169
  • droland
    #169
    "Nem ő csinálta. Már azt is úgy vették meg, mint az például az IE-t és még egy csomó más dolgot."

    Jé, most mondtad, hogy az IE-t nem ő csinálta. De akkor azzal semmi baj nincs ugye? DE MÉGIS, mert MS! De akkor a DOS-al is nem? Ja, hogy azt nem ő csinálta.... Jé, most mondtad, hogy az IE-t nem ő csinálta. De akkor azzal semmi baj nincs ugye? DE MÉGIS, mert MS! De akkor a DOS-al is nem? Ja, hogy azt nem ő csinálta.... Jé, most mondtad, hogy az IE-t nem ő csinálta. De akkor azzal semmi baj nincs ugye? DE MÉGIS, mert MS! De akkor a DOS-al is nem? Ja, hogy azt nem ő csinálta.... Jé, most mondtad, hogy az IE-t nem ő csinálta. De akkor azzal semmi baj nincs ugye? DE MÉGIS, mert MS! De akkor a DOS-al is nem? Ja, hogy azt nem ő csinálta....
  • saxus
    #168
    "Amikor még csak DOS-t használt mindenki a pc-n, akkor miért nem fikáztátok a Bill Gatest? Azt is Ő csinálta." - Nem ő csinálta. Már azt is úgy vették meg, mint az például az IE-t és még egy csomó más dolgot.

    "Az MS-DOS-t eredetileg a Seattle Computer Products (SCP) fejlesztette ki QDOS (Quick and Dirty Operating System, gyorsan összecsapott operációs rendszer) néven. Ez végül 86-DOS-ként került forgalomba (mert az Intel 8086 processzoraira tervezték). Bizonyos események folytán – ami több legendát is szült – a QDOS-t a Microsoft licenszelte az IBM-nek az SCP nevében. A Microsoft $50.000-os áron vásárolta meg a rendszert az SCP-től röviddel a PC megjelenése előtt."
    http://hu.wikipedia.org/wiki/MS-DOS
  • Grandpenge
    #167
    Sziasztok!
    Nem szoktam ide irogatni, csak olvasni, ahogy összevesztek a Linux vs. Windows dolgon. :)
    Azért most felmerült bennem egy kérdés, amire válaszolhatnának a Linux-kedvelők.
    A windows-al véletlenül nem az a bajotok, hogy a Microsoft/Bill Gates nagyon gazdag? Mert eddig azt vettem észre a fórumot olvasgatva, hogy bármilyen témában erre tudtok kilyukadni.
    Amikor még csak DOS-t használt mindenki a pc-n, akkor miért nem fikáztátok a Bill Gatest? Azt is Ő csinálta.
    Félre ne értsétek. Nem akarok senkit a windows-ra rábeszélni. Csak egyszerüen röhejes ez a vita. Használjon mindenki olyan op.rendszert ami neki tetszik.
    De azért felmerül bennem, hogy mikor a Linux-osok a biztonsági/adatvédelmi indokaikkal jönnek, hogy micsoda komoly titkolnivalójuk van a gépükön. :) Goondolom ott őrzik az államtitkokat:) Micsoda veszteség lenne ha valaki véletlen betörne a gépükre. :)
  • Mr Gumby
    #166
    Hajrá fradi!!! lol
  • Caro
    #165
    iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.1.0/24 -d 0.0.0.0/0 -j MASQUERADE
    A 192.168.1.0 a belső háló ip címe, ha van jól működő DNS szervered, akkor a háló DNS nevét is beírhatod.
  • BiroAndras
    #164
    "Ennyi ember nem tévedhet"

    Ezek szerint win-t kell használni, hiszen azt használja alegtöbb ember. :)
  • BiroAndras
    #163
    "Hogy bizonyos programrészek/protokollok forráskódjának megnyitása miben segíti a programozókat, azt meg majd megmondja egy hivatásos programozó."

