1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • ACE
    Mondjatok egy paypal email címeteket, és kész vagyok 100 Ft-ot áldozni azért, hogy kipróbáljuk mennyit von le tőletek ezért a 100 Ft-ért. Mert ezek szerint 10 Ft sem maradna abból a 100 Ft-ból a Ti álláspontotok szerint. Hajrá, mondjátok a paypal email címeteket, és már küldöm is a zsozsót. Most kaptam a fonera-tól 14 Eurót, egy fityinget nem vont le belőle, egyszerűen átváltotta az eurót dollárra, és azt írta jóvá a számlámon, sem konverziós költséget, sem a fogadásért bármilyen költséget nem számolt fel. Akkor most ez hogy is van?
    Ez szerintetek akkor mit jelent? "Receive payments funded by PayPal Balance, PayPal Instant Transfer or PayPal eCheck" csak mert ezek Free-nek vannak bejelölve. Sza'l? Ezek mit jelölnek, ami ingyenes?
  • cock
    Aramir!
    Van az de nem mindig kínálja fel a paypal. Megkérdi általában a bejelentkező résztől balra, hogy Nincs paypalod? Sebaj, fizess bankkártyával és van egy form, ahova kártyaadatokat megadhatsz stb.. De mindkét esetben ugyanúgy bankkártyáról jön a fizetés, tehát az most irreleváns, hogy belépve fizetek a kártyámmal vagy nem belépve. Szerintem az, hogy ki fizeti az átváltási díjat megegyezés kérdése. Mondjuk mit tudom én megállapodhatnak úgy is, hogy 200 Ft kezelési költség fejében a szolgáltatást nyújtó személy saját költségére vált. De igen valószínűtlen, hogy ebbe belemegy. Úgy látom a honlapon forintösszeg megadását kéri, tehát tuti, hogy forintot továbbít. :) Ahogy azt Aramir is írja. ;)
    A honlapon azt írják, hogy 2.5% a konverziós díj. A múltkor egy gyerekkel a gyakorlatban is kipróbáltuk. 20.08 dollárba került a fizetendő cucc. Paypal egyenlegből küldött 3600 Ft-ot. Premierem van, tehát kevesebb a jutalék, de szépen le lett vonva a 212 Ft fogadási jutalék plusz mikor dollárra váltottam 20.63 dollár lett belőle. Ennek alapján az akkori paypal árfolyamhoz képest olyan +4.9-5%-ot számított fel a paypal konverziós díj címén. Vagy ne számítsd fel a 4.9%-os konverziós díjat, csak képzeld el mindezt a Citibank valutaeladási árfolyamán. Részvétem a Citibankosoknak. :)
  • Aramir
    Már jóideje lehet Forint a PayPalon.
    Olyan meg nincs, hogy "nem paypal-os emberke akar kártyával fizetni a számládra", olyan viszont van, hogy a PayPal accounthoz rendelt bankkártyáról szedi le fizetéskor a pénzt és teszi rá a célszemély PayPal accountjára (a fees táblázatnál erre vonatkozik a "Accept credit or debit card funded payments"), amiért keményen fizet az, aki kapta a pénzt (a már említett 5.4%+90 Ft, vagy premiernél 3.4%+90 Ft).

Ja, és nem az eladó fizeti az átváltási díjat :D Ha neked pl Forint van a balanszodon, és fizetnél X dollárt, akkor elöbb szépen átváltja a pénzt fizetéskor a PayPal még nálad, az eladó meg megkapja dollárban (minusz a már említett 5.4 vagy 3.4%+90Ft). Szép is lenne, ha eladok valamit 100 dollárért, aztán kapnék érte 90-et, mert hogy az átváltás...
  • cock
    Tudom, hogy a befizetés ingyenes. Csak vázoltam hogy ha átutalással fizet az illető, pénzbe kerül.
    " bankkártyás fogadás arra vonatkozik, amikor külső, tehát nem paypal-os emberke akar kártyával fizetni a számládra, akkor valóban 5.4% + 90 HUF a díj."
    Accept credit or debit card funded payments: Átírom, hogy értelmes legyen: if you accept payments which are funded by credit or debit card.

