46642
-
Elvileg 4 de most mindenhol 600-al jön az adat böngészőbe és utorrentbe is. Mióta felraktam a win 7et kb most 30 perce azóta van így. De nekem letölti rendesen már tettem fel egykét dolgot. Mondjuk új év óta még xpvel nem is töltöttem lehet mostanába duplázott a szolgáltatóm. -
Nem tudom mi értelem, de a 4gb-os határon nincs mit keverni, ez a 32bit-nek a limitje, nem az oprendszeré. A memória használatba meg bele tartozik a többi magának memóriát lefoglaló harvdver is.
Én biztos nem kevergetnék, ha ki szeretném használni az összes memóriám akkore felraknák egy 64bit-es Windows 7-et. -
exodus2 #23746 Vagy csak nem figyelted. Elvileg ki kell használnia a max sávszélt a windowsnak. Xp és win7 alatt is olyan gyorsnak kell lennie a netnek. Hány mbites neted van? -
exodus2 #23745 Érdekesség, hogy nálam az utorrent 1.7.7nél ha túl gyorsan (értsd. 8-10MB/sec) jön az adat, és sokat kattingatok pl böngésző, torrent, egyebek között, akkor egyszerűen bezárja (kilövi) a torrentklienst. Xp alatt még nem volt ilyen a netem, így nem tudom hogy xp alatt is hasonló e. Van erről valakinek tapasztalata? -
Lehet de Xp alatt meg nem??? vagy hogy van ez? -
Megduplázta a szolgáltató szoktak ilyet csinálni -
exodus2 #23742 Sávszélességet emelt a szolgáltatód:) -
Felraktam a windows 7-et egy az sokkal gyorsabb kettő hogy a net 600al jön eddig csak 384el jött.Sztetek mi történhetett? -
Olvastátok ezt a GodMode dolgot a Windows7-nél miért kellett ezt így elrejteni szerintem hasznos kis dolog. -
exodus2 #23739 Akkor mi értelme annak a patchnek? -
jasználni=használni -
Jasználni nem tudja a 4gb ram--ot, de látni igen. -
Dobronski #23736 Semmi nem történt. Ugyanúgy 3,2 giga. (restartolta a gépet) -
Dobronski #23735 De 32bitnek 4 giga lehetetlen. Nem? -
Ha felrakod látni fogja a 4GB ramot a 32 Bites rendszered isezt -
mikiking #23733 Ok köszi -
ez így ok, de a jobb gombot minek kell hozzá nyomni? a ctrl + görgőzés nem elég? :) -
Dobronski #23731 4giga ramom van... csak 1 baj van, 32 bites...
Minden újabb játék alatt. Majd leírom részletesen az üzenetet.
-
Ctrl+jobb gomb lent tart es gorgovel tudod allitani a meretet. -
Locna #23729 Vista united skin kapcsolódási hibaelhárító a kulcsfontosságú portok-nál hibát jelez, de javítani nem tudja.
Oprendszer újratelepítés megoldhatja az említett netes gondolmat? Egyszerűbb lenne 30perc alatt újrahúzni mint szenvedek vele már reggel őta. Őszintén szólva kezdek beleőrülni. -
mikiking #23728 Sziasztok,egy gyors segitség kellene ... Az asztali ikonok nagyságát hol lehet változtatni ? vagy lehet egyáltalán ?? Csak annyit szeretnék,hogy kisebb ikonok legyenek -
Akkor majd lecsekkolom az otthoni környezetet, mert a gépem is router mögött van. -
Locna #23726 Ezt kapom ipconfigra:
Ethernet-adapter helyi kapcsolat:
Kapcsolatpecifikus DNS utótag: lan
Kapcsolat szintű ipv6: fe80::e9e7:87e6:ee48:267%11
ipv4: 192.168.1.64
alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapátjáró: 192.168.1.254
Alagútadapter isatap.lan:
Adathordotó állapota: leválasztva
kapcsolatspecifikus dns utótag: lan -
Locna #23725 ipconfig-ot néztem. az ip-m is a leírtaknak megfelel. Az Ext Ip mellett eddig nem no connection volt hanem 256-al kezdődő számsor. Gondolom ez az alhálózati maszk. Sajnos nem vagyok otthon a témában. -
exodus2 #23724 Az a baj, hogy a belső hálózat elég tág fogalom. Lehet egy router mögött, de lehet tűzfal vagy proxy mögött is. Ezeken csak akkor jut át az adat, ha a megfelelő port nyitva van hozzá. Gondolom a program is valamelyik porton küldi ki az adatot, és ha az zárva, akkor nem tudja feléleszteni a gépet. -
exodus2 #23723 Start menü futtatáshoz beirod hogy cmd és a bejövő ablakba hogy ipconfig. Olyat kell keresned hogy 192.168.1.x ahol x egy szám 0-255 között. Rendszerint a router 192.168.1.1 szokott lenni, bár ez változó. Milyen ip-t mutat network meter gadget mert ha nem 192.168al kezdődőt akkor a routered nem osztott neked ip-t, és a windows valamit kitalált magának. Lehet elszált a routerben mondjuk a dhcp. -
Még annyi, hogy pont az általad leírt link alatti honlapot találtam meg. Egyik munkahelyi gépről próbáltam elérni egy másik gépet a 3. progival(windows-os), de nem jött össze, mert az egyik sz.gép direkt a netre kapcsolódik, az elindítani kívánt gép, meg egy belső hálózat gépe, dinamikus ip-vel. Szerinted hogyan lehet belső hálózaton lévő gépet kívülről elérni? Persze, ha már fix ip-t kapott? Thx! -
Locna #23721 Hali!
Hasonló netes gondokkal kűzdök jelenleg én is sajna.