    Ha szépen van megírva a kód, akkor segít valamennyit. De egy normális doksi nagyságrendekkel többet ér.
  • BiroAndras
    #162
    "jópár évvel ezelőtt ők maguk vallották be. Azóta persze lehet, hogy más BSD-ket használnak, de a lenyeg ugyanez. Ha akarod akkor nézd meg."

    Szóval évekkel ezelőtt volt. Az informatikában 1 év sok idő. És akkor is csak 1 szerverről volt szó (és emlékeim szerint azt se az MS üzemeltette).
    Szerinted összesen hány szervere lehet az MS-nek (ha egy közepes magyar nem IT cégnek is van 4-5)?

    Az eredeti állítás pedig ez volt : "szerverekhez a Microsoft is Linuxot használ"

    Ezt én úgy értelmeztem, hogy az MS legtöbb szervere linuxos. Ez pedig egészen biztosan nem igaz.
  • BiroAndras
    #161
    "Hogy mást ne mondjak, ott van az a tény, hogy az Akamai cache rendszer (melyen keresztül a microsoft.com i elérhető) linux alapú."

    De ez ugyen nem MS szerver.

    "Vagy pl. az új redmondi MS wireless lan (Aruba Access Point) is linuxon fut"

    Ez pedig nem szerver, hanem hálózati eszköz ("mobility controller switch").
  • CsabiDuke
    #160
    Javasolta már más is, fel is tettem, és kb 3 nap után meguntam hogy lövésem sincs hozzá, ugyhogy inkább maradtam a win servernél...
  • Caro
    #159
    Javaslok inkább egy linuxos routert :)
  • Molnibalage
    #158
    Vedd már észre mit hasonlítasz mihez.

    29 milló felh. a VILÁGON. És itthon hányember használ XP-t vagy más WIN-t. Kb. aki gépen opredszer van ez kb 2,5-3 milló gép csak itthon. Ez hány user lehet?
    Na és a világon. Kb 800 millió - 1 milliárd ember használ WIN-t. Hol van ehhez a kb. 20 milla?
  • CsabiDuke
    #157
    igen egy win 2003 server osztja a netet 13 gép közt.
  • Bigacsiga
    #156
    CsabiDuke: Ez nemtudom mennyire kapcsolódik ide de mindegy. Ezt csak abban az esetben tudod megcsinálni ha a te gépeden megy át a forgalom. Hogyha ez nem így van akkor a routren (vagy azon a gépen ami a routerfeladatokat ellátja) kell bűvészkedni. Ezeket a dolgokat amúgy QoS-nek haívják összefoglalóan. (Quality of Service). Ha erre rákeresel biztos találsz progikat. Win alá sajns nem tudok ilyeneket, de biztos vannak.
  • CsabiDuke
    #155
    Ha már itt tartunk, valaki írhatna nekem vagy ajánlhatna nekem egy olyan progit, ami figyeli a hálózatomon történő internetforgalmat, ki mennyivel szed, ki mennyit szedett addig, segességkorlátot lehessen állítani, és ha lehet prioritást állítani. Windows alá kellene.
    Akárhogy kerestem, nem találtam ilyen progit.
  • Bigacsiga
    #154
    Ha nem lenne egyértelmű 29 millóra a Linux felhasználók számát teszik.
  • Bigacsiga
    #153
    Mice: Tudod csak ismételni tudom magamat. Ha körülnézel egy fórumon/levlistán, nem fogsz találni egy vírusírással kapcsolatos témát sem. Hogyha valaki megszállott Linuxos és tud valamilyen nyelven programozni az logikusabb, hogy egy új saját programot kezd irogatni nem? Sokkal jobb úgy szerezni userket, hogy ők azt mondják, hogy "milyen jó OS ez." sem úgy hogy "Ez a Win nem jó vírusos megfertőzős, nembiztonságos stb. kipróbálom ezt a másikat hátha ez jobb".

