1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • kismiki
    Nincsenek benne a logóban a kártyák csak 1 paypal logó van.
    Nem tudom feltölteni pénzzel?
    Akkor ilyenkor mi a teendő?

Thx!
  • Aramir
    Akinek fizetni akarsz, az tud fogadni bankkártyás fizetést?
    Ha a terméklapon a fizetési módoknál felsorolt PayPal logoban benne van a Visa, Mastercard stb logoja, akkor tud, ha nincs, akkor csak PayPal balanszról tud pénzt fogadni. Ami azért gáz, mert azt meg te nemtudod feltölteni pénzzel.
    Erre gondolok:

Persze csak tippelek, még nem volt ilyen problémám.
  • kismiki
    Sziasztok!

A következő lenne a problémám.
    2 paypalos bill-em is van és egyiket sem tudom befizetni holott ebayen tegnap pl. 10 item-ért fizettem mindenféle gond nélkül.

Rányomok a pay-ra az invoice-nál beírom a jelszavam és a felh nevem ezután be sem lép és a köv. hibaüzenet fogad:

'This payment cannot be funded with a credit card at this time.'

Ez mitől lehet?

Előtte mikor netcaféban próbáltam meg vele fizetni ugyanígy azt írta, hogy írjam be azt a kódomat amivel még aktiváltam a bankkártyát.
    Előkeresetem megadtam neki és azt írta, hogy 24 órán belül okés lesz minden ehhez képest azóta nem működik.

Köszi a segítséget előre is!
  • cock
    Talán ha aktiválnád a netbankban vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, akkor nem lenne gond. Ha meg már aktiválva van, akkor mindegy.
  • adsa
    igen csak én még nem juttam el addig h pénzt küldjek mert nem tudok aktiválni a kártyát, mert ezt írja ki: We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card. itt kéne vmit csinálni, de nem tudom mért nem működik....
  • BártfaiB
    Ha bankszámlád van, ott is ugyanez a helyzet. Ha fogadni akarsz megadod másnak, de ha valaki tudja a banszámlád számát, attól még nem fér hozzá a pénzedhez.
    Ha fogadni akarsz megadod az e-mail címed, ami lényegében a számlaszámod is. De ennek ismeretében még nem fér hozzá más a pénzedhez, mert azért ehhez tartozik egy jelszó is, amit elvileg csak te tudsz. Ha küldeni akarsz másnak, akkor belépsz a rendszerbe az e-mail címeddel és a jelszavaddal és elküldöd a pénzt a másik emberke e-mail címével azonosított számlájára. Ennyi.
    A bankkártya meg azért kell, hogy ha nincs annyi pénz a számládon, mint amennyiért például vásárolsz az e-bayen, akkor a paypal automatikusan levonja onnan az összeget, és így lényegében olyan, mintha kártyával fizetnél.
    Remélem most már érthető.
  • adsa
    dombornyomott a kártya. hol kell aktiválni a kártyát? mert lehet h az a baj és van elég pénz rajta
  • cock
    Kéne tudni, hogy elektronikus vagy dombornyomott kártya-e. Meg hogy melyik banktól van. Aktiválva van-e a kártya? Van-e a hozzátartozó számlán elég pénz, stb..
    Így ez rendkívül semmitmondó.
  • adsa
    segítenétek? miután regisztrálok a paypalen kéri h link and confirm credit card, amikor rámegyek beírom a számát és eámegyek a savre ezt írja ki: We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.
    előre is köszi
  • adsa
    nekem is, csak biztosra akartam menni:)
  • cock
    Amikor én regisztráltam, előtte még én se, de nekem egyértelmű volt.
  • adsa
    mi gyanús? azért kérdeztem mert még sosem használtam paypalt
  • cock
    Gyanús.
  • Aramir
    Igen, ha valakitől pénzt akarsz fogadni PayPalon, akkor azt az emailcímet kell megadnod, amivel beregisztráltál. Fordítva ugyanez érvényes.
  • Beast Machine
    de.
  • adsa
    úgy értem h amikor regisztrálsz a paypalen kér egy email címet, nem? és amikor átutalsz vkinek pénzt akkor is kér egy email címet nem? és ez a két email cím ugyanaz kell legyen nem?:) tehát nem lehet akármien email címet beírni oda, hanem azt kell beírni amivel regisztráltál a paypalen
  • ACE
    Most olvasd el a kérdésed, és próbáld meg értelmezni. Szerintem fogalmazd újra a kérdést. De lehet hogy csak én vagyok hülye és lesz itt, aki érti :D
  • adsa
    sziasztok. vannak ugye ezk az email címek amikor utalunk át pénzt paypalen. ez az email cím a paypal regisztrált email címe, vagyis ezzel regisztrált a paypalen? előre is köszi.
  • kismiki
    Adott a szitu!
    Angliai faszi vesz tőlem egy laptopot. Paypalon fog fizetni érte.
    Azt, kéri, hogy állítsak ki neki előtte Invoice-t.

