Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Landren
OK, hogy szerinted van, de akkor kérlek ezt fejtsd ki bõvebben.

Tisztában vagyok vele, hogy nem minden úgy van ahogy én gondolom, épp ezért engem meg lehet gyõzni...

sose nyomd fullba a kretént

Mr.Grent
Ez nagyon érdekes, szerintem ezzel el lehet játszani. Én a Dunán lógatom, van hogy 70-90cm is kell, de van, hogy 25cm is már sok.
Szóval próbálgasd. Ha eszik tökmindegy, ha nem akkor próbálgatni kell.

https://grentmedia.hu

Firerock
Használ valaki bojlizáshoz zsinórsüllyesztõt?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Bercy
Módszertõl, pályától függ az elõke hossza.
Pl feederezésnél 10-20 cm közöttieket szoktam hagyni, odafigyelve a gubancgátló csõ hosszára is.

Bojlizásnál 10-30 cm hosszú elõkéket használok (van, hogy fluorocarbon és bevonatos zsinort vegyesen használva) plusz ha a pálya engedi és lehetõség van bevontatásra akkor egy jó 50-70 cm-es ólombetétes elõtétzsinórt is felteszek, hogy biztos a víz fenekén legyen, így tuti nem zavarja a halakat (igazából a halat nem a zsinór vastagsága zavarja, hanem inkább ha "beleúszik").
zmeor
köszi a válaszokat.

és elõkének milyen hosszút szoktatok használni? Nem tudom, de nekem az is fura, hogy az etetõkosártól nem ijednek meg a halak...

leszarom a konfigod...

Mr.Grent
Ezért van az elõke. Mármint a fõzsinor után. De 60-100m-nél már az sem segít. Egy ekkora távolságon a zsinor vékonysága nem segít a kapás észlelésében. Természetesen itt a molyolást értem, amikor a hal maszatol.

fifi
sztem pedig igenis van jelentõsége a zsinõrvastagságnak kapás szmpontjából...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Landren
A halak szempontjából nincs jelentõsége a fõzsinór vastagságának, legalábbis vékonyabb zsinórral nem lesz több kapásod. A dobótávolságot értelemszerûen lehet növelni bizonyos mértékig, de túl vékony zsinornál már az is necces a kosár súlya miatt. Sokan óckodnak a dobóelõkétõl, de sok esetben az is megoldás lehet ha nagyobb távolságra van a meghorgászandó terület.

Bercy
Távolabb is lehet dobni vele.
Meg talán az arra úszkáló halakat is kevésbé zavarja.
zmeor
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a fõzsinórnak a vastagsága mennyire befolyásolja az eredményességet? (feeder) Van értelme fõzsinórnak is minél vékonyabbat használni? (Azon kívül, hogy kevésbé kap a sodrás bele)
Megijednek tõle a halak?

Az elõke az tiszta sor.

köszi

leszarom a konfigod...

Firerock
nekem is nagyon bejönnek ezek a botok,elég nagyot lehet vele dobni,ehhez még majd hozzájön a két Okuma longbow 65. És király lesz😊

fifi
értem...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
én az Energoval annyira elégedett vagyok/ mind a cég hozzáállásával, mind a termékekkel/, hogy nem is fogok más botot venni valszeg... /ehhez hozzáfûzõdik egy remek garanciális sztori is/
Rubin spin is van Excalibur is, spicc is, feeder is...

Firerock
Rosszul használtam a szavakat😊
Szóval, Ha van két azonos árú bot,az egyik shimano a másik meg nem,akkor gyakran a nem shimano fényévekkel jobb,én is most vettem bojlis botokat,és a 15ezres árkategóriában van az Alivio BX Specimen és az Energoteam Carp Blade. És az Energo sokkal jobb. Tehát ott az hogy rá van írva hogy Shimano az kerül kb 5ezer forintba. Erre szerettem volna célozni

fifi
A 4500-as Rubin spinnel u.akkora élmény volt fárasztani az 5-ös balint, mint a huszonezres Berkley-vel... 😊

fifi
ha belépõ,az sok mindent nem jelent, senki nem annyira profi horgász itT...
SZERINTEM!!!

trident
Köszönöm!😊

Én is hasonformán gondolkodom a választásban, de kíváncsi vagyok minden véleményre.😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Firerock
Szerintem a No limit a legjobb választás!
Shimanot biztos nem vennék,nagyon belépõ szintû az a bot.

trident
Nézelõdtem feeder bot fronton, mert szeretnék beszerezni egyet.

Néztem a Nevis no limit feeder botot , illetve a Shimano Joy feeder-t és az Axum carp feedert.

Csak szárazon tudtam õket megnézni, mindegyik rendkívül szimpatikus volt. A No limitnél tetszett, hogy nagyobb a dobosúly, talán mintha gerincesebb lenne, ott a négy spicc, tetszett az anyagválasztás.

A Shimano és az Axum is könyû, szép bot.

