1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • cock
    Ezt a bénázást elkerülhetted volna egy kis türelemmel. Nekem semmit se kellett faxolgatni. Beírtam a kapott kódot, elfogadta és kész, aztán visszautalták a 400 Ft-ot. Azt meg nem tudom, hogy ha újraküldöd magadnak 3-szor a kódot, akkor visszaadják-e a terhelt 400 Ft-okat vagy csak a legutolsót. Ezért nem árt néha odafigyelni az utasításokra.
    Egyébként lehet más paypal accountjával fizetni.
  • Shortstop
    Hello!

Segítségeteket szeretném kérni, eléggé fontos lenne ez nekem..

Beregisztráltam és miután a PP is látta hogy a kártyámmal a hagyományos módon a megerősítés nem fog menni akkor megkért hogy faxoljam el nekik a szükséges dokumentumokat, ami meg is történt, ezután pedig azt az emailt kaptam hogy 3-5 napon belül értesítenek majd. Na ezt a mailt 6-án küldték (augusztus) és még mindig nem történt semmi. Ha most próbálok nekik küldeni megint egy emailt amiben érdeklődnék az accountom sorsa felől akkor egy auto message-et kapok, amiben közel sem arra válaszolnak amiért én írtam.

A kártya az OTP-nél van ilyen virtuális Mastercard kártya amivel pl. World of Warcraft accountot is lehetett gond nélkül üzemeltetni. Illetve mikor a PayPal próbálta nekem terhelni a kártyámat azokkal a 400forintokkal amiért cserébe el kellett volna küldenie a megerősítő kódot, akkor amiket kaptam kódokat arra azt írták mikor a megerősítést szeretttem volna végezni hogy az már régi kód, és mikor rányomtam az oldalukon arra hogy Resend Confirmation Code akkor meg elküldtek egyet megint, 400HUF ellenében de az már megint régi volt....

Szóval mit tudok tenni ilyenkor?

Valamint az érdekelne még hogy ha saját ebay accounttal rendelek vmit akkor azt más PP-jéről ki lehet fizetni?

Előre is köszönöm ha valaki segítene!!
  • Tucker Case
    Istenek vagytok, egész nap szívtam a paypallal, de a kártya limitre nem is gondoltam.

Valóban 50.000-es limit volt a netkártyán.
  • cock
    Honnan tudjam?
    Mivel nem írtad le, hogy mi a gond.
    Ha ez volt a gond, akkor ezt felesleges tudatni az eladóval, átállítod és fizetsz.
  • DayWalker
    A másodikra a válasz nem.
    Akkor valószínűleg ez volt a gond.

Köszi.

Abban tudnál segíteni, hogy mit kéne írnom az eladónak?
    Angol tudásom szinte egyenlő a nullával. :)
  • cock
    CIB internetkártya:
    1. Át van vezetve a megfelelő mennyiségű pénzösszeg a kártyához tartozó alszámlára?
    2. Meg van emelve a kártyához tartozó vásárlási limit a megfelelő összegre? (alapból 50k)
    Ha bármely kérdésre nem a válasz, akkor az a probléma.
  • DayWalker
    Nekem is lenne egy kérdésem:

Ilyenkor mi a teendő?
    (Az az igazság, hogy nem igazán tudok angolul sajnos)

This order is currently "on hold". Please contact your credit card bank to validate sufficient funds are available to complete this purchase and the appropriate billing address information is on file. Once complete, you may contact ... to receive further instructions on how to complete this transaction. Please include the IDs of all relevant auctions in this order. Please do not include any credit card numbers in your correspondence.

Ebay-en szerettem volna kifizetni a megvásárolt terméket, de nem sikerült.
    Próbáltam PayPal-al, meg MasterCard-al is.
    A sokadik MasterCardos próbálkozás után írta ezt.
    Amúgy ez a MasterCard egy CIB Internet kártya.

