142
Mi kell ,hogy lebukjanak vagy be se törjenek? Mi? Hol lehet beszerezni és mennyiért?
-

-
mikuc #101 Javaslom www.multialarm.hu!!
-
Hát ezek tök jó dolgok amiket irkáltok mikrohullám meg infra meg minden csakhogy itt több 100 000 ft-os dolgokat mondtok nekem nincs ennél drágább dolgom ami miatt betörnének úgyhogy a riasztót félteném a legjobban mert az lenne a legdrágább műszaki cikk a lakásban a projectoros tv-t leszámitva a számitógépem se ér már 100 000 -et
-
nem, azért hogy ne itt vitatkozzatok... -
haxoror #98 Minek? Hogy az összes grínpísz kategóriás hülyegyerek fikázhassa őket? -
haxoror #97 Nyilván tudsz akkor nekem mutatni egy csomó jobb statisztikát más országokból ahol az ottani rendőrség nagyságrendekkel jobb felderítési aránnyal dolgozik... -
hát ez télleg vicces jót röhögtem, méghogy a magyar rendőrség jó :DDDDDDDDD
ez az év vicce eddig :))) nézz meg egy statisztikát h mennyi ellopott dolgot találtak meg és utánna fényezd a zsarukat -
Csaba #95 Ez rohadt jó! Szétnevettem rajta magam. De végülis ez egy jó megoldás lenne. Ha valaki betör és beesik a gödörbe, leshetné, hogy kihúzom. :-) -
nem tudom mit lehet ennyit parázni...
Felhívsz egy biztonságtechnikai céget, kimennek, megnézik hány érzékelő kell, és beszerelnek egy riasztót...nem egy olyan egetverő összeg, és a figylőszolgálat is csak havi pár ezer forint...
Ha valaki bemegy, vonyít, telefonál a rendőrségnek, mit akarsz még, hogy helybed bedarálja a betörőt? -
Szerintem készíts egy mély vermet, a bejáróút vonalába, takard el a tetjét vékony hungarocelltáblával, majd fesd le betonfestékkel a tetejét.
Ja és ne felejtsd el, hogy ott van! -
Kameradummy:
"Mi a fenét őrizhetnek itt ha ennyire védik, biztos valami értékes cuccot ? na ide betörünk"
szerintem a kutya nem annyira tuti megoldás ahogy Tarajos Sül is írta, láttam már egy pár nagydarab blökit szerencsétlenekre nemtom mit fújtak de 1 hétig alig volt hangja a szeme vérben úszott napokig, volt a fickónak még pár kissebb kutyája azok meg eccerűen nem érnek semmit a cuccokat ellopták, másik ismerősömnél egész falka vizsla van a hátsó udvart mégis kipakolták, nemcsak őket hanem az egész utcasort persze máshol is volt kutya nem is egy meg nagydarabok, nagyobbik kutyám arra jó hogy nem szemetelik tele a postaládát mindenféle marhasággal mert soxor nem merik bedobni (anti spam)
-
Vlala #91 Összegyűlt egy-két szép megoldás. Kameradummyt már lehet kapni 400 Ft körül, fel kell rá hívni a figyelmet, pl. egy "infrakamerával figyelt terület" táblával a kapuban. Önmagában nem elég, de pl. kutyával kiegészítve hatásos lehet.
a leghatékonyabb mód szerintem még mindig az, ha nem láttatod, hogy érték van nálad. -
Ha már lelövöd, akkor komplett munkát kell végezned, mert a végén még előadja a rendőröknek, hogy ő ártatlan, csak beszélgetni ment hozzád, te engedted be és a összevesztetek valamin, amiért rálőttél, így aztán még neked kell bizonyítani, hogy betörő volt. Ha véglegesen elintézed, akkor már csak a te verziód marad, és mivel a törvény szerint ha ő puszta kézzel vagy késsel támad, akkor te is csak ezzel védekezhetsz, így még a végén te faragsz rá. De ha kinyirod, akkor mondhatod azt, hogy nála volt a pisztoly, azzal támadt rád, és te kicsavartad a kezéből és akkor sült el. -
A villanypásztor (elekrtomos impulzus kerítés) ha jól tévedek engedélyezett (ha kutya van a kertben, akkor pedig pláne nem köthetnek bele, merthogy ezzel gátolod meg, hogy kiszökjön). Ami az erejét illeti, aki egyszer megfogta, annak elmegy a kedve az ismételt fogáspróbától :))
Rendőrség: Hogy is volt az a mondás, hogy nekem csak annyi jogot adjanak már végre, mint egy bűnözőnek.
