Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
miért nem inkább egy finom feeder cuccot veszel?
egy fárasztás jóval izgalmasabb mint a bojlis bottal és mivel aztmondtad nincs sok idõd,ezért valószínûleg nem sok nagytestû hallal fogsz találkozni,kistestûkhez meg mindenképp a feeder a nyerõ.
Ha aztmondod oké akkor majd keresünk valami cuccot😊

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

trident
Sziasztok!😊

Nagyon ritkán van lehetõségem horgászni, de megunva hogy más szerelésével piszkáljam a vizet, arra gondoltam, hogy beszerezhetnék én is egyet.

Szóval mivel ritkán horgászom és nem erre szeretném a pénzemet költeni egy relatív olcsó felszerelésre van szükségem. Egy holtágat szoktunk meghorgászni, pontyra, amúrra szeretnék menni, fenekezõs, kukoricás/hungarocelles/pelletes csalival.

Körbenézve a lehetõségeim elég behatároltak. Botok közül mit lenne érdemes választanom: Nevis promaxx carp? X2 pro sweeper? Nevis winner carp?
Nevis promaxx carp
X2 pro
Nevis winner carp

S hozzá kell egy szintén olcsó orsó: Nevis carp runner x? link.

Tudom, ez csak két részlet, még számos dolog kell a sikeres horgászathoz, sõt, biztos meglepõ, hogy a belépõ szegmenst céloztam meg, de nem akarok több tízezret költeni.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

fifi
a cimborám ma hajnalban csípett egy 17-es amurt, egy olyan cuccal, hogy ha azt mondaná vegyem meg kétezeré' lehet nem kéne...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

az ige

Firerock
aha,értem!

fifi
KHESZ halõr KHESZ vízen /folyó Darutól Aranyosig és gáton belül minden/ illetve Sírató
Kákafoki az külön cég, azok nevében nem nyilatkozom, de nincs is közöm hozzá...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Firerock
nem ismerem:/
te figyumár! Hogy van felosztva nálatok hogy ki hol ellenõriz?

fifi
másik halõr /piros mosolygós Passat/

Firerock
milyen Zoli?

Firerock
hm,akkor holnap beugrok megnézem,annyiért azonnal megveszem😄

fifi
Gyurikánál van bent 17-ért valami Energo, mert Zoli majdnem megvette szombaton, éppen harcsázni...

Firerock

vélemény?Fake vagy nem fake?

Firerock
Most ezen gondolkodom!
Ezzel fogta a Magyar srác a világrekordot a Pó-n(135kg)

Firerock
Csáó!
Ti milyen harcsapergetõ botot vennétek 2,70m és 25-30ezer forint körül?
lehetõleg osztott eva nyeles,mert a parafát utálom😊
köszi

Üdv,mindenkinek! Egy kis infó kellene ha valakinek van. taktaközi öntözõ fõcsatornával kapcsolatosan hol tudok venni rá napijegyet? milyen halakra lehet számítani? milyen szerelék és csali? melyik részére érdemes leülni? válaszokat elõre is köszönöm!!
zmeor
A kukoricás dolgot én is hallottam már.
Viszont, pont múltkor cáfoltam én rá azzal, hogy egy pár napja telepített tavon voltam, és kukoricára az istenért se jött semmi, aztán utána pelletre meg 10 perc alatt 2..

leszarom a konfigod...

dmx
Üdv! Engem az érdekelne hogy mivel én nem vad vizekre járok hanem telepített magántavakra ahol ugye elég sûrûn ülnek az emberek, hogy hogyan lehetne az etetést vonzóbbá tenni a pontyoknak és akár elcsalni más etetésrõl õket? Fontos szempont lehet ugye hogy a telepített tenyésztett halakat kemény kukoricával etették sokáig hogy ahhoz szoktak hozzá. Érdemes ilyen tavakon alapozó etetést csinálni vagy elég az éppen kosárba helyezett etetõanyag bedobni tetszõleges helyre? Osszatok meg velem pár tapasztalatot hátha beválik 1-2 tipp. Kössz elõre is!

Burn tire, not your soul!

Bercy
Match úszós horgászatnál az úszó mérete nem feltétlenül a zsákmány méretétõl függ hanem inkább a dobási távolságától, ugyanis ha jól ki van súlyozva az úszó akkor a halnak nem kell nagy erõt kifejteni, hogy megmozdítsa.

Én mondjuk 6+2 grammos úszókat javaslok. Itt ugye 2 gramm az ólom súlya ami beállítja az úszót. Ezen felül jelzõolmot(olmokat) is érdemes elhelyezni az elõkénél, ami a fenékhez rögzíti az úszót, de ha a hal elemeli akkor látható, hogy az úszó kiemelkedik.
Horogból egy 8,10-es méret megfelelõ lehet.
Zsinorból 12,14,16-ost ajánlok.
Hali,
egy kis tapasztalati segítséget kérnék. Van egy fizetõs tó, 2-4kg pontyok átlagban. Még ponytra nem horgásztam és most akarom kipróbálni.
Milyen felszerelés kéne hozzá. Értem azt, hogy ekkora halakhoz hány gramm-os uszó, mekkora olóm, horog stb. Egyszerû dolgokra gondoltam. Az uszó egy waggler lenne.(pálca)

http://tesztgep.blogspot.co.at/

Horgászbotok építése (bojlis, pergetõ, casting,legyezõ,feeder,match botok), javítása, felújítása, szaktanácsadása garanciával, sokéves tapasztalattal. Botépítõ tanfolyamok szervezése. Horgászbot alkatrész eladás.
Elérhetõségek:

