Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy fárasztás jóval izgalmasabb mint a bojlis bottal és mivel aztmondtad nincs sok idõd,ezért valószínûleg nem sok nagytestû hallal fogsz találkozni,kistestûkhez meg mindenképp a feeder a nyerõ.
Ha aztmondod oké akkor majd keresünk valami cuccot😊
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Nagyon ritkán van lehetõségem horgászni, de megunva hogy más szerelésével piszkáljam a vizet, arra gondoltam, hogy beszerezhetnék én is egyet.
Szóval mivel ritkán horgászom és nem erre szeretném a pénzemet költeni egy relatív olcsó felszerelésre van szükségem. Egy holtágat szoktunk meghorgászni, pontyra, amúrra szeretnék menni, fenekezõs, kukoricás/hungarocelles/pelletes csalival.
Körbenézve a lehetõségeim elég behatároltak. Botok közül mit lenne érdemes választanom: Nevis promaxx carp? X2 pro sweeper? Nevis winner carp?
Nevis promaxx carp
X2 pro
Nevis winner carp
S hozzá kell egy szintén olcsó orsó: Nevis carp runner x? link.
Tudom, ez csak két részlet, még számos dolog kell a sikeres horgászathoz, sõt, biztos meglepõ, hogy a belépõ szegmenst céloztam meg, de nem akarok több tízezret költeni.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Kákafoki az külön cég, azok nevében nem nyilatkozom, de nincs is közöm hozzá...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
te figyumár! Hogy van felosztva nálatok hogy ki hol ellenõriz?
Ezzel fogta a Magyar srác a világrekordot a Pó-n(135kg)
Ti milyen harcsapergetõ botot vennétek 2,70m és 25-30ezer forint körül?
lehetõleg osztott eva nyeles,mert a parafát utálom😊
köszi
Viszont, pont múltkor cáfoltam én rá azzal, hogy egy pár napja telepített tavon voltam, és kukoricára az istenért se jött semmi, aztán utána pelletre meg 10 perc alatt 2..
leszarom a konfigod...
Burn tire, not your soul!
Én mondjuk 6+2 grammos úszókat javaslok. Itt ugye 2 gramm az ólom súlya ami beállítja az úszót. Ezen felül jelzõolmot(olmokat) is érdemes elhelyezni az elõkénél, ami a fenékhez rögzíti az úszót, de ha a hal elemeli akkor látható, hogy az úszó kiemelkedik.
Horogból egy 8,10-es méret megfelelõ lehet.
Zsinorból 12,14,16-ost ajánlok.
egy kis tapasztalati segítséget kérnék. Van egy fizetõs tó, 2-4kg pontyok átlagban. Még ponytra nem horgásztam és most akarom kipróbálni.
Milyen felszerelés kéne hozzá. Értem azt, hogy ekkora halakhoz hány gramm-os uszó, mekkora olóm, horog stb. Egyszerû dolgokra gondoltam. Az uszó egy waggler lenne.(pálca)
http://tesztgep.blogspot.co.at/
Elérhetõségek:
horgaszbotepites.hu (ha nem mûködik, akkor rodbuildingstudio.com )
tel.: 06-28-387-040
mobil.: 06-20-472-4633
fax: 06-28-387-040
A 8 - 12 mm -es Tigrismogyorót 25kg-os zsákokban tudnánk megvenni 660.-Ft./Kg -os áron. Budapesti szállítással lehetne megoldani itt lehetne személyesen átvenni vagy saját költségen szállítással. 7 embernek kéne összejönni a rendeléshez ehhez az árhoz. Akit érdekel írjon a free1eKUKACfreemail.hu címre.
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Én is már próbáltam rengeteg félét (szakítottam is be nagyon-nagyon sokat).
A salmo minnow nekem is bejött, szinte mindíg alkalmazható de azt vettem észre hogy alkonyatkor és pirkadatkor inkább a kevésbé feltünõ színek (egész olajzöld, sárgásbarnás) jobban mennek.
Én elmondom mikkel fogok csukákat manapság:
-Salmo minnow 6cm(a mélyretörõ fajta)
-Rapala DT Flat
-Rapala SR7
-Rapala XRS-7
a szín valamelyik természetes,de az sem feltétlen szükséges!
Éjszaka meg nem fogsz tudni csukát fogni wobblerrel!
Wobblerekrõl kinek mi a tapasztalat? Elsõsorban kisebb állóvizek esetén melyik évszak/napszakban milyen wobblert ajánltok csukára?
van 3 botom, pergetõ, feeder, és match..
leszarom a konfigod...
én még nem horgásztam a nagydunán nem tudok tanácsot adni.
egy biztos. vannak lassabb és gyorsabb folyású vizek. a gyorsabbra erõs botok szükségesen, pl. heavy feeder.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy éves jegyet a Dunára pontosabban a Megyeri hídtól egészen az Ipolyig érvényes Óbudai Szövetkezetit.
Van valami tapasztalat, hogy hol lenne érdemes próbálkozni?
Most voltam a héten a Luppa szigetnél és meglepõdve láttam hogy hungarocell darabkákkal fogtak másfeles jászokat... ez szokványos? 😄 Eddig tavon horgásztam és ott nem igazán mûködtek ezek..
Örömmel fogadnék 1-2 tippet a Dunára fõleg helyeket az említett szakaszon. Hogy milyen halra mennék? Igazából mind1.. csak ne géb legyen...hanem egy kicsit azért termetesebb 😉
köszi minden infot
G
leszarom a konfigod...
konkrétan ebbe szerettem most bele😊
pláne ebben a tróger idõben