Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pistike 007
Hát ha nagyon fontos dolgokat nem kúrsz el akkor nem Veled... 😉
Nagy melegben a halak feljönnek a vízoszlop felsõbb rétegeibe oxigénhiány miatt.
Ilyenkor ha még úszóval is próbálod õket meghorgászni, nem fognak kapni. Ilyenkor kell elõnyben részesíteni a hajnali valamint az északai horgászatot.
Vagy meg kell várni amíg elmegy a nagy meleg és kicsit befelhõsödik.
Persze ez nem törvényszerûség, múlt héten kurva melegben fogtam egy 6 kiló körüli potykát.

zmeor
*mûanyag=gumi

leszarom a konfigod...

zmeor
ma voltam horgászni 2 tavon is, de még 1 mozdításom sem volt...
most vagy a nagy melegtõl , vagy pedig én vagyok a béna :d

így horgásztam..

------etetõkosár---gumibogyó-forgókapocs----------horog-azon ilyen kis mûanyag amire több kukoricát lehet rakni.

velem van gáz?

leszarom a konfigod...

Pistike 007
<#integet2>

dragon11
Nagyon köszi.😊 msn-en megbeszéljük^^

Pistike 007
A horog az attól függ... Sztem nem kell nagy, nem akarok számot mondani, én mindig szemre választom

Etetõanyag valami mix keverék, én pl. Katustszoktam használni és teszek bele kukoricát meg pelletet meg egyéb titkos összetevõt😄

Csalinak szinte minden... Kukorica giliszta pellet bojli vagy kombinálva...

A botot a vízbe dobd😄 Ha megnézed a vízfelszínt, kb lehet látni hol túrnak a pontyok.

Aromának nemtom mit használj, én mézeset szktam, vagy azt ami a legbüdösebb.

A botot én kapásig szoktam hagyni vagy addig amíg leázik a kosárról a kaja. És ha újra bedobod nagyobb az esély h a csobbanásra jönnek.

Etetõkosárba a fent említett kaját😊

sztem zsinorból bõven elég a 0.25-ös

Hajrá😄

Valami nem tiszta kérdezz!

dragon11
De ha lennél olyan kedves elárulnád.Nem akarom beégetni magam a tesóm barátjának az apja elõtt, mert vele megyek :-s

Nagyon köszönöm!

Pistike 007
Most mind olyat kérdeztél, ami minden horgásznak a saját féltve õrzött bevált és kipróbált titka😄

dragon11
Sziasztok.Szerdán mek horgászni egy tóra.(pontosabb neve Csobádi-tó fizetõs.)

Az lenne a kérdésem, hogy mivel horgásszak?Tavaly bojliztam nem jött semmi.

Pontyra szeretnék menni, fenekezõs bottal!
-Hanyas horgot ajánlotok?
-Mi legyen az etetõ anyag?(Amit csúzlival belövöldözök!)
-Mi legyen a csalim?
-Hova dobjam be a botot?
-Milyen aromát használjak az etetõanyaghoz?
-Milyen aromát használjak a csalihoz?
-Meddig hagyjam, egy helyben a botot?
-Az etetõkosramba mit rakjak?
-Hanyas damillal menjek ki?(4-5kg-os pontyot)

Vagy inkább menjek más halra?Sok van benne azt tudom.. 3. horgászatra nehéz lesz pontyot fogni?

Köszönöm a segítséget, nagyon nagyon!

Firerock
én is próbáltam már😊

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Pistike 007
Warez😄

Valami torrent oldalon nézdd meg. Én megnéztem egypáron de nincs találat egyikre sem...😞

Firerock
valaki nemtudja hogy honnan tudnám letölteni a következõ filmeket?:

Rapala: Hogyan horgásszunk Rapala wobblerrel?

