142
Mi kell ,hogy lebukjanak vagy be se törjenek? Mi? Hol lehet beszerezni és mennyiért?
  • Desiderata #142
    Biztonsági ajtók Ezermester
  • extrem10
    #141
    na zsír,a linkelt oldalon jol le van irva minden róla,ár/érték arányban szerintem tökéletes,akinek ilyesfélére van szüksége az meg is találta gondolom a megoldást!
  • yugoslave
    #140
    Olvass vissza! Az otthonőrzőről beszéltünk, ha nincs szükséged távfelügyeletre, akkor ez tökéletes szerintem. A részletek itt vannak róla., felesleges még egyszer leírni, mindenki rá tudna keresni, aki kíváncsi. Én nem értem mi a nehéz ebben.... google stb
  • balinteert
    #139
    Én is ezt vallom, s keresek egy megbízható és megfizethető riasztórendszert. Akkor biztonságosabb lenne a lakás, és én is nyugodtabban jönnék el dolgozni otthonról. Ha valaki tud erre jó példát és van tapasztalata a témában, az kérem jelezze!
    Köszönöm a segítséget előre is!
  • huybert
    #138
    Magam is nagyjából erről írtam. A lényeg, hogy távfelügyelet ide vagy oda, pár szem előtt lévő értéket így is el tudnak vinni, sőt igazából csak azt tudják elvinni, mást nem igazán, mert nem tudhatják, hogy mikor és ki fog kiérkezni.
  • pkardos70
    #137
    Betörők ellen szerintem is elég egy szimpla riasztórendszer. Ha nem tudják rögtön kiiktatni, akkor a hangjelzés miatt nem lesz sok idejük kirámolni a házat, max csak olyanokat visznek el,ami szem előtt van. A mai riasztókat meg már úgy csinálják, hogy külön aksijuk van. pl ha lekapcsolják az áramot a házról ,akkor is megszólal...ezeket a rendszereket maximum valami profik tudják hatástalanítani.
    Távfelügyelet sem feltétlen szükséges. Meg a betörők, ha látják, hogy egy ház riasztóval felszerelt, akkor inkább a szomszédot választják, ahol nincs semmi védelem.
  • huybert
    #136
    Nem mondanám gyengének, édesanyáméknál is csak egy vinnyogó van felszerelve, amíg nem volt addig volt idejük a betörőknek feldúlni a lakást. Ennek hatására lett egy vinnyogó felszerelve (akkoriban még nem volt túl elterjedt a GSM, így távfelügyelet is elég drága volt). Azóta próbálkoztak megint, de nem tudtak akkora kárt tenni, bementek, megszólalt a riasztó és akkor már gyorsan csak pár dolgot sikerült felkapkodni (kabát, táska, pótkulcs a lakáshoz). Ezeket távfelügyelet mellett is lett volna idejük elvinni...

