PayPal

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aha, igen, én legalább is ezt használom. A paypalra tökéletes. De 26 év alatt amúgy is ingyenes. 😄
Leírom a pozitívumait: nincs számlavezetési díj, az éves kártya díjat elsõ évben elengedik, amúgy 490. A netkártya csináltatása ingyenes, éves díja nincs. Ingyen jön a kártyatranzakciókról az sms. A számlatranzakciós smseknek van havi díja, de azt úgy is látod a netbankon, szóval értelme szinte semmi. 😄 Ja meg még az átutalások és átvezetések is ingyenesek. Gyakorlatilag 1-2 nélkülözhetõ kivétellel az egész ingyenes. 😄
ChevyG work
Tehát akkor a CIB-es netkártáyát ajánlod? szinte csak a paypalra kellene!

(amúgy köszi!!!)

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Nekem zárolva november 22-én lett 400 forint (ez az, amit egyes emberek itt másfél euróként emlegettek), arról jött is szépen az sms rögtön, és abban már ott figyelt ez a kód: XXXXPAYPAL--*EXPUSE Az EXPUSE itt az Expanded use-nak a rövidítése. És 24-én lett levonva 407 forint, tehát a zárolás és levonás közt gyakorlatilag jó ha 2 nap telt el. 😊
Azt nem tudom, hogy te mikor regisztráltál, de rögtön nem utalták nekem vissza ezt a kiterjesztett használati díjat, mert szépen le volt írva a regisztrációkor a szövegben, hogy az elsõ paypalos vásárlást követõen adják vissza a pénzt. Így is történt.

"Egyébként az EC/MC kártya kiváltása nem életkorfüggõ, hanem megfelelõ összegnek kell a kártyán lennie, vagy rendszeres átutalásnak kell történnie a számlára, és nem 6ezer Ft, hanem csak 4ezer az éves díja."

Dede, minden bankkártya igénylésének feltétele a 18. életév betöltése. Az otps bankkártya-kondícióknál ez szépen le is van írva. Az 5990-es árat én arra a bizonyos MasterCard B hitelkártyára írtam. És itt nem is az az érdekes, hogy hogy lett MasterCardja, hanem az, hogy hogyan igényelhetett B hitelt 18 éves kor alatt? Gyanús, hogy sehogy. De tegyük fel, pont betöltötte a 18-at, akkor is kétlem, hogy átmegy a hitelbírálaton.

Na igen, mindenki azt használ, amit jónak lát, de szerintem a cibes netkártya megoldás a legolcsóbb. Egy sima classic folyószámla visa electronnal + netkártyával évente a számlavezetéssel 4080 ft-ba kerül (netbank ingyen van). Az otpnél meg csak a sima MC-dért fizetsz évi 4000-et, amiben még sehol sincs a számlavezetési díj, az otp direct havi díjáról nem is beszélve. 😄
Nekem azt hiszem 1 héttel utána lett rendesen levonva az összeg, és rögtön vissza is utalva, de a levonásnál ott volt a kód, amit meg kellett adni a verified résznél, már pontosan nem emlékszem hol.
Nem tudom mi az az expanded use, nekem így rémlik az aktiválás, ahogy írtam.
Egyébként az EC/MC kártya kiváltása nem életkorfüggõ, hanem megfelelõ összegnek kell a kártyán lennie, vagy rendszeres átutalásnak kell történnie a számlára, és nem 6ezer Ft, hanem csak 4ezer az éves díja. Legalábbis OTP-nél, nekem ez van, olcsóbb mint a webkártya, viszont nem annyira biztonságos. Ezt én úgy kompenzálom, hogy minimális, asszem 10ezer Ft-os fizetési határt adok meg a kártyára, és ha esetleg többet akarnék fizetni, akkor akár WAP-ról mobilról, vagy akár SMS-ben megnövelem ezt a limitet egy rövid idõre, és utána visszarakom, így nem tudnak csak úgy lehúzni a kártyámról pénzt, még idõben észreveszem.

