1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • Aramir
    Bocs, nem Manage Currencies, hanem Currency Balances a 2. lépés.
  • Aramir
    Profile -> Manage Currencies -> Add currency gomb, csak elöbb válaszd ki a legördülőből mellette, hogy milyen pénznemben legyen.
  • tyler82
    Na most átkonvertáltam maradék euróm forint balancera és bezárta eurósat. Most csak forint balancem van de most viszont eltűnt a currenc manage hiperhivatkozás. Most nem tudok balancét csinálni akkor más pénznemben?
  • tyler82
    Aha értem.
    Köszi az infót, ezt akkor rosszul tudtam.
  • cock
    Tévedésben vagy. A primary csak egy névleges dolog, ha több balance is nyitva van. Ha olyan devizában van nyitva számla, amiben pénzt kapsz, akkor azt ott írják jóvá. Ha nincs, akkor konvertálnak a primaryre.
    Példa: van 3 számlád: 1 forint- (ezt nem zárhatod be, mivel Hungary-s regisztrációnál ez az alap), 1 dollár- és 1 fontszámla. Ha primary-ként dollár van beállítva, és fontban kapok pénzt, akkor a fontszámlán írják jóvá ez egyértelmű. Ha bezárom a fontszámlát és marad a másik kettő, de fontban kapok pénzt, akkor dollárra konvertálnak mivel az volt a primary.
  • cock
    Legutóbbi ismereteim szerint nemcsak azt lehet bezárni, amin 0 az egyenleged, hanem azt is, amin pozitív. Na ilyenkor van jelentőssége a primary-re beállított devizának. Bezárod és a paypal felkínálja a konverziót a primary balance-ra.
  • ACE
    Kűdd el priviben a leveledet, elküldöm én is hátha lesz hatással rájuk :)
  • tyler82
    Írtam szerelmeslevelet paypalnak, hogy miaz hogy magyar nyelven nem érhető el a webfelület.
    Íme a válasz:

Thank you for contacting PayPal.

Currently the PayPal website is available in several different languages,
    English, German, French, Italian, Dutch, Chinese and Polish, depending on
    your country. While I am unaware of any immediate plans to include other
    languages this is definitely something that will have to be considered as
    the business expands.

Thank you for your feedback on the issue, all feedback is taken into
    consideration when updates are planned for the website.

Please let me know if you need further assistance.

Sincerely,
    John
    Resolution Services Department
    PayPal, an eBay Company
  • tyler82
    Értem
  • Aramir
    Mivel legtöbbször inkább elköltöm, mint lekérem, úgy járok jobban, ha nem konvertálgat. Főleg az angol ebayen vásárolok, és néha ott árulok és fontban kapom a pénzt, nekem nem lenne jó, ha euróra átváltanák, mert lekéréshes meg a vásárláshoz is konvertálnom kéne.
  • tyler82
    nIgazad van. nem kell iban szám ugyanis számlaszám egyértelműen jelzi milyen számláról van szó. (valuta vagy forint)
  • tyler82
    Hát nem tudom. Lehet igazad van. Msot ha te neked van külön font balanszod és fontot utalnak akkor ahhoz íródík jóvá. Ezt mondjuk elfogadom hogy így van. De ha nincs csak egyetlen balanszod akkor nincs mit tennie...Arra kell jóváírnia ami van. most a kérdés az hogy hogyan jársz jobban ha paypallal csak fornitba kérheted le a pénzt.
  • ACE
    Jól elbeszélgetsz magaddal :D
  • Aramir
    Hm.. még iban sem kellene, utalhatnának valutát is, ha akarnának anélkül is (szerintem...).
  • Aramir
    Sajna nem lehet, hanem biztos, csak Forintban kérheted le a pénzt.
    Nemhiszem, hogy nagy dolog lenne, ha számlaszám helyett iban számot kérnének, és oda utalnának valutát, de a konvertálgatással ők járnak jobban, és valamiből nekik is meg kell élniük :D
  • ACE
    Ígyvan énis erre gondoltam, ha nincs eleve megnyitott "számla" (balance) akkor nem tud vele mit csinálni, kénytelen olyanra konvertálni, amilyen létezik, viszont az igaz lehet, hogy Eurót nem tudsz utalni magyar számlára... mégha az devizaszámla, akkor sem...
  • Aramir
    :D
  • Aramir
    Ez azért nem egésszen így van, nekem euró a primary, mégis angol fontot kapok, amikor angol fonttal fizetnek, vagy dollárt, ha dollárral.
    Nekem van dollár, euró, font és forint balanszom, te viszont lentebb írtad, hogy az aurón kívűl lezártad a többit, neked azért konvertálja a rendszer egyből euróra a beérkező pénzeket, nem?
  • tyler82
    Ja bocsi, #655 a válasz
  • tyler82
    Haha jó kérdés. Olvass vissza #648 a válasz pedig: #648
    A többi egyenleg azért kell hogy paypal jól megszedje magát. Nem csak magyarországon van jelen és más országokba gondolom mások az előírások, ott lehet más pénznemben utalni banszámlára. De Itthon csak HUFb tudsz utalni payaplról bankszladra.
  • MrSister
    Aramir és Tyler! Köszöm a villámtanfolyamot! Igazán hasznos volt! Az első becsordogált 1 millió dollárból bőségesen küldök mindkettőtök balance-ra!