Szerintem ez azt jelenti, hogy az illető a paypalhoz rendelt bankkártyájáról fizet paypalon keresztül. Másképp hogy tudna? Esetleg kitölti azt a formot a belépési mező bal oldalán. Ha van. :)
    "mivel jelenleg Paypal egyenleged nem lehet forintban meghatározva, csak dollár, euró,"
    Hogy mi? Már miért ne lehetne?
    Egy átutalás közleményben is meg lehet adni egy e-mail címet, sőt befizetésnél is megadható közlemény. Na mindegy.

Az meg elég valószínű, hogy az illető magyar és úgy regisztrált a paypalon, hogy országnak Hungaryt adott meg, tehát mások accountját csak a bankkártyáról küldött fizetéssel tudja feltölteni. Tehát jelen van az 5.4% + 90 Ft. Van egy olyan érzésem, hogy ennek az embernek 4 különböző számlához, 4 különböző bankkártyája van és mindet regisztrálta a paypalon.
  • ACE
    Én szívesen vállalok paypal számlára utalásokat, de csakis 1millió felettieket! :D
  • ACE
    Mi szükség van a számlaszámra? pl. hogy az Ő tranzakciójai között be tudja azonosítani, hogy kinek kell küldeni a pénzt... Összepárosítja a számlaszámot, meg a paypal account-ot... Ilyen egyszerű. Tény hogy semmi elérhetőséget nem adott meg magáról, bár a számlák tulajdonosait egy esetleges rendőrségi megkeresés után hamar ki lehet deríteni...
  • ACE
    Első dolog, a belföldi átutalás valóban pénzbe kerül, hacsak nem olyan számlád van, amiben ingyenes. Valószínű akinek ilyen van, az már kellően elsajátította a netes vásárlás rejtelmeit, tehát neki nincs is ilyenre szüksége. Viszont van egy jó öreg sima OTP-s készpénzbefizetés, ami ugye nem kerül semmibe, és bárki végre tudja hajtani, semmi extra tudás nem kell hozzá.
    Második, a paypal Balance-ról történő utalás másik paypal számlára tök ingyenes, még a fogadó számára is, viszont csak akkor, ha Personal account-ja van, ami ugye általában mindenkinek van. A bankkártyás fogadás arra vonatkozik, amikor külső, tehát nem paypal-os emberke akar kártyával fizetni a számládra, akkor valóban 5.4% + 90 HUF a díj. Ezt az átváltás akármi díjat pedig az eladó fizeti, amennyiben országon kívül a paypal egyenlegeden kívüli pénznemben vásárolsz. Nekem így tűnt ki a leírásokból.
    Tehát messze nem kerül annyiba, mint ahogy leírtad. Csak az átváltás miatti különbözeten buksz valamicskét, de az csak forintokra tehető, és az egyébként is meglenne, mivel jelenleg Paypal egyenleged nem lehet forintban meghatározva, csak dollár, euró, stb.
  • cock
    Halkan még hozzátenném, hogy B-nek az átutalás fogadása nem kerül pénzbe, no meg a paypalos küldés sem kerül neki pénzbe.
    Tehát kedves leendő ügyfelek, én fontolóra venném a helyetekben egy internetkártya igénylését vagy egy Visa Electronét vagy egy Mastercard unembossed kártyáét.
    Ha külföldre jársz, akkor meg úgy sem úszhatod meg a dombornyomott kártya igénylést. :)
  • cock
    Meg az adatszolgáltatás is kissé gyanús nekem.
    Mi szükség van arra, hogy melyik városban lakik az illető?
    Forrásszámlaszám meg éppen az átutalásnál nem kell, mert ott ha jól emlékszem netbankban pl. látszik, hogy milyen számlaszámról jött a lé. A befizetésnél kellhet, ha mondjuk valamiféle kártérítési igénnyel óhajt élni a kedves ügyfél, amit sejtelmem sincs hogy foganatosít, mindenesetre inkább ahhoz kéne a számlaszám.
    Meg az a minimum, hogy a kapcsolat résznél legalább egy e-mail címet, ne adj isten skype elérhetőséget odabiggyesztek. Nem ilyen full titokzatos módon minden adatodat elkérem és gyakorlatilag azt sem tudod milyen címre írtál üzenetet.
    Szóval én ezeket tartom aggályosnak, nem véletlen, hogy nem használom az oldalt, csak aki meg használná az elől sok minden el van hallgatva és ez gáz. Főleg kapcsolati adatok. Egyszerűen kiszolgáltatottá válsz.
  • cock
    Az egyszerűség kedvéért legyen A a szolgáltatást igénybe vevő, B a szolgáltatást nyújtó (a feltoltes.com-os).

