1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
-
raptor22 #1008 Akkor nekem most nem kell x összeget utalnom a paypal-es számlára, hanem nyert licit esetén a paypal fizet az eladónak és tőlem meg levonja az x összeget. És ehhez hozzá is adja a postaköltséget is? -
#1007 EU-n belul nem kell vamot fizetni .
Ha paypal-al fizetsz a paypal megelolegez neked egy osszeget ( a vasarolt termek erteke ) amit automatikusan leemel a szamladrol amit regisztraltal a paypal account-on . Termeszetesen tarthatsz penzt a paypal szamladon ami vasarlasra hasznalsz . A main account-rol barmikor tudsz a paypalon keresztul utalni a paypal-os szamladra ( e miatt nem kell bankba jarni ) Es ez ugyan ugy mukodik vissza fel is ... ha valamit eladsz az ebay-en es a paypal szamladra kerul az osszeg akkor egyszeruen atutalod a regisztralt szamlaszamodra. -
raptor22 #1006 Ha jól értem akkor nekem nem kell pénzt feltölteni a paypal-re ha van olyan visa, master card-os logó. Hanem majd kapok 1 számlaszámot ha nyertem a licitet és akkor oda kell utalnom a pénzt? Így csak a paypal-es reggelés arra volt jó h ellenőrizte a kártyámat h létezik. Viszont ha nincs visa stb logós paypal ikon akk jön a pénzt utalok a paypal-es számlámra történet?
Én meg pont a német ebayről akarok licitálni:) nem kell a vám miatt és egyebek miatt aggódni:)
Pl ha ezt a terméket nyertem:
http://cgi.ebay.de/S-Oliver-Man-EdT-Duschgel-Deo-3er-Geschenk-Set_W0QQitemZ250509618854QQcmdZViewItemQQptZDE_Beauty_Parfum_Herrenparfum?hash=item3a53896ea6#payId
Akkor ahogy leírtam nem kell paypal-re utalgatnom hanem máskép lesz majd? -
#1005 A top up menü arra való, hogy te magadnak feltölts pénzt a paypalra, de mivel van már egy ellenörzött bankkártyád, szerintem neked felesleges, az annak jó, akinek nincs kártyája, illetve ha olyan eladónak akarsz fizetni, aki nem fogad el bankkártyás fizetést paypallal (ezt az eladó termék oldalán a fizetési opciók leírásánál lévő paypal logon látod, ha van mellette visa, mastercard, stb. logo, akkor jó, ha nincs, akkor nem tudsz fizetni neki kártyán keresztül, ekkor marad a pénzfeltöltés és onnan fizetés, de ez elég ritka az ebayen).
Ha valakinek fizetni akarsz, akkor az az ebayen integrálva van, csak egy "PAY FOR IT" gombra kell böknöd, és bejelentkezni a paypalra, illetve ha csak úgy fizetni akarsz valaki másnak (pl havernak pénzt küldeni, stb.), akkor az emailcímét kell megadnod a send money menüben.
Ja, és arra figyelj, hogy az eladó fogadjon el paypalos fizetést, mert pl a németek nemnagyon szeretik. -
raptor22 #1004 Akad rajta vmennyi:D A Top Up menüben lévő adatokat kell ugye megadni az utalásnál? Nekem OTP junior van OTP direkt-el és a TopUp menüs adatokat kell megadnom utalásnál? De látom volt már hasonló hsz, igyekszem visszaolvasni. Köszönöm a segítséget. Pénzről van szó így kicsit óvatosabb az ember:D inkább kérdezek mint elvesszen a mani:D remélem nem gond. -
#1003 Nem kell, upgradelni inkább az eladóknak éri meg, vevőként felesleges.
Szerintem mást már nem kell tenned, max pénzt tenni a kártyádhoz tartozó számlára :D -
raptor22 #1002 Sziasztok!
Sikeresen reggeltem a PayPal-ra sztem:D. Megkaptam a 4 jegyű kódot is és ezzel a státuszom igazolt lett. A kérdésem az lenne, hogy a Account Type: Personal Upgrade pontnál kell e vmit csinálnom még, ahhoz, hogy ebay-en tudjak vásárolni, esetleg mi hiányzik még? -
#1001 Azt az emailcímet kell megadni, amit a regisztráláskor használtál a paypalon, ha azt akarod, hogy neked fizessenek paypallal.
