1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • MrSister
    Amennyiben jól értelmeztem problémád: My account/profile/add or edit street address/add
  • MrSister
    Szia Aramir! Köszönöm a segítséged! De még mindig nem értem, hogy azt hogy ill. hol tudom kiválasztani, hogyha én a balance-ból és nem a bankszámlámról akarok pénzt küldeni. Ha pár lépésben vázolnád a klikkelések menetét, nagyon megköszönném! A send money-ig ok, értelemszerűen kitöltöm a mezőket, de utána?
    eBay-es vásárlás... Itt arra gondoltam, hogyha pl. jön egy eBay-es számla, azt hogyan tudom a balance-omról rendezni?
    Most, hogy elolvastam a Tyler okfejtését, piciny agyamban maximálisra fokozódott a káosz... :-)
  • juhiisti85
    Sziasztok.
    Azt szeretném megtudni hogyan kell megváltoztatni az országot a paypal addressnél?
    Mert én még Cypruson csináltam a számlát és nem tudom megváltoztatni Hungaryra és az ebayesek meg azt mondják hogy oda küldik ahova szól a paypalos címem.Esetleg valaki tudja hogyan kell?
    Előre is köszi
  • Aramir
    Ja, értem, ma is tanultam valamit, mert ezt idáig nem tudtam.
    Csak akkor van szívás, ha mégsem a 263-as árfolyamon, hanem a 248-as árfolyamon váltják amikor megkapod.
  • MrSister
    Szia! Lehet, hogy ez segít: http://ppcalc.com/
  • tyler82
    Ja lehet igazad van...Jobban kéne ismerni a jutalákokat mert paypalon nemigazán igazodok ki jutalék ügyben...0-700.000HUF ig van egy sáv meg ezen belül is van vagy 3 különböző...valahogy úgy van hogy 700.000HUF havi forgalom felett sávosan degresszív? talán...De hogy mint hogy azt még nem tudom...
  • cock
    De úgy egyébként ez annak, aki paypalon küldi neked a pénzt miért éri meg?
    Lássuk csak hányféle díjbeszedés zajlik, mire hozzád ugyanaz az összeg eljut paypalon.
    Tisztázni kell, hogy mit küldesz egyáltalán alertpayre. Forintot vagy más devizát?
    Ha forintot annak fogadása elvileg ingyenes (Personal Starternél), gyakorlatilag meg ott figyel a kis betűs megjegyzésben, hogy LEHET HOGY az egyenlegből küldött fizetések fogadása 3.9%+155.25 HUF, bankkártyáról küldött fizetések fogadása pedig 6.4%+155.25 HUF. Ha más deviza, akkor még 2.5% átváltási jutalék és emellett ki tudja milyen árfolyamon dolgoznak. És akkor még csak fogadva van a pénz. Aztán vagy meghitelezi vki neked vagy pedig kiveszi alertpayről, ami röpke 15 dollár, ha devizaszámlára kéred ki (EUR, GBP, USD) és 800 Ft, ha forintszámlára.
    Utána akár kiveszi a pénzt, akár nem vagy banki átutalási díj vagy kp. felvét díj van (ha netes számlacsomagban vagy, megfizettetik veled a havi díjban a sarcot) aztán ha nem forintban jutott a léhez befigyel még egy kis konverziós költség is, mivel az Unicredites számla forintszámla. Ja és az már csak hab a tortán, hogy ha ugyanannyit akarsz paypalon fogadni, mint amennyi neked az alertpayen volt, akkor a fogadási jutalékot is bele kell számolni, hogy a levonás után annyit kapj, amennyit eredetileg küldtél.