    Hogyha sok vírust írnak rá talán lesz akinek elege lesz. Ezt hívják úgy, hogy minden rosszban van egy kis jó. Nem kívánom senkinek de meglátom a negatívumban a pozitívumot, ami hozzútávon lehet, hogy megéri.

    "milyen alapon rakod egymás után ezeket a szavakat ebben a sorrendben?"
    Miért talán nem rakhatok olyan szavakat sorrendbe ahogyan akarok? Én így érzem igaznak olyan alapon.

    "ki tud nagyobbat ígérni a választások előtti csinnadratta megy."
    iiigen. Csak elfelejtesz valamit. Én arról beszélek, hogy mi van (ezek tények). A politikusaink arról beszélnek, hogy mi lesz (ezekből lehetnek a tények).

    "1 hónap intenzív bentlét után sem éreztem azt a fene nagy kollektív közösséget amiről egyesek mindig áradoznak"
    Ezt sajnálom. Én az első pillanattól kezdve éreztem ezt.

    "néhányan csak azért mert nekik akármennyi éven át a saját maguk problémájára pont tökéletes a tux azok ódákat zengenek róla"
    Hátigen végülis másból nem tudok kiindulni csak amit ismerek. Magamat ismerem a legjobban, ha nemkem megfelel valami akkor azt ajánlom másoknak is. Ha másnak nem jön be akkor sorry, de szerintem eléggé szertágazóak a lenti cégek (és elfeljetettem megemlíteni a NASA-t.) feladatköre szal akár meg is találhatnáda azt ami neked kell. Okos emberek 29 millióra teszik azt a számot (ez egy becslés tehát vegyük csak a felét, 14,5 millió embert). Csak szemléltetésképpen magyarország teljes lakossága közel 10 millió ember. Szóval ha ez a rengeteg ember köztük grafikusok, programozók, rendszegazdák, tanárok és még sorolhatnám kik megtalálják benne amit keresnek akkor bár elképzelhető de nem túl vaslószínű, hogy pont a te igényeidre ne lennének alkalmazások. Had éljek a T-mobil reklámszlogenjével így zárszóként: "Ennyi ember nem tévedhet".
  • Praetor
    #152
    Ezt te találtad ki?

    Mindenki a jogszabályi kereteken belül tevékenykedhet. Az EU területén a monopol helyzetben lévő cégeknek pedig a verseny érdekében korlátozható a "szabadsága".

    Javaslom, hogy kicsit olvass utána a dolgoknak, mielőtt hülyeségeket kotyogsz.
    Az Európai Bizottság az Ms ügyben teljesen jogszerűen járt el.

    Hogy bizonyos programrészek/protokollok forráskódjának megnyitása miben segíti a programozókat, azt meg majd megmondja egy hivatásos programozó.
  • mousee
    #151
    tulajdonuk...na..nemtudok írni, sorry, este van :P
  • mousee
    #150
    A cikkhez:
    Nem vagyok egy ms párti, de ez egy genyóság, amit az eu művel velük. MIért kell kiadniuk a forráskódot? Jobb kompatibilitás? Ugyanmár, nagyon sz@r szöveg...
    Ez a szoftver (win) az ő tulajdonúk, azt tesznek vele amit akarnak, és eggyáltalán senkinek a világon beleszólása nem lehetne abba, hogy hogy kezelik a forrását....
  • Mice
    #149
    "Az, hogy a Winnek egy része nyilvános lesz ez jó dolog egyrészt mert ha kikerül a netre akkor a Linux kompatibilitásának fejlesztéséhez nem kell reverse engineerelni. Másrészt több vírust írnak rá (NEM feltétlenül Linuxosok) s talán többen látják meg a fényt (Linux)."

