46642
  • kl24h
    Itt valami gyanús. Biztos hogy az egy Windows Update féle dolog és nem vírus lenne?
    Ha letiltod a Windows Update-t, akkor neked egy buborékban kell jelezze, hogy ki van kapcsolva (persze ezt is be lehet állítani, hogy ne mutassa). Ha egyszer kikapcsoltad, akkor az nem kapcsolódik vissza magától. Abban az esetben lehet még ilyen, ha a beállításokat a Windows nem tudja lementeni, ez lehet Windows meghibásodás.
  • zserrbo
    feleslegesen ne fusson, elég havonta egyszer minden hónap 2. keddje után bekapcsolnom sztem. Eddig ezt meg is tudtam oldani, csak nem értem most miért csinálja ezt.
  • bon
    nem ajánlott a kikapcsolása
  • zserrbo
    Mostanában mindig bekapcsolja magát a win update és nemtom hogy kellene rábírni, hogy abba hagyja az önálló életét. Beállítom a vezérlőpultból, hogy kikapcsolt, majd letiltom mint szolgáltatást és mégis a következő rendszerindításkor máris automatikusan indul.
  • mester1987
    Akkor tényleg passz, viszont tudsz még valamit, hogy ne gondolkozzon annyit a bejelentkezés után (valami progi, bármi tényleg)
  • bon
    Nincs itt semmi gond, proci erőforrásainak 89%-a szabad.
  • mester1987
    Process Explorer ---> System Idle Process / PID: 0 / CPU: ~80 %
  • mester1987
    oké, megnézem azt

• bon
    Amit írtam, hogy az összes felhasználó folyamatának megtekintése gombot megnyomtad és utánna rendezed csökkenő sorrendbe a proci terhelést?
    A Pprocess Explorer progrmat letöltve is megnézheted a proci terhelést.
  • mester1987
    Lehet, hogy a CPU-val van valami? Mondjuk 1 hete még nem csinálta a 32 bites rendszeren
  • mester1987
    pedig sajna a többi mind 1-2 %-ot eszik
  • bon
    Olyan nincs, valalhol látszódnia kell az 50%-os terhelésnek
  • mester1987
    ez az, hogy csak az üresjárat :S
  • bon
    feladatkezelőben a folyamatok fülön az összes felhasználó folyamatának megtekintése gomb megnyomása után megkell nézni, hogy mi terheli a gépet.
  • mester1987
    A rendszer üresjáratban is 50 %-ot zabál a CPU-ból.
  • bon
    Köszi az észrevételt, hiba javítva.
  • Zoli007
    Elnézést, de sajnos ezt a magasröptű logikát nem értem. Bon írta a 24-es pontot, erre te bemásolod a 23-ast.

Mod: felfogtam, hahaha...
  • Met
    Te meg előbb olvasd el miről van szó mielőtt beugatsz

Pendrive-ról lehet e telepíteni a Windows 7-et?
    Igen lehet a következő módszerrel, de csak Windows Vista és Windows 7 rendszeren lehet a következőket végrehajtani:

