1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • zitababa
    Sziasztok!

Van érvényes paypal fiókom. Két kérdésem lenne:

-Hogyan csináljam, hogy a weboldalamat támogassák paypal számlára való fizetéssel ( Donate )
    -Ha azt akarom, hogy a számlára paypalen keresztül fizessenek, mit kell megadnom nekik? Csak az e-mail címemet, vagy erre is van menujuk amire a paypal-en keresztül kell aktiválnom?

Köszi a segítségeket!

zita
  • ACE
    Nézd meg a kártya tranzakció történetet. Illetve a kártya adatainál talán van olyan hogy zárolás, ott mutatja a 400 Ft-ot, és rá lehet klikkelni. Talán ott mutatja, régeb OTP-s voltam de azóta talán változhatott is.
  • ACE
    Használati díj nincs, csak akkor van jutalék, ha Neked fizetnek.
  • tomcsa4
    Nálam az első hazsnálatkor kb 10 ezer forint volt a limit, utána újra kellett valami 400 forintot fizetnek, mint hazsnálati díj és azóta sem, pedig 1 év alatt már vettem 70 ezer forint értékben cuccot. Tehát kétszer fizettem hazsnálati díjat, egyszer regisztráláskor (első használat) és utána kb 10k huf után.
  • kifli
    hát otp oldalon egyenlőre csak annyit látok hogy 400-al kevesebb van, de a tranzakciót nem írja még
  • Fela
    Udv!

Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy van-e valami limit paypalos fizetesre ? Hogy egyszerubb leirom miert kerdezem.

Vettem ma valamit ebayen egy objektivet ami 1200 font volt. Mikor ranyomtam a "pay now" gombra (paypal oldal bejon > login )akkor a következo oldalon felul azt irta hogy ezt csak e-checken lehet csak fizetni. Reszletesebb leirasnal lehetett volna valasztani bankkartyat is de az inaktivalva volt (szurke volt az egesz) es csak az e-check volt kivalaszthato. Ennek 7-9 nap az atfutasi ideje. Kartyaval nincs gond, fizettem 5 perccel elotte meg 5el utana is par aprosagert ebayen paypal-al ahogy mindig is csinaltam.

Angoloknal vagyok, eddig semmit nem sikerult talalnom errol hogy miert lehet ez, annal a kivalasztos resznel csak az volt irva hogy az e-check tobbnyire akkor jon fizeteskent ha nincs bankkartya.

Amire en gondolni tudok az csak az hogy van egy limit a kártyán (visa debit) vagy paypalon (mert csak sima accountom van) ami pl 1000 font felett nem engedi. Igazabol nem zavar mert ugyanugy megkapom a cuccot csak 7-9 nap mire atmegy a penz, es errol eddig nem tudtam.

Talalkozott mar valaki ilyennel ?
  • bertino
    bankod oldalának átutalási részénél.
    paypal oldalon amugy van egy kis utmutato is hozzá képben azon a részen.
    legalábbis nekem volt.
  • kifli
    szevasztok, csináltam egy paypal accot, és most aktiválni kéne a credit cardom, le is vont 400ft-t, A confirm my card menünél írja:

Your card was charged 400 HUF.

Check your card statement and find the 4-digit PayPal code for the charge.