    "nem feltétlen linuxosok..." persze. mert ők mindig egymás mellé teregetik a zoknikat, időben elmosogatnak, nincs rumli a szobájukban és még vírusokat se írnak. ugyan már. bazi nagy álszentség az egész. azért mert vannak levi portálok ahol segítgetnek azért ott is vannak nagymellényesek akik uúgy csesznek a másik emberre ill. csak kérdezgetni mennek fel. apám nap mint nap bujja a levlistát és azért uhuzik mert ő mondja, hogy mindig ott vannak a tagok akik helpelnek mindenben. én is kipróbáltam. és tudod, én speciel 1 hónap intenzív bentlét után sem éreztem azt a fene nagy kollektív közösséget amiről egyesek mindig áradoznak. egy ideje meg kifejezetten irritálónak találom amikor linux közösségekkel dobálóznak egyesek mert nem egy wines fórumon előbb találom meg az adott probléma wines leírását mint a tuxos alternatívát.

    vírust írni meg azért, hogy meglássák a fényt... függetlenül attól, hogy ott van mögötte a mondat, hogy "nem feltétlen linuxosok" attól még legalább uakkora seggberugást kívánok neked is, mint egyéb vírusirogató szemétnek. milyen alapon rakod egymás után ezeket a szavakat ebben a sorrendben? kívánt neked valamelyik wines is egyáltalán kernel panic-ot?

    kifejezetten hányingerem van az ilyen kis tűz köré ülős sztorizós majd mi megmentjük a világot című hittérítéstől! legalább akkora álszentség mint amikor a ki tud nagyobbat ígérni a választások előtti csinnadratta megy.

    oltárira bírom amikor lin win flame téren mindig jön egy-két nagyokos azzal, hogy nem 1-2 nap hanem 1/4-ed 1/2 év linuxozás kéne ahhoz, hogy egyáltalán véleményt mondjunk róla. bő két és fél éve szelidítgetem ezt a dög-öt, de egyszerűen nincs annyi időm pátyolgatni mint egy tamagocsit, annyi féle képpen képesek az egyes részei megdögleni és NEM nem kényelmesebb sem a gui sem a sw választék. Legfőképpen NEM segít megoldani jobban a problémákat és bár lehet, hogy sose kell gondolnom a vírusokra (mellesleg win alatt is oltárira ritkán kell foglalkoznom ilyennel) de cserébe szül egy másik rakat problémát ami legalább annyi seggelést és fórumozást igényel

    és IGEN, ilyenkor megy fel bennem a pumpa, amikor látom, hogy néhányan csak azért mert nekik akármennyi éven át a saját maguk problémájára pont tökéletes a tux azok ódákat zengenek róla. jónéhány ismerősöm közül pont azok kezdenek állandóan dicshimnuszokat írni akiknek annó a 98át nekem kellett állandóan újraraknom, mert minden xarral teletömték a chipcd-kről meg egyebekről a gépeiket és még azt a primitív os-t sem bírták megszelidíteni.

    és ilyenkor inkább bunkón lekreténezem a másikat aki hittérít, azért mert már így is elég időt szántam a pingvinre amiből 20k-er több értelmes dolog kijöhetett volna. csak kiváncsi voltam én hülye.
  • droland
    #148
    "Egyébként meg emlékszem, internetes modulnál néztünk nagyokat, mert a gépen lévő Netscape levelezőkliens nem támogatotta azokat a funkciókat, melyeket a feladat kért..."

    NetScape, pedig mi név volt régen... most már sehol nincs...
  • Bigacsiga
    #147
    Nem azt mondtam, hogy az ECDL egy jó dolog sőt nekem is meg van róla a véleményem hanem azt, hogy az Open Office-al el lehet végezni, s ezáltal mégsem lehet egy használhatatlan program.

    BiroAndras: jópár évvel ezelőtt ők maguk vallották be. Azóta persze lehet, hogy más BSD-ket használnak, de a lenyeg ugyanez. Ha akarod akkor nézd meg.
  • greywolf
    #146
    "sőt szerverekhez a Microsoft is Linuxot használ?"
    "Ezt miből gondolod?"

