1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
-
#1048 Szerintem a kártyás fizetésekre nem vonatkozik, csak ezekre:
Fee for payment fully funded by:
- PayPal Balance
- Bank
Tehát ha a paypalon lévő pénzzel fizetsz, vagy a számlaszámoddal (vagy hogy, ezt nem ismerem, szerintem nemis működik nálunk ez a fizetési mód: link )
Ha jól értelmezem legalábbis. -
#1047 üdv!
jól értelmezem az új policy updatet,hogy ezentúl amit külföldön megveszel (külföldre fizetsz),annak az árához még hozzá csapnak 0,5%-ot amit ha nem vállal az eladó,akkor én perkálom a paypalnek?
thx,
betyár -
#1046 K and H bank? A számlaszámból ugyis tudni melyik bankról van szó. -
#1045 hey
azt szeretném kérdezni, mikor a profilomba beállítom a bankszámlám és a bankom nevét, itt szimplán nem engedi a k&h-t, mivel a bank névbe nem lehet & karakter... ezt hogy lehet megoldani? -
fagyis #1044 Köszönöm a gyors segítséget! -
#1043 Én sem találok pipát, de szerintem elég, ha elolvasod, én már a korabbi updatekről sem kaptam emailt, nemis olvastam őket, és semmi nem történt. -
fagyis #1042 Üdvözletem!
Valaki segítsen mert nem tudom hogy hogyan kell Policy Updates jobb oldalon megjelent,e-mail is kaptam hogy baj lesz ha nem fogadom el.
Csináltam mindent átnyálaztam az egészet de csak nem tudom hol kellene ezt elfogadnom nincs ahol ezt egy pipa vagy valami megerősítő jel lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm -
#1041 ezt jo hogy mondod..akkor nincs problema hiszen igy nincs konverzio!
De nagyon geci a paypal, alapbol HUF-ban terhelte volna meg az USD-s kartyamat...azaz dupla konverziot akart...be kellett allitani hogy USDben terhelje, ne legyen konverzio -
#1040 Beregisztrálod a kártyád, ezután a send money opcióval fizethetsz. Fizetéskor meg a paypal a kártyádon keresztül leemeli a számlaszámodról a pénzt, nem kell a top uppal feltöltened magadnak pénzt. Itt levan írva minden szerintem:
http://www.ingyen-tarhely.info/paypal/ -
#1039 de ha beregisztralom akkor hogy tudom ratenni a paypal acc-ra? Egy email cimre akarok penzt kuldeni (usd). -
#1038 Nem, csak top uppal tehetsz pénzt a paypalra. Miért nem regisztrálod be inkább a visa kártyád? Akkor nem kell feltöltögetni, hanem kártyával fizetsz lényegében, ami neked ingyenes.
Vagy megkérsz egy havert, hogy fizessen neked paypallal, te meg a kezébe nyomod a pénzt, igaz a pénzfogadás pénzbe kerül majd. -
#1037 Nekem van egy USD alapu VISA kartyam, azzal sem tudom semmikepp megoldani a paypalra valo dollar feltoltest ugye? -
#1036 Passz, még sosem használtam amerikai accot a paypalnál :D
Ettől függetlenül jól gondold meg, megéri-e, pl most nézem, a K&H-nál minimum 3 euró a külföldi bankon kívüli utalás. Pár ilyen utalásból már kijön egy MasterCard éves díjja, illetve lehet jobban jársz még úgy is, hogy olcsón utalsz Forintot, aztán konvertálgatsz a paypal accoddal. -
#1035 miert, megtiltjak?:) azutalasi koltseg mar nagyobb gond... -
#1034 A te utalási költségeidről nemis beszélve. -
#1033 Biztos örülni fognak, hogy magyar bankból utalgatsz egy amerikai bankszámlára -
#1032 na de akkor nyitok egy usa accountot es bekaphatjak, akkor mi van? -
#1031 Mert csak, akkor nem fizetnél nekik 2% konverziós jutalékot
Egyébként withdrawnál is csak Forintot kérhetsz le... -
#1030 Az miert van, hogy paypalnal a Top Up menupontnal csak forintban tudok feltolteni? Azt irja hogy forintban kell lennie...miert nem tudok dollarban, amikor van a paypalon dollar szamlam is. -
#1029 Igen, neked kell lekérned a PayPalról, mert amúgy nem teszik egyből a számládra, hanem a paypalon gyüllik a pénz, akár onnan is elköltheted, ha akarod. Bármilyen számlaszámot megadhatsz, nem kötelező azt, amihez a bankkártyád is tartozik, csak simán a 2*8 vagy a 3*8 számjegyet kell megadni (nem iban-t), meg persze a bank nevét, számlatulaj nevét, stb.
