PayPal

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Asperot
A netbankban csak akkor látod, ha feldolgozták a tételt. Addig csak elkülönített összeg és semmi más. 😊

Ahány ház, annyi baj legyen.

Asperot
Ha kapsz a tranzakciókról sms-t akkor abban benne van a 4 szám, ha nincs akkor telefon és az ügyfeles megmondja.

Csak az megy be a bankba, akinek millió ideje van erre. Aki kényelmes az igényel netbankot és onnan nézi le a számot.
bemész a bankba és kikéred azt papírt amin rajta van h mikor mennyi pénzt vettél le a kátyáról, mennyi raktál rá stb. és ott lesz a 4-jegyû szám

hello, lenne egy kérdésem
amikor a kártyát érvényesíteni kell (confirm) akkor én hol kapom meg azt a négy jegyû számot amit kér?
a pénzt már levette de a számot sehol sem találom
Tornyosj
Aki tudna nekem segíteni. írjon privit. paypal.
Ahol én fizettem, ott nem lehetett, illetve csak bizonyos eladóknál, merthogy az egy antikvár könyvhálózat(abebooks) és egyébként is nem dombornyomott Mastercarddal fizettem. <#vigyor>
Aramir
aha

Aramir
De ha lehet PayPallal fizetni, akkor szerintem nem, a CVC2 kódot csak kártyás fizetésnél kérik, pl ha Visa kártyával fizetsz.

tehát nem kell a balanszomon annyi pénz legyen amennyit küldeni akarok, elég ha a kártyámon megvan és onnan veszi le?

A webshop általában kéri a CVC2 kódot minden vásárlásnál.
Aramir
Ha veszel valamit pl az eBayen, akkor ott lesz egy "pay now" gomb, arra rányomva meg még 1-2 lépést elvégezve (rövid üzenetet írhatsz az eladónak, választhatsz a postázási lehetõségek között, ha az eladó beállított többet is, kérhetsz végösszeget, ha többet is vásároltál egy eladótól, stb) fizethetsz. A végén kiírja, hogy sikeres volt a fizetés (vagy nem, ha valami gond adódik). Ennyi. A pénzt lehúzza a kártyádról és már megis jelenik az eladó balanszán azonnal. Kb 2-3 kattintás az egész, meg persze a név/jelszó beírása.

Webshopokban is hasonló szerintem a dolog, bár azokkal nincs tapasztalatom, csak az eBayrõl vásárolok néha.

ez is sikerült. valaki elmagyarázná nekem hogy mûködik a pénzküldés, mert nekem a balance most 3 Euro, mert annyit küldött a PayPal, mivel 3 Eurót pluszba levettek. Tudok most már vásárolni online? és ha igen akkor, hogy? a kártyámról elõbb a PayPalre küldi a pénzt és aztán tovább? elõre is köszi.

végr sikerült😊 most az írja, hogy kell az a 4 számjegybõl álló kód. azt ugye azon a lapon kapok meg amit ki kell kérni és rajta vannak, hogy mikor mennyit vettem le róla?

még addig nem értem el, de holnap megyek a bankba és remélem fog müködni...

Asperot
A 400 ft utalás kapcsán kapott 4 jegyû számot megadtad az aktiválás során?
E nélkül nem lesz számlád.

400 Ft = kb 1,65 Euró ami ott van h kicsivek több mint 1,5 Euró. amúgy meg megvan mi a baj, hogy nem tudom aktiválni, ki kell tölteni egy lapot a banknál...

Hát nem tudom milyen országból regisztrálsz, de magyaroknak általában 400 Ft-ot szokott kiírni, hogy levonja a link your card ûrlapon. Nincs semmiféle euró.
2 éve is 400 Ft-ot vontak le, csak akkor még idegen devizaként lett elszámolva, most tisztán 400 Ft a 400 Ft.
Aramir
Bocs, de hogy jön ide a giro? Az egy banki mûvelet elnevezése.
Giro: A bankok közötti - számlajóváírással történõ - pénzügyi elszámolás
IBAN: International Bank Account Number

Az IBAN ugyanaz, mint a sima számlaszám, csak az elején van plusz négy karakter.

