160
-
dez #40 Na igen, bár, iMac-ből van 2.7GHz-es G5-ös? Nem tudom, lehet. Viszont dual-G5-ös nincs, csak PowerMac-ben.
Tehát, az egy dolog, hogy iMac vonalon jó a "Core Duo" (dual-magos Pentium M), mégiscsak 2 mag 1 helyett. De mi lesz a dual-G5-ös PowerMac vonalon...? Ott nem rúg labdába a "Core Duo". Ott jön majd a P4? -
dez #39 A QuickTime 720p és 1080p videoplay grafikonban kicsit muris a "Time in seconds" felirat. :) (Az valójában a CPU használat %-ban.) És az Xbench grafikonban is ez szerepel, pedig nyilván ott sem arról van szó. -
irkab1rka #38 steve megint hazudott.. na és? -
Nem egeszen igy van... A Fedora Core a RedHat altal szponzoralt asztali operacios rendszer. A SuSE-t a Novell vasarolta fel, fuggetlen a RedHat-tol. Az UHU a debian-bol kinott magyar project, de nem debian, hasonloan a szinten debiant alapul vevu Ubuntu-hoz. Ezek mind mind egy-egy disztribucio, a magjuk ugyanaz a linux kernel. Ennyi.
-
érdekes, h a G5 nem a 2.6-2.7Ghz példány volt, de az inteles a leggyorsabb (najo, a leggyorsabb 2.13as ha jol rémlik) ... ha a két csucsgépet eresztették volna össze, nem lett volna 1% esélye sem az intelesnek ... ha dual G5 lett volna, akkor pedig gondolom csak szánakozna mindenki :D
Ugyanis ez az intel MOBIL procija, abból pedig NINCS 3 ghz verzio ....... -
pafi #35 És mire használod? -
A Suse egy disztrib. A Suse a RedHat linux dektop kialakítása. Ugy mint az UHU a debian-é -
Athlon64: nagyon nem vagy jaratos a temaban! A software ellatottsag nagyon jo Mac-en is. Annyi a kulombseg (sztem) hogy mig PC-re az adott temaban talalsz 1000 programot, addig Mac-re csak 10-20-at. De abbol a 10-20 bol sokkal hamarabb megtalalod a szamdora megfelelot, mint az 1000-bol. Viszont teny, hogy vannak hianyossagok, de eleg kis aranyban. A gepcsere meg abszolut nem igaz. kb 7-8 eves Mac-eken vigan elfut a legujabb OSX. -
Athlon64 #32 Egyébként a Windows-al kapcsolatban szokták mondani, hogy "na cserélhetem le a gépem ha kijön az új win".
Ha jól megnézzük azért ez sosem volt így viszont az Apple-nél már annál inkább igaz!
Tehát habár amga az OS X egy nagyon felhasználó barát rendszer, mégis kényelmetlen dolog, hogy ha egy újabb oprendszert vagy progit akarsz használni (vagy épp régebbit) akkor csak hardware cserével oldhatodmeg! -
Athlon64 #31 Én is a használok Dock-ot a Win alatt, de még életemben nem használtam Mac-et!
Viszont nem is vágyom rá, a Win-es rendszeren jobb a szoftware ellátotság!
Csak pl. a google-be beírsz egy témát - mondjuk video vágás - akkor nem sűrün találsz mac-es progit.
Egyébként azzal, hogy most már x86 alapokra váltott az Apple talán ez a probléma is megoldódik, mert ha egy nonprofit társaság mint a ReactOS készítői tudnak egy winxp-vel "kompatibilis" OS-t csinálni akkor talán az Apple is tud majd, és akkor az OS X -en egyszer talán menni fognak a win-re írt progik mindenféle lassulás nélkűl! -
naprakesz vagy:) -
Inquisitor #29 "Nyilván az asztali G5-ös gépet nem egy 2,1-es processzorral kell összehasonlítani, hanem mondjuk a 64 bites 3G-s intellel."