Arra gondolok, hogy nem kap a gépem a routertől (Thomson Speedtouch 780i) IP-t. router szerint van net, idáig is működött csak ma újraindította magát és azóta szenvedek. ipconfig-al meg tudom nézni, hogy kap-e a gép IP-t csak épp azt nem tudom minek kellene rajta szerepelnie. Vagy esetleg IP beállításoknak hogy kell kinéznie?
A kis network meter gadget-en Ext IP-re not connection-t ír, felette az IP viszont látható.
Köszönöm a segítséget!
-
Köszi! Majd este lecsekkolom az otthoni gépen. Amúgy meg integrált a hálókártyám, meg elég új az alaplap is. cső! -
exodus2 #23719 Lan boot az egészen más. Ami számodra kell az egy olyan hálókártya ami tudja a WakeOnLan-t. Itt egy kis leírás róla: http://winportal.net/?id=19
Vagy ha integrált az hálókártyád, akkor azt a biosban be kell állítani (WOL vagy WakeOnLan néven kell keresned). -
exodus2 #23718 Nem használsz valamilyen dialer programot? -
Sziasztok!
Érdekes jelenséget tapasztalok pár napja.
Hálózati és megosztási központ"-ban létrelett hozva egy internetkapcsolat, internet beállításoknál be lett állítva, hogy "mindig az alapértelmezett kapcsolat tárcsázása" természetessen ez az alapértelmezett kapcsolat. Bekapcsoltam gépet magától csatlakozott mindig. (kb másfél hónapja működött így) Pár napja viszont b*szik csatlakozni magától. Asztalon kint van a parancsikonja ha rámegyek akkor úgy jelzi hogy nincs kapcsolat vagyis én csatlakozzak. vezérlőpultban pedig ha meglesem akkor azt jelzi hogy van kapcsolat (csatlakozott, számolja az eltelt időt is). Mindezek ellenére gyakorlatban akkor sincs kapcsolat... csak ha én csatlakozom...
Valakinek volt már ilyen vagy hasonló, mitől lehet? Nem halok azért bele hogy nekem kell csatlakozni, de jólenne ha működne -
Sziasztok! Nem tudom, hogy idevágó-e, amit kérdezni szeretnék, de hátha..
Arról lenne szó, hogy innen a melóhelyről, hogyan lehetne elindítani egy számítógépet, amelyik teljesen ki van kapcsolva, de nem áramtalanítva? ha jól emlékszem, akkor a BIOS-ban van valami lan-boot-os dolog, de nem tudom a pontos működését. Ha valaki segítene, nagyon megköszönném. Amúgy win7 van fenn az otthoni gépemen. Előre is nagyon köszönöm! Üdv! -
Nagy helpre lenne szükségem, remélem van itt olyan, aki ért a partíciókhoz, kötetekhez.
2db 160as vinyó van a gépemben, de mindegyiknek kicsi az elsődlegese. 1ik 15, másik 20 gigás.
Utánolvastam, hogy a win7 tényleg megcsinálja-e az átméretezést és gondoltam nem lehet baj. Mondom akkor leszedek a második vinyó második partíciójából 10 gigát, aztán hozzácsapom a 20as-hoz.
A leválasztás ment rendeses, de hozzá már nem tudtam rakni, plusszban a win7 lemezkezelője szerint Sárgán jelöli az egész vinyót, tehát 2db "Egyszerű kötet" van és dinamikus lemez lett. Nem tudtam rájönni, hogy miért és most akkor mivel vagyok előrébb hátrább, ha pl egyszerű kötetet hazsnálok. Kíváncsiságból raktam rá egy win7-et arra 20as partícióra és felment, működik. Azt tudom, hogy egyszerű kötetet lehet raid-ezni, tükrözni, csíkozni, de amúgy mi a tökömér lett dinamikus lemez és ha így használom, akkor milyen előnyöm, hátrányom származik ebből?
Még egy dolog. A partition magic (telepítős wines) azt írja 1ik vinyómra, hogy "BAD", amásikat pedig egy egésznek látja, tehát nem mutatja a partíciókat.
Hiren's boot cd partition magic-je befagy, acronis szintén nem sokat lát, csak errorozik.
Amúgymeg a vinyó nem kerreg, nem akad, működik mindkettő, de ez az egész amit leírtam, ez nekem magas. Jó lenne, ha egy hozzáértő ember leírná mit érdemes ilyenkor tenni. A cél persze az, hogy adataim megmaradjanak és a C meghajtómat egyik vinyón meg tudjam növelni és arra mehessen fel a win7.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
exodus2 #23714 Mi küldözget üzeneteket (melyik program fut a háttérben)? És mit ír? Mert ezt elég nehéz nekünk kitalálni.
Nekem 512mb rammal sem küldött hibaüzenetet a W7 ultimate x86. -
de, veszel bele memóriát
-
Dobronski #23712 Nem lehetne kikapcsolni azt, hogy 75%-os ram "telítettségnél" ne küldözgessen hibaüzeneteket? -
Ja látom újabb a kártyád. -
Nekem is csinálja - fél éve nem jövök rá miért.
Néha naponta többször is, aztán van hogy 2 hétig sem.
Egészen véletlenül nem ATI Radeon 9600XT ( vagy valami egészen hasonló ) videokártyád van ? Esetleg AMD Sempron processzorod ? -
Marci D #23709 Megtaláltam
Kritikus leállásról van szó itt:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Ebből arra következtetek h a tápellátással lehet gond.
Az lehetséges h a tápkábelem már nem 1 mai darab eléggé lötyög a helyén. és ha kihúztam és újra bedugtam akkor jó volt.
Remélem azért a tápom nem ment tönkre. mert vadi új 500W-os és annak ezt a rendszert bírnia kell még ha Crossfire-ben lenne benne 2 kátya de nincs.