Pénzt lekérni a withdraw opciónál tudsz, de nem a kártyádra, hanem a számlaszámodra. Ez bármilyen számlaszám lehet, nem kell, hogy a bankkártyádé legyen, de persze lehet az is, ha neked úgy tetszik.
A topupnál a pénz feltöltéséhez mutatja az adatokat, arra a számlaszámra kell utalnod, ha pénzt akarsz a paypal számládra tenni. -
chrys1616 #1000 Sziasztok!
Nekem is van paypalom,minden rendben vele.csak éppen nem tudom hogy kell utalni.Tudnátok segíteni ebben?Egy amerikai pénzkereső oldalra regiztem,összegyűlt a pénz és szeretném kiutalna a paypalra.Kéri a "paypal account ID"-t.ez lenne a négyjegyű kód,vagy a bejelentkezési nevem?
Nos a másik kérdésem pedig,hogy tudom a bankkártyámra tenni az összeget?
Találtam még egy furcsaságot!a Top Up menüben nektek is unicredit bank van feltüntetve?Én pl OTP-s vagyok...az unicredit a paypal társbankja lehet?Vagy hogy kerüt az ide?
Ha tudtok,légyszi segítsetek!
Köszi -
#999 hat pedig igy mukodik, de legtobbszor nem eleg a datum es a kartyaszam, kell a 3 jegyu biztonsagi kod is ami a hatoldalon van. azt mar nem erdemes mutogatni senkinek. -
ACE #998 Szerintem az a 400 Ft semmiképpen nem vész el. Vagy visszakerül a számládra, vagy átkerül a paypal számládra. Lehet ha újra bereggeled a kártyát már nem is von le újból, hanem egyszerűen a már levont kódot kell megadnod, de az is lehet hogy újból levon, de mint mondtam elveszni biztos nem veszik.
Abba is bele kell gondolni, hogy egy ilyen kártyaszám lenézés, és utána felhasználás az bűncselekmény...
De ezek elkerülése végett találták ki az elkülönített kártyaszámlát, mint már korábban mondtam, amely a legtöbb banknál bizonyos számlacsomaghoz ingyenes. -
nykfan #997 azért szüntettem meg a kártyát végül is, mert mint mondtam annyira nem bízok ebben a kártyás levonásban...inkább maradok az utalgatásnál, csak hát így odaveszett kemény 400 forintom :D
egyébként ez a kártyaszám leolvasás csak egy "elmélet"...furának tartom, hogy ilyen könnyen meg lehet viccelni embereket. mert jó persze nem feltételezem, de ennyi erővel akár a bankban is a pultnál amikor elveszi a nő a kártyámat, látja rajta a számot, meg a lejárati időt...jó nincs egy fényképező a szemében, hogy mindent megjegyezzen, de mégis vicces :P nem a paypalnak akarom amúgy ezt felróni, félre ne érts, csak eddig nem használtam még soha netes fizetésnél kártyát, nem tudtam, hogy ez így működik... -
#996 Az már a haverod felelősége lenne, hogy mutogatja fűnek-fának a kártyáját
A paypalban meg olyan szinten nyugodtan megbízhatsz, hogy beírod a kártyád adatait, nem fognak egyszercsak pénzt levonogatni maguktól. -
#995 ha tudod a kartyaszamot + lenezed a lejaratot is, akkor nem csak paypalon de szinte barhol tudsz vele fizetni interneten, ezt nem tudom miert a paypalnak akarod felroni.