    ...szóval nem írnám le azokat a rendszereket, melyekhez nincs távfelügyelet, a korábban tárgyalt Otthonőrző megoldás meg ennél jóval többet is tud, téged is értesít, meg a kamerák is rögzítenek. De persze magad is tehetsz össze egy rendszert ha értesz hozzá, az is ugyan így fog működni. A távfelügyelet hozzá már egy plusz költség a riasztórendszeren felül.
  • yugoslave
    #135
    Távfelügyelet nélkül igen gyenge szolgáltatásnak tartom még mindig. Ha megoldható egy cég alatt a távfelügyeleti szolgáltatás is akkor megéri, viszont ha két külön cégnél fizetsz két külön szolgáltatást és/vagy bérleti díjat az mindig drágább. De azért nézz/kérdezz utána! ;)
  • manome
    #134
    sztike10: nyilván megoldható, hogy valaki mindkét szolgáltatást igénybe vegye. szerintem mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy neki szüksége van-e ezekre, ill. megéri-e annyival többet fizetni...mindenkinek más felépítésű a háza, máshogyan megközelíthető, változó az ablakok, bejáratok száma, változó, hogy milyen messziről jön a távfelügyelet. tehát az igények is változók.
    Nekünk pl csak egy egyszerű riasztórendszer van. nekem nem jelez a rendszer, csak a távfelügyeletnek. ez teljesen megfelel nekünk, a mi igényeinknek. Szóval, ha valaki szeretne új riasztót szereltetni érdemes szétnézni, hogy neki melyik a legmegfelelőbb árakat és a riasztó-rendszer tulajdonságát figyelembe véve.
  • sztike10
    #133
    tényleg nincs olyan rendszer, ami tökéletesen működne....mindenesetre a semminél bármi jobb:) tényleg jó, hogy az otthonfigyelőt követhetem iphone-on is...igaz, hogy nincs hozzá felügyelet (csak jó-magad)de sztem lehet így is szerződést kötni külsős távfelügyelővel...a kérdés, h melyik vállal ilyet. és megéri-e fizetni az otthonfigyelő rendszert és a távfelügyeletet is...
  • huybert
    #132
    Az mikomoly! :D Nekem van iPhone-om, de nem tudtam, hogy van már hozzá ilyen, hogy a riasztórendszeredet azzal éred el! Én lakóparkban élek ahol már eleve biztosítva van a riasztórendszer, benne is van a bérleti díjban az ára, de sajna az nem ilyen hozzáférős. A kamerák képét én például nem is láthatom, mert az nem a lakásokban, hanem a közös udvaron van és egy távfelügyeleti cég, meg a lakópark üzemeltetői férnek csak hozzá.

    Majd verem az asztalt a lakóparkosoknál, hogy én is akarok ilyet! :D
  • ujerik2009
    #131
    Szerintem nem kell állandóan szapulni a zsernyákokat.
    Én mostanában teljesen meg vagyok elégedve a rendőrséggel. A nyolc kerben lakom és állandóan ott köröznek és jobb is lett a környék. Viszont esténként olyan érzésem van mintha valaki mindig be akarna nyitni az ajtón. Elég parás, bár az is lehet, hogy szellemek vannak a lakásomban, de valószínűbb, hogy valaki huncutkodni szeretne és lehet a szomszédomban lakik. Szóval jó lenne néha ránézni, hogy mi van a lakásom táján és hívni a zsarúkat ha valami baj van.
  • yugoslave
    #130
    A 17 perces rendőrérkezéssel még elég jól jártál... ez a szomorú igazság...

    A nagy különbség, hogy ennél a házőrzőnél nem kell kifizetned egybe egy vagyont. Tehát megrendeled a szolgáltatást, kijönnek, telepítik, majd fizeted a havidíjat és ott van minden, természetesen a távfelügyelet szolgálatot kivéve.
    A távfelügyeletnél: megrendeled, kijönnek telepítik -itt fizetsz egy akkora összeget az eszközökért és a telepítésért, amit az átlag magyar ember nem engedhet magának- majd hazamennek, fizeted utána is havidíjat, igaz van távfelügyeleted. Kérdés, hogy megéri e... pár kamera, mozgásérzékelő és baj esetén téged értesítő rendszer+ pár tábla helyett, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy ide abszolút nem éri meg betörni, mert ha betörsz is, le fogsz bukni.
    A másodikra szavazok!
  • JürgenKlinsmann
    #129
    Ez az Otthonőrző egyáltalán nem egy nagy eresztés, pont olyan, mint egy bármilyen távfelügyeleti cégnél megrendelt szolgáltatás, csak ez jóval olcsóbb, ezzel együtt kevesebbet is tud. Ilyen például az, hogy a szolgáltatás nem tartalmaz távfelügyeletet, nem jönnek ki a guardok ha történik valami...

    ...én a részemről inkább fizetek többet, hogy automatikusan kijöjjenek, mert mire felhívod a zsarukat és ők szíveskednek kiérni addig még egy japán turistacsoport is simán végigmegy a lakásodon és még körbe is fotózzák a helyszínelők helyett...

