1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • ACE
    Nekem is a First Name-nél van a keresztnevem, hivatalosan az is, mert csak nálunk írjuk fordítva a neveket, sehol máshol nincs ilyen. Úgyhogy szerintem az nem gáz. Ha megnézed a Last name-et nem is lehet olyan egyszerűen módosítani. Szerintem OTP vagy OTP Bank bármelyik jó lehet, nem a név a lényeg hanem hogy a számlaszám meg a közlemény stimmeljen.
  • mucsácsó
    #1564 valaki esetleg? Nem merek addig utalni amíg nem tudom tutira :S :\
  • FrezeR
    ok, köszi az infót
  • ACE
    Tudtommal csak forint alapúra lehet. Ha Euró alapúra akarsz utalni, akkor visszaváltják forintra, majd megint Euróra. Valaki egyszer mondta ezt régebben. keress vissza.
  • ACE
    Nincs költsége, ha kártyáról vásárolsz, akkor vonja le, amikor éppen fizetsz, nincs átfutási idő, azonnal megtörténik a tranzakció, mintha bármilyen magyar POS terminálon fizetnél a kártyáddal.
  • mucsácsó
    Sziasztok!

Megszeretném kérdezni, hogy PayPalról bankszámlára való utaláskor ha OTP-s vagyok, akkor egészen pontosan a Bank mezőbe mit kell írni? "OTP Bank Nyrt.", vagy simán csak OTP?
    Valamint hallottam - erről lentebb is olvastam - hogyha nem jól van regisztrálva a Paypal és nem egyeznek a bankszámlán a neved, akkor nem kapja meg az ember ugyebár az átutalt pénzt. Nálam hogyha First name-nél van a keresztnevem (ez átírható mező), és Last Namenél a vezetéknevem, akkor így jó? Vagy ezt meg kellene fordíttatni? Csak mert addig nem akarok potyára utalgatni 1500-ért... Köszi a segítséget!
  • FrezeR
    Sziasztok

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha utalni szeretnék paypal számlára neten keresztül az otp-s kártyámról, akkor annak van e valamilyen plusz költsége és mennyi idő alatt jelenik meg a pénz a paypal számlámon ebben az esetben?
  • Atkatáska
    Olyan kérdésem lenne, hogy paypalról hogyan lehet eurót euró alapú folyószámlára withdrawolni hogy ne váltsa át és maradjon euróban az összeg?
    Csinálja azt valaki hogy a paypalra érkezett eurókat nem forintra átváltva küldi a forint alapúra, hanem euróban megtartja és eurósra küldi ki? Nem találok sehol semmi érthető leírást, hogy hogy működik ez, vagy hogy lehetséges e egyáltalán..
  • georgesmatyas
    First name. keresztnév pl Karoly
    Last name. vezetéknév.pl Szabo

Engem az érdekelne, hogy a Paypal mennyire adogatja ki az adatokat a rendőrbácsiknak.
    Pl átbasznak vásárlással, vagy olyan terméket veszek Paypallal amit nem kereskedelmi forgalmú áru, akkor a kiadják a nevet, vagy ha bemegyek feljelentést tenni csak kiröhögnek a rendőrök?
  • totyak
    Ma regisztráltam Paypal-ra. Tanakodtam, hogy a névnél hogy kell megadni, aztán végül Keresztnév/Vezetéknév adtam meg. Olvastam utána több helyen is, hogy esetleg fodítva kellett volna, mert úgy kellene lennie a névnek, mint a kártyámon, tehát Vezetéknév/Keresztnév. Azt is írták, hogy ezért többletköltségem lehet egyes tranzakcióknál.

Kérdésem, hogy tényleg nem mindegy, hogy hogy adtam meg a nevet, illetve ha nem mindegy, hogy tudom megfordítani?
  • Herold
    A Paypal fiókban beállított aktív email azonosítódat. Amire a pénzt fogadnád.
  • Norbi779
    Sellfy-re akarok felrakni valamit és paypal eamilt kér, oda mit kell beírni?
  • Julianus76
    Sziasztok.
    Kb. két hónapja regisztráltam a pay pal ra. Vártam hogy küldjék a kódot de nem küldték.Próbálkoztam az egyik levélben lévő számokkal és zárolták a bankkártyám a pay pal-on.Azt kérik postázzak el egy csomó iratot.
    A pay pal on van egy rész ahol ez található Élelmezés-egészségügyi várakozási limit havonta limit 21000ft megmaradó 21000ft dátum visszaállítása 2012 júli.19.
    Kérdésem ha eddig a dátumig nem rendezem a dolgaim behajtanak rajtam 21000ft-ot? Vagy esetleg hogy lehetne lemondani a pay palt?
  • PunkZoli
    max 3 nap, ha paypalról bankkarira megy a pénz
  • ga71bor
    Sziasztok!