A magyar rendőrség 1/3-a röhely (egy vicc), 1/3-a megmosolyogtató, és 1/3 komoly vérprofi (és csak a szerencsén múlik, hogy melyik harmadával hoz össze a sors) -
nyiss egy topicot "a magyar rendőrség" címmel... -
haxoror #87 Én egy demokráciában élek ahol a rendőrség pont ezért soha nem lehet elég hatékony. Persze, ahogy áldozat lesz valaki, megbírságolják vagy nem kerítik elő a tolvajt aki felnyomta a lakást annak a szemében rögtön egy nagy szar lesz a rendőrség, utazz el egy kicsit csecsenföldre vagy albániába és nézd meg hogy milyen a szar rendőrség AZTÁN mond hogy a magyar egy vicc.
Ma Magyarországon mindenkinek nagyon komoly esélye van arra hogy relatív békében és nyugalomban élheti le az életét és EZ a rendőrség feladata, lehet hogy ellopják a kocsiját vagy feltörik a nyaralóját de ez minden országban megtörténhet, az élet egy rizikós játék.
Az emberek tényleg nem becsülik azt amit természetesnek vesznek, csak pár nap a "szánalmas" rendőrök nélkül elég lenne ahhoz hogy az országban elszabaduljon a pokol. -
mellmagasságba rakjuk a lézeres okit és tacskónk van :) vagyis tacskó roti keverék :) én is a radarost ajánlottam faternak -
Polemius #85 Néhányan túl sok filmet néznek..
Kisközpont + kültéri infra + ahol tároljátok a tuccosokat oda beltéri + esetleg reed relé az ajtó/ablakra + sziréna.
De érdemes egyúttal elgondolkozni, hogy néhány érzékelőt a lakótérbe is tenni, gondolom legalább egy sz.gép van ott. :)
No meg persze zárni is a dolgokat, hogy előbb jelezzen a riasztó, mint ahogyan hozzáférnek a cucchoz.
A kültéri infra helyett esetleg mikrohullámú radart vagy kombót. Persze ha az udvart akarjátok riasztóval védeni, akkor a kutya ott nem rohangálhat.
Kamera meg max arra lenne jó, hogy utána visszanézzétek mi történt.. -
Télleg elég kamu yardok vannak -.- -
Te álomvilágban élsz? -
haxoror #82 Egyébként akinek mindenáron fegyver kell az egyszerűen bemegy egy sportboltba és vesz egy szigonypuskát.
A Fekete Viperában volt:
Fegyverviselési engedélyt kér a faszi
-Akar fegyvert tartani?
-Igen!
-Akkor sajnálom de alkalmatlan... -
haxoror #81 
És ahhoz hogy ezt megtedd az égvilágon semmi szükséged sincs fegyverre, sőt még könnyebb is később a zsarukkal elhitetni hogy a betörő támadt rád és te csak védekeztél. -
haxoror #80 Aki AKARJA az meg tudja szerezni, szépen néznénk ki ha minden futóbolondnak csak úgy a kezébe nyomnának egy engedélyt. -
haxoror #79 Na ez viszont tényleg mókás :) -
haxoror #78 "De van rendőrségünk aki elég jól végzik a dolgukat"
Ezen mi a nevetséges? -
Személy szerint szétbasznám a fejét avval ami a kezembe akad nem kérdeznék semmit amikor meglátnám úgy a lakában hogy nem engedte be senki leszarom hogy bezánának akkor is szarrá verném a gecit. Van két gyerekem értük bármit.(A nejem papája kisbaltával az ágya mellett aludt igaz rossz környéken lakott vagy inkább kevés szomszédja volt mert a város szélén lakott)De nem hiszem hogy kérdezett volna bármit mielött fejbe bassza a baltával. 
