Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
igen igen,ezen is elgondolkodtam már,csak a hboltban mindig elfelejtem:)

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Bercy
Én is szoktam :)
Amúgy van egy ilyen kis termék is. Ez hasonlít a drig-re, de mellette használhatsz zsugorcsövet, alignert is.
Firerock
igen ezt kihagytam! Én a hajszálelõkés megoldást is így használom! Nem fület kötök,hanem ezt a karikát kötöm az ideális távolságra,így legyen 15mm vagy dupla 20mm akkor se kell elõkét cserélni.

Bercy
Plusz a szilikongyûrûs megoldás (persze ezt akár hajszálelõkén is lehet alkalmazni) elõnye, hogy rugalmas így a bojli méretet is lehet váltogatni, nem kell mindig új elõkét kötni.
Firerock
Pontosan ugyanaz mindkét szerelék!
Ez a D-rig szerelék. Popupnál illetve kikönnyített csaliknál van jelentõsége,amikor a ponty az úszójával felkavarja a vizet,akkor sokkal szabadabban mozog a csali a csúszó gyûrûnek köszönhetõen. És az akadás is biztosabb elviekben. Viszont kicsit félek is tõle,mert ennél nem lehet zsugorcsövet,line alignert használni,amit én mindig használok.

Landren
Segítségre igazából nincs szükségem, mert elég régóta bojlizom már és elég sok mindent ki is próbáltam, de én az egyszerûség híve vagyok, sima csomómentes kötés aztán annyi. Viszont azt megírhatod, hogy szerinted ez a szerelék mivel jobb mint a hajszálelõkés verzió? Számomra ez már kicsit túl van bonyolítva, legalábbis a lebegõ mindenképpen.

sose nyomd fullba a kretént

Firerock
Igen!
Segítek bármiben amiben tudok:)
Mindig kipróbálom a végszerelékeket(természetesen csak az elsõt,amikor egy új végszereléket próbálok ki),csalikat az akváriumban...

Landren
ezeket te készítetted így?

trident
Nálam már elindult a szezon, a gyomai holtág hozta a formáját múlt héten. Nagyon kellemes volt minden, nagyon szép volt a környezet, az idõ, de a vizen látszott, hogy nincs mozgás, nagyon csendes volt. A szereléket kihúzva rengeteg algát-moszatot gyûjtöttem. A pontyok vagy nem mozogtak, vagy nem foglalkoztak még a csalikkal. Após pajtásnak éjszakai horgászat során zsákmányolt 1-1 pontyot. Még kell, hogy melegedjen a víz.
Én kõkemény 3 törpét húztam ki.:D

Ha minden jól megy, ma megyek horgásztóra...:)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Firerock
ezek éppen nem SBS-esek,ezek Dynamite Baits bojlik,de nem értem miért kell támadni...:/

Frank99
ja, akkor az SBS csapat....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Firerock
Nem nem,ez nem haldorádó pelletpakk izébizé... Ez kõkemény bojlizás:)

Frank99
sokat nézed a Döme Gábort...

Firerock
Akkor induljon a szezon!:)

#1744: Összekapcsolhatnánk a két kép tartalmát:)

fifi

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
a viselkedésébõl lehetett következtetni a közeledõ idõjárásra...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Frank99
nincs mit.
megkóstolnám, de védett..
sajnos....

Köszi szépen :) megmentettél...<#worship>

Frank99
Csíkos káposzta.
ételbe is rakták.

Firerock
Szia!
Tudtommal két dologra:
1. Amikor nagyon régen az Alföld egy nagy mocsár volt,és akkor még nagyon sok csíkhal volt akkor azt ették hal gyanánt.
2. Csukázni és Harcsázni:)
Remélem Segítettem

Hali(:
Valaki nem tudja véletlen hogy mire használják a "réti csík"-ot mint halat???<#schmoll2>Nagyon fontos lenne mert holnapra kell a tanárbácsinak D:<#smile>

trident
Köszönöm a tippeket.:)

Igen, ha lehet én is szeretem balanszírozni, kissé emelni a csalit.
A citromosat kipróbálom, a borsosra nem gondoltam, de nyáron azt is meglesem.:)

A harisnyás trükköt azért nem próbáltam, mert természetes vízen van csak gondom a törpével. A 12-es pelletet gond nélkül felveszi, azt nem is érdemes harisnyázni, nagyobb pelletet meg bojlit meg azért nem gondoltam bevetni, mert a vadvízen gyanakvóak a halak, szoktató etetést meg bojlival, pellettel nem akarok kialakítani.

