1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • Aramir
  • Tatyla
    segítség kéne van paypal accom mert anno silkroadoztam de ott maga a silkroad menüje valahogy lehetővé tette hogy egyből átrángassa a webszámlámról a paypalra a lóvét.
    na most azt nem tudom lóvét hogy tudok felrakni a paypal számlámra melyik fülnél mit kell választani?
    előre is köszi a helpet...
  • Beast Machine
    Tárgytalan, annyi volt a gond, hogy túlléptem a kártyám utalási limitét.
  • Beast Machine
    Namost ilyenkor miért nyavajog?

• ACE
    Azért, mert az a Paypal számlája, nem a tiéd, oda kell utalni a pénzt, hogy jóváírják az egyenlegeden, és megjegyzésbe, v. kölzeménybe kell írni a Your transfer ID-t.
  • Tabitha
    a Top Up-nál ki van írva:
    Beneficiary Name: BofA re: PAYPAL PTE LTD
    Bank: Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest
    Bankszámlaszám : xy (ezt nem írom ki)
    Your Transfer : xy (ezt se)

a kérdésen az lenne: miért Unicredit bank van írva amikor én OTP-s vagyok??
  • Aramir
    Kérd meg, hogy vagy refundolja a pénzed, vagy küldje az árut, ha nem hajlandó erre, akkor jelezd, leírom, hogy mit kell csinálnod, hogy visszakapd a pénzed. Persze még írd meg neki azt is, hogy magyaroknak nem lehet confirmed a lakcíme, hátha hallgat a szépszóra is.

Amúgy az a problémája, hogy nincs még értékelésed, illetve a paypalnak megadott lakcímed unconfirmed (és nem a státuszodra gondolt), ezt csak fizetés után tudta meg, mert benne van abban az emailban ez az infó, amelyikben a paypal írt neki a fizetésedről. Ellenörzött címe asszem csak az angliai és az amerikai felhasználóknak lehet, nekünk nem. Vannak eladók, akik kikötik, hogy csak conformed címre hajlandóak postázni, de ezt kiszokták írni a terméklapra.
  • Punisher33
    Sziasztok!
    Új felhasználó vagyok paypalon, vásárolni szeretnék kizárólag. Az elsőt már meg is tettem, át is utaltam a pénzt, de ezután közölte velem az eladó, hogy bocsi, de neem küldi az árut, mert "i am not covered by paypal as you are a unconfirmed address and you do not have feedback".
    Tudjátok, ez mit jelent??? Mikor válik valakinek a címe megerősítetté? A státuszom egyébként "verified" a paypalon. Azt sem értem, miért csak akkor látta mindezt, amikor már elutaltam neki a pénzt... Most vajon hogy kapom azt is vissza???
    Köszi a segítséget!!
  • Aramir
    Igen.
  • Tabitha
    Ha pl 25 dollárt kell utalnom akkor a küldésnél is a dollárt kell választani ugye?
  • Aramir