Mikre figyeljek ennek kitöltésénél vagy van-e ennek valami háulütője?
    Előre is köszi!
  • Aramir
    Nem kell hozzá kártya, bármilyen számlára lekérheted. Nekem pl K&H-nál van a MasterCardom, amit a PayPalon használok, de a Budapest Bankos számlámra szoktam lekérni a pénzt.
  • ACE
    Szerintem nem kell hozzá bankkártya, társíts egy számlát a paypal regisztrációdhoz, és már át is tudod utalni.
  • IstONE
    A magyar bankszámlára utalás csak úgy megy ha van dombornyomott kártyám igaz? Csak mert a paypal számlát kártya nélkül hozta létre az az oldal ahol a pénzt kerestem...
  • cock
    Aha, de nyilván azért nem vetted észre, mert nem is jelent meg a számlatörténetben. Nekem se, pedig kerestem. :) Csak amit zárolnak, azt tulajdonképpen csak elkülönítik. Pl. kapsz rá kamatot, de már nem költheted el.
  • Aramir
    Akkor lehet két külön dologról beszéltünk idáig :D Én azt hittem, a 400 Ft-os levonással a kártyát ellenőrizték, de akkor ezekszerint nem, a zárolást meg akkor nem vettem észre (vagy legalábbis nem emlékszem rá, három éve volt).
  • ACE
    Tudsz küldeni bármilyen pénznemben, csak előtte konvertálják arra, amivel szeretnél fizetni. De lehetőséged van arra is, hogy 25ezer Ft alatt 250 Ft-ért, afölött pedig ingyenesen átutalják egy magyar bankszámlaszámra.
  • IstONE
    Üdv mindenkinek!

Kerestem egy oldalon némi dollárt amit paypal számlára utaltak nekem. Marha kezdő vagyok a témában úgyhogy szeretnék valakitől segítséget kérni.

Tud valaki olyan oldalt ahol dollárral lehet fizetni (nem használt cuccokért) és szállítanak magyarországra?
    Ha nekem a paypalon dollárban van pénzem akkor én azzal tudok fizetni más pénznemű oldalon is teszem azt amazon.uk/de?

Ha lenne valaki hozzáértő akitől kérdezhetnék mondjuk MSN-en az küldjön nekem lécci egy privát üzenetet!

