1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
-
#608 az az IBAN szamlaszam amit ott ker, HU nelkul azt hiszem. -
Major #607 Helló!
Visszaszeretnék küldeni x összeget a bankszámlámra. Rámegyek a Withdraw menüpontra. Majd ott kér egy Account Number-t. Itt mit kell megadni? A magyországi számlaszámom? Vagy kell hozzá az IBAN szám is? Lehet-e másik számlára is küldeni a pénzt? Annak is dombornyomottnak kell-e lennie, mint amelyikkel beregeltem a paypal-ra?
-
#606 Mi van akkor ha 0 a balance-om, es penzt kuldok paypalon? Engedi azt? -
#605 Aha, jól érted. Én most vettem 4.99 fontért valamit, a kártyáról meg csak 1.79-et szedett le, mert volt korábbról megmaradt 3.2 font a PayPalon. -
JamesRyan #604 Köszönöm, tehát ha van rajta 50 dollár és vásárolni akarok 65-ért akkor ne is cicózzak a PP-ra való feltöltéssel(top up account),mert egyszerűen a PP-os accountomhoz rendelt kártyáról leveszi a 15 dollárt.
CSak arra figyeljek hogy a PP-on dollárban legyen a pénz.Ha jól értem.
-
cock #603 Be lehet állítani, hogy konverziót a paypal vagy a bankod végezze. A bankoddal egyértelműen jobban jársz. Ennyi. Csak tudni kell, hogy hol kell átállítani. -
#602 a nap végén a PayPal úgyis forintra konvertálja az összeget, ha a tranzakció fedezetét egy bankkártyáról szedi, akkor is. -
cock #601 Aki nem tud bankkártyás fizetést fogadni az nem valószínű, hogy ért a paypalhoz.
Ha nem tud bankkártyás pénzt fogadni annak kb. 3 nyomós oka lehet:
1. Nem akar (nyilván pár vevőtől elesik, de ez őt gondolom rohadtul nem érdekli)
2. Personal accountja van, amire évente max. 5 ilyen fizetést lehet fogadni és a jutalék is jóval magasabb, mint premier esetén. (épp ezért az eladóknak nem javasolt a personal account)
3. Send only országból regisztrált, ami kizárja a pénzfogadás tényét.
Amiről hajlamosak vagytok megfeledkezni, az az hogy a top up account használata esetén is ott figyelnek a limitek, amiket nagyon hamar túl lehet lépni és akkor muszáj hozzáadni egy bankkártyát, hogy ezek a limitek eltűnjenek.
Ha pedig ehhez már megvan a megfelelő bankkártya, akkor jóval egyszerűbb azt használni, hiszen nem kell megvárni míg a pénz a paypal egyenlegre kerül és az átutalás díját sem kell kifizetni.
Mindezek mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy az a bizonyos unicredites számla forintszámla és nyilván forintot küldenek tovább a paypal egyenlegedre is, amit ha vásárolni is akarsz, akkor a paypal szenzációs árfolyamán kell konvertálni. Ezt az árfolyamot hasonlítsd össze a bankod devizaeladási árfolyamával és belátod, hogy kevesebbet lehet bukni, ha van bankkártya. Mondjuk az összköltségek sok mindentől függnek: bankkártya éves díja, számlavezetési díj, átutalási díj, árfolyamok, vásárlások gyakorisága. -
#600 pontosan ez a célja. az is használhat innentől paypalt akinek nincs dombornyomott/netes bankkártyája, elég bebattyognia egy unicredit fiókba és a TID azonosítóval megjegyzésként kp-ban befizetni -
#599 Én meg a feltöltésről tudtam úgy, hogy Magyarországról nem lehet :D
Nemrégóta van akkor ez az opció, én sem láttam még 1-2 hónapja.
A feltöltésnek meg akkor van értelme, amikor olyan embernek akarsz fizetni PP-al, aki nem tud fogadni bankkártyás fizetést. Ilyenkor feltöltöd a pénzt, és a ballanszról megy a fizetés, nem a bankkártyáról. -
ACE #598 Gondolom akinek nincs bankkártyája, az sima belföldi forint átutalással fel tudja tölteni az egyenleget, majd a paypal-al tud fizetni.