Enter the 4-digit code to confirm your card

na ezt a codot hol is kell keresnem?
  • bertino
    já.
    ha így van, akkor nekem is fail.
  • ACE
    küzködsz helyett küszködsz
  • bertino
    helyesírási szokásaid alapján egyáltalán nem meglepő, hogy problémákkal küzködsz a neten.
  • fergusonpapa
    dehogy is legnagyobb domain oldal világon:)csak tudom,csak kiválasztom mivan mondom cask okézni kéne... de más it már 100 domaint vett csak aktiválni kel,vagyis netes vásárláshoz szükséges mastercard vagy visa kártya ennyi,lehet paypalröl fizetsz de ezzel igazolod vissza vagy mit mondtak,lecsor 400ft 1x csak utána korlátlanul hazsnálhatom a paypalem vásárlásra valami yilemsit mondtak...elis olvastam.és igy zsákucába vagyok hálistenek pénzt letudtam utalni de vásárláshoz kelesz:)
  • ACE
    hmm, nem értem miért nyüglődik, ez tuti egy valós oldal, nem valami paypal utánzó oldalra visz?
  • fergusonpapa
    nem,mert fizetésnél modnták nekm h átvisz paypalre ot cask jováhagyom egy oké val és ennyi,de paypal még nyüglödik ö kéri az aktvilást,és ez idegesit
  • ACE
    De ki kéri? Az az oldal ahol regisztrálni akarod a .info-s domaint?
  • fergusonpapa
    nema dnám ki az adataimmat,egy iylen odllanak ..paypal okés de godaddyba nem bizok érted??azért is hazsnos a paypal h ne adjam ki miden szar helyre az adataimat,ha neten vásárolnék és most az van,pénzt sikerült leveni de még nme érdkezet meg de ugye ehez idö kel..hagytam rajta 3000ftot h vegyek egy .infos domaint de mikor fizetni kéne kéri h adjam meg a visa vagy mastercardos vagy american express kártya száámomat stb és aktiváljam ami 400ft
  • ACE
    Miért kéne aktiválni egy bankkártyával... Van Top Up is, azaz bankszámlaszámról utalhatsz... nem értem igazából...
  • fergusonpapa
    de amint látod lehet vásárolni domaint vele de aktiválni kel paypalt ehez egy támogatott bank kártyával szóval..most csak 1 domainnért vegyek 1et..hm hm:)
  • ACE
    paypal-ról csak paypal-ra, vagy saját számlaszámra lehet utalni, máshova nem...
  • fergusonpapa
    hálás köszönet,még 1 kérdés hogy szeretnénk hagyni rajta egykis pénzt hogy domaint vegyek de szintén ezt hozta fel,nem leeht utalni valahogy am godaddy.com
  • ACE
    Nem kell kártya. Meg kell adnod a számlaszámodat, és oda tudod utaltatni a pénzt teljesen ingyen. Withdraw menüpontban. Meg kell adnod a számlaszámodat, ha még nem tetted meg, és 2-3 munkanapon belül ott a pénz.
  • fergusonpapa
    sziasztok,paypalem van ugyebár és neten öszeszedtem 110ezer ftot leszeredtem volna venni bankártyámra de nem lehet..aktiválnom kel de ugye csak mastercard,visa,és american express...nekm nem ilyen van mikor 2 kártyám is van..most csak azért vegyek egyet hogy ráutaljam pénzt??!!ez elég elszomorito...nem tudnátok segiteni???valami modszert esetleg..vagy egy fura kérdés...hogy megadná a szükésges kártya számot h aktiváljam és utána tudjak utalni.természetesen az aktiválási pénzt kifizetem rögtön..és ahogy végeztem trölöma kártya számát is csak amig lezajlik 2-3 nap a tranzakcio addig tartanám meg!pénzre szükségem lenne még a héten ai tudna segitnei irja vagy esetleg provátba,köszönöm
  • Aramir
    Hát szerintem az én már régen túlléptem az évek alatt, de semmi levél nem jött. Nekérdezd miért nem, fogalmam sincs, idáig arról sem tudtam, hogy ilyen 1700 fontos limit van :D
    De tőled is kérdem, mikor fizetsz, akkor a paypal levelében, amit a fizetésről kapsz, ott a címed, felette confirmed vagy uncorfirmed van?
  • Aramir
    Szerintem elbeszélünk egymás mellett, amiről én beszélek, az ez lenne:
    link

Amikor fizetek, akkor a levélben ott van a címem, és fölötte ez a sor:
    Shipping address - unconfirmed

Na, én erről beszélek, hogy hazai címet nemlehet confirmed-re változtatni, legalábbis én idáig így tudtam, meg a fenti szöveg is ezt írja.

