1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • tyler82
    1. Namost a lekéréstől számítódik a 3-4 nap?
    2. Akkor mire jó primary dolog ha csak forintba kaphatom meg a cuccost?
  • Aramir
    Megfog jelenni, ha már lekérted a PayPalról a pénzt, sima banki utalással fog jönni, úgyhogy 3-4 (5-7 munkanapot írnak amúgy) munkanapba is beletellik, mire megkapod.

Amúgy a primary hiába van Euron, akkor is csak Forintban kérhetsz le pénzt.

PayPalról pénzt lekérni a withdraw opciónál tudsz, maguktól nem utalgatnak. Ha ezt nem tetted meg, akkor várhatsz még egy darabig, hogy megjelenjen a bankszámládon :)
  • Aramir
    "Namost ha a Primary az EURos akkor euróban kapom meg a pénzt amit utaltak ugye?"

Nem, a PPal mindenképpen átváltja Forintra, máshogy nemis tudod lekérni. Euros számlára ne kérj le pénzt, mert kétszer váltanak (egyszer a PayPal Forintra, majd a bankod vissza Eurora), és buksz rajta nemkeveset az árfolyamok miatt.
  • tyler82
    A másik, hogy mire jó ha paypal balancémnél megváltoztatom a primary-t? Mondjuk én eurora raktam most de dollárt is lehet meg forintot is...de az lényegtelen nem? Mert úgyis arra a bankszámlára utalja ami primarynak van megadva fizetéskor. Az meg nálam euroszámla.
    Csak most van a blancemen 32€. Azt hogyan lehet rávarázsolni OTPs számlámra??
  • Tornyosj
    kösz a segítséget
  • tyler82
    Én azt értem.
    De akkor megjelenik majd automatikusan az euroszámlámon a pénz nem?
    Nem kell akkor nekem lehívni payaplról külön nem?
  • Punkerwork
    a bank munkanappal számol mindig, múlthétből 4 nap kiesett így!!!
  • tyler82
    Üdv.
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy OTPs számla van van paypalomhoz rendelve. Nem is egy. Egy forintszámla meg egy EUR számla. mindkettőhöz bankkari természetesen.
    Namost ha a Primary az EURos akkor euróban kapom meg a pénzt amit utaltak ugye?
    A másik kérdésem hogy 20án utaltak nekem pénzt. paypalon meg is jelent egyből, de OTPs számlán még semmi... Ma 27e van és felhívtam OTPt hogy mennyi idő kb. azt modták hogy 4-5 nap, ami letellt már ugye.
    Namost ezt a pénzt nekem le kell hívni még külön paypal egyenlegemből vagy azonnal a banszámlámon íródik jóvá??
    Premier accom van.
    De fizettem már többször is paypallal a forintszámlámról akkor azonnal jött SMS de OTPs netbank számlámon is maximum 3-4 napon belül megjelent a tranzakció. Nem értem most miért késik ennyit??
  • cock
    Ezt csak megerősíteni tudom. Kérdés, hogy hány ilyen bank van még, ahol már a zárolás után kb. 1 perccel tudhatod a közleményt is.
  • ACE
    Már amelyik netbankban, az OTP-nél nem látszik, a CIB-nél viszont látszik.
  • Asperot
    A netbankban csak akkor látod, ha feldolgozták a tételt. Addig csak elkülönített összeg és semmi más. :)
  • Asperot
    Ha kapsz a tranzakciókról sms-t akkor abban benne van a 4 szám, ha nincs akkor telefon és az ügyfeles megmondja.
  • cock
    Csak az megy be a bankba, akinek millió ideje van erre. Aki kényelmes az igényel netbankot és onnan nézi le a számot.
  • adsa
    bemész a bankba és kikéred azt papírt amin rajta van h mikor mennyi pénzt vettél le a kátyáról, mennyi raktál rá stb. és ott lesz a 4-jegyű szám
  • Tornyosj
    hello, lenne egy kérdésem
    amikor a kártyát érvényesíteni kell (confirm) akkor én hol kapom meg azt a négy jegyű számot amit kér?
    a pénzt már levette de a számot sehol sem találom
    Tornyosj
  • devilk
    Aki tudna nekem segíteni. írjon privit. paypal.
  • cock
    Ahol én fizettem, ott nem lehetett, illetve csak bizonyos eladóknál, merthogy az egy antikvár könyvhálózat(abebooks) és egyébként is nem dombornyomott Mastercarddal fizettem.
  • Aramir
    aha
  • Aramir
    De ha lehet PayPallal fizetni, akkor szerintem nem, a CVC2 kódot csak kártyás fizetésnél kérik, pl ha Visa kártyával fizetsz.
  • adsa
    tehát nem kell a balanszomon annyi pénz legyen amennyit küldeni akarok, elég ha a kártyámon megvan és onnan veszi le?
  • cock
    A webshop általában kéri a CVC2 kódot minden vásárlásnál.
  • Aramir
    Ha veszel valamit pl az eBayen, akkor ott lesz egy "pay now" gomb, arra rányomva meg még 1-2 lépést elvégezve (rövid üzenetet írhatsz az eladónak, választhatsz a postázási lehetőségek között, ha az eladó beállított többet is, kérhetsz végösszeget, ha többet is vásároltál egy eladótól, stb) fizethetsz. A végén kiírja, hogy sikeres volt a fizetés (vagy nem, ha valami gond adódik). Ennyi. A pénzt lehúzza a kártyádról és már megis jelenik az eladó balanszán azonnal. Kb 2-3 kattintás az egész, meg persze a név/jelszó beírása.