Máskor már vásároltam Ebay-ről(egyszer), de akkor nem volt semmi gond.
    Igaz akkor csak kb. 10k HUF volt a fizetendő, most viszont kicsit több :)

• grizzly21
    Nem igazan ide tartozik, de hatha: valakinek otlet, hogy amerikai cegnek ki tud es hogyan szamlat kiallitani ?
  • Aradebil2
    Köszi a választ,újabb kérdés:)
    Valakinek van tapasztalata a DHL-el?Ha házhoz hozzák és nem vagyok itthon,akkor mi lesz a csomag sorsa?Bedobnak egy értesítőt,hogy itt és itt át tudom venni(álá Magyar Posta),vagy többször felkeresnek?Vagy viszik vissza rögtön?
  • Aramir
    Amikor fizeted az árut, akkor fizeted a postát is pluszban. Egyik bolt/eladó sem fog megelőlegezni senkinek semilyen pénzkiadást.
  • Aradebil2
    Oké,köszi a segítséget!Hál istennek ráérek megcsinálni/tatni,mivel a bolt 23-áig szabin van,szal leghamarabb akkor tudná postázni.
    Még 1 kérdés: DhL-el szállítaná,30ojróért.A harminc ojrót a sárgaruhás bácsinak kell odaadni aki kopogtat a dobozzal,vagy levonja vásárlásnál?esetleg minden bolt/szállítócég máshogy csinálja?
  • Aramir
    Hát esetleg beis mehetnél az OTPbe személyessen, és rákérdezhetsz, vagy inkább faterodat küld, elvégre övé a számla.

Fizetéskor a kártyádhoz tartozó számláról vonják a pénzt, nem kell feltölteni a PayPal egyenleged, meg asszem ezt nemis lehet idehaza.
  • Aradebil2
    Még 1 amatőr kérdés: ha fizetni akarok vele e-bay-en,és paypalt is elfogadja az árus,akkor a pénzt először a paypal számlára kell utalni és utánna az embernek,vagy levonja automatán a kártyáról?
  • Aradebil2
    Faternak sajnos OTP-se van,netbank nélkül...tehát csak akkor tudom verifikálni(lol) a kártyámat,ha megjött hó végén az egyenleg?Vagy esetleg máshogy is meg lehet tudni?
  • ACE
    Én is CIB-re szavazok.
  • cock
    Akkor üdv a klubban. Itt majdnem mindenki CIB-es.
  • ChevyG #552
    CIB-es vagyok szerencsére, mindenkinek ajánlom. múlt héten szabadultam meg az OTP-stől (sima számla) az OTP kb a 90-es éveklben él....
  • cock
    Ha kártyáról fizettél és refundot kaptál akkor a kártyára megy. Egyértelmű. Ennek a fogadása természetesen ingyenes.
    De nekem pl. küldtek már úgy is "refundot", hogy csak simán az egyenlegemre küldtek lóvét. A paypal persze levonta a jussát. Nagyon örültem neki.
  • cock
    A 2. a kedvező, de csak akkor, ha nem Citibankos vagy, az Ersténél meg érdemes folyton nézegetni, mert ott is eléggé rezeg a léc általában.
  • ChevyG #549
    közben megjött a lové, de nem a balance-ra, hanem a kártyára:-O

Köszi!
  • ChevyG #548
    ok, köszi, még régen állítottam be, és most megijjedtem, hogy több mint 1 éve rosszúl vált:)

Köszi!!!
    üdv!
  • IstONE
    Van olyan oldal magyarországon ahol lehet paypal-al fizetni? Hol találok ilyen listát ha van?
  • Aramir
    A 2., mert ott nem a PP konvertál drága pénzért, hanem a bankod váltja át a saját árfolyamán.
  • ChevyG #545
    a conversion opciónál melyik a kedvezőbb (nekem)

"Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency."

vagy

"Bill me in the currency listed on the seller's invoice."
  • ChevyG #544
    köszi!
    Még nem jött meg, várok!
  • Aramir
    Nekem amikor fizettek PayPallal, akkor nem nulla Ft-ot írt ki, hanem azt, amennyit fizettek (vagy ha volt már rajta pénz, akkor természetessen az összeadott értéket).
  • balcsipisti
    Mármint ő azt mondta nekem, hogy azt olvasta hiába utalnak pénzt a paypal-jára akkor is 0ft és/vagy usd-t fog kiírni.
    Érted?
  • cock
    van
  • cock
    Hát megkérsz mittomén egy angolt, hogy utaljon neked 1 fontot, az ugye neked 3.9% + 90 Ft-ba fog kerülni. Kapsz kb. 0.66 fontot.
  • ACE
    Igen, az a paypal-on belüli egyenleged. Ha kapsz rá utalást, max akkor fog felmenni ez az egyenleg nulla fölé. Ha nincs hozzárendelve bankkártya, akkor valahogy lehet banki átutalással is feltölteni ezt a Paypal egyenleget, de fogalmam sincs hogyan, és az már pénzbe is kerül, és nem ingyenes, mint a kártya.
  • ACE
    400 Ft-al megterhelte a kártyát, és a banknak küldött adatok között kell látnod olyat, hogy xxxxPAYPAL és az x-ek helyén 4 számjegy szerepel, ezt a négy számjegyet kell oda beírnod, és már fizethetsz is. Ha van internetbankod, akkor a kártya tranzakcióinál találod, én azonnal meg tudtam nézni CIB-en, de van aki csak 2-3 nap múlva látja ezt a kódot.
  • balcsipisti
    Sziasztok!