Előre is köszi a segítséget!
  • cock
    Szerintem nem visszatették, csak kivették a zárolásból. Nekem legalább is 2 hétig ott figyelt az a bizonyos 1 dollár a zárolt tételek közt, aztán feloldották. Kb. úgy működik ez a kártya valódiság igazolása, mint ahogy külföldön a szállodák. Bemész és a bejelentkezéskor biztosítékként zárolnak egy bizonyos összeget, amit távozáskor oldanak fel. Ebből következően a vételár 2-szeresét kell a számládon tartani, hogy ne érjen meglepetés. :)
    És régen külön volt, az 1 Ft, dollár, eurós zárolás kártyahozzáadásokkor történt és azzal ellenőrízték a kártya valódiságát.
    A 400 Ft-os terhelést meg egyszer kellett eljátszani, hiszen az accountra vonatkozott nem kártyára. Azzal oldottad fel a limiteket, amit ténylegesen le is vontak és az első vásárláskor kaptam vissza.
  • Aramir
    Én még akkor regisztráltam, amikor bevezették a magyarországi regisztrációt, de nem zárolták a pénzt, hanem levonták a számláról az 1-2 eurót, de az ellenörzés után visszatették a kártyára az összeget, szerintem most is így van, és szinte biztos, hogy minden plusz kártyánál elkell játszani a dolgot, mert ezzel ellenörzik például, hogy nem lopott-e esetleg a kártya (ez esetben ugyen nemtudnád megnézni a megjegyzésrovatot a levonás mellett).
    Igaz, hogy annó opciónális volt (most nemtudom hogy van), de akkor csak 100 euróig mehettél el a vásárlásokkal, utánna nemtudtál fizetni többet, amíg nem csináltad végig az ellenörzési procedúrát.
  • cock
    A dolog pikantériája ugye az, hogy ráadásul még ösztönöz is a feltoltes.com-os a bankkártya csináltatásra, hiszen leírja, hogy a bankkártya nélküliségből fakadó korlátokért nem vállalja a felelősséget. Magyarán saját üzletét rontja. Hogy ez miért jó neki? :D
    Ha nincs bankkártyád akkor persze, hogy a paypal egyenlegből von.
    Én meg azt nem tudom, hogy ha minden limitet feloldottál a 400 Ft befizetésével, akkor utána egy új kártya hozzáadásakor megint levonnak 400 Ft-ot vagy hogy van ez?
    Mert hogy amikor én 2 éve regisztráltam, akkor még nem kötődött ennyire szorosan a kártyaregisztrációhoz a 400 Ft-os terhelés. Anno opcionális volt, most meg ha jól értem majdhogynem kötelező jelleggel odaugrat a honlap. Új kártya hozzáadásakor pedig nem vont le 400 Ft-ot régebben, mert a 400 Ft az expanded use jogcímen volt, amit vagy megcsináltál annak érdekében, hogy a korlátozások eltűnjenek vagy nem. Kártyahozzáadásnál csak zároltak 1 dollárt, aztán pár napra rá feloldották.
  • Aramir
    Hát, valami olyasmit írnak, hogy a vevő PayPal accountjának a tulajdonosa nem engedélyezte a tranzakciót, ezért visszaadták neki a pénzt.
    Lehet apuci kicsi fia kérdés nélkül fizetett neked, amit apu nehezményezett. De persze az is lehet, hogy tényleg genyó módjára visszaigényelte a pénzt. Utóbbira tippelek...
  • Ghez
    Nekem minden ok nélkül kibannolták az accountomat emailcímestöl, pedig még egyszer sem használtam. Mikor használtam volna mostanában akkor meg ez az üzenet fogad. Írtam nekik, de basztak válaszolni.
  • Aramir
    Igen, de ki az a hülye, akinek van bankkártyája a PayPalhoz rendelve, és ezmellett igénybeveszi a feltoltes.com szolgáltatását :D