• ACE
    Viszont akkor nem értem, miért lehet több balance-t létrehozni különböző egyenleggel. Tehát teszem azt nekem most van 21 Dollárom a Primary balance-on, és van Euró balance-om meg Forint is. Akkor ezek szerint most ha valaki nekem Eurót küld, akkor azt átváltják USD-ba, és úgy íródik jóvá? Akkor minek a többi egyenleg?
  • tyler82
    Ilyen nincs.
    Tévedésből más pénznemben küldeni az összeget. Ami a Primary balanszod arra kapod meg a pénzt és abban a pénznemben. Az lényegtelen hogy ő miben küldi el neked, ugyanis paypal automatikusan átkonvertálja. Ha pl. forint a promary balanced akkor aki fizet mindegy hogy dollárban euróban fontban svájci frankban zlotyiban stb fizet. paypal átkonvertálja forintra és úgy rakja balancedra. te azt nem fogod látni hogy ő miben küldte el. Minden attól függ hogy mi van beállítva Primary Balancednak. He euró akkor minden jóváírás ami beérkezik euroban lesz. Ha dollár akkor abban.
  • Aramir
    Nem, ha eBayen fizetsz, akkor nem a send money opciót kell használnod. Lesz egy "pay" gomb a termék oldalán, arra ráböksz, a következő oldalon belépsz a paypal oldalára, ott kiválasztod az eladó álltal felajánlott postázási módokat és költségeket (ha állított be esetleg többet, ha nem, akkor nyilván nem tudsz választani), üzenetet írhatsz neki, ha akarsz, majd megint pay gomb (asszem pay gomb, de elég egyértelmű a dolog), majd a következő oldalon átnézheted, hogy minden oké-e, és ha jó, akkor ráböksz a pay gombra, és már ki is fizetted az eladót.

Ha dollárban fizetnek, akkor lesz dollárod is a balanszon az euró mellett, aztán konvertálgathatod, amire akarod. A tévedést meg beszéld meg azzal, aki küldte a pénzt :D
  • tyler82
    Na ennél jobban énse tudtam volna elmagyarázni.
  • Aramir
    Ha jól értem, akkor van a balanszodon pénz, és abból szeretnél fizetni, és ne a kártyádról vonják le a pénzt. Én nem állítgattam semmit, nekem alapból az van, hagy ha van pl 10 angol fontom a balanszon, és fizetni akarok pl 8 fontot egy eladónak, akkor a balanszról szedit le, és a végén marad 2 fontom. De ha pl 12 fontot szeretnék fizetni, akkor levonja a balanszról a 10 fontot, a maradék kettőt meg a bankkártyámról.
    Viszont ha pl 5 eurót szeretnék fizetni valakinek, akkor az angol fontomhoz nem nyúl a rendszer, és az egész összeget a kártyámról szedit le. Ha azt szeretném, hogy az 5 aurót a balanszról fizessem, akkor elötte átváltok 5 eurónyi fontot euróra (a manage currency-nél), és utánnak fizetek.
    Nemtudom, hogy van-e olyan opció, hogy azt átállítva magától váltogasson, ha van a balanszon pénz, én a fenti módszert használom, nincs kedvem átböngészni a kismillió opciót, amikor 2 évente 1x van csak a balanszomon más pénznem, mint amit fizetni szeretnék.