Minek szuntetted meg, ha megis akarod hasznalni? -
nykfan #994 najó, de ha én olyan cseles vagyok, hogy mondjuk valaki mivel haverok vagyunk, megmutatja nekem a bankkártyáját, annak az elején ott van a kártyaszám, szóval ha ügyes vagyok, meg tudom oldani, nem? (na nem mintha bárkivel is ki akarnék szúrni :D)
egyébként most nem tom mi legyen, mert most ugye megvan elvileg a visszaigazoló kódom, ha most megint beregelném a kártyámat, be tudnám vajon írni a kódot, vagy vajon megint levonnának 400-at. nem érzékelné a rendszer, hogy azt egyszer már megtették?
egyébként vicces ez a paypal, olyan kérdések merülnek fel bennem amikkel úgy látszik más se nagyon találkozott :) bár az tény, hogy a banki műveletekben mindig is elveszett lélek voltam... -
#993 Egyébként az már régen rossz, ha te beírod bárkinek a kártyaszámát, mert elvileg azt csak a tulaj kéne, hogy tudja. -
#992 Nálam úgy volt, hogy levonták, ezután beírtam a számot, így ellenörzött lettem, ezután visszakaptam a pénzt, mert visszatették a kártyára. Azt viszont nemtudom, hogy ha nem csinálod meg az ellenörzést, akkor mi lesz a pénzzel. -
ACE #991 szerintem nem vonták azt még le, nem tudom OTP-nél hogy szokás, gondolom visszarakják később. Egyébként erre találták ki az Internetes kártyát, ami mögött van egy elkülönített számla, és csak akkor utalsz oda pénzt, ha épp fizetsz valamit. Így hiába tudják a kártyaszámod, semmit nem érnek vele. -
nykfan #990 megnéztem, számlatörténetnél levonták...közben pont tegnap töröltem a kártyámat a paypalról, miután több mint 5 napja zárolta a 400 forintot az OTP, de a számlatörténetnél nem volt semmi kód, másrészt annyira nem bízok ebben, hogy hozzáférnek a kártyámhoz. egyébként már azt hittem, megint valamit rosszul csináltam...erre ahogy törlöm a kártyámat, ott figyel a számlatörténetnél 400 forint levonás, ráadásul azzal a paypal kóddal, amit be kellett volna írnom az oldalra. Azt hittem egyébként, a 400 forintot csak ideiglenesen vonják le, amint látják, hogy nem reagálok a levonásra, visszatöltik a pénzt...sőt, nem ez a logikus? ilyen erővel beírhatnám bárki kártyaszámát, levonnak 400 forintot, ha visszaigazolja, ha nem :o
-
ACE #989 Azért vonták le, hogy tudják ellenőrizni, hogy a Te saját kártyádat regisztráltad Paypal-ra. A tranzakcióban kell lennie valamilyen számsornak, amit be kell írni a Paypal-on. -
ACE #988 Azt nem vonta még le a számládról szerintem, hanem csak zárolta, és a zárolást 1-2 hét múlva feloldja, és visszakerül a számládra. -
nykfan #987 nah, sikerült elutalni a pénzt, habár a paypal számlán még mindig nem írták jóvá, holott tegnap délelőtt utaltam...na mind1, volna még egy hülye kérdésem: azt tudja véletlenül valaki, hogy a 400 HUF, melyet levonnak a kártyás regisztráláskor, visszakerül valahogy később a kártyámra, ha törlöm a regisztrációt? egyáltalán miért vonták le ezt a 400-at? -
ACE #986 Nem valószínű hogy elvesztek, ha jól írtad a számlaszámot akkor feltehetően csak hosszabb lesz tranzakciós idő, a belföldi forint átutalásnál meg általában 1 munkanap. -
nykfan #985 hmm, köszi a választ, most már legalább tudom, hogy GIRO kell. :)
amúgy pontosan melyik átutalástípus kell akkor? olyan van, hogy belföldi/külföldi forint átutalás, bankon belüli/kívüli deviza átutalás, belföldi értéknapos, bankközi azonnali (VIBER).
Gondolom akkor az alapján, amit írtál nekem a sima belföldi forint átutalás kell, ugye?
