1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • Aramir
    60 napod van rá úgy emlékszem, de nem kötelező, ha nem értékelsz, akkor nem értékelsz. Az eladónak sem kötelező értékelnie.
  • Aramir
    Lehet valami beállítás kérdése, passz, de ha fizetés előtt átváltja, akkor onnan szedi majd le elöször. A minap a havert beregisztrálam az ebayre és a paypalra, de az ellenörzéskor jóváírt 400 Ft-ot nem vonta le a fizetéskor, csak ha előbb átváltottam neki dollárra.
  • rooney8
    ebay-en ha vettél valamit, akkor kell értékelést csinálni? (mint vaterán)
  • Kiado
    Nekem akkor is átvátlja magától a forintot, amikor dollárba fizetek és csak utána veszi le kártyáról, ha már elfogyott paypal számláról.
  • Aramir
    Fizetés előtt a paypalon a váltsd át a Forintot (vagy ami éppen van, és eltér attól, amivel fizetnél) arra a devizanemre, amivel fizetni szeretnél, akkor onnan vonja elsőnek, és ha nem elég az összeg, akkor a maradékot a kártyáról emeli majd le.
  • Kiado
    Ez jó kérdés én úgy tudom azt nem lehet beállítani, hogy ne a bankkártyáról vonja le a pénzt, hogyha van a paypalodon, mert mindig arról fizet először.
  • PunkZoli
    az miért van, hogy paypallal fizettem valamiért és volt is paypalon pénz, de egyből a bankkártyámról vette le nem a paypalosról?
    be lehet állítani valahol, hogy a paypalhoz nyúljon először majd a bankkártyával egészítse ki ahogy eddig csinálta?
  • georgesmatyas
    Kenjed!
  • georgesmatyas
    csináltass egy virtuális bankkártyát az egyik fiókban 10 perc.
    Arra utalsz rá magadnak amennyi elég a Ebayhez stb (amihez Paypal kell).
    Azon már van Cv kód, lejárat stb is. És ha meg is tudják az adatokat nem tudnak levenni róla csak annyit amennyit a másikról ráutaltál.
  • Aramir
    Szerintem is, főleg a kártyaellenörzést kéne leírni, mert hetente/havonta megkérdezi valaki.
  • Herold
    Jó ötlet.
  • Aramir
    Szerintem ez a paypal szerződési feltételeiben benne van, hogy ilyenkor vonhatnak pénzt, még ha úgy is, hogy engedélyezned kell a ilyenkor a tranzakciót, szerencsére nincsenek erről az oldalról tapasztalataim, csak vevőként :) A lényeg, hogy úgy is behajtják az eladón, collection agencies-t is emlegetnek, mint megoldás.
  • lamase
    Mit szólnátok ha házigazdaként összegyüjtenék pár gyakran feltett kérdést és kiraknék pár linket? Mindenképpen kell pár felhasználó beleegyezése :)
  • lamase
    Paypal még akkor sem vonhat le pénzt a kártyádról ha egy vásárlónak visszaküldték a pénzt. Maximum az egyenleged vághatják minuszba, de a tudtod nélkül nem emelhetnek le pénzt. Az ugye lopás.
  • ACE
    Meg azért az furcsa lenne ha csak úgy "lekérhetnének" összegeket :) Max. a bankkártyával kapcsolatos tranzakciókat, ha a bankok közötti kommunikáció végkifejlete az, hogy jogtalan volt az átutalás, akkor ezt az összeget visszakérhetik, de azt is csak akkor ha van a kártya mögött számla. Ezért érdemes Internetkártyát használni, amely mögött álló számlán mindig csak annyi pénz van, amennyit éppen vásárolsz...
  • Aramir
    "ezt csak veszik igénybe" = ezt csak akkor veszik igénybe

Nomeg akkor, amikor vásárolsz, bár gondolom ez egyértelmű :D
  • Aramir
    "vagy akár lekérhetnek összegeket saját bankszámlánkról is."
    Gondolom ettől parázol, ezt csak veszik igénybe, amikor a vevőd reklamál, hogy nem kapta meg a terméket, és te nem tudod bizonyítani, hogy márpedig elpostáztad, nem úgy működik, hogyy egyszercsak gondolnak egyet, és leemelnek pénzt jókedvükben. Ha csak vásárolgatsz, akkor még ettől sem kell tartanod, sőt, ha úgy érzed átvert az eladó, akkor te is élhetsz a fenti lehetőséggel.
    Egyébként még ebben az esetben sem adnak ki semilyen adatot a vevőnek, csak kap egy refundot paypalon keresztűl.
    25000 alatt is ingyenes a pénzlekérés egy ideje.
  • sanyiute
    Miben rosszabb a PayPal?