Fox:Csukahorgászat élettelen csalihallal (Gravel Pit Piking)

FOX:Csukahorgászat különleges mûcsalikkal (Lure Fishing)

Pistike 007
Nekem az egész pici kanalas villantó és a gumihal vált be. Azért picit használtam, mert ahol horgászom csak kölyök-balinok vannak😊

Pistike 007
Tokhalra milyen csalit ajánlanátok?😊

zmeor
köszi szépen az ötleteket...
amugy így Budapesten vagyok..
Nekem amugy az számít a legjobban hogy kiülök haverral szépen, aztán megelégszünk 1-2 kapással is szal csak a feelingje legyen meg..
de azért jó hazavinni a halat is megenni meg visszaengedni..
szeretem a természetet ilyen formában.
Ráckevén van az a senki sziget és a mögött szoktam néha bár nemtom mennyire legális az, csak kimentem aztán bedobtam 😄
ha van még ötlet akkor várom

leszarom a konfigod...

fifi
nekem a 44-es hídnál az ÖKInél mindig süllyedõben lévõ csont
ira vágott rá... volt 2,5 kilós is...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Firerock
én meg azt szeretném kérdezni hogy balinra milyen módszerrel lehet EREDMÉNYESEN horgászni?pergetve már próbáltam és nem sok sikerrel

Firerock
csinálok egy nagy hurkot.azon áthúzom azt amire a damil rá van tekerve és már kész is😊

Bercy
Én speciel sehogy, pontosabban beakasztam az orsó ki "damilrögzítõ" pöckébe és simán feltekerem. Olyan messze úgy se megy a hal, hogy ebbõl baj lenne (ha meg elfogy a damil akkor a csomó se segít).
Pistike 007
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy ti hogyan rögzítitek a zsinórt a dobra, amikor elõször feltekeritek rá (tehát az új zsinórt)? Gondolom nem csomózni kell és egy hurkot hagyni a dobon...😊
Köszi!

Bercy
És ezeken a magántavakban általában több hal is van, mint az egyéb tavakban, így jóval nagyobb a kapási esély. Ha télleg csak hobbiból akartok kicsit pecázni akkor érdemes ilyet választani, hogy sikerélmény is meglegyen.
Blufox
Szia! Itt botoként 500ft a napijegy.Engedély nem kell.Van külön Afrikai harcsás tó is.Kemping,bográcsolás,rendezett.Ha a halat el kivánod vinni,fizetni kell.Ha csak szórakozni arra kiváló.

http://www.vendegvaro.hu/Gyongyoshalasz

Landren
Valami régiót azért mondhatnál, hogy merre képzeled, mivel az országban elég sok víz van.
Gyakorlatilag olyan víz nincs, ahova nem kell valamilyen formában engedély.
Olyan magán tavak vannak, ahol csak fizetsz és horgászol, azokra nem kell külön engedély, viszont ezek értelemszerûen nem vad vizek, gyakran zavaróan sokan vannak.

sose nyomd fullba a kretént

zmeor
sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne hogy hol tudok úgy horgászni hogy nem kell ilyen horgász-engedély?
szóval csak úgy elmennék egy folyóra bedobni haverommal 1-1 botot..

lehet tó is, vagy folyó, ilyen vad vizeket jobban szeretek mert annak van varázsa, de nem ilyen nagy duna-tisza.

kérlek rendesen válaszoljatok, köszi

leszarom a konfigod...

Firerock
helósztok
rod pod szett vásárlását tervezem és az a kérdésem hoyg szerintetek melyik vegsyem meg online:
Spro
EnergoTeam(felülrõl a 2.)

aki tud olcsón feederbotot az írjon PRIVIT! köszi!

fifi
sztem bármilyen lárva jó, ami mozog, vagy figyelemfelkeltõ a színe...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Sziasztok, üdvözlök mindenkit. Segitségeteket kérem, a cserebogárlárva jó-e horgászni és ha igen millyen fajta hal eszi?
Max7
3 évvel ezelõtt pusztult el és az elõtt élt nálam 4 évig 😄

2001-2005-ig volt nálam és ez idõ alatt 2x nõtte ki az akváriumot 😊

Most naphalakat tartok az akváriumban 😊 Igazából sohasem rajongtam a dísz halakért az olyan túl giccses nekem viszont normális tavi halat tartani szerintem sokkal különcebb 😊 (megjegyzem halkan a szomszéd srác akinek fingja nincs a halakhoz megkérdezte hogy ezek milyen tengeri halak 😄 )

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Firerock
ez egy kicsit furcsa volt😊
4 Évig élt nálam akváriumban 3 évvel ezelõtt 1 törpeharcsa
ahogy én értelmezem
2005.05.25-2009.05.25.éig van nálad😊
szóval 3éve van meg és négy évig lessz nálad😊
(boccs a kötöszködésért értem mire gondolsz)😊

Max7
Igazából a horgászengedélyre is ráírják hogy nem lehet visszadobni de nekem nincs szívem nézni hogy ott vergõdik! Vagy visszaengedem vagy hazahozom és paprikás lisztben kisütöm 😊 4 Évig élt nálam akváriumban 3 évvel ezelõtt 1 törpeharcsa 😊

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Sziasztok!

