Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tisztában vagyok vele, hogy nem minden úgy van ahogy én gondolom, épp ezért engem meg lehet gyõzni...
sose nyomd fullba a kretént
Szóval próbálgasd. Ha eszik tökmindegy, ha nem akkor próbálgatni kell.
https://grentmedia.hu
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Pl feederezésnél 10-20 cm közöttieket szoktam hagyni, odafigyelve a gubancgátló csõ hosszára is.
Bojlizásnál 10-30 cm hosszú elõkéket használok (van, hogy fluorocarbon és bevonatos zsinort vegyesen használva) plusz ha a pálya engedi és lehetõség van bevontatásra akkor egy jó 50-70 cm-es ólombetétes elõtétzsinórt is felteszek, hogy biztos a víz fenekén legyen, így tuti nem zavarja a halakat (igazából a halat nem a zsinór vastagsága zavarja, hanem inkább ha "beleúszik").
és elõkének milyen hosszút szoktatok használni? Nem tudom, de nekem az is fura, hogy az etetõkosártól nem ijednek meg a halak...
leszarom a konfigod...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Az lenne a kérdésem, hogy a fõzsinórnak a vastagsága mennyire befolyásolja az eredményességet? (feeder) Van értelme fõzsinórnak is minél vékonyabbat használni? (Azon kívül, hogy kevésbé kap a sodrás bele)
Megijednek tõle a halak?
Az elõke az tiszta sor.
köszi
leszarom a konfigod...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Rubin spin is van Excalibur is, spicc is, feeder is...
Szóval, Ha van két azonos árú bot,az egyik shimano a másik meg nem,akkor gyakran a nem shimano fényévekkel jobb,én is most vettem bojlis botokat,és a 15ezres árkategóriában van az Alivio BX Specimen és az Energoteam Carp Blade. És az Energo sokkal jobb. Tehát ott az hogy rá van írva hogy Shimano az kerül kb 5ezer forintba. Erre szerettem volna célozni
SZERINTEM!!!
Én is hasonformán gondolkodom a választásban, de kíváncsi vagyok minden véleményre.😊
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Shimanot biztos nem vennék,nagyon belépõ szintû az a bot.
Néztem a Nevis no limit feeder botot , illetve a Shimano Joy feeder-t és az Axum carp feedert.
Csak szárazon tudtam õket megnézni, mindegyik rendkívül szimpatikus volt. A No limitnél tetszett, hogy nagyobb a dobosúly, talán mintha gerincesebb lenne, ott a négy spicc, tetszett az anyagválasztás.
A Shimano és az Axum is könyû, szép bot.
Vadvizen és horgásztavon is olyan botra van szükségem, ahol tudom a halat irányítanom, nem szeretném, ha túl "taknyos" lenne a bot, nem szeretném, ha a hal irányítana, és potencionálisan "nagyobb" halakra szeretnék menni.
Melyiket érdemes választanom?
Az axum és a shimano nem "túl puha"?
Most kivételesen az árat annyira nem nézem, mert orsónak a Nevis promaxx runnert-t néztem ki. A nevis no limit szettben van, a shimano és axum meg nagyon hasonló árban van és a fenti orsóval is még elfogadható összegben van.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
A fene esne a rohadt pontyokba. Horgász tavon meg nem lehet mást fogni....
Ott keresd õket! 😊
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Van aki horgászik a Dunán? Esetleg Paks-Ordas környékén.
Milyen élmények vannak az idén? Mert nekem valami kudarc.
Balin és süllõ jött csak az idén, kárász, ponty, dévér és minden más eltünt.
Pedig etetés is volt sok helyen. Nem értem.
a németek lehúztak az akadómról egy 70centis süllõt /is/
balin-csuka mindig akad...
Horgász tavak iránt szeretnék érdeklõdni. Budapest környékén bejártunk már néhány horgásztavat és kezd már elegünk lenni, hogy szinte mindenhol csak pontyot lehet fogni. (azt telepítenek). Tudtok mondani olyan tavat ahol többnyire csak ragadozók vannak?
Egyébkénr sokáig a Bentában volt a bizodalmam, de a honlapjuk alapján semmi mást nem telepítettek egész nyáron csak pontyokat....
ott szoktunk az elején pecázni, mert az összes szervezõ spanomnak van motorcsónakja a faluvégen a kikötõben...
Ilyen tapasztalatom nincs sajnos,20méterre folyik tõlünk a Kákafoki holtág😊
Pl. én idén tavasszal elmentünk a fadd-domborii holtághoz. Tulajdonképp békéshalazni készültünk,azonban pár éve a holtágba algaevõ baktériumot tettek. Ennek okán a víz kitisztult -> fény lejutott ->hínártenger lett.
Na abba a hínárosba annyi csukát lehet kipergetni amennyit nem szégyelsz 😊
de Hármas Körös mindenképpen, részleteket nem mondhatok... 😊
Rapala
ezüst-kék-lila és a farkán van pár szál "toll"
Nagyon nagy grat!!!
a felszínen megy és ha belehúzol úgy buffog mint egy kuttyogató...
1 balin