    Tiszta haszon, te meg ingyen küldöd a lóvét alertpayről alertpayre. Ki az a balek aki ebbe belemegy már ne haragudj?
  • tyler82
    Na de ha nincs euro balancem akkor csak forintba lehet megkapnom...Currency manage opciónál csak rábökök Close accountra ( feltéve ha üres, mert csak azt lehet bezárni), és az egyetlen megmaradt account lesz a primary értelemszerűen. Na az nálam a forint most.
  • tyler82
    Gondolom utalhatsz vele payypalra...
    Ha nem akkor sincs gond: ráutalod payalertsról igazi bankszámládra. onnan kiveszed és unicredit banon keresztül meg felnyomod paypalra.
  • FZoleee
    alertpay :D
  • tyler82
    alertpayt nem ismerem
  • FZoleee
    hát elküldöm a pénzt az alertpay számládra, majd az összeget átküldöd paypalen :D
  • ACE
    Ez mit jelent, hogy "váltani"?
  • FZoleee
    valaki? xD
  • tyler82
    Ja.
    Kurvaéletbe megint erősödött a forint :(
    De lehet vele keresni csak nagyon keveset. Illetve sok pénzt kell utalni hogy normális sáp legyen rajta. :)
    Szal' nemigazán éri meg, nem beszélve a kockázatról: úgy változik a forint mint zsidóban a fájás. :(
  • FZoleee
    lécci valaki, fontos lenne :D
  • FZoleee
    alertpay*
  • FZoleee
    hi, valakinek nincs kedve alerpayt paypalre váltani?
  • Aramir
    Egyébként már 263 az euró, nem 269.
    Amúgy ha valaki küld neked 1000 aurót, akkor azt te euróban kapod a PayPalra, és abban is marad, amíg át nem váltod a (most) 248 Ft-os árfolyamon, nemhiszem, hogy ezzel tudnál nyerészkedni :)
  • Aramir
    Csak tippelek, hogy, de ahogy a bankoknál is más a vételi és eladási árfolyam, gondolom a PayPalnál is hasonló dolog van.
    Mondjuk én ezeket a különbségeket még nem vettem észre, ritkán váltogatok pénz, csak amikor lekérem, akkor, fizetni meg angol fontban szoktam legtöbbször, amit az aurós számlámról kap le a rendszer.
  • tyler82
    De sajna közben gondolkoztam és rájöttem, hogy lehetetlen eurót vagy bármilyen más pénzt felnyomni paypal balancera Unicredittel, mert forintra akkor átkonvertálja ( eléggé tré árért) és akkor megint nekem kéne paypal balancémnál aátváltani...
    A tuti akkor van, ha van egy külföldi ismerős aki hajlandó segíteni, hogy küld pl. 1000€-t. Akkor ugye 269el jön forint balancera lehívás forintszámlára. Kivétel és vissza euróra 258,86ért akkor 39,17€ a nyereség...
  • tyler82
    Beneficiary Name
    BofA re: PAYPAL PTE LTD
    Bank
    Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest
    Bankszámlaszám
    10918001-0000000115050684

