Feltettem a PQmagic nevű partició managert.
    2 partición hibát jelzett, amit kijavíttattam vele.
    A következő indításnál már nem indult el a Windows7.
    Biztonsági mentés természetesen nincs. :(
    Valószínűleg a partíciós tábla ment gallyra.
    Az indítási javítással nem tudta helyreállítani magát a windows, sem a vinyóról, sem a telepítő dvdről bootolva.
    Helyre lehet még állítani valahogy a rendszert, vagy reinstall?
  • RelakS
    nekem az Audigy 2 ZS nem működik rendesen. Legalábbis az összes bejövő hangcsatorna hangerő szabályozója csak a windows kezelőpaneljében érhető el, egy mixer sem látja :S
  • rooney8
    mintha le lenne tiltva biosba, nem? :D vagy ilyet nem is lehet? vagy ha igen akkor hol? már átnéztem, de nem nagyon találtam ilyen menüt :D
  • hentesferi
    Igen próbáltam

a HD Audio telepítésével nincs baj , felteszi , utána újraindítom de ugyanúgy minden mi volt ... : \
  • hentesferi
    Feltettem az Everestet , és ott se írja a rendes Realtek HD-s integrált hangkártyát... csak ezt a PnP-set , már végképp nem tudom mi lehet a baj , nem lehet hogy le tiltódott a biosba vagy valami ilyesmi ? :)
    még azon gondolkoztam , hogy esetleg lehet lekéne törölni a pnp-s audio eszközt , az illesztőprogrammal együtt , és utána megpróbálni feltenni a Realtek HD Audiot :)
  • naaa