steam, origin: ACE_hun

Sziasztok!
Na hadd reagáljak gyorsan a legutóbbi hozzászólásokra. Valaki írja, hogy levontak másfél dollárt. Hát én nemrégiben regisztráltam és nekem csak 1 dollárt vontak le a regisztráció után közvetlenül, ami azóta is csak zárolva van, levonva még mindig nem lett. Szerintetek mikor jut eszükbe, hogy le is kéne vonni? 😄
A második levonás az expanded use aktiválásnál volt. 400 forintot levontak, ami persze 407 forint volt, hála a paypal idétlen konverziójának. Aztán az elsõ paypalos vásárlás alkalmával szépen visszajött ez a 400 forint, egész pontosan 403 forint.

ACE, furcsa, amit írsz, mert nekem az expanded use aktiválását követõen jött egy sms, meg beléptem a netbankba is és ott figyelt a négyjegyû kód szinte azonnal. Még 1 órát se kellett rá várni, nemhogy 1 napot.

Paypal számláról pénzt a withdraw-val lehet saját számlára utaltatni. De ha eladsz, érdemes premier accountra upgrade-elni, mert azzal tuti gond nélkül tudod fogadni a pénzeket. Bár a fogadás nem ingyenes. Már ne haragudj kedves Jak16, de hogy igényelhettél te 5990 ft-os MC hitelkártyát ennyi idõsen? 😄
ChevyG, én is azt kérdezném, hogy minek neked dombornyomott OTP-s bankkártya? Szerintem teljesen felesleges és rohadt sokba kerül a fenntartása (pláne az OTP-sé), ráadásul, ha nem jársz eleget külföldre, hogy ki tudd használni, meg se éri. Amit érdemes dombornyomott kártyák helyett igényelni, az a netkártya. Ha jól tudom jelenleg 4 banknál lehet ilyen kártyákat igényelni. Az bennük a jó, hogy elkülönített számla is jár a kártyákhoz.
És most az árakról:

OTP webkártya - csak elektronikus számlacsomagra átszerzõdéssel igényelhetõ, havi 1290 ft (egyszerûen nem éri meg)

CIB netkártya - bármely számlacsomagban kérhetõ, csak a classic csomagban 800 ft az éves díja 190 ft-os számlavezetési díj mellett. 26 éven aluliak cibezz csomagjában meg ingyen van. (nekem is ez van, és eddig nem volt vele probléma, paypallal is megy)

MKB netkártya - Ha jól tudom ez is bármely számlacsomaghoz igényelhetõ, de minden esetben 600 ft az éves díja. A minimum számlavezetési díj 220 ft, diákszámlával mindez ingyenes a netkártya díját kivéve.

Intereurópa - Egyszer használatos kártyaszámot küldenek smsben, aminek smsenkénti díja 45 ft (+ 150 ft/hó a kártyaõr). Ez a megoldás pl. paypal esetében kifejezetten rossz, hiszen állandóan cserélgetni kéne a kártyaszámokat. Egyszeri vásárlásokra talán tényleg a legbiztonságosabb, de az valahogy igen körülményes, hogy minden vásárlás elõtt ejtsek meg egy hívást, hogy smsben elküldhessék a kártyaszámot. (gyakorlatilag többszörös lehúzás)

Szóval ezek alapján mindenki döntse el maga, hogy neki melyik a legjobb. Még valami: Visa electron kártyáknál néha mûködik a netes vásárlás, ha a bank engedélyezi ezt, de általában nem jellemzõ. Bár nekem OTP-s visa electronnal is sikerült a bookline-on vásárolnom, igaz ez magyar site. 😊
Mindenesetre még ha használhatók is a visa electronok netes vásárlásra, az a tény nem kifejezetten csábító, hogy ugyanarról a számláról mennek a netes vásárlások, mint amirõl minden más fizetése is megy. Tehát, ha biztonságos módot akartok, akkor kizárólag netkártyát használjatok. 😉

UI: Egyik bank se fizetett nekem, hogy itt reklámozzam õket, csak leírtam a tapasztalataimat. 😊
lamase
igyekeztem, köszi

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

kuwa vicces vagy.