Nemtudom, próbáld ki, nem veszíthetsz semmit.
  • Aramir
    Elvileg igen, bár én még sosem csináltam. Van ott valami kód is, amit a megjegyzés rovatba kell beírni.
  • Tabitha
    Másik kártyáról, ami nincs aktiválva paypal-ra, tudok küldeni pénzt a paypal-os számlámra?
  • Tabitha
    Ami levan írva bankszámla szám a Top Up-nál oda átutalom a pénzt és kész? Otp-s visa kártyám van, igaz nem dombornyomtatott, de ha jól tudom volt olyan akinek működött vele.
  • Aramir
    Ja, akkor asszem elsem fogdja a kártyád, nem azzal van a gond, hanem mint írtam valószinüleg nemtud fogadni paypallal kártyás fizetést, csak a balanszra feltöltött pénzből fizethetsz neki.
  • Tabitha
    Ez egy netes bolt, írtam is neki emailt, mert nem volt paypal-os regem, és írta hogy neki csak így tudok fizetni, ezért csináltam, de nem tudok a kártyámmal fizetni és nem tudom miért. Elvileg ha nem jó a kártya akkor a 400 ft-ot nem is vonja le ugye??
  • Aramir
    Az illető tud fogadni bankkártyás paypal fizetést? Mert ha nem, akkor csak a paypal accountodról tudsz neki fizetni.
    Az eBayen a paypal logo alatt/mellett mutatják, hogy milyen kártyákról tud pénzt fogadni, pl így:
    http://www.cocoscandle.com/Images/Paypal%20Logo.jpg
    Pénz a paypalra feltölteni banki utalással tudsz, a "top up"-nál levannak írva a szükséges adatok.
  • Tabitha
    Hali! Valaki segítsen mert nem tudom miért nem tudok fizetni. Regeltem a paypal-ra, levonták a 400ft-t és megvan a 4 számjegyű kód, beírtam a kódot paypalon elfogadta, de fizetni nem enged a kártyámmal! We were unable to complete this payment. Please add funds to your PayPal account and try again. --> ezt írja ki. Most akkor az én kártyám nem jó?? akkor mi a fenének vették le a 400 ft-t ha az én kártyám nem jó? Amúgy ha pl 21 dollárt kell küldeni, akkor a send money-nál a dollár-ra kell állítani a pénzt ugye? mert én úgy csináltam.
  • Beast Machine
    Nna, végülis félig iagzatok volt, felhívtam CIBesnénit, és ő beállította nekem, hogy lehessen - nem értem, miért nem ez az alapbeállítás?? Na mindegy...
  • ACE
    Kizárt dolog, ez olyan, mint nekem a T-mobile azt mondta, hogy nem judom megváltoztatni a jelszavamat, csak a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, aztán persze hogy meg tudom.
    Én is vezettem már át összegeket, próbáld ki, Szolgáltatások/Átvezetés/Egyedi. Itt felül az internet számládat kell megadni, alul meg már eleve csak a másikat tudod megadni, ennyi.
  • Beast Machine
    nem srácok, már próbáltam, és a bankban is rákérdeztem, nem lehet (legalábbis az ügyfélnek).
  • ACE
    Így van, valószínű az Internetkártya alszámla számára fog érkezni a lóvé, és azt pedig simán átvezetheted a saját számlaszámodra, ahol még kamatozik is... (mert az Internetszámlán nem)
    Egyébként annyit tuti buktál, az átváltás miatt, ami az eladási és vételi ár között van...
  • grizzly21
    visszavenni rá a normál számlámra nem tudok

de tudsz, atvezetes alatt kell es rogton at tudod rakni az internetes bankkartyas szamlarol a normalra meg vissza = ha erre gondolsz
  • Beast Machine
    Tehát csak idő kérdése? Huhh, most megnyugodtam, köszi! :)
  • Aramir
    Elvileg a kártyádhoz tartozó számládra kerül vissza a pénzed refundnál, gondolom 1-2 nap is eltellik, amíg megjelenik az összeg. Nálam legalábbis így volt, igaz nekem dombor MasterCardom van.
  • Beast Machine
    Üdv, beütött a gebasz!

Hónap elején vettem valamit angol eBayről (ami lényegtelen, mert Hong Kongban volt az áru), amit PayPallel fizettem ki még aznap. Mindne flottul ment, eladó megköszönte szépen, elküldte a csomagot, majd mindketten vártunk. Tegnap (mivel ma 3 hete, hogya srác feladta a cumót), felhívtam a Nemzetközi Posta Kicserélő SZolgálatot, hogy ugyanmár, érkezett-é nekem valamilyen csomga HK-ból. Azt mondták, hogy nagyon sajnálják, se név alapján nem tudnak küldeményre rákeresni, kell nekik vmi "feladási szám". Hogy ez mi a tököm, na mindegy...

Küldtem eg üzenetet az eladónak, hogy legyen oly szíves elküldeni nekem minden lehetséges infót a csomag feladásáról és annak körülményeiről - ma reggel jött a mail, hogy sajnálattal közli, de a posta szerint a csomag elveszett valahol félúton, így kártéríteni fog az eredeti vételárral. Jött is azonmód a levél a PP-től, hogy refund érkezett, nosza mentem is, hogy visszawithdraw-oljam a számlámra.