    Hogy mást ne mondjak, ott van az a tény, hogy az Akamai cache rendszer (melyen keresztül a microsoft.com i elérhető) linux alapú.
    Microsoft hides behind Linux protection

    Vagy pl. az új redmondi MS wireless lan (Aruba Access Point) is linuxon fut
    Microsoft's shiny new Linux wireless lan

    :)
  • asysoft
    #145
    A böngészőkbe épülő spywareket nem is kell kiengedni külön a netre. Legtöbb spyware-s progi internetes (pl fájlcserélő). Windows tűzfal szerintem ilyen téren említésre sem méltó, kedvencem, mikor egy telepített progi megkérdni, hogy állítsa-e be magát kivételnek a Windows tűzfalánál... Képzelem, milyen hatékony lehet:)
    Egyébként biztos vagy benne, hogy akkor szedték el az adatokat? Úgyértem, én a csalók helyében várnék 1-2 hetet a leemeléssel hogy ne legyen olyan egyértelmű...
  • asysoft
    #144
    ECDL? Szerintem ezzel nem kéne példálózni, semmit sem jelent, ha valakinek van egy ilyen "jogosítványa"... 8 éves húgom jobban keres a google-n, mint jónéhány ECDL-es ismerősöm! Egyébként meg emlékszem, internetes modulnál néztünk nagyokat, mert a gépen lévő Netscape levelezőkliens nem támogatotta azokat a funkciókat, melyeket a feladat kért... Na igen, ECDL...:)
  • smv
    #143
    Kíváncsi vagyok, hogy a Windows vs Linux vitába mikor jönnek rá az emberek végre, hogy a két rendszernek nem ugyanaz a célja, és nem ugyanazoknak a felhasználóknak van készítve.

    Windows: minél több eladott példány, hogy a faszlama is tudja kezelni, ezek felett azért egy haladó szintű user is kiélje rajta magát. Minden kattra műkködik, úgy-ahogy. Extra beállítási lehetőség csak extrahackokkal, regisztriturkálással stb, ami persze el van dugva, nehogy megilyesszük a júzert.

    Linux: X ember fejleszi, nem célja a Windows leváltása, csak egy alternatív rendszer létrehozása. A célja, hogy minden műkködjön faszán, hogy a feladatát rendesen ellássa, a kényelmi funkciók csak sokadlagos szempontok. Amit csinálhatsz rajta azt rendkívül jól beállíthatod. Nincs benne bolondvédelem, hiszen feltételezi, hogy te értesz a gépedhez, és nem tart segghülyének. A linux célközönsége az a csoport, akiknek a lényeg az, hogy kifogástalanol műkködjenek a dolgai, és van ideje/energiája/kedve tanulni hozzá. Nem célja, hogy minden ember Linuxot használjon, és azért nem ugyanúgy van benne minden, mint Winben, mert fel kell fogni, hogy ez egy alternatív rendszer. Ami ott úgy műkködik, az itt amúgy.

    Majd keresek url-t is, hogy ezeket az okosságokat hol is olvastam, de érdemes lenne mindenkinek végiggondolni. Az oldalon azt hozták fel példának, mint ha azon vitáznának az emberek, hogy az autó, vagy a motor a jobb. Mind a kettő a céljának megfelelő, de ha az autós átül egy motorba, ne várjon négy kereket, ajtót, légkondit, hiszen az az autóban van.

    Amúgy se Windows, se Linux fan nem vagyok, Linuxal csak barátkozom (nem igazán megy, de nem adom fel), Windowst meg használom.
  • BiroAndras
    #142
    "egy adatlopas kivitelezni a legegyszerubb egy olyan spyware-rel amelyben egy keylogger-t epitenek."

    Igen, de az adathalmazból ki kell műteni a hasznos infót, ami már nem egyszerű.
    Nem rémlik olyan spyware, ami ezt csinálná (bár ettől még létezhet ilyen).