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

lamase
nem, sendmoney, ott ird be a cimzettnek a [email protected] -t.

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

Withdraw, igaz?

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

ááá megvan 😄

60e Ft.

van a PayPal számlámon 60 Ft, hogy tudom kézpénzrre váltani???? SEGÍTSETEK PLS? KIB****TT FONTOS !!!!!

lamase
OTP-nél van webkártya 12290ft havonta, 3 számlaszám jár hozzá.

Nem a Paypal számlán kell lenni pénznek, hanem az abba rögzített bankkártyán, és ha a bankkártyához tartozó számlán van elég pénzed, akkor leemeli, ugyanúgy mintha egy POS terminálon fizetnél egy boltban. Nincs tranzakciós díj sem.

Ha van valamennyi utalásod minden hónapban a számlára, akkor az is megfelelõ, asszem minimum 60ezernek kell lennie. De nem kell emiatt új számlát nyitni, a meglévõ számlára kérhetsz akár több kártyát is.

Csak dombornyomott VISA Classic, és Eurocard/Mastercard jó erre a célra, a Visa Electron, Cirrus Maestro nem.

lamase
Visa Electronicom nem fogadta el, Mastercardot igen.

ChevyG work
ohoh! utána járok!

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Max7
Szerintem rosszul tudod!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

ChevyG work
paypal úgy tudom csak azt fogadja el

Max7
Mi mire jó? minek neked dpmbornyomott kártya? itt indul a probléma!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

ChevyG work
tudom, ezt mondta a bankba a Micike is, de ez mire jó?

Max7
Ez csak készítéshez kell kérsz kölcsön aztán visszadod annak akitõl kaptad! Ennyi!

ChevyG work
na én meg is jöttem, mert csak annak enged az otp az uj kártyát készitettni, akinek van a másik számláján (ami nem domborny) min 300e pénz!!!
<#boxer><#boxer><#boxer><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

________ _____!!!

daxan
na és megéri? Úgy értem õk nem akasztanak le részesedést? Valaki segítsen már egy számla létrehozásában...

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

Max7
Ha paypal számládon van annyi pénz akkor igen!

daxan
leírnátok hogy mi is ez, hogyan kell használni? Láttam már egy csomó torrent oldalon is, hogy van. Beírom, hogy mennyit fizetek az oldalnak és õk megkapják???

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

és hogy tudok a PayPal számlámról a bankártyámra pénzt utalni (OTPdirectes, B Hitelhez tartozó MC kártya)

lamase
5 jegyû szám van csak

Aha, asszem igen, de látni fogod

lamase
jah van otpdirektem, közleménybe irják bele?

Vagy ha van Internetes szerzõdése a bankjával, akkor akár pár nap múlva ott is megnézheti. Én pl. az OTP-nél nem is kapok papíros egyenleginfót...

Lazarus
levontak másfél dollárt a kártyádról... a kártyád szolgáltatójától függõen eltelik egy pár nap amíg elküldik a kimutatást -> azon fel lesz tüntetve a Paypal neve mellett 4 szám, azt kell majd beütni és onnantól leszel verified
lamase
elment a 20ezer forintos korlátom, azt irja bökjek a verifyre, rámentem, postán kellene küldeniük valami kódot?

szevasztok, én most fogok eladni valait az ebayon, elég nagy tétel (márakinek) és ha a gyerek a payPal számlára küldi, onnan hogy tudom a dombornyomott MasterCard kártyámra küldeni a pénzt?

Jó kérdés, próbáld ki, és mindjárt kiderül. Tudtommal valamiféle ellenõrzési mód kell, hogy természetes személy vagy-e. Vagy telefonos, vagy lakcím szerinti ellenõrzési mód. Ez bankkártyával úgy történik, hogy egy 1 eurós terhelést csinálnak a kártyádra, és a tranzakcióba beleírnak egy négyjegyû számsort, amit késõbb meg kell adnod a honlapon. Így ellenõrzik hogy a kártya valóban a tiéd, ill. hogy létezõ személy vagy.