Más: és amit utaltam eddig tesztösszeget (először 200 forintot Egyéb módban, majd tegnap már GIRO-n keresztül, de külföldi forint átutalással 250 Ft-ot), azok elvesznek, eltűntek az éterben? -
ACE #984 Ja és egyébként sima bankon kívüli belföldi átutalást kell választanod, ott szerintem nem is enged mást, csak GIRO-t kiválasztani, bár régen használtam már OTP Házibankot. A belföldi átutalásnál nem is kér mást, csak jogosult nevét, számlaszámot, meg közleményt... -
ACE #983 GIRO-t kell kiválasztani, az a magyar bankok közötti használatos számlaszám. -
nykfan #982 hát, a BofA re: szöveget máshol olvastam, hogy azt állítólag kell írni, viszont a számlaszámot tényleg lehet, rossz helyre írtam, csak az a baj, hogy nem tudom pontosan, melyik kell: IBAN, GIRO, Egyéb. Mert Egyébnél nem engedte beírni a 3 rublikába a számlaszámot, viszont GIRO-t meg IBAN-t kizártam, azt hittem h Egyebet kell választani. -
#981 Szerintem a jogosult címéhez írd a Budapestet, ne a bank nevéhez, meg szerintem a "bofa re:" sem kell a paypal neve elé. A számlaszámot meg nem jó helyre írtad, nem a hosszú sorba kellett volna, hanem a felette lévő három mezőbe, nyolcasával a számokat és persze kötőjel nem kell. Abba a hosszú sorba szerintem iban-t lehetne beírni, de itt ugye nem az van megadva neked. A giro/egyebet passzolom, de tuti nem az iban-t kell kiválasztanod. -
nykfan #980 sziasztok, tudom hogy amatőr kérdés, és lehet, hogy volt is rá utalás az írások között, de keresgélés után még nem találtam. Nos, szóval nekem egy olyan problémám volna, hogy OTP Junioros kártyám van(webes felülettel aktiválva, szóval tudok neten is utalni), nyitottam egy PayPal fiókot, még múlt héten, szombaton utaltam rá tesztösszegként 200 HUF-ot, ami azóta se érkezett meg. A tippem az lehet, hogy nem jó helyre írtam be a PayPalon megadott adatokat (ugye a My Account/Top Up menü alatt lehet megnézni ezt?). Ehhez szemléltetésként linkelek egy képet az otp webes felületéről, így csináltam. Igazából semmiben se voltam biztos, hogy jó helyre írok dolgokat, lényeg a lényeg, szombat óta máig nem érkezett meg a 200 HUF.
Oké, akkor kaptam egy infót, hogy nem muszáj így feltölteni, beregelem a kártyámat PayPalhoz, levonnak 400 forintot, majd egy kódot vissza kell írnom az oldalra, és kész. Nos, beregeltem a kártyát, levontak 402 HUF-ot (ez jó így?), de a számlámnál sehol nem írják, hogy hova tűnt ez a 402 forint, számlatörténetnél se, meg semmi...ez 1 napja volt, feltételezem azóta ott kellene lennie a számlatörténetnél, hogy minek kapcsán vontak le ennyi pénzt, nem?
Nos, szóval ilyen hülye vagyok, kéne egy kis segítség, mert már kezdek kétségbe esni, hogy semmi se jön össze...Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném! -
Juliano82 #979 nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Legyen igazad. Csak annyi megjegyzés még, hogy ami levél tartalmat beillesztettem a legutóbbi levélbe van 1-2 furcsaság....Az összeg elött miért van - mínusz jel?
illetve a bankkártyaszámomat írja akkor miért írja hogy ""Transfer from""...miért nem transfer to? Vagy énnemtok angulul. Köszi mégegyszer a gyors választ. -
#978 "Hogy tudom visszakapni a pénzemet, amikor én nem is irtam be a folyószámlámat sehova sem?"
Mivel nemis kell, a bankkártyádhoz tartozó számlaszámodra fog megérkezni a pénz, ezért nemis látsz te utalásról semmit a levélben, mivel ez nem utalás, hanem bankkártyás tranzakció. 3 nap alatt nembiztos, hogy látszódni is fog a számlaszámodon, de majd megjelenik elöbb-utóbb, azt is vedd figyelembe, hogy 2-a péntek volt, hétvégén a bankok meg nem dolgoznak, szerintem kedd-szerda környékén nézz rá a számládra, ami a kártyához tartozik. -
Juliano82 #977 újra én.. Még 1-2 adalék infóval szolgálnék.