    "Bongeszo: Ahhoz, hogy ugyanez kivitelezheto legyen egy bongeszovel, ahhoz at kell iranyitani az url-jet a celoldalnak egy feltehetoen hamis oldalra."

    Én arra gondoltam, hogy a böngészőbe beépül a cuccos, és simán hozzáfér mindenhez, amit beírsz. És ez esetben a progi azt is tudja, hogy milyen mezőbe írsz, így könnyebb azonosítani az értékes andatokat.

    "Volt/van tuzfal, de az a helyzet, ha egy spyware adatokat akar kivinni a gepedrol akkor az ki is viszi, tuzfal ide vagy oda."

    Persze meg lehet úgy írni, hogy átverje a tűzfalat, de a legtöbb nem ilyen ügyes. A többség egy sima exe, ami a saját nevén látszik mindenhol, így rettentő egyszerű elfogni.
    Meg elvileg a víruskeresőknek is fel kéne ismerniük őket.
    Persze az a legbiztosabb ha nincs is mit ellopnia.

    "Most nem szivesen irnam ide, hogy hogyan lehet megkerulni az xp tuzfalat."

    Nem xp tűzfalat kell használni. Van bőven sokkal fejlettebb megoldás is, még az ingyenesek közt is.
  • BiroAndras
    #141
    "Mondjuk elméletben igaz, hogy a spyware kiküldési esélyeit rontják a tűzfalak nade a gyakorlatban hogyha elindítod a böngésződ és felugrik a tűzfalad, hogy megváltozott a program akkor nem nyom rá mindanki, hogy nembaj had menjen ki?"

    Hát, aki olvasás nélkül kattingat, annak nem használ a tűzfal sem. Én el szoktam olvasni, hogy mit ír ki.

    "Nem fogja elkezdeni bitről bitre átviszgálni pedig egy joiner algoritmussal milyen egyszerű belerakni bármbe egy spywaret."

    Többnyire a vírusok és spyware-ek nem túl kifinomultak, csak sime exe-k, amik automatikusan indulnak.
    Az utóbbi pár évben csak 1 olyan vírust láttam, ami exe-t fertőzött, de az is béna volt, mert működésképtelenné tette a fertőzött progit, így pár perc alatt lebukott.
  • BiroAndras
    #140
    "sőt szerverekhez a Microsoft is Linuxot használ?"

    Ezt miből gondolod?
  • rigidus
    #139
    Andras, egy adatlopas kivitelezni a legegyszerubb egy olyan spyware-rel amelyben egy keylogger-t epitenek. Ez globalisan azaz programtol fuggetlenul kepes rogziteni az osszes billentyuleutest, amelyet meghatarozott idokozonkent eljuttat a virusgazdahoz. Egy ilyen programot osszeutni nem tobb mint 2 nap. Meg uberprofi crackernek sem kell ahhoz lenni, hogy valaki egy ilyet megepitsen. Eleg csak ellatogatni ide es barki osszeszedegetheti a komponenseket egy spyware-hez.

    Nezzuk a masik megoldast. Bongeszo: Ahhoz, hogy ugyanez kivitelezheto legyen egy bongeszovel, ahhoz at kell iranyitani az url-jet a celoldalnak egy feltehetoen hamis oldalra. Ez egeszen biztosan nem tortenhetett meg, mert magam irtam be az url-t es ellenoriztam a statusline-ba az url-t. https-en keresztul kapcsolodott ami elmeletileg kizarja az adatforgalom sniff-eleset. Ahhoz, hogy ezt meg lehessen oldani egy bongeszovel ahhoz eloszor is olyan sebezetoseg kell amivel kihasznalhato mindezek megkerulese a felhasznalo szamara lathatatlanul. Ilyen sebezhetosegrol tudnek ha lenne.

