1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • Papa01 #1810
    Szia!
    Köszi a választ! :)

napi limitek:
    vásárlási limit: 60 000 HUF
    készpénzfelvétel limit: 50 000 HUF
    virtuális tranzakciós (CNP) napi limit : 5000 HUF

400 ft: Ez a Paypal visszautalás, hetekkel ezelőtt történt. Vásárlás a kártyáról legutóbb múlt héten volt.

A vásárolandó SW: 7,49€
    Próbáltam a virtuális (CNP) tranzakciók ki/be kapcsolását (hátha a KH saját rendszere zavar be), de sajnos semmi. Ami még érdekes, h bármilyen limit módosítást hajtok végre az aláírás után sikertelennek jelzi, de a listában már a módosított limiteket látom.

Neked sikerült Maestro-val így vásárolni? Oké, hogy lehetne utalni a pénzt a PP acc-ra, de nem az lenne a lényeg, hogy a virtuális tranzakciós limit által beállított összeget a vevő a Paypal-on keresztül közvetlen eléri?
  • ACE
    Milyen limitek vannak beállítva? K&H-nál van vásárlási, készpénzfelvételi, és virtuális tranzakciós limit is. Biztos hogy nem lépted át a napi vásárlások összegét? Nem lehet hogy az Euróban vásárolt összeg többre jött ki mint a limit? A limitből levontad a 400 Ft-ot?
  • Papa01 #1808
    Sziasztok!

A következő kérdésben szeretném a segítségeteket kérni:

Maestro kártya Paypal-al miért nem működik? :)
    1. Csináltam egy PP hozzáférést.
    2. Ahhoz beállítottam a Maestro kártyámat.
    3. Levont a PP 400 Ft-ot, majd visszautalta.
    4. Beállítottam a bank webes felületén a vásárlási limitet (5e ft)

1. Belépek a Steam-be.
    2. kiválasztom a játékot.
    3. Fizetési mód: PP.
    4. Átirányít a PP-ra, belépek.
    5. Fizetés, majd a Steam kiírja, hogy sikertelen, mert nem volt fedezet a kártyán.

Néhány kiegészítő információ:
    - Bank: K&H
    - A PP-s visszautalásban kapott kódot beállítottam a PP-ban
    -A limit be van állítva a bank webes felületén

Van ötletetek, hogy ez így miért nem jó? :)
    Köszönöm a válaszokat!
  • bardocz
    Csak azért nem mondom neki amit, mert nem kell, hogy miattam sírjon... Nekem persze erről nem szóltak, csak hogy valami külföldi, gondoltam valami magyar aki kint él éppen, bár már az is érdekes.
  • Montanosz
    Már ne haragudj de ki küld nigériába bármit is? amugy is akkor kelett volna amikor a pénz már a számláján van
  • bardocz
    Van egy olyan gyanúm, hogy hugmoat átbaszták.
    Van olyan a paypalon, hogy addig nem enged küldeni pénzt, amíg nem küld egy papírt, hogy az árut feladta postán? Szerintem nincs. Ő ezt összehozta, feladott egy fényképezőgépet nigériába bazdmeg, és a csávó jófogás.hu-n vagy min találta, nem is tud magyarul. Elvileg elküldte a pénzt érte, de a "paypal" küldött olyan mailt, hogy nem tudják átutalni, mert van valami minimum határ, merthogy a pénzünk értéke gyenge vagy mi. Erre ő nagylelkűen küldött még pénz, hogy majd a hugom visszaküldi a pluszt, és el van intézve, persze az se jött meg. Bemásolhatom a levelet. Az is gyanús, az egyértelmeken kívül, hogy azokban a paypalos levelekben a végén nincs ott a cég címe, elérhetősége, stb, mint minden más paypalosnál, amit én eddig kaptam. Én szerintem tutira át lett baszva, a kamera már ott van, pénz meg sehol.
  • SötétBarom
    Amúgy kb 3 napja utaltam pénzt, hogy legyen a wallet-ben valami, és nem igazán van ott.. Mit tegyeK?
  • SötétBarom
    Nálam ez a beszt fícsör, mivel osztrák kártyám van és magyar címem. Sakkmatt.
  • bertino
    köszönöm, hát én is erre jutottam... namind1.
  • xyt2015
    "Szerintem" a costumer support két hét után fog válaszolni és "szerintem" ezt fogja írni:
    A paypal ország specifikus szóval ha egy másik országba költözöl akkor a régit be kell zárnod és nyitnod egy újat abban az országban aminek a bankszámlájával hitelesíteni akarod.
    Forrás: https://www.paypal-community.com/t5/Adding-and-updating-info/Why-can-t-i-add-a-european-Bank-account-to-my-paypal-account/td-p/263836?profile.language=en-gb
    5. hozzászólás paypal admin válasza.
  • ACE
    Szerintem a "contact us"-nál próbálj meg rákérdezni hogy mi van ilyenkor.
  • bertino
    eddig angol bankkártya és számla volt a paypal-hoz rendelve, de hazaköltözésünk okán próbálnám átállítani magyar számlára és kártyára, viszont nem igazán akarja az igazságot...