Tényleg, olyankor mi van, ha van Forint a PayPal egyenlegeden, és nincs bankkártyád? Gondolom olyankor mégiscsak a PayPalról szedi majd le a pénzt, akkor is, ha dollárban fizetsz.
  • cock
    Na igen, de itt arról volt szó, hogy a feltoltes.com-os mivel nem konvertál, te forintot kapsz a paypal egyenlegedre tőle, amit a fogadási jutalékon kívül még az is terhel, hogy neked kell az ebayes eladó által kívánt devizanemre konvertálni. Ahol a paypal árfolyamán felül még egy kb. 4-5%-os konverziós díj is van, amit ahogy írtad is nem írnak bele a historyba.
    Ha forintban és más devizában is van megnyitva számlád a paypalon, akkor ha pl. dollárban kell fizetni a cuccért, hiába van a forintegyenlegeden forint, amíg nem konvertálod a paypal szar árfolyamán dollárrá, addig az ott marad. (más kérdés, ha nincs forintszámla megnyitva, ezesetben a fizetés elfogadását követően a paypal automatikusan konvertál a primary currencyre) A fizetést pedig a megadott bankkártyáról egyenlíti ki, ha pl. 0 dollár van az egyenlegeden.
    Tehát ha az ebayes példánál maradunk a lényeg az, hogy hiába küld neked az ürge forintot, ha majdnem biztos, hogy dollárban, fontban vagy euróban fogsz fizetni az ebayen, és amíg nem konvertálod ennek vmelyikére a kapott forintjaidat, addig nem is fogja bolygatni a paypal a forintegyenleged.
  • Lazarus
    Sziasztok!

9.-én eladtam egy játék accountot a Paypal-en keresztül. Két részletben lett fizetve (átadás előtt és után), összesen 300$. A paypal még aznap le is foglalta a tranzakciót és "Temporary Hold" státuszba rakta, valamint lehetőséget adott rá hogy elmagyarázzam honnan származik a pénz, stb. Szépen leírtam a magamét, beírtam neki minden log-ot ami a beszélgetésünket rögzítette. Egy hét múlva (tegnap) pedig visszaküldték a pénzt a feladónak (Reversal státusz).

Ván rá esély hogy ezt a pénzt még valaha viszont látom? Ha igen, hol kell rinyálni?

Egyelőre nem tudom hogy ez a paypal magánakciója, vagy a kedves vásárlóm kezdett-e el nyafogni alattomos féreg módjára. De ez akkoris nagyon frusztráló.

Itt vannak a levelek:

===Temporary Hold=============================================
    Dear Szabó Márton,

One of the benefits of using PayPal is that we make every effort to alert
    you to potentially problematic transactions. Our goal is to help you make
    sound business decisions.

A review of recent transactions indicates that you may have received an
    unauthorized payment. This means that the PayPal account holder may not
    have authorized the payment you received.

We would like to learn more about this transaction. Please log in to your
    PayPal account and provide some information.

We strongly advise that you not ship the item until our investigation is
    complete. If you have already shipped the item, please log in and let us
    know where you shipped it.

We have placed a temporary hold on the funds until the investigation is
    complete.

-----------------------------------
    Transaction Details

Buyer's Name: Mike Whelpley
    Buyer's Email: [email protected]
    Buyer's Transaction ID: 8JH52622VM1709709

Transaction Date: Jun 9, 2008
    Transaction Amount: -$150.00 USD
    Your Transaction ID: 07Y972434W705232T
    Case Number: PP-488-765-468

Seller's Transaction ID: 07Y972434W705232T

Response deadline: 6/16/2008
    - Log in to your PayPal Account.

Sincerely,
    PayPal

==============================================================

===Reversal===========================================================
    As you know, we have been reviewing the transaction detailed below. Our
    investigation is now complete and we have returned the funds to the PayPal
    account holder.

Helping Ensure Safe Transactions

Most of the payments you receive will be from good, honest buyers. PayPal
    wants to help you ensure safe transactions as much as possible.

You can often reduce your risk by paying special attention to payment
    details and unusual requests.

* Watch for address inconsistencies:
    It's fairly common for a buyer's shipping address to be different than his
    billing address. In some cases, though, it could be a fraud indicator. For
    instance, a high-priced item that has a billing address in one country and
    a shipping address in another may be suspicious.