Horgásztón, lavórban még nem is annyira gond a törpe, de a gyomai siratón tényleg siralmas a törpe helyzet, de másutt is küszködnek vele.

De remélem lesz elég idõm tesztelni.:) A tenyerem már viszket, hogy kipróbáljam a karácsonyra kapott feedert, hogy tudjak menni horgászni, kiülni a jó idõben a partra, stégre...:)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

fifi
mindemellett ha a csalid nem közvetlenül a fenéken van, kisebb eséllyel veszi fel a törpe, mert amennyire én tudom, a fenéken, az iszapban eszik...

fifi
bojlinál nem tudom, de más csalinál, ha enyhe citromos ízbe/oldatba/lébe van mártva, az a törpe elkerüli...

Firerock
kötözött?:D
A borsos pelletek,bojlik tökéletesen jók törpeharcsa ellen. Illetve a bojlira van még egy kis trükk:
Bármilyen bojlit megfogsz és ráhúzol egy harisnyát és elkötöd,így nem tudja megharapdálni.
Illetve ha jól tudom akkor a bojlit nem is annyira csípik,legalábbis sok id õ amíg szétrágják!

trident
Erre gondoltam én is, mert azokat az átkokat nem eszi meg másik hal...:D

Kötözött, száraz kukoricán, tigrismogyorón kívül mivel érdemes még a törpét kikerülni? Az ananászos ízû dolgokat felveszi?

Landren
Én nem hallottam még ilyenrõl, de nem tartom valószínûnek. Meg aztán a kaviár miatt tartják ezeket a halakat ami elég nagy üzlet, nem hiszem, hogy a szabadon engedésük kifizetõdõ lenne.

trident
Sziasztok!:)

Egy ismerõsöm mondta, de én még sohasem hallottam róla (neten sem találtam ilyet), hogy a (szibériai) tokhal írtja a törpeharcsát? Valóban ellensége lenne neki?

Tokhalat tenyésztenek Magyarországon is (silverfish kft, vésztõ).

Azért érdekes számomra csak, mert sok horgásztavunk törpeharcsa fertõzött.

Firerock
szerintem nem ilyen stílusban válaszoltam!

Hát szerintem meg,nem véletlenül írom ezeket a dolgokat.
Néz utána ha nem hiszed el.
Firerock
Szerintem mind ugyanaz,és ezek még olcsóbbak mint a helyi kis boltok,ott viszont nincs posta,cserében ki tudod próbálni,meg tudod szagolni a cuccokat

Pl:észre vettem azt hogyha egy halradart vennél az egyik horgász webáruházban,az lényegesen drágább (sulyos tízezrekröl írok)mint egy kemping boltban aminek köze sincs a horgászathoz csak egy két terméke.
Hát nem tudom meg néztem ezt a két oldalt de nem találtam olcsobságott mint pl:haldorádó.
De ha megnézem mondjuk a Haldorádó vs Energofish akkor a haldorádó lesz a nyerõ szerintem bár régen máshogy gondoltam de vettem a fáradságot és a termékekeket összehasonlitottam.
De vajon melyik a legolcsóbb horgász web áruház?
trident
Biztosan nem tudom, esetleg nézd meg a hal.hu vagy a horgaszonline.hu-t.

Sziasztok.
Szerintetek melyik a legolcsóbb horgász webáruház?
Szörnyû hogy milyen hatalmas pénzeket tesznek rá a kereskedõk a horgász felszerelésekre.
zmeor
szerintem semmi baj nincs ezzel, hogy kiraktad

ráadásul témába illik. Lehet tervezni a nyári kalandokat :)

leszarom a konfigod...

Firerock
delbanplz:)

fifi
tudom, reklám, meg ezmegaz, de akkor is:

gonda laposi nyaraló

aki errõl a fórumról foglal esetleg, engedek valamennyit, és kap egy üveg saját pálinkát, vagy egy kiló saját mézet kívánság szerint...
mindemellett kimegyünk az élõre egy iccakára...