3GHz-es nincs ezekből az intel prockból, amiből van (P4) az meg vaskályha és atomerőmű kell mellé. Ha arra cserélték volna a G5-t, mindenki hülyét kapott volna. Ezek a felpiszkált, de kisfogyasztású Pentium-M procik sokkal jobbak. -
Mberke #28 A mac oprendszere linux???
A mac oprendszere BSD alapokra építkezik, ami nagyon nem ugyanaz!
De nekem is nagyon tetszik az OSX, főleg a dockot meg a dashboardot tartom iszonyú hasznosnak, használok is hasonlót linux és windows alatt is. -
Derapo #27 A sima 3gombos pc- logitech egeremet úgy kezeli mint a huzat.A jobb egeres műveleteket is.Szerintem nagyon jó a mac,de annyira azért én sem vagyok tőle elragadtatva.Valaki írta,hogy hülyeálló:) hát az:) -
waterman #26 a suse is linux, a macintos oprendszere is linux. az hogy a tiger, meg a többiek a g5-ös vasra lettek belőve nem változtat a dolgon.
a g5-ös maggal szerelt mac nagyon jó. amiben meg 2 darab g5-ös mag volt, az meg még jóformán hangtalan is! (gyári vízhűtés..) csak sajna átlag felhasználónak nem igazán éri meg.. -
consono #25 Banyek, mi ezzen a furcsa? A SpecInt meg SpecFps eredmények tényleg 2-3-szor jubbak, nem hazudott Jobs, de az alkalmazásokban nem ez a releváns. Illetve érdemes megnézni egy intelre optimalizált program sebességét, mert ott igen is látszik a speedup. Ja, mellesleg az sem mindegy, hogy az új proci nem melegszik, ergó még csendesbb a gép. Esetleg tud valaki mutatni másik TFT-be épített masinát ilyen paraméterekkel (pl. 256 megás Radeon 1800) ilyen áron ilyen szoftverkörítéssel? -
Lame #24 Valoszinuleg a DJ-k is kepszerkesztesre hasznaljak akkor :)
-
Mice #23 hát köszi, de még egy susera is előbb költeném a pénzem... -
Mice #22 sokkal kezesebb, jobb kialakítású
nem tom, én mind a mai napig nem bírom megszokni, hogy csak egy gomb van rajta. összes jobbegérmenüs dolgokat menükbe meg panelokba sűrítik pedig lehet az adott funkciót egész nap elő se venném, csak egyszer de az összes ott vírít... -
Én itt a munkahelyemen sajnos a kezembe fogok, és utálom. Annyi pénzből, amennyibe került, olyan PC-t tudok összerakni, hogy a Mac nyomába sem érhet.
Szerintem a Mac buta amerikaiaknak készült, azaz Hülyeálló(c). -
Mekkora mázli, hogy te soha sem flame-elsz...
Én is szeretnék 1 eredeti ppc-s meket, de nem tellik :P Pedig naggyon jó lenne... -
Rain1 #19 Aki a Rosetta alatt készült eredményeket nézi az hülye... várjuk meg a nativ, optimlizált programokat.
Ezt a tesztet is érdemes megnézni:
http://web.mac.com/handras/iWeb/Site/intelimac1.html
Ha nem is 2-3szor, de gyorsabb az új iMac.
(a diagrammok angol feliratosak, de a teszt magyar :) ) -
kidintwo3 #18 Általában az szídja a mekket aki még nem is fogott a kezébe Apple terméket -
Giotto #17 Ja, most látom hogy az utolsó kép nem az iMac, hanem a macbook pro adatai meg ára :)
Azért nem bánnám ha valaki egy olyat hozzámvágna :) -
Zenty #16 Lehet a sowt részről van a probléma ,még nem álltak át normálisan még ha mondják is...