cím átírásnál sincs, hogy magyarország, angol megyék és helyek vannak feltüntetve.

Nyitnom kellene másik paypal acc-ot ?
  • ACE
    Létezik, a saját érdekedben kérik.
  • Samurai84
    Sziasztok!

Kaptam egy jelentést, hogy xy mailcímre küldtem kb. 5 dollárt (valami orosz címre rendeltek Frozenes tolltartót :D lol). Írt a Paypal hogy unusual tevékenység, én voltam-e? Mondom nagyon nem, utalják vissza, nyomozzák ki mi volt. Ma mármegjött a pénz, de az accom még limitálva van. A feloldáshoz meg ahogy látom, pass csere, sec. kérdés csere, és!!!photo ID küldése kell... Ez létezik hogy ilyet kérnek? Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
  • Aramir
    Ha nem tudják beazonosítani, akkor visszautalják annak, akitől kapták az utalást. Nekem egyszer a név nem stimmelt, mert én csak a társtulajdonos voltam, amiről utaltam, valami 2-3 hét elteltével visszakaptam az utalást.
  • Npeteer
    Sziasztok! Fel szerettem volna tölteni PayPal egyenlegem Topup ban és a nagy sietségben kimaradt a tranzakciószám... Így nem lett az utalásom beazonosítva! Van lehetőség a pénz vissza szerzésére, vagy könyveljem el "tanulópénz" nek? Köszi
  • VATO28
    Sziasztok !

Én nemrég szüntettem meg a Paypal fiókomat ugyanis rengeteg negatív tapasztalatom és nem mellesleg anyagi károm is szármozott a használatából . A vásárló ( és pénze ) védelme nem egyértelmű - legalábbis a gyakorlatban . Én mondjuk kereskedésre ( dropshipping ) és online befektetésekhez is használtam ( Ptc illetve Hyip programokhoz ) . Ami nekem szembetűnő volt hogy egyértelmű USA bizalmi . Tehát amennyiben valamilyen termék áru stb . problémájának forrása valamilyen amerikai személy vagy cég akkor felejtsd is el hogy igazat adnak neked hacsak nem vagy te is amerikai állampolgár . Zárójelben nem amerikaival szemben sincs tuti nyert ügyed ha valamely problémás ügyben . Amúgy se szeretik ha valaki reklamál főleg ha nem amcsi ... A másik : rengeteg online csaló partnerrel működnek együtt ! Ez nem vicc !!! Nekem akkor lett elegem amikor egy befektetési oldallal kapcsolatban - ahova Paypalon keresztül fizettem be - maga az ügyfélszolgálattól azt a hivatalos tájékoztatást kaptam hogy ez egy csaló oldal ! Utána meg érdekes módon nem nekem adtak igazat az ügyben így odalett a befektetett tőke is . És ezt nem egyszer játszották el ! Tehát én mindenkit óvva intenék a Paypal-tól . Bár valószínű a többi hasonló rendszer is hasonló elveken működik talán egyetlen pozitívuma hogy itt a legkevesebb a költség de hosszabb távon azért ne legyenek senkinek illúziói hogy ügyfélként ( főleg ha nem termel több profitot nekik mint az esetleges problémás partner ) neki jobban megérné mint a rendszernek ...
  • Örm
    ha két kártyát adok hozzá a paypal fiókomhoz akkor, hogy tudom kiválasztani hogy melyikkel szeretnék fizetni?
  • fonak
    OK, akkor az eladó bankja. Mindenesetre fizettem már paypalon keresztül kártyával, de pl. kínai oldalról rendelésnél denied lett a kártya, fel kellett tölteni a paypal egyenleget (nem tudom ilyenkor melyik bank utasítja el).
  • croatianus
    Nyilván előbb körüljártam a témát a PayPal honlapon meg a gúglin, és csak ezek után gondoltam fárasztani a topikot, hátha akad más is, aki egyből akarta használni. Persze, bemasírozhattam volna így Húsvét hosszú hétvégéjén a bankba is, de ahhoz lusta voltam.
  • ACE
    Furcsa lenne ha a Paypal-on keresztüli fizetésnél megkapná az eladó a kártya adatokat... Elmondom a titkot, a kártya adatokat soha nem kapja meg az eladó, csak max. egy másik bank.
  • Saintgerman
    Sorry az értetlenség miatt, de ily jól képzetten e topiknál talán hatásosabb lenne az ügyfélszolgálat..
  • croatianus
    "A minap regisztráltam PayPal-ra, HOZZÁRENDELTEM a bankkártyámat minden probléma nélkül, VERIFIKÁLTAM, és mégsem sikerül steam-en vásárolnom. "