El szeretném adni Okuma márkájú Renegade orsómat, de fogalmam sincs mennyit ér egy ilyen, mennyit kérjek érte.
Ha valaki felvilágosítana errõl azt nagyon megköszönném.

Üdv
Bercy
Gadány (baranya megye).
Én itt lakok ebben a megyében úgyhogy nekem közel van.
Firerock
hol van ez?

Bercy
Én tegnap voltam kint egy magán tavon, ami tele szokott lenni pisztráng sügérrel. Kis egyszerû villantóval rengeteget lehet kiszedni, úgyhogy egy kellemes délutáni pergetését terveztünk.
Pár hete fejenként kb 35-40db-it fogtunk.
Most EGYET SE...ezek a halak kibasztak velünk 😞
Firerock
nahh
mingyárt megyek ki megint már pénteken,szombaton kinnvooltam
hát az utóbbi éévekben most fogtam a legtöbb halat
úgy kezdõdött hogy leraktuk a csónakot és elmentük pergetni uncsitesómmal a közeli akadóhoz
fél óra utána 2rávágás és egy 30cm-es kõsüllõ volt az eredmény
este felé elõvettem a matchbotomat:vagy 2kiló keszeg,bodorka,törpe,vörösszárnyú
most volt egy kis elfoglaltságom de remélem mire visszamegyek már ott fognak várni a halak

U.i: Kinek kell hal?Ma estig lehet jelentkezni aztán meg mennek vissza😊

fifi
<#confused><#wilting><#falbav><#banplz><#gonosz3>

Firerock
máskor szólj és viszem😊
a macskák ették meg mindet

Bercy
Nem és nem ismerem, de ismerek egy bûvös gombot: CAPS LOCK
ALMA06
SZIASZTOK!VALAKI ISMERIA DUNAKESZI KAVICSBÁNYATAVAT? AKI ISMERI IRJON EGY RÖVIDEBB VÉLEMÉNYT !😊

\"ÉLJ ÚGY,HOGYHA LEPEREG ELŐTTED ÉLETED FILMJE,ÉRDEMES LEGYEN VISSZANÉZNED!\"

fifi
abból már tisztességes paprikást lehet csinálni...

Bercy
Ahova én szoktam járni ott szerencsére nem jellemzõ a törpeharcsa tultengés.
De a gyakori fogás se 😊
úgyhogy a szerdai halaknak nagyon örülök, ha ez így menne mindig meg lennék elégedve.

Szerintem pár haverral elkezdünk agresszívan etetni egy helyet ahol majd horgászunk.
Landren
én is sokat voltam mostanában, igaz törpementes mesterséges tavon, fogtam is szépeket, persze ez nem olyan érdem mint egy természetes vízen, de azért élménynek megteszi...

a törpékkel kapcsolatban olvastam valahol korábban, hogy kísérletezett az emberke, és az erõs fõszeres ízesítést nem bántották a törpék, ellenben a ponty felvette, lehet megérne neked is egy próbát.

sose nyomd fullba a kretént

Firerock
fene a fajtád
én egész hosszú hétvégén pecáztam
40törpe...
minden módszerrel próbáltam kikerülni azokat a mocskokat:pergetve(rapalára),matchbot,feeder,sima fenekezõ,rakós
és csak azok a szemetek

Bercy
Oké. Mikor voltál utoljára pecázni? Fogás?
Én tegnap kimetem egy közeli kis tavacskára 2 órára. 2 kiló egyéb hal az eredmény.
Firerock
akkor beszélgessünk már valamirõl

Bercy
de!
Firerock
senki sem horgászik?

Hassel606
ok

Firerock
ezt inkább beszéljük meg itt