Sziasztok!

Ahhoz, hogy tudjak fogadni pénzt a paypal-ra, kell bankkártya a regisztrációhoz (nem akarom átutalni, hanem ebay-en vásárolnám el)?
Csak a dombornyomottak jók, tehát csak a VISA Classic meg a Eurocard Mastercard.

Na utánajártam és Visa Electront tudnék nyitni minden gnod nélkül. Paypal csak annyit ír, hogy Visa-t fogad el, ezen belül az összes fajtát, vagy csak a Classic-ot, amit írtál?

Sok minden azért nem értek, de ha majd 1 szer rendelek hátha úgy egyszerûbb lesz 😊
Köszi a válaszokat ACE, úgy néz ki, jövõhéten lesz dombornyomott, majd kipróbálom.

Visa Classic ill Mastercard az mûkszik Paypal-al. Ha hozzárendeled a paypal-ban, és fizetsz paypal-on keresztül, akkor egyszerûen lehúzzák azt az összeget, amit fizetsz, mintha kártyával vásárolnál egy lehúzós helyen. Tehát ha van a kártyádon annyi pénz, akkor létrejön a tranzakció, ha nincs, akkor nem. Elvileg van valamiféle garancia az eladott cuccokra, de azt nem a Paypal garantálja, hanem az Ebay, bár ha jól tévedek már egy cég a kettõ. A postaköltség változó, sokmindentõl függ, kérsz-e hozzá biztosítást, vagy nem, gyorsítottan küldik, vagy nem. lehet 15 $-tól kezdve a csillagos egekig a költség.

Hali!

Pár kérdés: Van paypal-om és most szándékozom nyitni Visa, vagy Mastercard kártyát. Ha valamelyiket hozzárendelem paypal-hez, akkor ugye teljesen használható lesz? Ha bankkártyára rakok pénzt, ugyan azt fogom látni paypal-en is, tehát nem kell még külön visáról paypal-re is utalni?
E-bay es vásárlással kapcsolatban: azt hallottam, hogy ha kifizettem, kiküldik a paypal-en megadott lakcímre és azt is küldik, amiért fizettél!? 1000 dollárig vállalnak garanciát (Paypal, vagy E-bay?), ha nem azt kapnád, amit rendeltél. És a postaköltség kb. mennyi, ha valaki külföldröl küld ide valamit?
válaszokat thx.

Lazarus
Kb 3%, végre indulhat a biznisz! 😄
Nekem tegnaptól mûködik a Paypal fogadás. Bár még nem próbáltam, de azt írják hogy magyar bankba 25ezer Ft felett ingyenes az utalás a Paypal számláról. Kérdés hogy a pénz fogadás Paypal számlára mennyibe kerül...

hopsz, késõ van... bocsánat, mégegyszer:

Ismeri valaki a PayPay.com nevû siteot? Jónak tûnik, de nincs ismerõsöm, aki használta volna már és csak úgy nem bízom a pénzem valakire.

Tudnátok írni valami bíztatót?

Tell me if you wanna relive this orgasmic experience!

Ismeri valaki a PayPay[/b}.com nevû siteot? Jónak tûnik, de nincs ismerõsöm, aki használta volna már és csak úgy nem bízom a pénzem valakire.

Tudnátok írni valami bíztatót?

Tell me if you wanna relive this orgasmic experience!

Lazarus
Lazarus
Szeptember 14.én azaz mától, életbe lépne magyaroknak is a Paypal Request Money szolgáltatása, de én továbbra is csak ezt a szöveget kapom:

"As a PayPal Send Only account holder, you are not permitted to receive funds from other PayPal account holders.

PayPal is constantly working to expand and improve services for our customers. We hope that we can enable you to use more of our award-winning services in the future."

<#confused>
Véleményem szerint az elsõ emilre sem kellett volna válaszolni. Õt törték fel, nem Téged, ez egyéni szociális probléma, oldja meg.