Mint tudjuk, az élet nem fenékig tejfel. Amint írtam a PayPal egy bank is egyben. Az elfogadott összegek nem saját számlánkra, hanem egy paypal egyenlegre kerülnek. Innen bármikor lehívhatjuk a számlánkra az összeget, viszont 25 000 forintnál kisebb összeg mozgatásakor ez nem ingyenes (Withdraw Funds).

A PayPal egy nemzetközi cég (az európai részleg az Egyesült Királyságban, majd 2007 júliusától Luxemburgban található). Tehát képzelj el egy jogvitát egy magyar bankkal (szerintem eleve reménytelen eset), majd szorozd be pár ezer kilométerrel. A regisztrációs szerződésben igen nagy szabadságot adunk a cégnek vitás kérdések rendezésére így például befagyaszthatják PayPal-számlánkat, vagy akár lekérhetnek összegeket saját bankszámlánkról is.

itt olvastam :S:S
  • ACE
    És ha letelik a 45 nap akkor ennyi? Bukó? Semmilyen megoldás nincs a pénz visszaszerzésére?
  • Kiado
    Sajnos sokszor előfordul ez, hogyha még válaszol is az eladó és el is küldöd neki a cuccost én pl. a 40. nap környékén mindenképp nyitok reklamációt, még ha mindent meg is beszéltünk, mert volt már rá példa, hogy utána eltűnt pedig a cumót visszaküldtem.
    Szal ameddig nem kaptad vissza a pénzedet mindenképp nyiss dispute-ot, max. bezárod, hogyha minden rendben ment.
  • lamase
    eBayen 60 napod van cselekedni, az nem telt le?
  • lamase
    Nincs fedezet, vagy a napi limitet elérted.
  • lamase
    Vannak limitek. Ha bankkártyát megerősítette akkor az 650 000 Ft
  • sanyiute
    kösze a választ!!!
  • Herold
    Nem tudom mit értesz balhé alatt, de visszaélni ezzel nem lehet.
    A pénz utalások és igénylések emailcímre mennek. Ezt az emailcímet jelölöd be az accountodban aktívnak, tehát ha valaki neked pénzt küld vagy kér tőled, ezt írja be, ide érkezik a levél. Kívülálló nem fogja látni a pénzt küldő bankszámlaszámát, amit a paypalon megadott.

A bankszámlaszámoddal meg amúgy sem érne sokat senki, még ha tudja akkor se.
  • sanyiute
    értem esetleges "balhé ha lenne" a pay pal nem adhatja ki az én bankszámla számomat ugye??
  • Herold
    Nincs semmilyen limit, legfeljebb a fee lesz kicsit több (utalási díj).
    Olyan nincs, hogy bárki a Paypalon keresztül megcsapolja a te bankszámládat. Lehet küldeni email címre requestet, de az utaláshoz a te hozzájárulásod kell.
    A Paypal egyébként nem "számla" a szó hagyományos értelmében, csak egy közbülső megoldás a pénz küldésére. Pénzt nem érdemes a Paypal accounton tartani, mert nem kamatozik, meg elfelejtkezhetsz róla.
  • Katun
    Letelt a 45 nap sajnos, így buktam azt a cirka 22.000.- forintot, igaz? Nagyszerű, pedig írtam nem egy levelet az eladónak eBay-en is, de nem reagál, nem gondoltam volna, hogy huszonvalahányezer eladásnál csinál ilyet. Köszönöm a válaszokat!
  • p0c0kLoL
    sziasztok!