Kérdezném,hogy cancel-re vettem egy átutalást,jelezték,hogy visszaküldik a bankszámlámra a pénzt.Ennek az átfutási ideje mennyi lesz kb?Elképzelhető,hogy több napot kell várnom mire visszakapom a pénzt a bankszámlámra?
    Köszi előre is.G
  • Manó33
    Sziasztok!

Mindent beállítottam, a 400 ft levette stb stb..Premier számlám van
    Most a fogadási limit emelésénél feltöltöttem a személyi ig. mindkettő oldalát.
    Azt írja folyamatban..1 hete
    Kérdésem az lenne, hogy kell e még valamilyen adat?
  • Gő
    Megoldódott végül, igaz nem teljesen úgy ahogy reméltem. Netes játékhoz kellet volna, de a játék boltjában meg működött a vásárlás és nem kellet a másik lehetőségen vásárolnom.
  • Kiado
    Nekem van ismerősöm, aki ugyan így nyitott számlát nem adott hozzá kártyát csak unicreditben rak rá mindig pénzt és tud fizetni, szóval biztos, hogy meg lehet oldani. Ha rámész fizetésre és beloginolsz paypal-re nem jön ki a szokásos sárga pay now button?
  • Gő
    Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne, PayPal fiókot hoztam létre, feltöltöttem rá forintot banki átutalással, majd átváltottam paypalon belűl Euróra.
    Mégsem tudok vásárolni, mert mikor átugrik a PayPal rendszerre és elfogadnám. Kártya regisztrációt dob ki a PayPal, de olyan meg nincs(csak Mastro kártyám van). Valami ötlet?
  • Aramir
    Szerintem ha "top up"-pal utalsz rá pénz, akkor simán tudod használni továbbra is, csak arra figyelj, hogy ahonnan utalsz pénzt, a számlatulaj neve megegyezen a paypalon megadott névvel. A bankkártyát meg bármikor törölheted a profilodból.
  • Herold
    Mivel a VISA classic sem hitelkártya, és én azzal használom, a kérdésedre a válasz: igen.
  • fonak
    Lehet használni PayPal-t hitelkártya nélkül? Anno regisztráltam egy Mastercarddal (ami ugyan nem volt igazi hitelkártya, mert az OTP nem adott hozzá hitelkeretet, de a Paypal reg elfogadta mivel Mastercard), de azt a kártyát és a hozzá tartozó bankszámlát megszüntettem azóta. Most csak egy Maestro bankkártyám van, amivel ugyebár nem lehet regelni PayPalon se hasonló helyeken. A paypal fiókom ezután már nem használható akkor?
  • Herold
    Nem tudom mióta van, én most vettem észre: magyar ismertető
  • Manó33
    Sziasztok!
    Új paypalos vagyok,azt szeretném kérdezni, hogy:

Paypalra máshonnan utalnak a paypal számlámra, akkor van e összeglimit?
    Illetve mindenképpen kell a bankkártya hozzárendelés ,és utána változtatni a fogadott összeg limitjét?

Mi a max összeg, amit utalhatnak?