    Egyik ismerősömmel volt, hogy hasonló rendszert rendelt meg, lejárt a szerződés és nem hosszabbította meg (szándékosan). Kicsit átalakította a rendszert, hogy csak őt értesítse ha valami történik. Egyszer mikor több napos üzleti útra ment, akkor riasztott a rendszer, ő külföldről hazatelefonált a magyar rendőröknek és a laptopján a kamerák képére bejelentkezve simán végignézte, ahogy két fickó kirámolja őt a vagyonából és a rendőrök még sehol sem tartanak. Az egyik még ki is szúrta az egyik kamerát, aranyosan belemosolygott, majd elszaladtak a cuccokkal. Bár a kamera képe alapján megtalálták az egyiket, de a cuccokat már rég túladták addigra, köztük családi örökségbe tartozó tárgyakat is, melyeknek az anyagi értékén túl eszmei értéke is volt. Ha lett volna rendes távfelügyelete akkor azok kb 3-5 percen belül kiértek volna (tudom nem olcsó és a téves riasztások miatti kiszállások is borzasztó drágák), de a rendőrökre 17 percet kellett várni...

    Vannak ellenpéldák is, a szomszédban csak hangriasztó van és valaki értesítette a rendőröket mikor az éjszaka közepén megszólalt és azok időben kiértek, de ez eléggé oroszrulett jellegű próbálkozás.
  • Thaison
    #128
    Az Otthonörzőre gondolsz? Mert ahhoz van Iphone-os alkalmazás ha jól tudom, legalábbis ilyet olvastam + amiket leírtál stimmelnek is hozzá. Nem tudom hogy van-e hasonló szolgáltatás a piacon,szóval lehet hogy másra gondoltál. Ez az Otthonörző elég jónak tűnik abból a szempontból hogy adnak kamerát,érzékelőket és hogy a világon bárhonnan neten keresztül nézheted hogy mi történik a lakásodban és hogy ki lépett be...
  • yugoslave
    #127
    Most láttam olyat, amihez készítettek egy iphone alkalmazást.Azt is le lehet csekkolni, hogy hány fok van a nappaliban, vagy kinyílt-e a teraszajtó. :D Elvileg ez más telón keresztül is elérhető neten keresztül, de az iphone távirányító helyett is műxik, így eggyel kevesebb távirányítót kell magadnál hordozni, ill az alkalmazás is könnyen elérhető..nem kell bejelentkezni stb király lehet..
  • Voronyinko
    #126
    Nem csak ott vannak erre ráfeszülve, nálunk talán még jobban harapnak a hatóságok, ha az otthonra felszerelt kamerád közterületet is rögzít. Ha szeretsz Orwelleset játszani, akkor vannak távfelügyeleti riasztó rendszerek kamerákkal ellátva, amiknek a képét távolról is megnézheted, de ezek rendre drágák (nem csak a rendszer kiépítése, hanem a havidíj, vagy a távfelügyelet részéről a téves kiszállások díja is horrorisztikus.