50.000 ft utaltam a bank számlámra paypalról és ma 3. napja hogy még mindig pending.. ez normális? paypal azt írja 1-2 nap alatt elvileg már elküldik de még mindig semmi :\
  • sanyiute
    sziasztok nem tudom hogy szeretnék-e paypal számlát nyitni olyan kérdésem lenne hogy van valamiféle limit hogy mennyit tehetek be/mennyit vehetek ki? meg pl neten ki nézek egy cuccot pl: 10000ft ért és számlán mondjuk csak 7000ft van azt le vonják a Paypal számláról a maradékot meg a rendes bankszámláról? van valami jogi út ahol tudnak vonni a normál bank számlámról? mert nem nagyon szeretnék kellemetlenséget magamnak hogy külföldi cég von le pár 1000-10000 forintokat esetleg többet előre is köszönöm a válaszokat!!!
  • vénfarok
    ja és már pénteken reggel kaptam egy SMS-t az OTP-től, hogy végrehajtották az átutalást
  • vénfarok
    Bocsi, egy kicsit off:
    Használ valaki AlertPay-t közületek? Pénz szeretnék rakni az AlertPay számlámra, ide kell utalnom a pénzt:
    Bank: Raiffeisen Bank
    Account Name: Earthport Plc
    IBAN: HU21120105010012276400200000
    SWIFT BIC UBRTHUHB
    Bank Code: 12010501
    Account Number: 12276400200000
    Bank Deposit Code: 3604391921208

El is utaltam a pénzt, de nem tudom hogy jó adatokat adtam-e meg.
    OTPdirekten belföldi forint átutalással csináltam, a kedvezményezett nevéhez a Raiffasen Bank ot írtam, de attól félek, hogy 'Earthport Plc'-t kellett volna ideírnom.
    csütörtökön utaltam, és elvileg 2-5 munkanap alatt kapom meg a pénzt az alertpay accountomra. szerintetek megfogom kapni, vagy elbasztam?:\
  • pinduri
    Sziasztok!

Tud-e valaki olyanban segíteni, hogy mi lehet a baj mikor ezt a hiba üzenetet kapom:

"We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. Please also make sure your credit card billing address matches your PayPal street address."

Elméletileg stimmel minden, de mégsem.Mit szúrhattam el?

Köszi előre is!
  • lamase
    Resolution center link bejelentkezés után->dispute transaction. Innentől kezdve pedig értelemszerűen. 45 napod van a fizetéstől számítva.
  • Kiado
    A megvásárlás és a kifizetés külön dolog.
    Megveszed ebay-en ott rákattintasz a pay now-ra és átirányít pp-re ahol kifizeted.
  • lostprophet
    PayPalen keresztül 3 dollár átutalását kifizetném!

Sajnos az én bankkártyám Maestro, ezért nem használható a PayPellel.
    Ismerősömnek kellene 3 dollárt fizetnem PayPelen keresztül estefelé, amit a bankkártyámból kiindulva nem tudok megtenni, ezért kérnék valakitől egy szívességet, amit én természetesen kiegyenlítenék utána befizetéssel!
  • Truck Driver001
    Napot!
    Egy gyors kérdés, mert sajnos elakadtam.
    Ma vásároltam egy terméket, pontosabban már 1 hete ebay-en, de a pénzt a paypal számlámról ellenben nem vonta le, ergo még se vettem meg.
    De az Ebay oldalán azt írja, hogy a termék megvásárlásra került!
    Viszont semmi nem történt még a paypalon, a pénz ugyanúgy rajta van.
    Ilyenkor mi van? :D
  • Aramir
    Paypalon, open dispute vagy valami hasonlót keress, válaszd ki a problémát, pl az eladó nem küldi a terméket, pár szóban írd le, aztán várd az eladó reakcióját. Én megszoktam várni az utolsó 1-2 napot, aztán ha az eladó semmit nem reagál, akkor valami claim opcióval megjelölheted, hogy kéred vissza a pénzed, a paypal ekkor megvizsgálja az esetet, és ha jogosnak találja, akkor visszateszi a pénzt a bankkártyádra. Az utolsó 1-2 napot figyeld, mert ha nem emeled claim-ra a státuszt, akkor tudtommal csak lejár a dispute, oszt' annyi.
    Itt nézelődj:
    https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=security/buyer_protection_resolution
  • Katun
    Paypal-al fizettem, oda lépjek be és ott reklamáljak vagy eBay-en reklamáljak? Még szerencsére nem volt ilyen, de most van.
  • Kiado
    A pénz nem kallódik csak úgy el soha, szerintem ez kamu lesz.
    Ha paypal-al fizettél, loginolj csak simán be és keresd vissza a tranzakcióknál. Ha ebay-en vetted és paypal-al fizettél akkor nyithatsz reklamációt is, hogy kivizsgálják az ügyet, ezt ajánlanám, de erre csak max. 40 napod van a fizetéstől számítva.