Az eBaybe meg bevan integrálva a PayPal, csak a pay gomra kell bökni a vásárlás után. Itt meg már ugyanaz a helyzet, mint amit fentebb írtam, ha a balanszodon lévő pénzből szeretnél fizetni.
  • juhiisti85
    MKB-s vagyok de meg próbálom köszi
  • MrSister
    Köszike! Néha először olvasni kellene, aztán kattintgatni, mint állat(baráti javaslat magamnak).
    Aha. Ez vajon akkor is így van, ha eBay-es számlát egyenlítek ki? És mi van akkor, ha én Euro-ban gyűjtöm a balance-omat, de valaki tévedésből Dollárba küldi a lét a balance-ra? Több és hülyébb kérdés pill. nem jut eszembe...
  • tyler82
    Hát nem tudom itthon milyen banknál vagy de én OTPs vagyok és ha van OTPdirekt szerződésed és van olyan szolgáltatás rajta hogy SMSben jön értesítő amikor veszel valamit kártyával (szóval terheled a kártyádat) akkor 15 perc alatt megvagy új paypallal. Ugyanis amikor leveszi 400HUF ot akkor jön SMS és Expuse azonosító szám is megjelenik SMSben.
    Ha OTPS vagy és nincs ilyened akkor is ajánlom ezt megkötni. Elballagsz valamelyik bankfiókba és 10 perc alatt megkötöd. Más bankról nem tudok nyilatkozni.
  • MrSister
    Ha profi lennék angolból, akkor nem fárasztanám itt a bandát a hülye kérdéseimmel, de az a pár sor igen, kb.-re azt jelenti.
    Mentőöv: http://www.webforditas.hu/index.php
  • juhiisti85
    Király
    Most lehet magyarázkodnom az eladónak hogy miért nem tudok fizetni időben
    Na mind1 ez van de azért köszi a segítséget
  • tyler82
    Szerintem azt...
    Ugyanis új balancet csinálsz és ahhoz nem rendeli hozzá előzőnél használt bankkarikat.
    Így jártál.
  • tyler82
    As long as there are sufficient funds in your PayPal account, any payments you send are automatically funded first with your PayPal balance.

1. Log in to your account.
    2. Click the My Account tab.
    3. Click the Send Money tab.
    4. Enter the required information.
    5. Click Continue.
    6. Review the information and click Send Money to complete your transaction.

Most nem fordítanám le, szerintem a lényeg érthető. Hogyha van a balancedon lé akkor onnan emeli le. Ha a balancedon van pénz és bankkártyádon is akkor se nyúl a bankkártyához csak akkor ha nincs elég pénz paypal balancen. Alapból így van kalibrálva paypal ezen nem lehet változtatni. Úgy tudom...
  • juhiisti85
    Ez azt jelenti hogy nyitnom kell egy uj accountot és ott megint ujra kell csinálnom mindent a visa kártyával azt a négyjegyű sza*ságot is amit csak pár nap mulva kapok meg?
  • juhiisti85
    How do I edit my street address to an address in another country?

Answer :
    A Due to security reasons, PayPal only allows one country address per PayPal account. When moving from country to country, you must close your existing account and open a new account in the country where you are residing.

To close your account, log in to your PayPal account and click Profile at the top of the page. Click the Close Account link located under Account Information and follow the online instructions.
  • juhiisti85
    Na most nézem a helpet hogy csak egy országot engedéjez a pp és close accountot kell csinálnom
  • juhiisti85
    Gondolom nektek ott automatikusan hungary van bent, nekem meg cyprus
  • juhiisti85
    HI
    De nekem automatukusan Cyprust ír be és nem tudom megváltoztatni
  • tyler82
    A fene, de gyors vagy.
  • tyler82
    Mi sem egyszerűbb ennél:
    Szépen belépsz paypalra és Profile legördülő menüben Add or Edit Street Adress. És ott Editre kattintasz. de azt is lehet hogy meghagyod ciprusi címet ( ha még visszatérsz majd oda és használni fogod, amúgy törölheted nyugodtan) és Add- al hozáadod magyar címet és make primary-t nyomsz. A Primary-ra szállít akkor ebay.