Nade itt a bibi. A PP volt kedves azonmód visszarakni a pénzt a kártyámra (screenshot), viszont a bankomnál nincs semmi erre utaló jel! CIB-nél vagyok, CIBEZZ számlával, és az ahhoz járó Internetkártyámat regeltem a PP-n (aminek egyébként megvan az varázslatos tulajdsonág, hogy visszavenni rá a normál számlámra nem tudok), a PP accountom pedig Premier.

Kérdés: hova tűnt a pénzem??
  • Aramir
    Beis mehetsz személyessen megkérdezni a bankba, hogy mit írtak a megjegyzésbe.
  • vénfarok
    sajnos neten nemtom megnézni, szal várhatok mind1, köszi a segitséget
  • tonyqa23
    Így van,400 forintot vonnak le a kártyádról,mikor beregisztrálod.
    Legalábbis nekem annyit vontak le,de azt vissza is adják majd.Szóval ha interneten is tudod kezelni a kártyádat a bankodnál,akkor ott lépj be,és keress valami olyat,h számlainformáció,számlatörténet.Otp-nél legalábbis ez van,aztán ott ki lesznek írva egy táblázatban az utóbbi tranzakciók.Az egyik oszlopban lesz egy ilyen,h xxxxPAYPAL--*EXPUSE.A négy x a négy szám,azt kell majd megadnod.Akkor lesz a kártyád teljesen használható.Ez kb 3-4 nap is lehet,mire ez a kód a számlatörténetben benne lesz.Ha pedig nem tudsz interneten bejelentkezni a bank oldalán,akkor meg kell várnod a papír számlakivonatot,amit a postás hoz.
  • Aramir
    A kártyádhoz tartozó számlán fog megjelenni egy levonás (kb 1-2 euró), annak a tranzakciónak a megjegyzés rovatában lesz a négyjegyű kód, azt kell beírni.
  • vénfarok
    Sziasztok, ma regisztráltam paypalon, megadtam a kártyaszámot, stb, és most vmi 4 számjegyböl álló kódot kér...Honnan tudom megszerezni ezt a kódót? Emailbe fogják küldeni, vagy mi? Amugy Visa Electron kártya...Lécci segitsetek mer nagyon sürgős
  • BADE
    köszi,meg is találtam!
  • ACE
    Overview-nál keress olyat, hogy manage currency, és ott jobb oldalt tudod kiszámolni.
  • BADE
    azt meg tudom nézni valahol,hogy mennyiért váltja a forintot fontra?
  • tonyqa23
    Sziasztok!
    Pár napja regeltem a paypalra.elfogadta az otp-s visa electron kártyámat,már csak a 4 jegyű kódot kellett volna megvárnom,de aztán mégis töröltem magam.most újra regelnék,de nem akarja elfogadni a kártyát.szerintetek miért?
  • Aramir
    Premier jó, és úgy is lehet fizetni neked, ahogy írtad, belép a paypalra, és a send money opcióval küldi a pénzt.
    De valahogy meglehet oldani valami bannerral vagy ikonnal is, amire rákattintanak, és már kezdődik is a fizetési procedura neked, de ebben nemtudok segíteni, nem vagyok nagy html-varázsló :D
    https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_button-designer
  • zitababa
    Köszönöm!

Az accountom premier.Ez jó pénz fogadásához?
    Ha van egy honlapom és pár dolgot meg akarnak venni onnan, akkor adjam meg, hogy menjenek a paypal.com-ra és írják be a regisztrált e-mail címemet és lehet fizetniük?
    Bocs hogy ilyen alapdolgokat kérdezek, de kezdő lennék.

Köszönöm!
    zita-pussz
  • Aramir
    Igen, csak azt az emailcímet kell megadnod, amivel regisztráltál a PayPalra.
  • zitababa
    NAGY KÉRDÉS!

Van regisztrált paypal számlám.
    Ha nem én akarok vásárolni, hanem azt szeretném, hogy a paypal számlámra fizessenek akkor mit kell megadnom, mert számlaszámot nem látok.
    Vagy ha megadom a regisztrált e-mail címemet akkor a paypal rendszer mindent elintéz?

köszi
    zita
  • CroftManor
    már megoldódott azóta...