Egyik barátom nemrég csinált egy paypal számlát és olyasmit olvasott róla, hogy hiába van pénz a számláján, de ha belép a paypal-ra akkor is o ft-ot és usd-t fog kiírni.
    Igaz ez?

És tényleg nem lehet vele fizetni online ha nincs hozzárendelve bankkártya?

Előre is köszönöm a segítséget.
  • Scrat
    sziasztok
    nekem olyan gondom lenne hogy vásároltam ebayen és PP-on kerszetül ki is fizettem a cuccost.
    Majd most újra vásároltam és az alábbi képpel szembesülök amikor fizetnék:

Úgy tudom hogy kell valami kód hogy "teljesjogú" legyek, de akkor azt miért a 2. utalásnál kérik?
    Ez úgy jött ki hogy valami 13868 Ft-ról beszél nekem hogy az a limitem és ha ezt megakarom emelni, akkor... és úgy jutottam el a fenti képhez hogy kapok egy kódot és azzal tudom emelni?
    Igaz az első utalásom az összeg alatt volt.
    Tud valaki segíteni! THX!
  • ChevyG #535
    sziasztok!

kifizettem 1 cuccot, de kiderült, hogy elszámolták magukat, így visszakültek némi pénzt. de én nem látom sehol (sem a krátyán, sem a "balance"-ban.

van lefutási ideje?

7végén küldték vissza pénzt.

üdv!
  • cock
    A díjakban van a különbség, de ez gondolom már kiderült miután elolvastad a Fees részt alul. Ugye?
    Egyébként Business csomagot kéne választanod, de így első körben a premier is megteszi.
    Devizát meg annyifélét tudsz fogadni, amennyit felkínál.
    Van egy receiving limit per year is, ezt csak az adataid feltöltésével lehet megszüntetni, de ha eléred ezt a bizonyos határt úgy is kérni fogják, hogy töltsd fel a szükséges adatokat. Vagy faxold.
    A paypalt mellesleg nem kifejezetten a milliós nagyságrendű pénzek küldésére és fogadására találták ki. De ha minden áron a paypalt akarod pénzelni... mindegy te tudod.
  • Tetsuo
    Tudja vki h mi a kulonbseg a STANDARD a PREMIUM es a BUSINNESS csomag kozott, ugyanis szuksegem lenne 1 olyan megoldasra ami napi tobb ezer tranzakciot bir es vegtelen felso limitet kinal (ill nagyon magas) es mindenfele devizat fogad.. ill konvetal nekem.
    :P
    Na melyiket valasszam?
  • cock
    Promotion code-ot? Hol? Screenshot?
  • tesó07
    Hy!Lehet nem ide tartozik,de rendelni akarok és kér vmi Promotion code-ot.Az micsoda?Vki segíthetne.....
  • Aramir
    Esetleg #461-től olvasd el a topikot, véleményeket, stb
    Legalább megtudjuk mennyire valós az az oldal.
    Csak saját felelőségre természetessen...
  • Aramir
    Itthonról nemtudod feltölteni a PayPalt, max annyit tudsz tenni, hogy megkérsz egy itthoni ismerőst, akinek van PayPalja, hogy küldjön neked pénzt PayPalon keresztül, és akkor kitudod fizetni majd az illetőt a balanszról (lesz némi költséged összegtől függően a pénzfogadásért, ezt kalkuláld majd bele, 90Ft + 5,4% asszem, meg a pénzkonvertálást is számold hozzá, a lényeg, hogy inkább több legyen, mint kevesebb), az ismerősödnek meg majd átutalod a pénzét, vagy a kezébe nyomod a kp-t, stb.
    Ha ez nem megoldható, akkor próbálj megbeszélni valami másik fizetési módot az eladóval (kp borítékban, banki utalás stb), vagy kérjél nagyon szépen bocsánatot :)

A logora meg legközelebb figyelj.