Csak be kell menni unicredit bankhoz és kell egy transfer ID amit paypal generál.

Hát nemtudom. Kíváncsi lennék működne e...
  • tyler82
    Azt vettem észre hogy ha papal balancék között váltogatom a pénzt euró és forint balance között akkor 15 forinttal szarabbul váltja mint pénzküldésnél és fogadásnaál...
    Most exchange rate 254.180 a balancék között
    Send moneynál ez 269
    Request moneynál is 269
    Szóval most ha kapok pénzt és a forint balance a primary akkor elvileg
    269el érkezik a zsé...Fizetni most viszont kurvára nem éri meg.
    És ha lehívom a forint balancerol akkor ugye nem kell váltania...
    Most az árfolyam OTPnél a következő:
    vételi: 253,74 (ennyiért veszi TŐLEM a bank)
    eladási: 258,86 (ennyiért adja NEKEM a bank)
    Tehát ha veszek 258,86ért és valahogy rá tudnám rakni paypal balancemra és lehívnám akkor majdnem 10 forintot nyernék euronként...

Aramir most hülyeséget mondtam?
  • tyler82
    Amúgy hogyan tudok saját paypal balancémra pénzt tenni?
    Send Money opciónál ha saját emailcímem írom be akkor bankkarimról lecuppantja és felteszi szépen paypal számlámra nem?
  • Aramir
    A withdraw opcióval tudod lekérni a pénzt sima bankszámlára, vagy a send money opcióval küldhetsz pénzt másik PayPal accountra.
    Szerintem korlátlan ideig maradhat a pénz, bár én mindíg elköltöttem vagy lekértem 1-2 héten bellül :D
    Elis vásárolhatod, csak arra figyelj, hogy ha pl eurót akarsz fizetni, akkor euró legyen a PayPalon is, mert ha nem, akkor a bankkártyáról szedi le a pénzt, az euró meg ott marad a PayPal accountodon. Szükség esetén a manage currency opciónál a currency exchange résznél váltogathatod a pénzt jó szar árfolyamon, szóval csak módjával a váltogatást.
    Az eBayes vásárlással való összevonást nem értem, mire gondolsz? eBayen tudsz-e fizetni PayPallal? Mert akkor igen.
    A maximálist nemtudom, szerintem nincs maximalizálva az összeg.
  • tyler82
    NM
  • juhiisti85
    Köszi sikerült.
  • MrSister
    Szia Aramir!
    Én is pont azokkal a problémával "küzködök", mint a Tyler. Eddig csak költöttük a pénzt, most már jó lenne keresni is a PayPal segítségével.
    Szóval az lenne a kérésem, hogy amit a balance-ra kapok azt hogyan tudom tovább küldeni?(Hát igen, ha annak idején angol órán jobban figyeltünk volna...) Az ide érkező összegek korlátlan ideig itt maradnak? Ebay-es vásárlással össze lehet vonni? Mekkora a maximálisan itt tárolható összeg? Hirtelen ennyi. Előre is köszönöm a segítséged!
  • tyler82
    Köszi. Sikerült. De nem tudom minek ez a balfaszság részükről...Na mind1
    Amúgy valami olyasmit ír ki hogy amíg az utalás folyamatban van addig nem lehet belépni normálisan. (hívtam le pénzt paypal balancemról)
    Fizetésben tudok segíten az a legeccerűbb :) A lényeg hogy meglegyen az eladó paypalos emailcíme. Utána belépsz paypalira :) majd send moneyt választod. Beírod az emailcímét majd az összeget és bégül kiválasztod a pénznemet. Tökmindegy hogy forintszámlád van mert a paypal automatikusan átváltja. Azt válaszd ki amiben fizetned kell. ha dollárban akkor azt ha euroban akkor azt stb.
    És végül send money for: tökmindegy mit jelölsz. De én sose ebayt. :) Goods ot szoktam
    Szerintem azzal jársz a legjobban az már bevált nálam is.
    Aztán continue aztán a következő ablakban még modosíthatsz ha valamit elronottal aztán katt a pay gombra vagy valami ilyesmi :) és kész is vagy.
    Nekem OTPs számlámhoz van SMSszolgáltatás amikor rányomok hogy fizetés akkor egyből jön SMS hogy kártyás vásárlás. ÉS neki paypal balancéjén egyből meg is jelenik az összeg.

Remélem tudtam segíteni.
  • juhiisti85
    Elmondom hogyan sikerült belépnem:
    Amikor kiírja azt a hülyeséget rá klikkelsz a bussines menüre aztán send money aztán már megjelenik a my account és innentől bent vagy.Na nekem az a problémám hogy nem tudom hogyan tudnék így fizetni az ebayen.
    Ha valaki tud segítsen légyszíves
  • tyler82
    Nekem is az a gondom ami a #649 esnek.
    Sorry — your last action could not be completed

If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation during the next day.

If you came to this page from another website, please return to that site (don't use your browser's Back button) and restart your activity.

If you came from PayPal's website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.

De mostmár emailból se tudok belépni.
    Miatökez?????
  • tyler82
    Na jó. Nagyon köszi a helpet.