Tehát a "hozzárendeltem" az nem ugyanaz, mint a "rendeltem hozzá"! A "verifikáltam"-ban is gondolnám, hogy benne a válasz a kérdésedre, de ha nem lett volna egyértelmű, akkor ezt is olvashattad:

"... De mint írtam, sikerült verifikálni, vagyis a próbaterhelés, sikeres volt, és vissza is küldtem nekik a számot, ők meg a 400ft-t a PayPal számlámra."
  • Saintgerman
    Azt írod, hogy megrendelted hozzá a bankkártyát... Na és van arra visszaigazolás, hogy az el lett fogadva és aktiválódott ? Mert ha nem, akkor itt lehet a bibi...
  • fonak
    Na persze így pontatlan, a paypal egyenleget banki utalással lehet csak feltölteni asszem, kártyás fizetéssel nem? Most nem fogom ellenőrizni, hogy van-e valahol ilyen lehetőség...
  • fonak
    A PayPal-egyenlegedet feltöltheted róla, arról beszéltem amikor a paypal-en keresztüli fizetésnél közvetlenül a kártyádat terhelik meg, mindenhol van ilyen opció asszem. Úgy látszik ilyenkor az eladó megkapja a kártyaadatokat.
  • croatianus
    Ha a PayPal elfogadja a kártyámat, és én PayPal-al fizetek, mi köze az eladónak az én kártyámhoz?! Ugyan honnan tudná meg egyáltalán, hogy én mivel etetem a PayPal-számlámat?!
  • fonak
    De amúgy sztem az eladótól függ, hogy elfogadja-e a paypelben regelt kártyádat, van amelyik nem fogad el magyart egyáltalán, vagy csak Mastercardot stb.
  • Garga Pitic #1782
    Újabb PayPal scam van terjedőben.