nem. a honlapon is írja, h 1,5 eurót vesz le. de nem is ezzel lenne a baj hanem azzal, hogy nem tudom aktiválni a kártyát (to confirm)

Olyan sokat? Nem 1 dollárt véletlenül?
sziasztok. regisztráltam a PayPal-en, beírtam minden adatot helyesen de a link and confirm card-nál azr írja h we were unable to verify this credit card blabla... De aztán azt vettem észre, hogy levette a kártyámról az 1,5 eurót. Írtam nekik de nem akarnak válaszolni...

megoldódott.bocs
SZiasztok,
Tegnap óta ez a kép fogad és nem tudok belépni,midig beadja az felhaszáló,jelszó begépelési lehetõséget.
Jelszó,felhasználó rendben van.Tudjátok esetleg a probléma?
SZiasztok,
kaptam vissza pénzt,amit már látok a transaction details-nél,kérédsem hogy ez kb hány nap alatt kerül át a balance-omra,hogy használni tudjam?
Választ köszönöm
JR
grizzly21
aham, koszi

grizzly21
A giro ugyanaz mint az iban csak nincs az elejen 4 karakter , HU meg meg 2 szam, szoval igen a GIRO-t kell, masneven az IBAN-t az elso 4 karakter nelkul

Aramir
Olyankor bankkártyáról szedné le a pénzt, de ha ott sincs pénz, akkor csak kiírja, hogy nemtudja végrehajtani a tranzakciót.

Aramir
Nem kell iban, simán csak a 16 vagy 24 számjegyû bankszámlaszámot kell beírni, úgy emlékszem. Másik bankszámlaszámot is elfogad, nemcsak azt, amivel a bankkártyádat is használod, még az sem gond, ha nincs a számlaszámhoz bankkártya, mert nem kártyán keresztül kapod meg a pénzt, hanem sima banki utalással.

Ez nem igazán stimmel, mivel az Account Number (16-24 karakter). Otp-nél pedig ez olvasható, az iban számlaszám generátor alatt: A magyar szabvány szerinti IBAN 28 jegybõl áll. Az IBAN csak akkor érvényes, ha teljes terjedelmében használja, tehát az IBAN záró nullái nem hagyhatók el.

grizzly21
az az IBAN szamlaszam amit ott ker, HU nelkul azt hiszem.

Helló!

Visszaszeretnék küldeni x összeget a bankszámlámra. Rámegyek a Withdraw menüpontra. Majd ott kér egy Account Number-t. Itt mit kell megadni? A magyországi számlaszámom? Vagy kell hozzá az IBAN szám is? Lehet-e másik számlára is küldeni a pénzt? Annak is dombornyomottnak kell-e lennie, mint amelyikkel beregeltem a paypal-ra?

grizzly21
Mi van akkor ha 0 a balance-om, es penzt kuldok paypalon? Engedi azt?

Aramir
Aha, jól érted. Én most vettem 4.99 fontért valamit, a kártyáról meg csak 1.79-et szedett le, mert volt korábbról megmaradt 3.2 font a PayPalon.

Köszönöm, tehát ha van rajta 50 dollár és vásárolni akarok 65-ért akkor ne is cicózzak a PP-ra való feltöltéssel(top up account),mert egyszerûen a PP-os accountomhoz rendelt kártyáról leveszi a 15 dollárt.
CSak arra figyeljek hogy a PP-on dollárban legyen a pénz.Ha jól értem.
Be lehet állítani, hogy konverziót a paypal vagy a bankod végezze. A bankoddal egyértelmûen jobban jársz. Ennyi. Csak tudni kell, hogy hol kell átállítani.
Mollaka
a nap végén a PayPal úgyis forintra konvertálja az összeget, ha a tranzakció fedezetét egy bankkártyáról szedi, akkor is.