Ezt még észre sem vettem, hogy van ilyen funkció, régen nem volt ilyen. -
#597 akkor mi ertelme a paypal-t feltolteni? ezt nem tudtam -
#596 Igen, ha pl 55 dollárt fizetnél, akkor leveszi az 50-et a PP-ról, a maradékot meg a kártyáról, csak arra figyelj, hogy a PayPalon lévő pénz a kifizetni való pénz valutájában legyen, mert ha pl dollár van a PayPalon, és te euróban fizetnél, akkor az egész összeget a kártyáról szedi le, az 50 dollárodhoz nem nyúl a rendszer. -
#595 ha a paypallal fizetsz akkor csak azt hasznalja ha a bankkartyadrol akkor meg csak azt. Paypal-ra pedig lehet penzt kuldeni Top Up Account menupont alatt. -
JamesRyan #594 természetesen azért,hogy elvásároljam.
VAgy amikor vásárolok akkor az 50 dollárt a PPról szedi le a többit meg kiegészíti a bankkártyámról? -
JamesRyan #593 SZiasztok,
HA van a PP számlámon egy kis összeg(mondjuk 50 dollar), mert küldtek nekem(de nem akarom átutalni magamnak),szeretném kiegészíteni egy kisösszeggel akkor azt hogyan tudom megtenni? Hogy tudom kiegészíteni?
Választ köszönöm
JR -
cock #592 elvileg elég nekik egy bankszámlakivonat is. Lényeg hogy a cím és név látható legyen rajta és 3 hónapnál ne legyen régebbi.
Asszem jó nekik közüzemi számla is. -
Gebein #591 Őszintén szólva? Igen.
Kellemetlen Lenne, ha bennt ragadna a lové.
-
ACE #590 Mivan, fosol? :D -
Gebein #589 Tehát semmiféle céges papirt nem kértek. -
#588 Én úgy emlékszem közüzemi számlamásolatot kértek, meg talán a személyi másolatát. -
Gebein #587 Sziasztok
Egyik fórumon olvastam, hogy egy paypal (webshop) tulajdonosnak papirokat kellett faxolnia a paypal-nak, valamilyen EU-s pénzmosási törvény miatt. Valakinek volt már ilyen tapasztalata. Konkrétan az érdekelne, hogy milyen papírokról lehetett szó pl. személyazonosító vagy céges papír? Sajnos azt az illetőt, akivel az eset történt nem érem el.
-
#586 azert nem mindegy, nagy tetelben nehany szazalek is nagy penz:) -
cock #585 Hát nyilván nem arra találták ki, hogy milliókat küldjön vele az ember. Milliós nagyságrendnél már megfontolandó talán a banki átutalás.
De nyilván akinek van pénze arra, hogy rendszeresen milliókat utalgasson különböző eladóknak, annak úgy is teljesen mindegy hogy paypal vagy átutalás. Esetleg egyéb megoldás? :D Aktatáskás személyes átadás? -
#584 meg egy bort? Annyit huznak le amennyit akarnak:)
A paypal kis jateknak tunik nekem, aki nagy osszegeket kuld rendszeresen ugysem szorakozik vele..ez van -
#583 Igen, de azért nagyából tisztában vagyok azzal, hogy kb mennyi lesz a vége. Amúgy a jutalék legnagyobb része fix, pl termékindítási díj, plusz képek, stb. Ami nem fix, az a final value fee, meg a paypalnál a százalék a pénzfogadásért, ezeket max megsaccolom, de túl sokat nem tehetek rá, mert így is szívják a fogukat egyesek a posta díjjai miatt.
Amúgy meg az legyen a legnagyobb bajom, hogy nem fedezi, ha többért kell el a termék, mint ahogy számítottam -
cock #582 A paypal jól megél az ebayes jutalékokból meg a saját fogadási jutalékaiból. Ne akarjanak már még a konverziókor is lehúzni még egy bőrt.