01. Nyissunk egy parancssort adminisztrátori jogokkal
    02. Írjuk be, hogy DISKPART
    03. Miután a diskpart elindult, listázzuk ki a jelenlévő lemezeket a LIST DISK paranccsal
    04. Ezután keressük ki a megjelenő listából a pendrive-unkat
    05. SELECT DISK X (ahol az X a pendrive-unk száma, azaz ha Disk 3-ként szerepel akkor 3)
    06. CLEAN
    07. CREATE PARTITION PRIMARY
    08. SELECT PARTITION 1
    09. ACTIVE
    10. FORMAT FS=NTFS
    11. ASSIGN
    12. EXIT
    13. Ezzel leformáztuk pendrive-unkat és ntfs fájlrendszert kapott, illetve kiléptünk a diskpart-ból, de a parancssori ablakot még ne zárjuk be, a munka folytatódik.
    14. Helyezzük be a Windows 7 DVD-nket a meghajtóba (vagy mountoljuk be)
    15. A továbbiakban a Win7 telepítőt tartalmazó DVD meghajtót D-vel, míg a pendrive-ot P-vel jelölöm
    16. D:
    17. CD BOOT
    18. BOOTSECT.EXE/NT60 P: ezzel boot-olásra alkalmassá tesszük a pendrive-ot
    19. Ezután egyszerűen másoljuk át a DVD teljes tartalmát a pendrive-unkra
    20. A másolás befejeztével indítsuk újra a gépet (vagy helyezzük be a célszámítógépbe), és boot-olás alatt lépjünk be a BIOS-ba (általában DEL, F2 néha F12)
    21. Állítsuk be a bootolási sorrendet úgy, hogy a pendrive/USB eszköz legyen legelöl
    22. Miután mindezekkel megvagyunk, mentsünk, lépjünk ki a bios-ból, és újraindítás után már települhet is a Win7, mintha csak DVD-ről menne.
    23. Melyik Directx 9-es ATi VGA kártyák támogatását szünteti meg az AMD a Windows 7-től kezdve?
  • Zoli007
    Gyakorold még a 4-es számjegy felismerését!
  • Met
    23. Melyik Directx 9-es ATi VGA kártyák támogatását szünteti meg az AMD a Windows 7-től kezdve? Ez most hogy jön a telepítéshez?:)
  • mester1987
    Ja meglett, de sajna nem azok zavarnak be, mert hibakeresésin (ami átvált szelektívre) ugyanúgy 2x tölt aztán az ikonokat újrafrissíti aztán kicsit mintha megfagyott volna és utána jó.
  • mester1987
    Itt szokásos, hibakeresési és szelektív van csak.
  • High end PC #40464
    sziasztok, olyat hogy lehet csinálni, hogy full üvegablakok legyenek mindenütt?
  • bon
    start menübe beírod, hogy msconfig, majd az általános fülön válaszd a hibakeresési indítást, ha így gyorsabban tötődik be a gép akkor az autómatikus indítás fülön egyenként kapcsolgatva a progikat derítsd ki, hogy mi lassítja be a gépet.
  • bon
    FAQ 24-es pontja.
  • mester1987
    Nálam még mindig 2-3 percig tölt a bejelentkezés után 64 biten, esetleg ha valaki tudja mi lehet a háttérben írjon, mert eddig 32 biten villámgyors volt és többminden is volt fenn, lehet tényleg több erőforrás kell a 64 bithez.
  • mikiking
    USB-ről fel lehet telepiteni a windows 7-t ?? a DVD égetőm feladta a szolgálatot,és át kell telepitenem a gépet,de nemtudom hogy... Valahogy lehetséges USB-ről,ha ráteszem a win7-et ?? és ha igen,akkor hogy ?
  • Blekk Síp
    Biztos tuti. (= A biosban IDE módra van állítva.
    Idő közben hibátlanul feltelepült egy régi Seagate IDE-s winyóra a win7, de jó lenne a problémás Samsung-ot is működésre bírni.
  • Blekk Síp
    Ha driver gond lenne akkor a másik 2 winyó sem menne nem? Egyébként meg az a baj, hogy pontosan nem tudom milyen driver lenne jó hozzá, az alaplapon sem talált megfelelő drivert. De a boot procedúra alatt látható a jmicron-os vezérlő, úgyhogy nem hiszem, hogy driver gond. (már ha ez felel az IDE vezérlőért)
  • [HUN]FaTaL
    Biztosan nem SATA vinyó? Tedd a BIOSban a SATAt IDE módba és nézd meg úgy.
  • aate
    baloldalt alul (load driver ? )keres hozzá megfelelő drivert, majd írd ki pendrájvra és töltsd be mikor erre a pontra érsz.
  • Blekk Síp
    Még annyit hozzátennék, hogy kipróbáltam 2 másik IDE winyóval is, és mind2-re fel tudom telepítei a win7-et. Ezek szerint hiába ismeri fel a Samsung IDE winyót a bios, attól még kuka?
  • Blekk Síp
    Hali,
    az lenne a problémám, hogy egy Samsung IDE winyóra szeretnék Win7 Ultimate-et telepíteni, de amikor ki kellene választanom, hogy melyik partícióra telepítsem, nem jelenik meg a listában a winyó. A biosban látható, de a telepítést emiatt nem tudom folytatni. Asus P5K lap van a gépben, amire a win7 menne. Az alaplaphoz kapott dvd-ről is próbáltam drivert keresni, de nem talált megfelelőt.
  • bon
    Külön partícióra vagy winyóra kell rakni és akkor nincs gond.
  • duke81
    Hali!

szeretnék telepíteni a régi jól működő XP-m mellé egy hetest is a grafikai lehetőségek miatt. nem lenne rajta net, meg semmi csak pár xd10-11es game. lehet abból gond ha ez a két vindows egyszerre lenne fent?
  • mester1987
    körülbelül másfélszer annyit, viszont a frissítésekkel együtt nem tudom van-e különbség
  • faláb
    Üdv! A Windows 7 kb. mennyivel eszik több memóriát, mint az XP?
  • mester1987
  • bon
    Kifejezetten szerverekbe szánt.
  • mester1987
    Az ia64 az egészen más rendszer, amolyan portable/hordozható gépekre van?