    Vannak rendszerek melyekhez nem tartozik távfelügyelet, csak téged riaszt SMS-ben, hogy gond van. De akkor neked kell elintézned a rendőrségre telefonálást, meg mire azok kiérnek lemegy a nap. Ellenben a kamera képe tud rögzíteni terhelő bizonyítékokat, jó esetben elfogják az elkövetőt.
  • Match
    #125
    Ez DVR függvénye...van olyan amihez kapsz progit, azt felteszed arra a gépre amiről akarod nézni, aztán lesheted neten keresztül az összes kamerát. Ha nem valami übergagyit veszel, akkor tudni fogja.
  • hamotar
    #124
    Amerikában nagy divat lett már, hogy figyelik valamilyen módon a házukat.
    Ott inkább arra vannak rá feszülve, hogy az utcákat ne figyeljék, pedig mint tudjuk figyelik. Ott érvényben van az az életérzés, hogy "az én házam, az én váram".Szóval gondolom ez megint olyan dolog amit kicsit utánozni kéne, vagy lehet, hogy kéne. Főleg én mint nyóckeri lakos, van néha parám arra gondolva, hogy mi lehet a lakásommal amíg én az irodában ücsörgök.
  • yugoslave
    #123
    Szerintem elég, ha akkor ellenőrzöd, ha gond van, nem szükséges egész álló nap árgus szemekkel azt figyelni, mikor törnek be a házadba. Riasztanak, te meg hívod egyből a rendőrséget, ahol elmondod, melyik szobában... hányan, hogy néznek ki... esetleg mit csinálnak, látod hogy mit visznek el. Hasznos lehet. Ha esetleg nyomozást indítanak utólag is jól jön a felvétel...
  • babapofe
    #122
    na ez nekem is felkeltette az érdeklödésemet,különösebben a számitogéphez nemértek,de a neten sokat lógok,s mivel én ingázo vagyok sajnos,más városban lakom és egy töle 40km-re lévöben dolgozom,igy nekem is nagyon praktikus lenne egy olyan rendzser,amit a munkahelyemröl interneten keresztül tudnék követni...rá is hasalok az ilyen tipusu cuccok keresésésére
  • myways
    #121
    Ez jól hangzik, sms vagy email.
    Kamerás megoldás a jövő, de biztos tudod mindig ellenőrizni, megnézni, figyelni?
  • yugoslave
    #120
    Pedig szerintem a kamerás szisztémáé a jövő. Az is ok, amikor a rendőrséget vagy valami biztonsági szolgálatot értesít a riasztó, viszont tudok olyanról, ahol folyton követni tudod mi történik otthon, ill. ha betörés vagy behatolás történik sms-t vagy email-t kapsz.
  • morleone
    #119
    Visszavasarolnam.hu? :D Láttátok az Éretlenek filmet? Abban van, hogy a csávó egyfolytában ellopja az osztálytársától a kék babettát és mindig ad mellé "grátiszba" egy zárat is, aztán eladja neki. Na nekem erről ez jutott eszembe. :D
    Szerintem ha ide feltesz valaki valamit, hogy eladó, azt egyből le lelehetne sittelni :)
  • babapofe
    #118
    voltam már hasonló cipöben,nagyon sok olyan forum van ahová beirhatsz,az indextöl kezdve nagyon sok helyre,vannak spec oldalak is ha pl a számitogépes cuccaidrol van szo akkor a hardverapro foruma a legtutibb!és van egy külön az ilyen dolgokra kitalált oldal a visszavasarolnam.hu,remélem tudtam segiteni...én ugy vagyok vele mostmár h minél több minden legyen a lakásban ami elijesztheti öket,riaszto kamera s minden ami lehetséges,egy komplett rendzser kiépitése a legjobb sztem...
  • Csörcsike
    #117
    Köszi az infókat. Én se a kamerás megoldást választottam, hanem inkább a riasztós cuccot. Úgy voltam vele, hogy legyen nagyon hangos és jöjjön mindenki aki csak tud. Nem tudtok arról valami infót, hogy hol nézzek körül a neten, ha vissza szeretném vásárolni a cuccaimat?
  • Match
    #116
    Kamerához nem számítógép kell, hanem dvr.
    Mondjuk egy belvárosi lakásba sztem először is fölösleges, másodszor meg inkább másszon ki a rendőrség, vonyítson a sziréna kívül belül, minthogy vissza tudjam nézni hogy "áá, igen, most viszik ki a tv-t".
  • morleone
    #115
