Nagy helpre lenne szükségem, remélem van itt olyan, aki ért a partíciókhoz, kötetekhez.
2db 160as vinyó van a gépemben, de mindegyiknek kicsi az elsődlegese. 1ik 15, másik 20 gigás.
Utánolvastam, hogy a win7 tényleg megcsinálja-e az átméretezést és gondoltam nem lehet baj. Mondom akkor leszedek a második vinyó második partíciójából 10 gigát, aztán hozzácsapom a 20as-hoz.
A leválasztás ment rendeses, de hozzá már nem tudtam rakni, plusszban a win7 lemezkezelője szerint Sárgán jelöli az egész vinyót, tehát 2db "Egyszerű kötet" van és dinamikus lemez lett. Nem tudtam rájönni, hogy miért és most akkor mivel vagyok előrébb hátrább, ha pl egyszerű kötetet hazsnálok. Kíváncsiságból raktam rá egy win7-et arra 20as partícióra és felment, működik. Azt tudom, hogy egyszerű kötetet lehet raid-ezni, tükrözni, csíkozni, de amúgy mi a tökömér lett dinamikus lemez és ha így használom, akkor milyen előnyöm, hátrányom származik ebből?
Még egy dolog. A partition magic (telepítős wines) azt írja 1ik vinyómra, hogy "BAD", amásikat pedig egy egésznek látja, tehát nem mutatja a partíciókat.
Hiren's boot cd partition magic-je befagy, acronis szintén nem sokat lát, csak errorozik.
Amúgymeg a vinyó nem kerreg, nem akad, működik mindkettő, de ez az egész amit leírtam, ez nekem magas. Jó lenne, ha egy hozzáértő ember leírná mit érdemes ilyenkor tenni. A cél persze az, hogy adataim megmaradjanak és a C meghajtómat egyik vinyón meg tudjam növelni és arra mehessen fel a win7.