25000 Ft alatti lekérés esetén asszem 200-250 Ft a költség, felette ingyen utalnak.
Ja, és majd a withdraw opciónál kell lekérned. -
#1028 ebayen ha adok el cuccot, paypalon kereszül megkapom a pénzt a magyar számlámra? -
andicska #1027 de kapok, illetve kaptam, mától nem kapok,
utánanéztem nov. 3-án indítottam az első fizetést, 4-én reggel a másodikat, 4-én dél körül fagyott be a bankszámlám, de addig nem volt zárolás, ma délelőtt volt ismét elérhető a számlám. -
ACE #1026 SMS-t sem kapsz a kártyás tranzakciókról? -
andicska #1025 k&h bankos vagyok, nincs ilyen a számlámon, hogy zárolt tétel:-( -
ACE #1024 Pedig azt azonnal kéne vonnia. Illetve nem vonja, csak zárolja. Melyik banknál vagy? Olyan keress hogy zárolt tranzakciók. -
andicska #1023 van internetbankom, de eddig még nem vonták le a 400 Ft-ot, és egy napig nem volt elérhető a számlám a bank bénázása miatt, és attól tartok, hogy esetleg ha akkor próbálták levonni, akkor nem tudták megtenni.
Vagy nekem kell utalni a pay palnak 400 Ft-ot? -
ACE #1022 Na és miért nincs? Nincs internetbankod? Sem 24 órás telefonos szolgáltatásod? -
andicska #1021 még csak 3 dollárt fizettem vele,
kérni kell az ellenőrzést, vagy az automatikusan történik? Ha a "get verifed" gombra kattintok, akkor a kapott ppkódot kellene megadnom, dehát az ugye még nincs:-( -
#1020 "A paypal kódomat még nem kaptam meg."
Akkor talán megkéne csinálnod az ellenörzést, ugyanis anélkül asszem max 100 euróig enged fizetni, utánna csak akkor, ha ellenörzött lettél. -
andicska #1019 Hello,
Van egy problémám, a visa számlám egy napig elérhetetlen volt, a bank technikai oka miatt. De én eközben használni szerettem volna a pay pal-omat, de a következő üzenetet kapom
és azóta is, amikor fizetni szeretnék:
This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below.
Másik hitelkártyán nincsen, korábban már kétszer sikeresen tudtam használni a pay pal-omat. A paypal kódomat még nem kaptam meg. Sem a bankszámlaszámom, sem pedig a kártyaszámom nem változott meg.
Mit tehetek, hogy használni tudjam a pay palomat, sürgősen fizetnem kellene. Gondolom a kártya törlésével és újra megadásával nem sokat érek el:-(
Várom gyors válaszotokat,
Üdv
-
chrys1616 #1018 Helló!Szerintetek nekem melyik opció lenne ideális,ha a PayPal-ra USD jön, a számlám (otp) pedig visa? -
raptor22 #1017 Nekem az 1es opció tetszik, számlámon forint van így szerintem ez lenne jó nekem. Most kicsit magasan van az Euró várok a vásárlással hátha lesz majd jobb is az árfolyam. Köszönöm neked is a segítséget. Ezek után semmi gondnak nem szabad lennie:) -
#1016 Még egy apróság, egy régebbi hozzászólásom bemásolom, aztán döntsd el, hogy jobb neked:
Fizetéskor "Alapban átválltja a PayPal Ft-ra, és Forint levonás fog érkezni, viszont a konverzióért asszem felszámolnak 0.2%-ot, vagy mennyit. Viszont átlehet állítani, hogy ne konvertálgasson.
Nekem azért volt gáz, mert Euró számláról megy a PayPal, és egyszer átválltotta a PayPal Ft-ra, a Bank meg szépen visszaválltotta Euróra, és az átválltásokon tudtam szépen bukni párszáz/párezer Ft-ot.
A kérdéses opciót itt lehet állítgatni a PayPalnál (jól eldugták :D ):
My account fül -> Profile -> Recurring Payments -> Edit Funding Options -> Conversion Options, majd ott:
1. Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Ha ez van bejelölve, akkor szépen átválltja a PayPal Ft-ra, mielött levonná a kártyáról az összeget.
2. Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
Itt nem konvertál, ha Fontban fizetsz, akkor a bankodhoz a Font levonás érkezik meg, és majd ők konvertálgatnak.
