2058
  • fifi
    anno csirke indító táppal fogtuk a nyurgákat, ami kb 80ft/kiló volt.

nem mindig a drága a jó, és az olcsó a szar...
  • Frank99
    nem kell megkajálni a drága-etető sok hal mesét...
  • Firerock
    megéri,árához képest nagyon jó etetőanyag!
  • Narusco
    hali
    ez a kaja auchanban 3kg 1000 huf körül van:

az lenne a kérdésem, hogy nem extrán szar? megéri ezt megvenni?
  • Bercy #1774
    Tiszta őrület ami idén van. Márciusban amúrokat fogtunk egy közeli tavon, pedig ilyen korán még nagyon nem volt ez jellemző eddig...
  • Frank99
    bojlival domolykó és balin?????????????
  • trident
    Gratulálok!:)

A gyomai siratón is megindultak, pontyokat fogtunk, pucolásnál megnéztük a béltartalmat, még azért jó részt moszatot vett fel csak...
  • Firerock
    Az év első 5 bojlis hala : 4 domolykó és 1 balin. Mintha pergetni mentem volna... :)
  • Firerock
    Némi szarkazmust véltem felfedezni a szavaidban:D
  • fifi
    nem, dehogy; miért neheztelnék?
  • Firerock
    neheztelsz rá?:)
  • fifi
    Gyurika mindig is egy ász volt...
  • Firerock
    SBS M1 Wafters,Dynamite Peach&Mango Popup, és most vettem még egy csomót,most tesztelgetem őket!
  • Landren
    És ezen belül konkrétan melyik vált be legjobban?
  • Firerock
    Dynamite,SBS, Carp Zoom.
    Etetni Carp Zoom Weekend Boilies
  • Landren
    Milyen bojlival horgászol?
  • Firerock
    Hátööö hogyismondjam....kicsit elszabadult a buli,ezért kivettem a botokat:),de hétvégén megyek ki a nyaralóba,ma nyomtam be 1kiló kukoricát meg búzát,holnap lehet rakok rá egy kis bojlit,de még egy-egy kiló cuccot biztos. Aztán szombaton Peca!
    Gyuri két estét volt kinn,egyik este volt egy pontyos kapása,csak nem hallotta,második este meg csípett egy amurt,szóval bizakodó vagyok.
  • fifi
    most fogtál valamit?
  • Firerock
    Én a Maruto Carp X2-t használom,ezt ajnálották,de a Hayabusa horgok is nagyon jók!
    A fox-ról én iszonyat sok rosszat hallottam,és erősen túl is van árazva,így ha lehet kerülöm(végszerelékben is sokkal jobb a PB Products).
    Én itt a mi kis Szarvas-Békésszentandrás Kákafoki holtágon horgászom,nyáron kint lakunk a vízparti nyaralónkban,tehát időm az van:)
    Ha elmegyek valahova ami nem intenzíven telepített akkor matchbottal,esetleg feeder-picker bottal horgászom. Ha 2 vagy annál több nap áll rendelkezésre akkor bojlizok.
    35-ös monofil főzsinórt használok+6 méter 22-es fonott dobóelőke(nálam azért van erre szükség mert nagyon sok tavirózs,töklevél van a móló környékén,és 10-ből 9x oda fut be a hal,akármit csinálok, és a fonott jobban vágja a szárát.
  • Landren
    Idei első 1 hetes túra április 22.-én lesz, ki fogom próbálni ezt a kötést. Van valami spéci horog ami ehhez ajánlott, mert én szinte kizárólag fox ssc horgokat használok különböző méretben. Nekem ezek váltak be eddig leginkább.
    Lenne még kérdésem pár. Hol szoktatok horgászni? Milyen szerelékkel? Milyen vastag damillal? Csalival? Milyen eredménnyel?
  • Firerock
    igen igen,ezen is elgondolkodtam már,csak a hboltban mindig elfelejtem:)
  • Bercy #1757
    Én is szoktam :)
    Amúgy van egy ilyen kis termék is. Ez hasonlít a drig-re, de mellette használhatsz zsugorcsövet, alignert is.
  • Firerock
    igen ezt kihagytam! Én a hajszálelőkés megoldást is így használom! Nem fület kötök,hanem ezt a karikát kötöm az ideális távolságra,így legyen 15mm vagy dupla 20mm akkor se kell előkét cserélni.
  • Bercy #1755
    Plusz a szilikongyűrűs megoldás (persze ezt akár hajszálelőkén is lehet alkalmazni) előnye, hogy rugalmas így a bojli méretet is lehet váltogatni, nem kell mindig új előkét kötni.
  • Firerock
    Pontosan ugyanaz mindkét szerelék!
    Ez a D-rig szerelék. Popupnál illetve kikönnyített csaliknál van jelentősége,amikor a ponty az úszójával felkavarja a vizet,akkor sokkal szabadabban mozog a csali a csúszó gyűrűnek köszönhetően. És az akadás is biztosabb elviekben. Viszont kicsit félek is tőle,mert ennél nem lehet zsugorcsövet,line alignert használni,amit én mindig használok.
  • Landren
    Segítségre igazából nincs szükségem, mert elég régóta bojlizom már és elég sok mindent ki is próbáltam, de én az egyszerűség híve vagyok, sima csomómentes kötés aztán annyi. Viszont azt megírhatod, hogy szerinted ez a szerelék mivel jobb mint a hajszálelőkés verzió? Számomra ez már kicsit túl van bonyolítva, legalábbis a lebegő mindenképpen.
  • Firerock
    Igen!
    Segítek bármiben amiben tudok:)
    Mindig kipróbálom a végszerelékeket(természetesen csak az elsőt,amikor egy új végszereléket próbálok ki),csalikat az akváriumban...
  • Landren
    ezeket te készítetted így?
  • trident
    Nálam már elindult a szezon, a gyomai holtág hozta a formáját múlt héten. Nagyon kellemes volt minden, nagyon szép volt a környezet, az idő, de a vizen látszott, hogy nincs mozgás, nagyon csendes volt. A szereléket kihúzva rengeteg algát-moszatot gyűjtöttem. A pontyok vagy nem mozogtak, vagy nem foglalkoztak még a csalikkal. Após pajtásnak éjszakai horgászat során zsákmányolt 1-1 pontyot. Még kell, hogy melegedjen a víz.
    Én kőkemény 3 törpét húztam ki.:D

Ha minden jól megy, ma megyek horgásztóra...:)
  • Firerock
    ezek éppen nem SBS-esek,ezek Dynamite Baits bojlik,de nem értem miért kell támadni...:/
  • Frank99
    ja, akkor az SBS csapat....
  • Firerock
    Nem nem,ez nem haldorádó pelletpakk izébizé... Ez kőkemény bojlizás:)
  • Frank99
    sokat nézed a Döme Gábort...
  • Firerock
    Akkor induljon a szezon!:)

#1744: Összekapcsolhatnánk a két kép tartalmát:)
  • fifi
  • fifi
    a viselkedéséből lehetett következtetni a közeledő időjárásra...
  • Frank99
    nincs mit.
    megkóstolnám, de védett..
    sajnos....
  • xaxoimi
    Köszi szépen :) megmentettél...
  • Frank99
    Csíkos káposzta.
    ételbe is rakták.
  • Firerock
    Szia!
    Tudtommal két dologra:
    1. Amikor nagyon régen az Alföld egy nagy mocsár volt,és akkor még nagyon sok csíkhal volt akkor azt ették hal gyanánt.
    2. Csukázni és Harcsázni:)
    Remélem Segítettem