    Tegyetek fel egy kamerát és el van intézve a dolog. Mondjuk ahhoz kell egy számítógép is ami legalább egy hétre visszamenőleg menti a képeket/videókat. De ennyi sem kell hozzá, ha meglátják a betörők hogy kamera van, akkor inkább hagyják. - Szerintem. :)
  • Match
    #114
    Azért annyira nem vészes a helyzet. Persze amikor be kell szereltetni, megvenni a cuccot, az egy kis kiadás, de mondjuk egy kisebb lakásba ahol kb 4 helységet kell bevédeni, ott nem kerül sokba. Utána a figyelőszolgálat pedig pár ezer forint per hó, ennyit sztem megér, pláne ha olyan a környék.
  • annabella2
    #113
    ha nem vmi jo környéken laksz akkor miert nem szereltettél már be vmit eddig a lakásba ami ezt megakadályozhatta volna???hasonlo cipöben járunk amugy mi is,de hát nálunk az ajtot feltörhetetlennek gondoltuk,3 atombiztos zár mégis bejöttek,vmi radikálisabb védekezés kell tényleg,s utána nézek már vmi drágább mulatságnak,egyszer kell rákölteni csak s akkor nem fognak ilyenek elöfordulni többször...
  • Csörcsike
    #112
    Az az igazság, hogy nekem is szükségem lett, volna egy ilyen rendszerre, de valahogyan sose került arra sor, hogy megtörténjen a beszerelés. Sajnos, nem a legjobb környéken élek kicsiny fővárosunkba és a baj engem is utolért. A napokban történt ugyanis, hogy betörtek hozzám és kipakolták az egész lakásomat. Engem igazából csak az bosszant, hogy a környéken senki nem látott semmit, de igazából ezen meg se kéne lepődnöm, mert ez mindig így van. A betörők nagyon alapos munkát végeztek, mivel szinte mindent elvittek a házból ami mozdítható volt és a mérete miatt tudták vinni. Vesztettem egy elég jó és modern tv-t, egy blu-ray lejátszót. Vitték az asztali gépem monitorát és még nagyon sok mindent. Annyira nem válogattak, hogy még a hajszárítómat is elvitték. Szerencsémre éppen külföldön tartózkodtam, ezért a telefonom illetve a laptopom megúszta a betörést. Igaz ebben nem sok örömöm lehet, de legalább ennyivel is kevesebb dolog az amit meg kell vennem újra. Azóta megrendeltem egy elég jónak tűnő kis védelmet a kicsiny lakásom számára és gondolkozok is azon, hogy fogom magamat és egy kicsit igényesebb részére költözök a városnak.
  • Trade
    #111
    legyszi ha vki olvassa a topicot kuldjon privatban linket
  • Trade
    #110
    tud vki vmi jo angol oldalt ahol mechanikus vedelmi eszkotok vannak?
    Hazilag keszithetore gondolok.Nekem eddig meg csak a panji nyarsak jutottak eszembe
  • SHADOWEYES7
    #109
  • stp4trick
    #108
    Ebben ki a hibás?
    Nem a Rendőrség, még csak nem is a hiányos betörésvédelem.
    Hanem a mocskos degenerált állat fajtája, amelyik ilyet csinál.
  • Trade
    #107
    majd ha ejszaka bemennek hozzatok es megkotoznek mindenkit,
    felduljak a hazat es amikor nem talaljak kinozni kezdenek.
    Na majd akkor is ezzel a halal nyugodt liberalis dumaval gyere
  • KM
    #106
    Kevered a szezont a fazonnal...
  • Trade
    #105
    Szirenat el kellene felejteni a szomszed nagy ivben sz*arik ra,ugy van vele hogy menjenek mar a picsaba es had aludjak.Kb vmi olyasmit kellene hogy FIGYELEM BETOROK VANNAK A HAZBAN,fulsiketito hangon,ahoz hogy ez mukodjon minimalisra kell csokkenteni a riasztasok szamat.
    Mechanikus vedelem:Kerites tetejet vmi speci szeggel kiverni,ugy hogy ne lehessen ugy atmaszni hogy raterit vmit,a szogeket fekaliaval bekenni,hogy a seb elmergesedjen es amputalni kelljen.A rendorok kierkezeseig le kell mosni a fekaliat.
  • kisviku
    #104
    Hmmm, egyetértek.Engem nem zavar, ha sok rendőr van, de azok végezzék is becsülettel a dolgukat.Tehát ne csak radarozni tudjanak, meg parkolási bírságot osztani, hanem ha szükségem van rájuk, segítsenek.

