Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
A Daiwa névbõl ítélve rossz nem lehet.
Erõsen gondolkodom, hogy veszek még két bojlis botot a meglevõek mellé, de sokkal többet nem akarok kiadni egy botért, mert sajnos örülök ha évente 5-6 alkalommal tudok egy jót bojlizni.
Nekem ugyan nincs tapasztalatom vele (spro márkából csak a legolcsóbb orsókhoz volt szerencsém, azok hitványak, letapadós fék, béna zsinórprofil) de szerintem ez már nem lehet egy rossz darab.
Amúgy szerintem azért NE vegyél bojlis felszerelést, mert egyszer elment egy amúrod. Hidd el sok fog még elmenni, mindegy, hogy finom vagy nehézszerelékes módszert használsz.
A bojlizásnak inkább más élményt nyújt.
Számomra a bojlizás hosszú távú horgászat (ha lehet több napos) ahol megpróbálod megkeresni a kiváló haltartó helyeket és a a tudatos etetéssel a végére beérik a gyümölcse a pecának.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
1 hete szákolásnál elment egy 10es amúrom a feederrõl,ezért döntöttem el hogy váltok bojlis cuccra
kibír mindent
Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..
a Körösön ha nem jön a békalenxse, átcsulázok... ide sztem felesleges...
Általában a legtöbb bojlis tavon lehetõséged van bevontatni a szereléket, szóval ritkán vennéd hasznát egy long cast orsónak. Ráadásul, ha nem nyílt vízen, hanem bokor alatt, vagy egy törésen pontosan akarsz horgászni akkor szinte csak a bevontatás jöhet szóba.
Ebben az árban jó!
Egy kis horgász tavon ahol az emúlt 4 évben nem horgásztak, és magukra lettek hagyva a halak, az idei évtõl kezdtek el velük foglalkozni, de a halak nem tudják mi az a kukorica. Egy feeder botom van de van egy másik amivel úszózok, próbáltam bolti és házi készítésû etetõanyagokat, külömbözõ ízesítésû kukoricákat, száraz illetve áztatott kukoricát is, gilisztát, csontit (ezekkel már tavaly fogtam pontyot- kárászt a Tiszán de sajna itt nem mûködnek).
Én még új vagyok itt a fórumon, viszont a horgászatot már régóta ûzöm. Most az elmúlt hetekben olyan problémával szembesültem hogy bármivel is próbálkozok nem fogok semmit se. Tudnátok adni pár ötletet ponytra, esetleg valami házi praktikát, etetõanyag receptet?
Villantozas közben raakadt egy kisebb csuka,különösebb megeröltetes nelkül ki lehetett volna huzni,de aztan feluton valamie megerösödött a halacska😄DD,csak miutam felnyitottuk a akkor derült ki h a gyomraban egy kisebb is ott volt. 2 in 1😄DD
Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..
sose nyomd fullba a kretént
Extrém horgászat
Körbejárom még a témát!😊
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
közben a fonott és a monofil is egy ívet ír le a vízben, tehát nem azonnali úgyse a bevágás.
ahogy mondod, akadókra nagyon jó.
most amúgy megpróbálom összehasonlítani a fárasztást velük. tegnap elõtt fogtam egy kb 2,5 es pontyot és fonotton olyan volt fárasztani, mint mondjuk egy 4-eset monofilon. Aztán lehet, hogy csak a hal volt jobb kondiban
leszarom a konfigod...
Másikon meg egy 16 os fonott Sufix sinking feeder.
De sztem legközelebb nem veszek fonottat.. csak elõkének.. nagy dobásoknál jó, de amugy sztem felesleges...fõleg ennyi pénzért, amiért adják..
fõleg, hogy sztem a halak nem a francban vannak, hanem tapasztalat szerint a közelben. mondjuk vízfüggõ
leszarom a konfigod...
azthiszem 4500volt!
Normálisat ezalatt nem nagyon kapsz!