Köszönöm
  • Herold
    Használj valamilyen ingyenes webshop rendszert. Ilyen pl. a Joomla CMS alatt a VirtueMart (ez elég sokoldalú és kissé bonyolult, inkább nagyobb webáruházaknak való), vagy osCommerce-t, ez egyszerűbb. Mindkettőn be lehet állítani Paypalos fizetést. Ennél a bankkártyás rendszer csak drágább.
    Bár van osCommerce alá bankkártya modul, pl CIB, de az 50k Ft+ÁFA. Az osCommerce fórumban szívesen segítenek, ha kérdésed lenne.
  • zjozsef
    Helló!
    Hátha tudtok nekem segíteni! Weblapomon eladnék valamit és szeretnék rá bankkártyás rendszert kiépíteni. Ugye OTP és társain keresztül tudtommal céget kell alapítani, hogy együttműködjenek velem. Van e rá más lehetőség, hogy ne keljen Vállalkozói, Cégalapítás... Esetleg Paypal Céges számlával lehet e több bankkártyás rendszert kiépíteni, vagy tudtok e más megoldást a problémámra??
  • Aramir
    Igen, utólag már én is látom, hogy nem lehet, mentségemre legyen mondva, hogy nem minden nap adok hozzá bankszámlaszámot, ezt utoljára évekkel ezelőtt tettem meg.
  • ACE
    Nem is lehet mást kiválasztani az Add Bank Account-nél, csak magyart meg USA-t. Gondolom Angliában meg angolt + USA-t...
  • Aramir
    Akkor passz, csak egy ötlet volt. Több bankszámlát lehet megadni, gondoltam háta hozzá tud adni egy magyart az esetlegesen már megadott angol mellé.
  • Aramir
    Nem teljesen így van:
    https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/helpscr?cmd=_display-fees
    Annyi, hogy personal transfernél bizonyos esetekben ingyenes, vagy a küldő választhat, hogy ki fizesse a jutalékot, de vásárlásoknál az eladó fizet minden esetben.
  • ACE
    Én azt nem értem miért nem lehet pl. a paypal 100$-os egyenlegemet magyar dollár alapú devizaszámlára utalni...
  • Mypc
    Sziasztok!
    Frissen regisztrált paypalos vagyok ez ért elnézést a sületlenségekért!
    Nyitottam egy paypal számlát csütörtökön azóta van ez a 4 napos ünnep.
    Számlaőröm van nem küldött értesítést,hogy 400-ft levonta volna.Vásárolni akarok nem vártam meg semmiféle visszajelzést,egyből utaltam is a pénzt a paypalra azt viszont levonta egyből a bankszámlámról megadtam az azonosítót a követelményben.Remélem nem követtem el semmi hibát.Meg fog érkezni ezen a héten szerintetek?
    Illetve annyi még hogy van második keresztnevem a paypalon csak csak az első keresztnevem van feltüntetve a számla amiről utaltam pedig ott van a második keresztnevem is!Ebből lehet gond?
    Köszönöm a válaszotokat!
    Sziasztok!
  • Bucser
    Legegyszerűbb módszer (szerintem), nyitsz egy Lloyds current accountot.

Otthon nyitsz egy otp-s font + forint accot internet bankingal.

Lloyds internet bankingal elküldöd a pénzt az otp-s font számlára, azután akkor vezeted át a magyar számlára amikor kedvező az árfolyam.

Ráadásul átváltási jutalékkal sem kell szarakodnod mivel a saját számláid között mozgatod a pénzt egyszeri költséged van a nemzetközi utalás költsége meg esetleg vesztesz valamit a konverzión de tuti nem annyit mint Western unionon. (asszem OTP 1%-os spreadel dolgozik devizaváltásnál, a western union meg 3%-al plusz felszámolnak küldési díjat)
  • Bucser
    Vagy angol vagy magyar számlát adsz meg a paypal accounthoz. mindkettőt nem lehet.
  • Herold
    Pénzfogadásért senki nem fizet. A küldő fizeti a fee-t.
  • Aramir
    Nem lenne egyszerübb top up-pal feltölteni a pénzt a paypal accountodra, és onnan lekérni withdraw-wal a pénzt a szüleid számlájára? Csak hozzá kell adnod a szüleid számlaszámát a paypalon. Így nem kell fizetnie szüleidnek a pénzfogadásért. Nem tudom angol regisztrációnál ez megoldható-e (magyar bankszámlaszám hozzáadása, stb.).
  • ACE
    De arra számíts hogy az ilyen utalásokért is kér valamilyen jutalékot a Paypal tudtommal... Én fontot nem tudsz magyar bankszámlára utalni, csak HUF-ot, olyankor meg a bankod, vagy a paypal fogja konvertálni.
  • Herold
    A paypal számlára azonnal megérkezik a pénz egy másik paypal számláról. Withdraw után amíg a bank megkapja, az kb. 2 nap.
  • detoxic
    Sziasztok.
    Angliaban elek,van paypal szamlam,szeretnek neha egy kis penzt hazautalni szuleimnek.
    Az lenne a kerdesem,ha pl. anyumnak is csinalok egy paypal szamlat,amit en mukodtetek,de az o nevevel,otthoni kartya adataival,akkor mennyi ido alatt er egyik
    paypal szamlarol a masikra a penz?
    O nem ert az internethez,ezert akarom en beregisztralni.
    Vagy hogy oldjam meg?
    Probaltam mar hazautalni western unionnal,nagyon rosszul valtott,es eleg magas volt a kezelesi koltsege is.....
    Legyszives aki tud,segitsen.
    Elore is millio koszi.
  • rooney8
    Ertem, koszi :)