Ha jól értem ez úgy működik, hogy A átutalja vagy befizeti B számlájára (4 is van neki, milyen jól megy egyeseknek) a lét és a számláján megjelenő pénzösszeget ő paypalon keresztül elküldi A paypal egyenlegére.
    Ha nem kedvezményesek vagy ingyenesek A számára a belföldi forintátutalások, akkor egyrészt azért fizet. Másrészt +100 Ft-ot fizet B-nek a tranzakcióért, azonkívül amikor fogadja B-től a lét a saját paypal egyenlegére, akkor tőle szépen a paypal levonja saját jussát. Ha A-nak Personal accountja van, akkor még rosszabb a helyzet, mert ott a kártyás fizetés fogadását még jobban sarcolja a paypal. 5.4% + 90 Ft rémlik.
    A kérdésem pedig arra vonatkozott, hogy a vevőt a jutalékkal növelt összeg átutalására kéri, hogy a fogadott összeg az előre megbeszélt összeg maradjon azután is, hogy a paypal levonta a sápot vagy pedig B mélyen hallgat a jutalékról és A a fogadáskor szembesül azzal, hogy hoppá ez nem annyi, amennyit én befizettem B-nek.
    Nem beszélve ugye a konverziókról. Nyilván aki paypal számlát akar magának, az nagy valószínűséggel jellemzően amerikai dollárban, fontban vagy euróban, esetleg ausztrál dollárban szeretne fizetni. Na most megérkezik B számlájára a forint, azt ő nyilván forintban küldi tovább, mert majd hülye lesz magára vállalni a bank konverzióját, ha A történetesen nem forintban óhajt fizetni. Így aztán amikor A számlájára megérkezik a pénz, még a paypalos konverzión is bukik, mert kb. olyan 4.5-5%-os konverziós díjat számolnak fel, az amúgy nem rossz árfolyamuk mellé.
    Számold csak ki. Egy kisebb összegű vásárlásnál ezen a kedves vevő akár 500 Ft-ot is bukhat vagy még többet.
    És ezekről ám egy árva büdös kukk sincs a honlapon, ahogy elnézem!!
  • ACE
    paypal jutalék? Arra nincs jutalék hogy átutalsz egy számlára... szerintem...
  • cock
    És a paypal jutalékot meg a vevővel nyeleti be vagy "benyeli" ő?
  • ACE
    Tény hogy nem túl megbízható, én csak azt mondtam, ha még így is csinálja 100 Ft-ért, ahogy leírja, akár még mehetne is ha megbízható lenne és sokan használnák... Nagy befektetés nem kell hozzá, csak egy bankkártya meg számlaszámok, azt kész.
  • Aramir
    Persze nem azt mondom, hogy a lenti honlap kamu, de nálam megbízhatóságban kb egyenértékű egy Vaterás nullás eladóval :D
    Se egy cégnév, se emailcím, se semmi a honlapjukon, a fórum tök üres, nem túl bizalomgerjesztő.
  • Aramir
    Nem erről van szó, hanem arról, hogy tök nem tartja vissza a csalókat az, hogy megkell adnia a számlaszámukat.