Amerikai dollárban kikérheted, de csak amerikai számlára. Azért egy Magyarországon élő magyar nem biztos, hogy meg tudja tenni, hogy amerikai számlanyitás apropóján kiutazik az USA-ba, csak hogy ott is legyen számlája. Célszerűbb lett volna felkínálni a lehetőséget, hogy devizaszámlára is kikérhető legyen a lé. Na mindegy. -
cock #581 Na jó, de százalékarányosan nő a final value fee is, meg a paypal juti is. Licites cuccoknál nem lehet előre tudni, hogy 1-2-3 vagy esetleg jóval több font fogja fedezni az ilyen lehúzások költségét. -
#580 szerinted mibol el a paypal? En nem is hasznalom csak kis lofasz ebay fizetesekhez pl, ahol nincs mas lehetoseg. -
#579 Tudom, de ez van. Én pl azt csinálom sokszor, hogy elvásárolom azt a pénzt, amit nagyritkán összeszedek eladásból, és ha így nézed a dolgot, akkor meg még jól is jársz, mert hála az alacsony árfolyamnak, Forintra olcsón jön ki az, amit vásárolsz.
Amúgymeg ezeket a költségeket és a járulékokat szépen belekell számolni a postába, szinte az összes eladó ezt csinálja, és nem véletlenül. Én pl 1-2-3 angol fontal többet számolok postára, az kb fedezi a jutalékokat. -
cock #578 De ez azért rettentő nagy cumi, mert ha pl. eladsz valamit, akkor nyilván fontban, dollárban vagy ausztrál dollárban, euróban stb.-ben fognak neked fizetni, amit mindenképp konvertálni kell a paypal ritka szar árfolyamán. Tehát nem elég hogy a hülye ebay díjakat kifizeted plusz a paypal pénzfogadási jutalékát, még ezzel is lehúznak.
Vagy mondjuk a PTC oldalak is zömmel dollárban fizetnek, tehát ott sem kerülhető el a konverzió, max. a fogadásért nem kell fizetni personalnél. -
#577 Ha nem akarsz sokat bukni, akkor szerezz egy Forintszámlát, így csak egyszer kell átváltani a PayPal oldalán Forintra, a számládnál már nem konvertál a bank, ha Forintszámlára megy, amúgy buknál ott is pár Ft-ot. -
satrian #576 Ez egy mocskos húzás. Még jó, hogy nem észak-koreai wonban utal csak. Azért köszi az infót. -
#575 Nincs megoldás, csak Ft-ban kérheted le. Nálam is ez van, a PP-nál használt kártyám eurós számlához van kötve, ezért nemis arra a számlára utaltatom le, hanem egy másik Ft alapú számlára. -
satrian #574 Üdv!
Segítség kéne:
Paypal-ról szeretném az eurómat átutalni egy magyar bankban vezetett eurós devizaszámlára. Józan paraszti ésszel azt gondoltam, hogy itt semmilyen konverzió nem jöhet szóba, de a számlaszám megadásánál ezt írja a drága Paypal:
Your bank account in Hungary must contain only Hungarian Forint.
Most mééé? És mi a megoldás, hogy euróban utaljon és ne konvertáljon?
Köszi -
cock #573 Vagy akarjon, csak akkor vállalja a következményeket is. -
ACE #572 Akinek még Internet bankja sincs az ne akarjon már Interneten fizetni... -
#571 Vagy személyessen bemenni a bankba és rákérdezni a megjegyzés rovat tartalmára. -
cock #570 A kódot megtudhatod pár nap múlva az internetbankból, ha van. Ha nincs, akkor jön smsben, végső esetben számlakivonat. Az meg ugye 4 hetenként jön kb.
A faxot meg azért kérték, mert 3-szor elcseszted a kódot.
"PP is látta hogy a kártyámmal a hagyományos módon a megerősítés nem fog menni"
Te meg tanulj meg konkrétabban fogalmazni. :) -
#569 elkerülhettem volna de hiába vártam pár hetet a legelső művelet után mikor még mindig nem kaptam meg a kódot. a faxolást pedig ők kérték tőlem, nem én küldtem el önkényesen. talán legközelebb próbáld meg megérteni mit próbáltam írni, és nem azonnal azzal jönni hogy mekkora béna vagy.
tanulj meg olvasni és értelmezni inkább