-
Hát elhiheted hogy vadászfegyver engedélyhez ugyanolyan nehéz jutni mint pisztolyhoz vagy még nehezebb vadászvizsgát kell tenni külömben nem is tarthatod otthon a fegyvered ha a vizsga megvan akkor megfelelő szekrény kell a fegyvernek stb stb.(ugyanis ha sport célra használod akkor tartoznod kell egy sport köhöz és a sportkör tárolja a fegyvered) -
Nem kell gyereknek nézni az állampolgárokat! A rendőrség "munkája" meg egyszerűen szánalmas. -
Milyen rendőrségünk van??? Na, ezen nagyot kacagtam! -
haxoror #73 Nem hiszem hogy egy vadászengedélynek annyira szigorú feltételei lennének és mi lehet egy duplacsövűnél jobb házörző :)
A pisztoly tényleg nehezebb de az sem lehetetlen. -
tévedsz qrvanehéz legálisan önvédelmi fegyverhez jutni..... -
haxoror #71 Oké akkor így.
Szerinted az átlagmagyar kezébe adni a lehetőséget hogy halálcsapdákat építsen vagy szabadon fegyvert hordhasson jó ötlet?
Aki akar az ma is tud fegyvert szerezni és tartani legálisan, és ha van esze a betörőt is simán agyonlőheti és utólag kidumálhatja hogy szükséges volt.
NEM TÖKÉLETES A RENDSZER, ez igaz.
De van rendőrségünk aki elég jól végzik a dolgukat, több szabadságot adni a népnek ön- és vagyonvédelem tekintetében sokkal több bajt és tragédiát okozna mint amennyi most van.
Mégegyszer: MOST is megteheti az ember hogy csapdákat építsen az otthonában csak trükköznie kell egy kicsit pl "nem direkt volt áram a korlátban hanem figyelmetlenül raktam le a forrasztópákát, kész mázli hogy a betörőt baszta meg és nem engem..." -
Valóban? -
kerítést nem fabrikálok, lehet te rambo vag yés neki mész pusztakézzal a fegyveres rablóknak, én inkább lepuffantanám őket ennyi.... -
haxoror #68 Nézd, költözz egy lakatlan szigetre, ott azt csinálhatsz amit csak akarsz de nekem semmi kedvem felrobbani mert a szomszéd elbénázza a "lángszórós-betörőcsapda" szerelését.
Nem tudod megvédeni magad? Na ez KÍNOS egy férfinál szvsz. -
tényleg jó az ha esélyed sincs megvédeni magadat..... -
haxoror #66 Ha rosszul leszel és elájulsz a lakásodban valszeg a mentős nem fog örülni amikor a nagy segítségnyújtásban egy medvecsapda lekapja a lábát és a tűzoltó sem fog repesni amikor agyonbassza az áramkerítés miközben a te telkedről próbálja oltani a szomszéd házat.
A drogosok meg a maffiózók persze baromira szeretnék hogy turbolézerek hátráltatják a rájuktörő kommandósokat és közben lesz elég idejük hogy a cuccot lehúzzák a budin.
Magyarországon a törvények a közösség érdekeit képviselik és nem véletlen ilyenek, a rendőrség dolga a polgárok megvédése. Ez messze jobb mint az amcsi rendszer ahol a begazolt stöpszliparaszt a nagy izgiben agyonlövi a saját családtagjait mert betörőnek nézi őket vagy csak simán bekattan mint az Összeomlásban.
Nem tökéletes, de a legjobb pillanatnyilag. -
Én is elköltöznék onnan,mert egyszer ejtőernyövel ereszkednek le,vagy helikopterröl ugranak a háztetőre! :DDD -
nem filmböl néztem ki!
A conrad katalogúsában van ilyen cucc,ha ismered!
Jagi:ott a nyelét leszigetelt olló,vagy a vastagkesztyü!
Szerintem elektronika a legjobb!
Ja és a riasztonak tényleg akku,mert ha lekapcsolják a 230 V-ot akkor hiába van 100 rugos kamera meg bazi nagy mozdonyduda! :DD -
meg mire előveszi a vadászpuskát...