Aki nem tud bankkártyás fizetést fogadni az nem valószínû, hogy ért a paypalhoz.
Ha nem tud bankkártyás pénzt fogadni annak kb. 3 nyomós oka lehet:
1. Nem akar (nyilván pár vevõtõl elesik, de ez õt gondolom rohadtul nem érdekli)
2. Personal accountja van, amire évente max. 5 ilyen fizetést lehet fogadni és a jutalék is jóval magasabb, mint premier esetén. (épp ezért az eladóknak nem javasolt a personal account)
3. Send only országból regisztrált, ami kizárja a pénzfogadás tényét.

Amirõl hajlamosak vagytok megfeledkezni, az az hogy a top up account használata esetén is ott figyelnek a limitek, amiket nagyon hamar túl lehet lépni és akkor muszáj hozzáadni egy bankkártyát, hogy ezek a limitek eltûnjenek.
Ha pedig ehhez már megvan a megfelelõ bankkártya, akkor jóval egyszerûbb azt használni, hiszen nem kell megvárni míg a pénz a paypal egyenlegre kerül és az átutalás díját sem kell kifizetni.
Mindezek mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy az a bizonyos unicredites számla forintszámla és nyilván forintot küldenek tovább a paypal egyenlegedre is, amit ha vásárolni is akarsz, akkor a paypal szenzációs árfolyamán kell konvertálni. Ezt az árfolyamot hasonlítsd össze a bankod devizaeladási árfolyamával és belátod, hogy kevesebbet lehet bukni, ha van bankkártya. Mondjuk az összköltségek sok mindentõl függnek: bankkártya éves díja, számlavezetési díj, átutalási díj, árfolyamok, vásárlások gyakorisága.
Mollaka
pontosan ez a célja. az is használhat innentõl paypalt akinek nincs dombornyomott/netes bankkártyája, elég bebattyognia egy unicredit fiókba és a TID azonosítóval megjegyzésként kp-ban befizetni

Aramir
Én meg a feltöltésrõl tudtam úgy, hogy Magyarországról nem lehet 😄
Nemrégóta van akkor ez az opció, én sem láttam még 1-2 hónapja.

A feltöltésnek meg akkor van értelme, amikor olyan embernek akarsz fizetni PP-al, aki nem tud fogadni bankkártyás fizetést. Ilyenkor feltöltöd a pénzt, és a ballanszról megy a fizetés, nem a bankkártyáról.

Gondolom akinek nincs bankkártyája, az sima belföldi forint átutalással fel tudja tölteni az egyenleget, majd a paypal-al tud fizetni.
Ezt még észre sem vettem, hogy van ilyen funkció, régen nem volt ilyen.

steam, origin: ACE_hun

grizzly21
akkor mi ertelme a paypal-t feltolteni? ezt nem tudtam

Aramir
Igen, ha pl 55 dollárt fizetnél, akkor leveszi az 50-et a PP-ról, a maradékot meg a kártyáról, csak arra figyelj, hogy a PayPalon lévõ pénz a kifizetni való pénz valutájában legyen, mert ha pl dollár van a PayPalon, és te euróban fizetnél, akkor az egész összeget a kártyáról szedi le, az 50 dollárodhoz nem nyúl a rendszer.

grizzly21
ha a paypallal fizetsz akkor csak azt hasznalja ha a bankkartyadrol akkor meg csak azt. Paypal-ra pedig lehet penzt kuldeni Top Up Account menupont alatt.

természetesen azért,hogy elvásároljam.
VAgy amikor vásárolok akkor az 50 dollárt a PPról szedi le a többit meg kiegészíti a bankkártyámról?
SZiasztok,
HA van a PP számlámon egy kis összeg(mondjuk 50 dollar), mert küldtek nekem(de nem akarom átutalni magamnak),szeretném kiegészíteni egy kisösszeggel akkor azt hogyan tudom megtenni? Hogy tudom kiegészíteni?

Választ köszönöm
JR
elvileg elég nekik egy bankszámlakivonat is. Lényeg hogy a cím és név látható legyen rajta és 3 hónapnál ne legyen régebbi.

Asszem jó nekik közüzemi számla is.
Õszintén szólva? Igen.
Kellemetlen Lenne, ha bennt ragadna a lové.
Mivan, fosol? 😄

steam, origin: ACE_hun

Tehát semmiféle céges papirt nem kértek.