Gyurinál vettem!
lebegtetni hungarocellgolyóval szoktam.
van hogy megfõzöm, van hogy nyersen megy fel, mikor mennyi idõm van., vagy mennyire vagyok lusta...
mivel lebegteted?
hajszálelõkére fûzöd?
mondjuk mihez képest nagyot, de pl én a Mosella GEOS-al /balinólommal/ úgy dobok 100-120métert, min a szél
én nem pöcsölök ennyi pénzért ilyenekkel, maradok a tuti száraz kukoricánál, lebegtetéssel. Adrián is azzal fogta a 17-est...
igaz,elsõre az ára kicsit riasztó lehet,de amilyen bojlis botot linkeltél az is ott van árban,és ez igazából 2az 1ben bot,és két jó bot
ET RUBIN MATCH-FEEDER
ehhez én vennék valami elsõfékes pergetõorsót,nem shimanót,mondjuk ezt vagy kicsit drágábban ezt.
Zsinórnak ezt😊
Remélem tudtam segíteni!
2,7-es bottal nagyot dobni nem tudsz.. hiába távdobós orsó, dobbal.
úszózáshoz túl kemény bot, pergetéshez túl kemény bot, fenekezésre meg sztem alkalmatlan hossza miatt.
Én is inkább egy feeder cuccot vennék. Jól görbül amikor fárasztod a halat. Annál nagyobb élvezet nincs a pecába.. legalább is az én részemrõl.. ( a természet mellett)
Nézzél valami 3,6M es feederbotot
leszarom a konfigod...
ezeket H típusjelzéssel látják el😊
A gyomai sirató holtágon stégrõl horgászunk. Rengeteg a törpe, sok a horgász, kevés a rablóhal. A porták is vékonyak, sok a horgász is. Marad a ponty és amúr.
Nagyon szeretek amúgy a stégen is ücsörögni, belazít, nézem a kapásjelzõket, szóval nagyon ki tud kapcsolni.
A víz, a környezet, halak miatt gondoltam fenekezõs technikára,ez lenne az elsõdleges.
Tisztult még annyit a kép, hogy kezdek lemondani a nagy dobósúlyos, hosszú botokról. Sõt, azon gondolkodom, hogy nagyon célszerû lenne olyan botot választani, amivel több technikát, több variációt, lehetõséget megjátszani.
Após pajtással pont errõl diskuráltunk, szigorúan "olcsó" felszerelés kell, a horgászhelyen a fenekezés az eredményes, de ne zárjuk ki azt, hogy csónakból is fogunk tudni horgászni, esetleg úszósra is válthassak.
Ezért elkezdtem szemezni:
Alligator spin 2,7m.-es, 40-80g-os , kétrészes, carbon erõsítéses bot
- Pantera 3csapágyas 35-ös, nyeletõfékes orsó, távdobó dobbal, pótdobbal
- botra szerelhetõ elektromos kapásjelzõ
- 100m zsinór
szettel, ami 6990 forint a helyi pecaboltban. 2,7 méteres, amit kezdõként könnyebben kezelek, ha jól tudom elég erõs is, a nyeletõfékes orsó is jó és arra gondoltam, hogy forgókapcsos, elõre elkészített végszerelékekkel bojlizhatok, hagyományos fenekezõzhetek sõt akár még úszózhatok a nádas közelében.
A cél az, hogy egy-egy néhány napos(1-4) szabadság során pihenhessek egy gyönyörû környezetben a leendõ családtagjaimmal, fogjak ki olyan szép halakat, amik tudnak a konyhára menni.😊
Szebbnél szebb és élvezetesebb horgásztechnikák vannak, le a kalappal a mûvelõik elõtt, nekem viszont be kell határolnom azt a területet, amiben tanulni, gyakorolni és sikeres szeretnék lenni.😊
Nagyon jó, hogy írtatok, nekem ezzel is tágasabb a kép. Görbüljön!😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."