* Beware of unusual requests:
    Unusual requests should put you on alert to suspicious activity. For
    example:

- Buyers who want rush shipment at any cost
    - Buyers who send partial payments from different PayPal accounts
    - Do not make payment in full

Visit the PayPal Security Center for more information.

Transaction Details

Buyer's Name: Mike Whelpley
    Buyer's Email: [email protected]
    Buyer's Transaction ID: 8JH52622VM1709709

Transaction Date: Jun 9, 2008
    Transaction Amount: -$150.00 USD
    Your Transaction ID: 07Y972434W705232T
    Case Number: PP-488-765-468

Seller's Transaction ID: 07Y972434W705232T

We appreciate your cooperation with this inquiry, this case is closed.

Sincerely,
    PayPal

==============================================================
  • Aramir
    Amúgy inkább ne küldj 100 Ft-ot :D
    http://ppcalc.com/
    Itt is 6.6 Ft maradt a kalkulátor szerint.
  • Aramir
    Igen, tudom, nálam is így van beállítva (pár hete már ajánlottam én is másoknak, hogy állítsák át, mert nem ez az alapbeállítás, nem véletlenül gondolom :D ), de ha a balanszodon lévő pénzt konvertálgatod, akkor szarabb árfolyamokon váltasz így is.
  • orkenyid
    "Én úgy vettem észre, hogy beépítik a saját árfolyamukba azt a 2.5%-ot"
    Ha a "Conversion options"-nál beállítod, hogy a saját bankod végezze az átváltást (ami legtöbbször ingyenes), akkor nem von le semmit!
  • Aramir
    Ha ennyire érdekel ez a 100 Ft-os téma, akkor ecsaba kukac vnet.hu
    Ha jól számolom 6.6 Ft fog maradni a 100 Ft-ból (3.4 Ft+90 Ft, premieres vagyok).
  • Aramir
    No, ezt mondjuk nemtudtam, mentségemre legyen mondva, hogy még sosem jutott eszembe nem PayPalon keresztűl fizetni PayPalos eladónak :D

A konverziós költséges dolgot én pl az eBayen vásárolt áru fizetésére gondoltam, ott az eladó, ha küldi nekem az invoice-t 100 dollárról, és én fizetek, akkor pl a Forint még nálam lesz átkonvertálva dollárra, és ő azt kapja meg. Nincs semmiféle opció, hogy kinél legyen átváltva, tőlem dollárt vonnak, ha fejreállok, akkoris :D

Az persze megint más kérdés, ha én csak úgy küldök pénzt valakinek PayPallal a send money opcióval, és én adom meg a pénznemet. Nyilván ha így Forintot küldök, akkor nálam nem lesz konverzió, se a célszemélynél, amikor megkapja. Aztán hogy ő utánna mit csinál a pénzzel, pl kovertálgatja, az már az ő dolga.
  • Aramir
    Én úgy vettem észre, hogy beépítik a saját árfolyamukba azt a 2.5%-ot, konkrétan nemfogja kiírni a tranzakcióknál az átváltási jutalékot.
    Pl most egy euró náluk 240.720 HUF, míg pl az index.hu kalkulátorában 246.684 HUF, a különbség pár fillér híjján 2.5%.
    Sőt, ha a balanszodon lévő pénz konvertálgatod, akkor sem fogja kiírni, hogy mennyi a konverziós jutalék, egyszerüen csak szarabb árfolyamon váltogatja.

A PayPal balance nyilván a PayPalodon lévő pénzzel való fizetés, amikor nem a kártyádról szedik le a pénzt, a eCheck szerintem nem elérhető Magyarországról, az Instant Transfer meg nemtudom mi akar lenni (valaki mondja már meg :) )

Egyébként így van, 100 Ft-ból szinte semmi sem fog maradni, de aki 100 Ft-okat akar PayPallal fogadni, az megis érdemli :D