    "Célszerű tűzfalat használni, mert az jó eséllyel elfogja a spyware-eket, amikor el akarják küldeni a megszerzett adatokat."

    Aranyos vagy. Volt/van tuzfal, de az a helyzet, ha egy spyware adatokat akar kivinni a gepedrol akkor az ki is viszi, tuzfal ide vagy oda. Most nem szivesen irnam ide, hogy hogyan lehet megkerulni az xp tuzfalat.

    "Utólag se derítetted ki, hogy ki volt a tettes?"

    Nem, mert csak par napja fedeztem fel, hogy valaki folyamatosan emeli le a penzt a kartyamrol. Az volt furcsa, hogy mar vagy egy honapja nem vasaroltam kartyaval es volt egy bejegyzes a bankszamlakivonatomon, hogy "kartyas fizetes". Atneztem a tobbit is es akkor fedeztem fel, hogy ugyanez a vki mar oktobertol fogva ezt csinalja. Bementem a bankba es kinyomoztuk, hogy vki Izraelbe vasarol a kartyammal usa dollarba. Visszakerestuk a datumat a telefonszamla befizetesemnek is, ami elotte nehany nappal tortent. Akkor mar vilagos volt, hogy hogyan nyulhattak le.

    "Én megtettem volna, már cask puszta kíváncsiságból is.

    Meg nincsen elkesve a dolog, ugyanis az a windows particiom el lett mentve nem sokkal az eset utan, mivel egy-ket jatek volt rajta ami a cedegaval nem futott olyan furgen, igy gondoltam kesobb veszek egy hasznalt vinyot es felmasolom ra. Azota sem nyultam hozza.

  • Bigacsiga
    #138
    BiroAndras:Mondjuk elméletben igaz, hogy a spyware kiküldési esélyeit rontják a tűzfalak nade a gyakorlatban hogyha elindítod a böngésződ és felugrik a tűzfalad, hogy megváltozott a program akkor nem nyom rá mindanki, hogy nembaj had menjen ki? Nem fogja elkezdeni bitről bitre átviszgálni pedig egy joiner algoritmussal milyen egyszerű belerakni bármbe egy spywaret.
  • Bigacsiga
    #137
    EvilDevil: Nemsem játszani, sem képetszerkeszteni nem szoktam de nem azért mert nem lehetne, hanem ezért mert nem szokásom. Szeretném a figyelmedbe ajánlani az OpenOffice programcsomagot mely szerintem már túlszárnyalta az MS Office-át de ez személyes vélemény. Az tény viszont, hogy mindkettő ECDL akkreditált tehát mindkettővel elvégezhetők azok a műveletek mely után egy Európailag elismert jogosítványt kapsz. Mondjuk ebből gondolom ki tudod következtetni, hogy annyira rossz és használhatatlan mégsem lehet. Szerintem a 10% nem is olyan sokára be fog következni, és szerintem van esélye. Mindenesetre köszönöm, hogy érveket próbáltál keresni és nem csak annyit mondtál hogy "Linux a kutyának sem kell. Amíg olyan szar marad mint amilyen, ez nem is fog változni."

    archoven: Te próbáltad már? Mennyi ideig volt fent Linux a gépeden? Nevetséges szerinted több ezer szerverszámítógép sokéves uptime-ja? Hogyha aztmondom, hogy a Cern a Renault, a Dell, az IBM, a Cisco, a Linksys sőt szerverekhez a Microsoft is Linuxot használ? Szerintem nem. Illetve ez a legutolsó tényleg az. Az OSX jelen pillanatban nem akar minden PC-n futni, s az hogy valahogy összehekkelték, az egyrészt közel nem nyújt akkora teljesítményt, másrészt nagymértékben illegális. Amúgy tisztában vagy vele, hogy a Linux a BSD és a Mac OSX is egy forrásból származik?
  • BiroAndras
    #136
    "Adatlopasnal a legkezenfekvobb a spyware, nem a bongeszo."