Egyébként amikor fizetsz, akkor az emailban a címed fölött confirmed vagy uncorfirmed felirat van? Ha konfirmed, akkor hogy, mert akkor én is megcsinálnám.
  • gurubefree
    En tuleptem az £1700 keretet ezert upgrade-ni kellett az account-om. Nekem levelet kuldtek benne 4 jegy kod amit az oldalon kellett aktivalnom.
  • Aramir
    Lehet, régen (nemis tudom mikor regisztráltam, asszem 2005-2006 körül) ez csak az usa-ban és az angoloknál volt megoldható, azóta nem néztem.
  • ACE
    De, ha jól emlékszem nekem egy közüzemi számlát kellett küldenem scannelve, amin rajta van a cím.
  • gurubefree
    Szerintem megy telefonon ( vezetekes ) es levelben kuldott koddal .
  • Aramir
    Az más, ott az ellenörzött lakcímet várja el az eladó, de asszem itthon például ezt nemis lehet elvégezni.
  • gurubefree
    meg vannak eladok akiknel csak valid account-al lehet vasarolni. Ez a cim miatt fontos
  • Aramir
    Ha nem csinálod meg az ellenörzést, akkor van egy vásárlási keret, amennyiért vásárolhatsz (nálam még 100 auró volt annakidején), ha ezt eléred, akkor addig nem tudsz majd fizetni, amíg az ellenörzést elnem végzed.
  • Kalozoner
    szevasztok, reggeltem paypalon, és a kérdés hogy nem dombornyomott kártyát is elfogad? mert nekem otp junior kártyám van és nem pampogott, a másik meg hogy nem vesztegettem az időm és rendeltem is ebayről és még nem konfírmáltam a kártyám mégis azt írta a paypal hogy levonta a kártyámról a pénzt...nem nagyon értem még azt az egészet, írtam az eladónak, hogy mi újság, remélem kiderül:D
  • Daza500
    Kössz. :)
  • ACE
    Ha kapsz SMS-t a tranzakciokról, akkor abban, ha nem, akkor netbank-on keresztül, ha ez sem akkor telefonos üfsz., ha ez sem akkor a havi számlaértesítődön zárolt dolgoknál.
  • Daza500
    Persze lehet hogy nem azonnal érkezik meg, csak azt szeretném tudni, hogy majd ha értesít a bank a biznonyos 400 HUF terhelésről, akkor a számlatörténeten keressem azt a 4 jegyűt ?
  • Daza500
    Hi !

Új kártyám van, az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell ezt "confirm"-olni a paypal-on ?
    Mert gondolom addig nem lehet vele fizetni.

Valami 4 digit kódot akar, meg card statement-ről pampog, ami a bankszámlaszám, ha jól tudom, de én semmiféle 4 jegyű kódot nem kaptam.
  • Aramir
    Én úgy tudom ez csak az angoloknál és az usa-ban működik a lakcím megerősítése, bár lehet változtattak már ezen, mert ezt már régen néztem.

Egyébként nincs nagy jelentősége, 1-2 eladó kiköti, hogy csak megerősített címre postáz, az ilyenektől meg kell kérdezni, hogy nem-e postáz úgy is, hogy nincs megerősítve. Ha megírod neki, hogy nálunk ez nem megoldható, akkor szerintem beleegyezik az eladó a vásárlásodba, elvégre az ő érdeke is, hogy eladja a cuccát.
  • ACE
    Ha beírod a címed, akkor azt érvényesíteni kell, asszem úgy, hogy küldenek egy sima postai levelet, amiben van egy kód, amit be kell írni a honlapon...
  • skyman2s
    Üdv. mindnkinek!
    Segítséget szeretnék kérni azzal kpcsolatban hogy a paypal-os vásárlásaimnál miért irják hogy a posta címem "nem megerősített",uj címet nem lehet létre hozni,mert azt mondja hogy nem történ címbeli változás, és vagy bankártya adat változás sem.
    Mi az hogy nem megerősített posta cím?
    Elörre is nagyon köszönöm!
  • betyarr
    köszi a választ!
    a balance az tiszta,de a bank zavar egy kicsit.miért nem írják le érthetőbben,hogy mit is akarnak?itt a paypal bank-et takarja a bank vajon?