Webshopokban is hasonló szerintem a dolog, bár azokkal nincs tapasztalatom, csak az eBayről vásárolok néha.
  • adsa
    ez is sikerült. valaki elmagyarázná nekem hogy működik a pénzküldés, mert nekem a balance most 3 Euro, mert annyit küldött a PayPal, mivel 3 Eurót pluszba levettek. Tudok most már vásárolni online? és ha igen akkor, hogy? a kártyámról előbb a PayPalre küldi a pénzt és aztán tovább? előre is köszi.
  • adsa
    végr sikerült:) most az írja, hogy kell az a 4 számjegyből álló kód. azt ugye azon a lapon kapok meg amit ki kell kérni és rajta vannak, hogy mikor mennyit vettem le róla?
  • adsa
    még addig nem értem el, de holnap megyek a bankba és remélem fog müködni...
  • Asperot
    A 400 ft utalás kapcsán kapott 4 jegyű számot megadtad az aktiválás során?
    E nélkül nem lesz számlád.
  • adsa
    400 Ft = kb 1,65 Euró ami ott van h kicsivek több mint 1,5 Euró. amúgy meg megvan mi a baj, hogy nem tudom aktiválni, ki kell tölteni egy lapot a banknál...
  • cock
    Hát nem tudom milyen országból regisztrálsz, de magyaroknak általában 400 Ft-ot szokott kiírni, hogy levonja a link your card űrlapon. Nincs semmiféle euró.
    2 éve is 400 Ft-ot vontak le, csak akkor még idegen devizaként lett elszámolva, most tisztán 400 Ft a 400 Ft.
  • Aramir
    Bocs, de hogy jön ide a giro? Az egy banki művelet elnevezése.
    Giro: A bankok közötti - számlajóváírással történő - pénzügyi elszámolás
    IBAN: International Bank Account Number

Az IBAN ugyanaz, mint a sima számlaszám, csak az elején van plusz négy karakter.
  • adsa
    nem. a honlapon is írja, h 1,5 eurót vesz le. de nem is ezzel lenne a baj hanem azzal, hogy nem tudom aktiválni a kártyát (to confirm)
  • cock
    Olyan sokat? Nem 1 dollárt véletlenül?
  • adsa
    sziasztok. regisztráltam a PayPal-en, beírtam minden adatot helyesen de a link and confirm card-nál azr írja h we were unable to verify this credit card blabla... De aztán azt vettem észre, hogy levette a kártyámról az 1,5 eurót. Írtam nekik de nem akarnak válaszolni...
  • JamesRyan
    megoldódott.bocs
  • JamesRyan
    SZiasztok,
    Tegnap óta ez a kép fogad és nem tudok belépni,midig beadja az felhaszáló,jelszó begépelési lehetőséget.
    Jelszó,felhasználó rendben van.Tudjátok esetleg a probléma?
  • JamesRyan
    SZiasztok,
    kaptam vissza pénzt,amit már látok a transaction details-nél,kérédsem hogy ez kb hány nap alatt kerül át a balance-omra,hogy használni tudjam?
    Választ köszönöm
    JR
  • grizzly21
    aham, koszi
  • grizzly21
    A giro ugyanaz mint az iban csak nincs az elejen 4 karakter , HU meg meg 2 szam, szoval igen a GIRO-t kell, masneven az IBAN-t az elso 4 karakter nelkul
  • Aramir
    Olyankor bankkártyáról szedné le a pénzt, de ha ott sincs pénz, akkor csak kiírja, hogy nemtudja végrehajtani a tranzakciót.
  • Aramir
    Nem kell iban, simán csak a 16 vagy 24 számjegyű bankszámlaszámot kell beírni, úgy emlékszem. Másik bankszámlaszámot is elfogad, nemcsak azt, amivel a bankkártyádat is használod, még az sem gond, ha nincs a számlaszámhoz bankkártya, mert nem kártyán keresztül kapod meg a pénzt, hanem sima banki utalással.
  • Major
    Ez nem igazán stimmel, mivel az Account Number (16-24 karakter). Otp-nél pedig ez olvasható, az iban számlaszám generátor alatt: A magyar szabvány szerinti IBAN 28 jegyből áll. Az IBAN csak akkor érvényes, ha teljes terjedelmében használja, tehát az IBAN záró nullái nem hagyhatók el.