Én úgy vettem észre, hogy a bankom (K&H) jobb árfolyamokkal dolgozik, mintha a PayPal konvertálgatná, gondolom a 0.2% miatt, meg nekem amúgyis a devizaszámla miatt jobb a 2. pont." -
#1015 Ha megnyered a licitet, akkor két dolgot csinálhatsz, rögtön fizethetsz a terméklapon lévő sárga "pay" gombbal, de ezt csak akkor érdemes, ha az eladótól egy terméket vásárolsz és megadta a postaköltséget is (amit linkeltél, ott megvan adva), illetve kérhetsz egy összesítést az eladótól (request total, vagy valami hasonló, németnél passz, nembeszélni német :D ), ezt akkor érdemes, ha sokmindent vásároltál egy eladótól vagy ha nem volt megadva a postaköltség. Ekkor az eladó küld neked egy "invoice"-t, erről kapsz egy emailt természetesen, ebben megadja az eladó a választható postaköltségeket (pl légi, földi, stb, de legtöbbször csak egyet ad meg, nem választhatsz), az esetleges biztosítás összegét, hogy ha akarod, akkor hozzáadhatod, de ezt sem nagyon alkalmazzák az eladók. Az emailban lesz egy sárga "pay for it" gomb, arra ráböksz, bejön az ebay oldala, itt tudod beállítani az elöbb már említett postázási módot, ha adott választási lehetőséget az eladó, hozzáadhatsz egy kis üzenetet az eladónak, stb. majd jobb oldalt allul lesz egy pay gomb, vagy valami hasonló, ha arra ráböksz, akkor be kell jelentkezni a paypalra, és ott még egyszer áttudod nézni, hogy minden oké-e, majd ott is lesz egy pay gomb, ha arra ráböksz, akkor ki is fizetted, a kártyádhoz tartózó számláról leemelik a pénzt, az eladó paypal számláján meg egyből megjelenik az összeg, erről ő kap egy emailt, amiben benne van, hogy mit fizettek ki, stbstb, és a legfontosabb, a te címed, ahová majd elpostázhatja, szóval ez legyen pontosan megadva a paypalon.
Kb ennyi, fejből írtam, reméllem nagyából pontosan :D -
raptor22 #1014 Köszönöm. Most már csak a jó forint árfolyamot kell megvárni:) na meg hogy legyen pénzem rá:) A sikeres nyert licitről mindenképp beszámolok:) utána meg majd én is tudok segíteni másnak:) -
#1013 "pay kifizeti az elódnak, tőlem meg levonja az összeget"
Igy , ahogy irtad . Barmilyen kerdesed van szivesen segitek . -
raptor22 #1012 Sikerült az ebay-en láthatóvá tennem a pay-es reggelésemet. Tehát ha nyertem akkor ebay-nél mikor fizetnék akkor átdob pay-re ott leokézom és a pay kifizeti az elódnak, tőlem meg levonja az összeget. Mégha nincs is pénz a pay-es számlámon. Mikor a 400ft-ot levonta ugye akkor se volt még. Szegről végről az lenne ez is. Csak én eddig teljesen más infókat tudtam a pay-ről de már kezdem érteni. Köszönöm a segítséget. Remélem most már fog menni:) de ha mégis lesz vmi itt megkapom a segítséget:) köszi -
#1011 Ha a paypal fizetesi opciot hasznalod akkor az ebay automatikusan kikuld egy invoice-t a paypal fele . Persze meg kell adni az ebey fele is az aktiv paypal e-mail cimed. Amikor fizteshez ersz az ebay atiranyit a paypal oldalara amikor be lepsz automatikusan a fizetesi opcional talalod magad .... ott annyi dolgod hogy fizetsz , errol a paypal azonal visszaigazolast kuld a regisztralt e-mail cimedre. Az ebay-es neved benne van az invoice-ban ... -
raptor22 #1010 Van igen, a státuszom az visszaigazolt, szépen levonták a 400ft-ot és a 4 jegyű kódot megadtam. Azt hittem h egy adott összeget kell tenni a pay-ra és majd onnan utalom annak akitől nyertem a liciten. De így könnyebb. Gondolom ha nyertem a licitet nem nagyon lehet elrontani onnantól kezdve. Meg gondolom az ebay és a paypal reggem tud egymásról mert pay-en meg kellett adnom az ebay-es nevem. -
#1009 Igen . Az ar majd tartalmazni fogja postaköltséget es nem kell semmilyen osszeget a paypal szamladra utalni . Visszaigazolt paypal szamlad es cimed van ??