Ami azonnal gyanús lehet:
    - [email protected] címről érkezik
    - akár olyan címre is jöhet, amit a PayPal-nak nem adtál meg
  • fonak
    Passz, nem használtam azonnal reg után...
  • croatianus
    Nem emlékszel, hogy egyből tudtad-e használni?
    Gúglizgatva találtam egy ilyen esetet a gyakori kérdésekben, és a kérdező írta végül, hogy megoldódott, csak várni kellett, de azt nem írta, hogy mennyit. Azon az egy eseten kívül viszont sehol semmi sincs ilyesmiről.
  • croatianus
    Nem kell dombornyomott legyen, egy háromjegyű biztonsági szám kell legyen rajta. De mint írtam, sikerült verifikálni, vagyis a próbaterhelés, sikeres volt, és vissza is küldtem nekik a számot, ők meg a 400ft-t a PayPal számlámra.
    Pont azért kell a Paypal, mert amúgy, ha devizában kell utaljak, a kedves bank felszámol egy baráti 3700ft-os fix összeget az átváltásért.
    Tudok az Unicredit-es forintszámlájukról is, tehát végső megoldásként az lesz, de nem értem, hogy ez miért nem működik.
  • fonak
    Egyáltalán nem biztos, hogy dombornyomott kártya kell, nekem sincs dombornyomott hitelkártyám, csak egy otp maestro bankkártya, viszont regisztráltam a paypalben, és simán levonták róla a pénzt paypales fizetésnél.
  • wantonly
    A bankkártyád dombornyomott és alkalmas internetes fizetésre? Ha nincs más megoldás még mindig tudsz utalni a PayPal számládra x összeget és onnan biztosan le tudja vonni a steam.
  • croatianus
    Üdv!

A minap regisztráltam PayPal-ra, hozzárendeltem a bankkártyámat minden probléma nélkül, verifikáltam, és mégsem sikerül steam-en vásárolnom. A fizetés státuszánál csak annyit ír: "denied".
    Esetleg tud valaki arról, hogy el kell telnie némi időnek, hogy használhassam? Vagy a bank szórakozik?
    Netán valami jól elrejtett helyen valamit állítani kell a profilomban?
  • Montanosz
    hát ja, mondjuk én csak vásárlásra használom a kártyát, lásd ebay kinai webshoppok, ilyesmi, az meg jo kis $
    aztán a telefont még mindig eladhatod a vaterán satöbbi :-D forintosítva, még haszonnal is
  • sanyicks
    payoneert én is használom (euros bétát), csináltam is hozzá egy kamu német paypal accountot amire az eredeti paypal accountomról gift-ként veszteség nélkül átküldöm az eurot, és a német accounttal withdrawolom veszteség nélkül payoneer-re :)

Csak itt jön a probléma: online soha nem fogom elkölteni, payoneer-ről pedig magyar igazi bankszámlára megint csak HUF-ban lehet átutalni... úgyhogy arra gondoltam hogy ha jó idő lesz átmotorozok szlovákiába, és ATM-nél nagyobb összegekben felveszem a payoneer-es eurot, majd haza és bankfióknál beadom az euros számlámra :)
  • Montanosz
    de van egy adokerülő megoldás is kivenni paypalrol pénzt, és ráadásul pénz is jár mindkettőnknek :-D

Payoneer

Regelj alám, mint én, mint TE megkapod a 25$-t! :)
    http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/5cpZBz

25 USD minden általad regizett után a rendszerbe valamint a bónuszt az ajánlottad is megkapja !!!
    További előnyei ennek a virtuális (amerikai USD alapú) banknak:
    -Paypallal szemben itt nics a valutakovergálásból eredő veszteség .
    -Dombornyomott Mastecard kártya jár mellé de nincs hozzá valós bankszámla.Online lehet vele vásárolni weboldalakon.
    -A világ legnagyobb cégeinél használni lehet mint fizetőeszköt illetve ide tudjuk kérni a kifizetéseket.
    -A világ bármely pontján lehet vele vásárolni illetve pénzt kivenni-a fizetési pénznem automatikusan átkonvertálodik az adott elfogadott pénznemben.A legmagasabb szintű védelmi és adatvédelmi rendszerrel rendelkezik.
    -Csak legális kereskedőkkel áll kapcsolatban.Magyar nyelvű weboldal és support.
    -Google adsence bevételeket lehet kiutalni rá.Paypal számlához hozzácsatolható.
    -Ingyen lehet vele bárhol fizetni ahol elfogadnak Mastercard típusú kártyát.Paypal-ról is feltöthető illetve Paypal-ra is lehet utalni róla valamint Payoneer kártyák között is .
    -Tranzakciókról automatikus email értesítést kapunk.Alacsony költségek.A világ több mint 200 országában elérhető .
  • Montanosz
    mindegymi,nekem is kettőféleképp van beirva mindegy hova utalok
  • ACE
    Szerintem mind1 mit írsz, írhatod azt is hogy K&H Bank Zrt. vagy K&H.