    Mesélek egy sztorit, ami megtörtént, sajnos átéltem az egészet.
    Idén februárban betörtek a cégünkhöz és elvittek nem kevés értéket (számítógépek,szerszámok,kápé,stb)
    Magyar rendőrség: kihívtuk, nagyjából fél óra alatt kijött két járőrgyerek, helyszínt "biztosítják" címmel és megvárják, amíg kijött egy nyomozó.
    A nyomozó nem kalambó hadnagy volt, hanem egy civil ruhás,civil autós ürge, aki mindjárt azzal kezdett, hogy mindenkit leb*szott,de kegyetlenül, hogy miért tartózkodunk az épületben.
    Ugye kezdődött a nap, kollégák jöttek dolgozni, nem tudván mit történt.Az étkezdében gyűltek össze, ahol nem is jártak betörők, ergo semmi nyom nem volt.

    Nyomozó: -Mi a fa*t csinálnak itt??? Miért nem mennek ki?Összetapossák a nyomokat...
    De milyen nyomokat?Nemhogy nincsenek, de ne mondja már valaki, hogy egy cipőnyomból kiderítik ki lehetett, ilyen a Grimm mesében van.
    Oda ahová bementek és törtek-zúztak, meg fosztogattak be sem tettük a lábunkat.Nyomozó morog-dühöng, majd egy óra múlva bocsánatot kér az erős hangnemért.
    Tehát kihívsz egy rendőrt, az nem azzal kezd, hogy segíthetek-e, hanem mi a fas*t keresel ott?Aztán elment.Jöttek a nyomfelvevők.Ezek már-már amerikai stílusban kommandósként felszerelkezve (gondolom, hogy legalább a látszat legyen meg) elkezdtek fotózni, ujjlenyomatot venni,stb.
    Mindent összekentek, meg összebas*tak, de ujjlenyomatot nem találtak.

    Most jön a lényeg:
    INDOK: -ez a felület túl matt, ez meg túl fényes,az meg sima, az meg recés,az meg sötét,a másik meg párás, a harmadik...
    Akkor miről tudnak lenyomatot venni?
    A pár darab esetleges nyomra is mi hívtuk fel figyelmüket, pedig nem én vagyok a nyomozó ugyebár.Szégyen gyalázat, de ahol felfeszíteték az ajtót, oda gyurmát helyeztek mintavétel céljából, elmentek, fél óra múlva visszajöttek, hogy OTTFELEJTETTÉK a mintát!
    Miről beszélünk akkor? A továbbiakat már nem mesélem, ki tudjátok találni...
    Na erre varrjatok gombot!

    Ja és még egy gondolat a végére: a rendőrség kijelentette, hogy "ezek profik voltak" Hmmmm,aztak*va! Tehát ha felveszek egy kesztyűt és betörök, akkor már én is profi vagyok?
  • stp4trick
    #103
    majd mikor télen félig agyonverve, megfagyva egy kocsma mögött összeszarva-hugyozva arra ébredsz, hogy a rendőr által kihívott mentő lehel beléd életet is gondolj a véleményedre

    [nem kitaláció]

    a vagyonvédelemről meg annyit, hogy ha az emberek feleannyira vigyáznának a dolgaikra, mint amennyire nagyzolnak velük, senki nem kérné számon a rendőrségen, mellesleg ma Mo-n uszkve 10 millió ember él, és a jelenlegi 38000 fős rendőrséget épp most építik le 4400 fővel, vagyis minden 300 emberre jut egy rendőr, ami igen csak jó arány az európai rendőrségek lakosság/állomány arányát figyelembe véve