Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagy melegben a halak feljönnek a vízoszlop felsõbb rétegeibe oxigénhiány miatt.
Ilyenkor ha még úszóval is próbálod õket meghorgászni, nem fognak kapni. Ilyenkor kell elõnyben részesíteni a hajnali valamint az északai horgászatot.
Vagy meg kell várni amíg elmegy a nagy meleg és kicsit befelhõsödik.
Persze ez nem törvényszerûség, múlt héten kurva melegben fogtam egy 6 kiló körüli potykát.
most vagy a nagy melegtõl , vagy pedig én vagyok a béna :d
így horgásztam..
------etetõkosár---gumibogyó-forgókapocs----------horog-azon ilyen kis mûanyag amire több kukoricát lehet rakni.
velem van gáz?
leszarom a konfigod...
Etetõanyag valami mix keverék, én pl. Katustszoktam használni és teszek bele kukoricát meg pelletet meg egyéb titkos összetevõt😄
Csalinak szinte minden... Kukorica giliszta pellet bojli vagy kombinálva...
A botot a vízbe dobd😄 Ha megnézed a vízfelszínt, kb lehet látni hol túrnak a pontyok.
Aromának nemtom mit használj, én mézeset szktam, vagy azt ami a legbüdösebb.
A botot én kapásig szoktam hagyni vagy addig amíg leázik a kosárról a kaja. És ha újra bedobod nagyobb az esély h a csobbanásra jönnek.
Etetõkosárba a fent említett kaját😊
sztem zsinorból bõven elég a 0.25-ös
Hajrá😄
Valami nem tiszta kérdezz!
Nagyon köszönöm!
Az lenne a kérdésem, hogy mivel horgásszak?Tavaly bojliztam nem jött semmi.
Pontyra szeretnék menni, fenekezõs bottal!
-Hanyas horgot ajánlotok?
-Mi legyen az etetõ anyag?(Amit csúzlival belövöldözök!)
-Mi legyen a csalim?
-Hova dobjam be a botot?
-Milyen aromát használjak az etetõanyaghoz?
-Milyen aromát használjak a csalihoz?
-Meddig hagyjam, egy helyben a botot?
-Az etetõkosramba mit rakjak?
-Hanyas damillal menjek ki?(4-5kg-os pontyot)
Vagy inkább menjek más halra?Sok van benne azt tudom.. 3. horgászatra nehéz lesz pontyot fogni?
Köszönöm a segítséget, nagyon nagyon!
Rapala: Hogyan horgásszunk Rapala wobblerrel?
Fox:Csukahorgászat élettelen csalihallal (Gravel Pit Piking)
FOX:Csukahorgászat különleges mûcsalikkal (Lure Fishing)
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
amugy így Budapesten vagyok..
Nekem amugy az számít a legjobban hogy kiülök haverral szépen, aztán megelégszünk 1-2 kapással is szal csak a feelingje legyen meg..
de azért jó hazavinni a halat is megenni meg visszaengedni..
szeretem a természetet ilyen formában.
Ráckevén van az a senki sziget és a mögött szoktam néha bár nemtom mennyire legális az, csak kimentem aztán bedobtam 😄
ha van még ötlet akkor várom
leszarom a konfigod...
ira vágott rá... volt 2,5 kilós is...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
A kérdésem az lenne, hogy ti hogyan rögzítitek a zsinórt a dobra, amikor elõször feltekeritek rá (tehát az új zsinórt)? Gondolom nem csomózni kell és egy hurkot hagyni a dobon...😊
Köszi!
http://www.vendegvaro.hu/Gyongyoshalasz
Gyakorlatilag olyan víz nincs, ahova nem kell valamilyen formában engedély.
Olyan magán tavak vannak, ahol csak fizetsz és horgászol, azokra nem kell külön engedély, viszont ezek értelemszerûen nem vad vizek, gyakran zavaróan sokan vannak.
sose nyomd fullba a kretént
egy olyan kérdésem lenne hogy hol tudok úgy horgászni hogy nem kell ilyen horgász-engedély?
szóval csak úgy elmennék egy folyóra bedobni haverommal 1-1 botot..
lehet tó is, vagy folyó, ilyen vad vizeket jobban szeretek mert annak van varázsa, de nem ilyen nagy duna-tisza.
kérlek rendesen válaszoljatok, köszi
leszarom a konfigod...
rod pod szett vásárlását tervezem és az a kérdésem hoyg szerintetek melyik vegsyem meg online:
Spro
EnergoTeam(felülrõl a 2.)
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
2001-2005-ig volt nálam és ez idõ alatt 2x nõtte ki az akváriumot 😊
Most naphalakat tartok az akváriumban 😊 Igazából sohasem rajongtam a dísz halakért az olyan túl giccses nekem viszont normális tavi halat tartani szerintem sokkal különcebb 😊 (megjegyzem halkan a szomszéd srác akinek fingja nincs a halakhoz megkérdezte hogy ezek milyen tengeri halak 😄 )
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
4 Évig élt nálam akváriumban 3 évvel ezelõtt 1 törpeharcsa
ahogy én értelmezem
2005.05.25-2009.05.25.éig van nálad😊
szóval 3éve van meg és négy évig lessz nálad😊
(boccs a kötöszködésért értem mire gondolsz)😊
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
El szeretném adni Okuma márkájú Renegade orsómat, de fogalmam sincs mennyit ér egy ilyen, mennyit kérjek érte.
Ha valaki felvilágosítana errõl azt nagyon megköszönném.
Üdv
Pár hete fejenként kb 35-40db-it fogtunk.
Most EGYET SE...ezek a halak kibasztak velünk 😞
mingyárt megyek ki megint már pénteken,szombaton kinnvooltam
hát az utóbbi éévekben most fogtam a legtöbb halat
úgy kezdõdött hogy leraktuk a csónakot és elmentük pergetni uncsitesómmal a közeli akadóhoz
fél óra utána 2rávágás és egy 30cm-es kõsüllõ volt az eredmény
este felé elõvettem a matchbotomat:vagy 2kiló keszeg,bodorka,törpe,vörösszárnyú
most volt egy kis elfoglaltságom de remélem mire visszamegyek már ott fognak várni a halak
U.i: Kinek kell hal?Ma estig lehet jelentkezni aztán meg mennek vissza😊
a macskák ették meg mindet
\"ÉLJ ÚGY,HOGYHA LEPEREG ELŐTTED ÉLETED FILMJE,ÉRDEMES LEGYEN VISSZANÉZNED!\"
De a gyakori fogás se 😊
úgyhogy a szerdai halaknak nagyon örülök, ha ez így menne mindig meg lennék elégedve.
Szerintem pár haverral elkezdünk agresszívan etetni egy helyet ahol majd horgászunk.
a törpékkel kapcsolatban olvastam valahol korábban, hogy kísérletezett az emberke, és az erõs fõszeres ízesítést nem bántották a törpék, ellenben a ponty felvette, lehet megérne neked is egy próbát.
sose nyomd fullba a kretént
én egész hosszú hétvégén pecáztam
40törpe...
minden módszerrel próbáltam kikerülni azokat a mocskokat:pergetve(rapalára),matchbot,feeder,sima fenekezõ,rakós
és csak azok a szemetek
Én tegnap kimetem egy közeli kis tavacskára 2 órára. 2 kiló egyéb hal az eredmény.