horgaszbotepites.hu (ha nem mûködik, akkor rodbuildingstudio.com )
tel.: 06-28-387-040
mobil.: 06-20-472-4633
fax: 06-28-387-040
ZaJanga
Sziasztok. Rendelõs társakat keresek Tigrismogyoró vásárlásához.
A 8 - 12 mm -es Tigrismogyorót 25kg-os zsákokban tudnánk megvenni 660.-Ft./Kg -os áron. Budapesti szállítással lehetne megoldani itt lehetne személyesen átvenni vagy saját költségen szállítással. 7 embernek kéne összejönni a rendeléshez ehhez az árhoz. Akit érdekel írjon a free1eKUKACfreemail.hu címre.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Firerock
fõsulinál azzal csipkedem a csukákat!

Firerock
én használtan vettem két salmo minnow-t 1400-ért😊

fifi
tegnap vettem itthon a Tescoban egy kurva jó csalit, 650-ért... Fat rapra hasonlít, piros szem, és a test nagyon csillogó bronzos-pirosas... kíváncsi vagyok mit mutat majd 😊

fifi
érdekes, ezt pont mostanában tapasztaltam, hogy fehér Mepps 2-es bugra/fehér tollas/ nem üt rá a balin, pedig láttam a halakat, viszont ráüt a csuka, holott azt beszélik annak a piros, meg néha a sárga ami bejön...

Bercy
Hát tudom, hogy nem egyszerû, azért is kérdem 😊

Én is már próbáltam rengeteg félét (szakítottam is be nagyon-nagyon sokat).
A salmo minnow nekem is bejött, szinte mindíg alkalmazható de azt vettem észre hogy alkonyatkor és pirkadatkor inkább a kevésbé feltünõ színek (egész olajzöld, sárgásbarnás) jobban mennek.
Firerock
ez azért nem ilyen egyszerû,bár ilyen egyszerû lenne😊
Én elmondom mikkel fogok csukákat manapság:
-Salmo minnow 6cm(a mélyretörõ fajta)
-Rapala DT Flat
-Rapala SR7
-Rapala XRS-7

a szín valamelyik természetes,de az sem feltétlen szükséges!
Éjszaka meg nem fogsz tudni csukát fogni wobblerrel!

Bercy
Sziasztok.

Wobblerekrõl kinek mi a tapasztalat? Elsõsorban kisebb állóvizek esetén melyik évszak/napszakban milyen wobblert ajánltok csukára?
Firerock
Mindenkinek ajánlom ezt a filmajánlót! Ha valaki tudna letöltési,esetleg megvételre lehetõséget az írjon!

zmeor
mind2 érdekel, ragadozó és békés is.

van 3 botom, pergetõ, feeder, és match..

leszarom a konfigod...

elõször is: békés halra vagy ragadozóra szeretnél menni ? másodszor pedig én azt tudom tanácsolni, hogy nézegesd hogy hol horgásznak, én sokat lejárkáltam a kisdunára peca nélkül is, csak nézni a horgászokat, ellestem milyen szereléssel horgásznak, milyen csalival stb. te is sztem elõször próbálj meg így ismerkedni az ottani dolgokkal.
én még nem horgásztam a nagydunán nem tudok tanácsot adni.
egy biztos. vannak lassabb és gyorsabb folyású vizek. a gyorsabbra erõs botok szükségesen, pl. heavy feeder.

zmeor
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy éves jegyet a Dunára pontosabban a Megyeri hídtól egészen az Ipolyig érvényes Óbudai Szövetkezetit.

Van valami tapasztalat, hogy hol lenne érdemes próbálkozni?
Most voltam a héten a Luppa szigetnél és meglepõdve láttam hogy hungarocell darabkákkal fogtak másfeles jászokat... ez szokványos? 😄 Eddig tavon horgásztam és ott nem igazán mûködtek ezek..
Örömmel fogadnék 1-2 tippet a Dunára fõleg helyeket az említett szakaszon. Hogy milyen halra mennék? Igazából mind1.. csak ne géb legyen...hanem egy kicsit azért termetesebb 😉
köszi minden infot
G

leszarom a konfigod...

Firerock
volt már valakinek dolga multis jerk cuccal?
konkrétan ebbe szerettem most bele😊

Firerock
próbáld meg borsos pellettel(haldorado) esetleg,ha a többi hal miatt nem jön a ponty akkor bevállhat!

tviktor91
Én dinamittal tolom,legalább nem kell várni.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Vki tud segíteni h a Széki-tavon pontosan milyen csalival lehet pontyot fogni? már 2 hónapja nem sikerül....
Landren
nagyon helyes

sose nyomd fullba a kretént

Firerock

A ponty az meg konzerv kukoricára akadt .

Gilisztára jött a java , az etetõanyag tele volt csontival .

fifi
békés halakra gondoltam, süllõt fogtunk decemberben is... 😊

Firerock
minden héten legalább kétszer pergetek és eddig 2 kisseb süllõ volt az eredmény:/

Firerock
mivel próbálkoztál?

fifi
alszik még a holtág...

Múlt hétvégén voltunk a Kákafokin , és pár kiló keszeg , meg egy 33 centis ponty az eredmény .

hat igen nem a legszebb ido
fifi
szép...
pláne ebben a tróger idõben

Firerock
oké
akkor meghagyom nyárra,köszi!