Ezek szerint hiába csináltam euroszámlát csányicucunál meg bankkártyát amit ráadásul hozzárendeltem paypalhoz. Semmit se érek vele...
    Az lett volna a lényeg hogy euroszámlán gyűjtöm a pénzt ( de nem paypal virtuális balanszon hanem csányicucuén) ezek szerint ez bukta. Mert most átváltotta forintra paypal de OTP meg visszaváltja eurora ugyanis euroszámlára nem írhat jóvá forintot...

Na ez van.
  • Aramir
    Gondolom, én pl Budapest Bankot írtam, és igen, elég a 16 vagy 24 jegy beírása kötőjelek nélkül. Iban kisem férne, az +4 karakter lenne, ebből adódik, hogy swift kód sem kell, nemis tudnád hová beírni, mert csak a 24 karakternek van hely.

A bankos kisasszony meg nem ismeri a PayPalt, azért mondta neked az iban-t meg a többit, mert EU-ból ideutalni azokat is szokták kérni egy átutalásnál, de a PayPalnál nem kérik (nemtudom miért, a lényeg, hogy nem kérik :D ).

Az átváltogatosdi meg azért van, mert Magyarország hivatalos pénzneme Forint, és csak abban hajlandó elutalni a pénzt a PayPal. Gondolom nem a konverziós jutalék és a szarabb árfolyam miatt csinálják [irónikus szmájli]
  • Aramir
    1. Igen, amíg nem kéred le, addig a PayPal accountodon marad a pénz, akár elis vásárolhatod, ha akarod, ezzel megspórolva pl a 250 Ft kiadást, amit levon egy bizonyos összeg lekérése alatt, a konverziós jutalékról és a szar árfolyamról nemis beszélve.
    2. Fogalmam sincs, ezen még nem gondolkoztam :D
  • tyler82
    Na mostmár tényleg kezdek begolyózni...
    Felhívtam OTPt most ( kit érdekel hány óra van) azt mondta hogy lehívásnál a bank névhez azt kell beírni OTP Bank. Ez eddig ok. De bankszámlaszámhoz a SWIFT kód kell amit meg is néztem otp oldalán. van egy IBAN számító rész. Oda be kell írni a sima bankszámlaszámot rábökni és IBANt kidobja. Igen ám, de az istennek se fogadja el paypalnál. Invaild or incorrect ezt írta ki de vagy 10X ellenőriztem, jól írtam be pedig...
    Na most akkor hogyan??
  • tyler82
    Csak azt nem értem hogy Primary balancem EUR és eurot utalnak nekem. Euró is jelenik meg a balancemon. Akkor ha euroszámlára kérem le miatökömnek váltogatna??
  • tyler82
    Utána megváltoztattam a passwordot aztán kiléptem aztán visszaváltoztattam aztán most jó...
  • tyler82
    Figyi lehívásnál Bank nevéhez mit írok? Elég csak OTP vagy valami nemzetközi dolog kell oda? Bankszámlaszámhoz sima magyar formátum (16darab szám egymásután folyamatosan kötőjel nélkül) vagy IBAN szám vagy SWIFT kód kell??
  • tyler82
    Na hallod.
    Nekem is UGYANEZ a gondom!! Ma csináltam énis ezt azóta nem tudok belépni.
    Én úgy oldottam meg hogy fizettek nekem ebayen és akkor kapok egy paypalos emailt emailcímemre amibe benne van a vevő címe stb. de paypal küldi azt. és arra rákattintottam és akkor beengedett...
    De nem értem miért van ez engem is idegesít...
  • juhiisti85
    Sziasztok.
    Lenne egy kérdésem: Volt egy kis pénzem a paypalon euroban és átváltottam forintra és utánna visszaléptem a ppre és ezt írta :

Sorry — your last action could not be completed

If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation during the next day.

If you came to this page from another website, please return to that site (don't use your browser's Back button) and restart your activity.

If you came from PayPal's website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.
    Mi lehet a baj?
    Hamarosan fizetnem kéne pár cuccot ugyhogy bajban vagyok
    Előre is kösz a segítséget