De m1 ugy is az új mac mini lesz érdekes azt várom ,hogy abbol mit alkotnak :D -
Giotto #15 Megint jön a szokásos drága a mac, szar a mac, blablabla :)
Most voltam mediamarkt-ban, sony vaio desktop gép volt 17"-os tft-vel 400e ft-ért. Ráadásul nem 1 brutál konfig volt...
Úgyhogy teljesen jó az ára. Aki előre összerakott gépet vesz az ennyibe kerül mac vagy nem mac tökmind1.
Másrészt Steve Jobs külön kiemelte a prezentáción, hogy ezek a 2-5x-ös szorzók a SPECint és SPECfps tesztek alapján jöttek ki, és a gép összteljesítménye nyilván nem fog ötszöröződni. Ráadásul külön szólt hogy Photoshop és egyéb pro alkalmazások egyenlőre emulálva vannak, és hogy a profiknak ez a sebesség biztos kevés. Márciusban jönnek a pro alkalmazások átiratai, addig ki lehet bírni.
SG.hu megint hozza a blikk színvolat, meglátták a teszteket és jön a cikk hogy az apple hazudozik meg minden. Ami nyilván igaz mert szépíteni kell az igazságot, hogy vigyék a gépeket :) De látszik hogy a cikk úgy készült, hogy sz*rt se tudnak a témáról és a termékbemutatót se látták. -
dez #14 Egyszerűen az OS-e is sokkal kezesebb, jobb kialakítású, mint a Windows. De egyszerűen túl sokat kérnek érte... :/
Bár aki igazán jól el van eresztve (külföldön csak jól), annak talán megéri. -
dez #13 De ha nem tévedek, az egyik egyprocis, a másik dual-core... Bár így sem értem igazán azokat a számokat, mármint azt a 2.1-et és 3.2-t. Talán G5-ön valami rossz fordítót használtak. De mindegy, lehetnek igazak azok a SPECint és SPECfp értékek, csak mint tudjuk, más esetekben nem feltétlenül így alakulnak az arányok. Azok mesterséges tesztek, már rég nem ezzel hasonlítgatnak PC-s vonalon. -
Flashy #12 másfél millából intelt is össze lehet rakni elég gyorsat. -
Mice #11 és te mi vagy? -
MAC fos, Linux fos, Windows a király! -
roliika #9 Grafikára hidd el jobb a Mac...vagyis eddíg az volt. Persze nagyon drága. 1-et láttam 2 éve személyesen, iszonyú gyorsan számolta a képeket konvertáláskor, Photoshop hasított rajta, de másfél milla volt az ára. 3D-s szerkesztésre is nagyon jó. Másra nem... -
roliika #8 Miért kell mindent elcseszni?:-(( Már csak a PSX3-ba kéne Intel proci+ Microsoft oprendszer... -
Ilyen gépet ki vesz?????? (Macintosh) szerintem ha még jobb is mint a PC akkor se éri meg. -
Ez (eddig) szánalmas... sajnos :(( -
na ez a termék se a magyar piacot célozza -
Cat #4 a második képen láthatod, hogy Jobs 2.1 GHz-es G5-öt hasonlított össze egy 2.0 GHz-es Intellel, és hozta ki utóbbit háromszor gyorsabbnak. -
Shadow_THH #3 ja más fórumokon is pont ez volt a hír. A Mac 4X gyorsaságot ígért, ehelyett 1/4 lett :D -
Zedas #2 A legalsó képen a táblázatok fejlécében található számok a boltban kapható új Mac gépek árai?
Ha igen akkor még filózok, hogy röhögőgörcsöt, vagy infarktust kapjak... -
stain #1 Nem arról volt szó, hogy a G4-es notebook-okhoz képest gyorsabb? Nyilván az asztali G5-ös gépet nem egy 2,1-es processzorral kell összehasonlítani, hanem mondjuk a 64 bites 3G-s intellel.