Az meg egy dolog, hogy én vagy te nem bízunk a nullásokban, de még így is akad palimadár bőven, elég csak beleolvasgatni a Vatera fórumába :(
    A hajam égnekáll, amikor azt látom, hogy nulláskának elutalnak 50-60 ezer Forintokat pl egy laptopért, ami amúgy pl 100000-et ér, aztán meg sírnak, hogy átlettek baszva.
  • ACE
    Vatera meg szintén egész más, ott láthatod hogy az ember frissen regisztrált, és már alapban nem bízol benne...
  • Aramir
    Ezt mond pl azoknak, akiket átbasznak a kb havonta felbukkanó frissen beregisztrált kamu eladók a Vaterán :D
  • ACE
    Mennyi pénzzel? Azzal a párezer Ft-al? :D Ne legyél már madár, ennyire senki nem hülye :) 1 hét alatt elkapnák, és többet kapna érte mint amennyit megért neki az egész :D
  • Beast Machine
    naív vagy jóember, a srácembr első dolga lenne meglépni a pénzzel.
  • ACE
    Ez az oldal most igaz lehet? Mert ha 100 Ft-ba kerül egy tranzakció, és ha tegyük fel végre is hajtja a gyerek, akkor talán még meg is érheti az illetőnek, ha naponta végrehajt mondjuk 10 tranzakciót, az havi 30ezer Ft. Zsebpénznek nem rossz...
  • Aramir
    LOL :D
  • Beast Machine
    "ide se jövök többet"

nagyon köszönjük.
  • wikk
    mért menjek el? ez nem egy paypalos fórum? mindannyian a paypalt reklámozzátok, azt lehet? én csak segiteni akartam annak, akinek nem veszi be a kártyáját a paypal. na mindegy, felőlem le vagytok szarva. ide se jövök többet
  • nandorb
    ezt asszem szepen megszivtad REKLAM BANNant fogsz holnap zabalni
  • Beast Machine
    azt, hogy mennyél innen elfelé.
  • wikk
    ez mit jelent?
  • Beast Machine
    ahhhaa. gtfo nao.
  • wikk
    Találtam egy oldalt, ahol kártya nélkül lehet pénzt tenni a paypalra! Csak át kell utalni a pénzt egy magyar számlára, és továbbküldik neked a paypalodra. www.feltoltes.com
  • Aramir
    A withdraw opcióval lekérheted a számlaszámodra (elötte persze meg kell adni egy számlaszámot a PayPalnak) 3-4 nap, és megkapod az utalást.
  • Beast Machine
    azt hiszem a Withdraw opció az, ami neked kell, de nem vagyok biztos benne.
  • Lazarus
    A paypal balance-on megjelenő pénz összeget hogyan tudom kézpénzként viszontlátni? Valahogy át lehet küldeni a hitelkártyára a pénzt?
  • ACE
    Számlainfó/Történet/Kártya és itt lekérdezed azt az időszakot, amire kíváncsi vagy. Ott megtalálsz minden infót, ami a kártyás vásárlásokkal kapcsolatos. A közleményt, a helyet.
  • Beast Machine
    Nálam is ugyanez a szitu.

Én Cib Internet Bankot használok, utaltam is már, de sehol nem láttam végül a kivonatban vagy bárhol máshol az utalásokkal együtt küldött közleményeket. Ezeket hol tudom megnézni? Vagy mindenképpen kérjek papír alapú kivonatot? :S
  • vzoole
    Köszönöm, az lett volna, de megint megszívtam mert előtte újrakértem a kódot (mert azt hittem email-re küldik), és kiírta hogy ez a régi, adjam meg az újat.
    Remélem hamar levonják és a bankom is ad tájékoztatást.
  • Pharaoh
    Ha megadtad a bankkártyád adatait levettek róla párszáz forintot és a közleménybe volt egy kód. Ezt kell megadni neki, hogy megerősítsd a kártyát.
  • vzoole
    Hali

Ma rendeltem volna online shop-ból 200$-ért és ilyet kaptam:

Milyen kódot szeretnének?
    Vagy inkább rendeljem meg 2 részletbe az gyorsabb?
    Mennyi a fizetési limit? (nem éves, hanem alkalmi)

Előre is köszi
    Zoli
  • Aramir
    Egyben, kötőjelek nélkül kell a 16 vagy 24 jegyű számlaszámot beírni.
  • Pharaoh
    Hi!

A bank account numbert milyen formában kell beírni, mert nekem sehogy se akarja elfogadni
  • lemike
    látom hogy hülye kérdés volt
    nem kell válaszolni erre a kérdésre
  • lemike
    és vajon ezekre lehetne-e pénzt küldeni illetve fogadni: FirePay Neteller Click2Pay WebMoney?