    Nem, mivel a böngészőben adtad meg az adatokat. Célszerű tűzfalat használni, mert az jó eséllyel elfogja a spyware-eket, amikor el akarják küldeni a megszerzett adatokat.
    Utólag se derítetted ki, hogy ki volt a tettes? Én megtettem volna, már cask puszta kíváncsiságból is.

    "Bar ez esetben, ha a bongeszo lenne az oka akkor is az MS-nek kene azt foltozni."

    Az IE ezer éves technológiájára én semmiképp se alapoznék. Van halom fényévekkel biztonságosabb alternatíva.
  • Caro
    #135
    Hát azt nem tudom, hogy minden PC-n futtatható-e, de bizonyos torrent oldalakon van egy-két OSX image x86-hoz.
  • archkoven
    #134
    Így igaz. A Linux a kutyának sem kell.
    Amíg olyan szar marad mint amilyen, ez nem is fog változni.
    Pedig jó lenne ha összekapnák magukat, mert már nagyon-nagyon kellene a konkurencia, csak sajnos azt a szánalmas Linux-közösséget és annak a tákolmányát nevetséges lenne konkurenciának nevezni.
    Talán majd ez meg fog változni ha az OSX futtatható lesz minden pc-n. Addig viszont továbbra is csak egy csapat játszik a pályán, a túloldalon meg mankóval botorkál egy két linuxpólós rokkant. Ez így nem fair:))))
  • Caro
    #133
    Ezek már egyáltalán nem érvek, de gondolom te tökéletesen elvagy vindózoddal.
    Játék van linux alá azért már, a bépítettek meg jók toy-nak, de vannak köztük jók is(wesnoth pl), meg egy csomó elfut wine-n.
    Persze egy magadfajtának hiába mondom, akinek a videókari-igény fontosabb mint a játékélmény...
    De két éve nemzetközi versenyeken még mindig ott volt a Starcraft(1998)!
    Office-t profik szerint sem lehet egy emberrel kihasználni. Kérdezd csak meg BlackRose-t. Arról nem is beszélve, hogy mennyiben is van egy Small Business Edition? 80 rugó?
    Photoshop meg nekem soha nem jött be, de a Gimp se, Corel Photo Paint rulz.
  • GulaSoft
    #132
    CsabiDuke!
    Lehet hogy te voltál még pelenkás, én még Videoton PC-n is dolgoztam már, és ott voltam hercules monitoros xt- magyarországi térhódításánál, és voltam rendszergazda is.
    idézlek:
    Én képeket is szerkesztek, videókat, servereket felügyelek, és elhárítom a porblémákat
    Hát a kép és videószerkesztés kifejezetten rendszergazdai feladat, kicsitt vedd elő a képedet, digitalizáld be az arcodat, aztán vegyél vissza belőle, majd másold vissza a fejedre!!!
  • GulaSoft
    #131
    Na ezt nézzétek meg:
    http://www.telemat.hu/arlistak/microsoft.php
    20.000.000Ft-os termékek!!!
  • EvilDevil
    #130
    Szerintem meg az a láma aki szerint a Windows fagy és instabil... most nem idézem a linux hívők érveit a Win ellen, de a legtöbbet hangoztatott ellenérv a fentebb említett dolog...

    Örülök hogy elvagy a Linuxal.. gondolom játszani abszolut nem szoktál... megelégedsz egy Office szintű irodai programcsomagnál jóval gyengébb progikkal... Photoshop se hiányzik... hogy csak a leg alapvetőbb dolgokat említsem...

    Na meg a kaotikus Linux kezelőfelületről nem is beszélve...

    ja és majd ha a linux eléri a 10%-ot az otthoni felhasználásban, akkor komolyan lehet venni.. de ez soha nem fog bekövetkezni és nem a MS dominancia miatt,,, hanem mert 100-ból 2-3 embernek kell a Linux.. a többi köszöni szépen nem kér belőle