Vadvizen és horgásztavon is olyan botra van szükségem, ahol tudom a halat irányítanom, nem szeretném, ha túl "taknyos" lenne a bot, nem szeretném, ha a hal irányítana, és potencionálisan "nagyobb" halakra szeretnék menni.

Melyiket érdemes választanom?

Az axum és a shimano nem "túl puha"?

Most kivételesen az árat annyira nem nézem, mert orsónak a Nevis promaxx runnert-t néztem ki. A nevis no limit szettben van, a shimano és axum meg nagyon hasonló árban van és a fenti orsóval is még elfogadható összegben van.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

chrissparduc
Én úgy tudom, hogy lesz!

lesz egyáltalán?

chrissparduc
Valaki nem tudja, hog ymikorra várható a Koós féle dvd 5. része?

fifi
remélem precedens

Landren

horgász tó = lavor

BaliBoy
Örülj neki! 😊)
A fene esne a rohadt pontyokba. Horgász tavon meg nem lehet mást fogni....
Ott keresd õket! 😊

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Mr.Grent
Sziasztok!

Van aki horgászik a Dunán? Esetleg Paks-Ordas környékén.
Milyen élmények vannak az idén? Mert nekem valami kudarc.
Balin és süllõ jött csak az idén, kárász, ponty, dévér és minden más eltünt.

Pedig etetés is volt sok helyen. Nem értem.

fifi
gyertek hozzám jövõre...
a németek lehúztak az akadómról egy 70centis süllõt /is/

balin-csuka mindig akad...

BaliBoy
Igen, a megfogalmazás volt rossz. Olyan tavat keresek ahol nem csak ponty van hanem hogyha akar az ember akkor tud fogni valami mást is.

Bercy
Nem fogsz találni olyan vizet amibe csak ragadozó van. A tavak ökológiai egyensúlya miatt kell tenni bele mindenféle halfajból, amit a telepítéskor próbálnak tudatosan követni (pl ha nagyon sok a fehér hal akkor megy bele több ragadozó).
BaliBoy
Sziasztok!

Horgász tavak iránt szeretnék érdeklõdni. Budapest környékén bejártunk már néhány horgásztavat és kezd már elegünk lenni, hogy szinte mindenhol csak pontyot lehet fogni. (azt telepítenek). Tudtok mondani olyan tavat ahol többnyire csak ragadozók vannak?

Egyébkénr sokáig a Bentában volt a bizodalmam, de a honlapjuk alapján semmi mást nem telepítettek egész nyáron csak pontyokat....

Bercy
Én ahova egyszer el szeretnék jutni az az Ebró folyó. Ahogy rá tudom venni a barátaimat elmegyünk egyet oda a halibut pelletes harcsázást kipróbálni. Engem nagyon vonz! 😊
fifi
minden évben egyszer Sarudra a Tisza-tóra de ott az alapvetõ apropó az irgalmatlan piálás...
ott szoktunk az elején pecázni, mert az összes szervezõ spanomnak van motorcsónakja a faluvégen a kikötõben...

Firerock
wow😊
Ilyen tapasztalatom nincs sajnos,20méterre folyik tõlünk a Kákafoki holtág😊

Bercy
Úgy értettem, hogy a megszokott "hazai" vizet elhagyva egyéb területekre, tavakra utazni. Hátha érdekes tapasztalatokat tudnánk megosztani.

Pl. én idén tavasszal elmentünk a fadd-domborii holtághoz. Tulajdonképp békéshalazni készültünk,azonban pár éve a holtágba algaevõ baktériumot tettek. Ennek okán a víz kitisztult -> fény lejutott ->hínártenger lett.
Na abba a hínárosba annyi csukát lehet kipergetni amennyit nem szégyelsz 😊
Firerock
egész nyáron horgásztúráztam a nyaralónkban,a házunktól légvonalban kb 600méterre😊

Bercy
Szoktatok eljárni "horgásztúrákra" különbözõ vizekre, akár külföldre?
Firerock
Egyszer csak összekéne hozni egy közös pecát!😊

fifi
mostanában erre ellenõrizgettünk, aztán ott ragadtunk 😊

de Hármas Körös mindenképpen, részleteket nem mondhatok... 😊

Bercy
Ti hol horgásztok rendszeresen?
fifi
két egér IS...

fifi
nemtom, de Zoli fogott megint hármat, egyet hazahozott és két egér volt a gyomrában...

Firerock
egérúszás van?

fifi
azaz!
Rapala
ezüst-kék-lila és a farkán van pár szál "toll"

Bercy
skitter-re gondolsz szerintem (a rappala gyártmányú popper wobblereket tuti így hívják). És arra jött a harcsa? Én avval csak balinozi szokta.
Nagyon nagy grat!!!
fifi
valami popper skit, vagy valami ilyesmi...
a felszínen megy és ha belehúzol úgy buffog mint egy kuttyogató...

Bercy
fuck yeah<#eljen>

milyen "csalival" fogtad a harcsákat?
fifi
4 harcsa
1 balin

Firerock
Mennék énis,ha nem az élõn lenne😄

fifi
na most jön az éjszakai harcsapergetés...