Hogy tudom visszakapni a pénzemet, amikor én nem is irtam be a folyószámlámat sehova sem? Még a bankkártyámat se hitelesítettem azzal a 4 számjegyű paypal kóddal. De ezektől az én fizetésem elment. Remélem mostmár lassan jön a visszafizetés is.
És mégegy furcsaság....Ami 4 levelet írtam mindegyiken eltudtam menni kivéve a 4. et. Szeriintem az tartalmazné hogy utalódik vissza a pénz a számlámra, csakhogy ez a tartalma:
Credit Card
--------------------------------------------------------------------------------
Total Amount:
-11,028 HUF
Fee amount:
0 HUF
Net amount:
-11,028 HUF
--------------------------------------------------------------------------------
Date:
Oct. 2, 2009
Time:
05:05:22 PDT
Status:
Completed
Subject:
Credit Card
Funding Type:
Credit Card
Transfer from:
Visa Card XXXX-XXXX-XXXX-2351
This transaction will appear on your bill as "PAYPAL *WOW7S COM".
Most akkor most mivan? Légyszíves segítsetek!!! -
Juliano82 #976 Sziasztok!
remélem valaki tud nekem segíteni....?!
Több mint egy hete volt internetes vásárlásom 11.000 forint értékbe. A vásárolt cucc nem jött meg. Október másodikán a cucc árát visszafizetettem a céggel. A paypal-os accountamra érkezett is 3 napja 4 levél ezekkel a tartalmakkal:
1.refund
2.Currency Conversion
3.Currency Conversion
4. Credit to credit card
A paypal egyenlegem 0. A bankszámlámra még eddig (3 nap után)még nem érkezett pénz.
Most mitcsináljak? Én szúrtam el valami, ennek több idő az átfutása és várjak, vagy a Paypal rendszere hibázott?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
bbeni93 #975 Gondolkodok beregisztráljak-e, anyáméknak lehet elmondom, bár lehet, hogy felesleges, mivel sok dolgot ugyse tudok ezzel csinálni, bankszámlaszámot ugysem kell megadnom... -
bbeni93 #974 és ugye minusz összegbe nem lehet menni? vagy ha feltöri valaki véletlenül, az csak az adott összeget tudja ellopni, ilyen hitelre vásárolni meg stb nem tud vele? -
bbeni93 #973 Még nem regisztráltam be, csak pár ismerősőm használja. Némi zsebpénzszerzésnek megfelel, de semmi komolyabb... -
ACE #972 És sikerült már pénzt kapnod? -
bbeni93 #971 Hát van ez a http://online-penz-web.extra.hu/ és ha rákattintok hirdetésekre vagy megy egy reklámbox, akkor én kapok érte pénzt. A másik kérdésem, hogy az ilyen bevételek után kell adózni? Mert Google Adsensénél kell :S -
ACE #970 Miaz hogy gyűjtöd a pénzt? Érkezik neked oda befizetés? Szerintem ahhoz nem kell számla. Csak ahhoz kell, hogy ha saját számládra akarod utalni a lóvét. Kártya sem kell hozzá, ha az egyenlegeden van annyi, hogy elég a vásárlásaidhoz. Csak ugye a korlátozások miatt kell valamilyen ellenőrzés, talán személyi igazolvány másolatot kell küldeni, vagy a lakcímedet igazoló valamilyen közüzemi számlát. De ezt is csak akkor, ha bizonyos havi összeg felett van a forgalmad. -
bbeni93 #969 Sziasztok! Lenne egy sürgősségi kérdésem a Paypallal kapcsolatban.
HA beregisztrálok és gyűjtöm a pénzt, muszáj megadni valami bankszámlaszámot? Mert sok helyen lehet vásárolni Paypal accounttal, csak akkor lényegében felesleges átutalni a hazai bankszámlaszámomra a pénzt, mivel közvetlen Paypallal is fizethetek? Nem csak akkor kell valódi számlaszám, ha kezembe szeretném tartani a pénzt?
Köszi előre is!