Eladóvá vált egy komplett horgászfelszerelés idõ hiány miatt.3 bot orsóval új zsinórral az egyiken fenekezõ szerelék van.Az elsõ bot egy Nevis promaxx carp bojlis bot 3.6m-es dobosúlya 3lbs, orsója egy Nevis Pantera 50 nyeletõfékes. A második bot egy Eurostar D-max match-bot 3.6m-es, orsója egy Viper 850DL nyeletõfékes. A harmadik bot egy Eurostar D-max tele170 pontyozó bot 3.5m-es orsója egy Shimano Alivio 4000Rb. 2 dobozom van de sikerült mind a kettõnek eltörnöm a zárát de ígyis használható ha nincs dobálva nem jön szét. A két doboz tartalma rengeteg mûcsali,villantók egy csomag bojli több mint egy km zsinór elõrefûzött bojlis szerelék egy régebbi orsó rosszabb állapotban de használható ezt ajándékba adom. Aztán még ólmok,uszok fenekezõ szerelékek ,tartószák rengeteg horog,forgó. Bottartó valamint egy Nevis botzsák is.Körülbelül ennyi lenne, képet e-mail-ban vagy msn-en szívesen küldök.ár.:55.000ft tel.:0630/319-27-96 e-mail:[email protected]
MSN:[email protected]
Landren
Igen, az utóbbi 5-6 évben már a bojlizásra fektettem nagyobb hangsúlyt, de azért a többit sem hagytam el teljesen. Vize válogatja...

Firerock
bojlizol is?

Landren
Nem voltam.
10 éve Komáromban élek, de elõtte Kondoroson laktam és meglehetõsen sokat horgásztam a kákafoki holtág különbözõ részein ill. a Körösön is több kevesebb sikerrel. Van egy nyaralónk is Gyomendrõdön a Bónom zugon, de sajna innen oda járni horgászni nem nagyon érné meg.
Itt Komárom környékén meg csak a Duna van mint természetes víz, ami hát nem túl egyszerû halfogás szempontjából, így kénytelen vagyok magántavakra járni. Bár tudom, hogy ilyen vizekbõl azért nem akkora dicsõség nagyobb halat fogni, de a kifogás élménye szempontjából nincs különbség, és szerencsére idén sikerült elég jó halakat is fognom.

Landren
Amit írsz én azzal teljesen egyet értek, csak ugye amire én válaszoltam ott konkrétan a finomszerelékes (feeder) horgászatra vonatkozott a kérdés, ahol nem mozoghat túl széles keretek közt a fõzsinór vastagsága. kb. 18-28, ettõl vastagabbat már csak indokolt esetben, és én erre írtam, hogy ebben a tartományban szerintem nincs jelentõsége a kapás szempontjából a vastagságnak.

Az etetés, és a végszerelék esetében aláírom, hogy sokat számít ha megfelelõen át van gondolva és az adott víz tulajdonságaihoz van igazítva.

Firerock
Voltak nálad a nyaralóban Landren-ék?

Firerock
kíváncsi leszek hogy bojlis cuccal milesz:/
35ös zsinór kellet a tavirózsa miatt...

zmeor
A Maxont megvette a Walterland... a héten voltam ott. Sokkal kevesebb lett a választék..

leszarom a konfigod...

fifi
ahol nyaraltatok/Kákafok/ és ahol halõrködöm /Körös/is az látszódik mostanában, hogy az öreguras etetõkosaras, 35-ös damillal való horgászt nagyságrendekkel kevesebb halat hoz, mint az átgondolt, koncentrált etetésen való finomabb felszerelésû horgászat...

tõlem is kértek rengetegszer tanácsot, hogy akkor hol, mivel, és amikor megláttam a cájgot, rögtön tudni lehetett, hogy egy olyan cuccal, amivel ki lehet húzni egy úszó embert, azzal egy amúgy is agyonhorgászott vízen nem lesz túl eredményes....

nem mondom, hogy ez a kõbe vésett tuti, én azt mondom ezt tapasztalom jártamban-keltemben, és én állítom, hogy a finomabb/vékonyabb cucc több halat hoz...

Forrest Gump
Maxon, Walterland
Firerock
Melyik a legnagyobb horgászbolt Pesten?
Rod-podot akarok venni és minél többet ki akarok próbálni

zmeor
amugy én olyat is hallottam már hogy a halak követik a zsinórt a kajáig...

végülis ez se hülyeség, mert tudják hogy a végén kaja van.. és ugye többet nem fogtak ki mint amennyit igen.

leszarom a konfigod...