2058
  • hungary27
    nem tom akkor pakoltak meg beetettek(elvitték a szomszéd stég csónalját:))
  • Landren
    aztán halat fogtak-e?
  • hungary27
    ja meg jöttek bojlizni az ausztriaikak(jó kis sátruk volt)
  • hungary27
    tegnap délután kimentünk a székire és 2 pontyot és 2 kárászt fogtunk(30 perc allat)
  • Forrest Gump
    Ezek jók!

Köszi!:)
  • Landren
    pl.

FOX GUIDE TO CARP RIGS - 1° PARTE
    FOX GUIDE TO CARP RIGS - 2° PARTE
  • MeTaL
    www.haldorado.hu, www.google.hu , keress rá...
  • Forrest Gump
    Tapasztalt bojlizó pecást szeretnék megkérni, ha nem nagy fáradság neki, hogy tegyen fel egy komplett bojlis végszerelékről képet.
    Nem csak a horogelőke érdekelne, hanem ólmostól, mindenestől.:)

Köszi!
  • hungary27
    kedden,szerdán voltunk a Széki-tavon pecázni és 2db amurt 2db ponty-ot ás 7db kárászt fogtunk
  • roki95
    Attilának is sikerült 2db 6kg-os pontyot fognia
  • roki95
    el irtam nem 8 rendelésre hanem rendelésre csinalnak:D
  • roki95
    Attilával elhatároztuk hogy lemegyünk hétvégére egy kicsit (lógatni) ígyistörtént felszereltünk es már dobtuk is ber a botokat éjszaka 3 nagyob pontyot sikerült fogni a (monster-carpteamtől kapott text bojlikal)köztük egy 6,5 kilosat is..8rendelésre csinalnak is it lehet tőlük kérni....http://www.sokoldal.hu/lap.php?oldal=galeria&azonosito=monstercarpteam
  • Taki29
    Közvetlen a szomszédunkban horgásztak fiatalok vagy 4-en éjjel nappal különböző csalikkal pontyra , de még kapásuk se volt .
    Cimborám is próbálkozott különböző módszerekkel , de neki sem volt semmi .

Egyébként Ti ,hogy vagytok vele ? Az éjszakai horgászat még mindig megéri a fáradtságot , vagy csak a nyári kánikulában érdemes próbálkozni ?
  • fifi
    nálam fogtak a mókusok... :P
  • Landren
    Én eddig úgy tapasztaltam, hogy 1010Hpa légnyomás alatt eléggé megritkulnak a kapások. Illetve felette is ha beáll, vagy leszálló ágban van, akkor szintén alig esznek a halak. Viszont ha a stagnálás, vagy a kisebb ingadozások után megindul tartósan felfelé, akkor a halak is elkezdenek enni.
    Ezt a mesterséges tavakon jól meg lehet figyelni, mert ilyenkor rövid időn belül a legtöbb horgásznak lesz kapása. És ilyenkor az is majdnem mindegy, hogy milyen ízesítésű csali van a horgon.
    Persze a természetes, és a kisebb halsűrűségű vizeken ilyenkor sem garantált a fogás.
    Én fel szoktam írni, hogy mikor és mire fogok halat, majd megnézem, hogy akkor kb. mik voltak időjárási viszonyok.

Akit esetleg érdekel, az itt talál mérőállomásokat országszerte. Biztos van mindekinek a viszonylagos közelébe... Rákattintva a lágnyomás értékre előjön még néhány érdekes adat. Szélirány, szélsebesség, stb...
  • Taki29
    Hazaértem a kákafoki holtágról . Az eredmény 9,5 kg keszeg 5 nap alatt . Éjszaka egyáltalán nem volt kapás , a környéken sem fogtak "értelmes" halat . Talán majd legközelebb .
  • hungary27
    szerinte menjetek ki borsosgyörbe mert haveromék csütörtökön voltak kinn 11 keszeget 5 ponytot fogtat az agyik 56cm volt
  • Firerock
    milyen kötelet ajánlotok wobblerszabadítóhoz,5-600Ft körül
    mert néztem perlonzsínórt de az 1500Ft:S
  • MeTaL
    úúúúúhhh de jól hangzik !!! :):)
  • Firerock
    holnap megyek is pergetni:)
  • fifi
    amúgy ha valakit érdekel fasza nyaraló a Kákafoki mellett Békésszentandráson, az kereshet...
    13ember elfér benne/4szoba+2fürdőszoba+konyha/+biliárdasztal+kerti sütőhely+tv/dvd.
    etetett hely nincs két éve,csak akadó, de egy méteres alu csónakot ingyen és bérmentve tudok hozzá adni...
  • fifi
    most voltam kint kora reggel, még 25 centi.
    viszont láttam elég sok rablást, meg pár fordulást/talán amúr/
  • MeTaL
    ki mint vet, úgy arat. mindenki máshogy csinálja igazságszerint... rengeteg varciációt hallottam már. szal tök8 hogy édes vagy büdös. télen vagy nyáron. de az okosabbak azt szokták mindani hogy nem mindegy de nem tom hogy erre van e esszerü magyarazat.
  • fifi
    kb. 40-50 centi.
    de sztem addig nem fogják engedni, amíg az élő-víz ennyira zavaros-sáros.
    majd ha az kitisztul, akkor kezdik hergelni a szivornyát.
  • Taki29
    Szia !

Mennyi hiányzik még a nyári vízszinthez ? Voltunk lent 3-4 hete akkor kb 1 méter hiányzott .
  • fifi
    lehet hogy hozzám jöttök... :)
    elég zagyos még a víz, én azt mondom inkább édes, mert a víz még hideg, meg el sem érte még a holtág a nyári vízszintet...
  • Landren
    Csak a bojlizásból kiindulva... Ilyenkor, felmelegedő vízben inkább az édes mint a büdös, mert a bűdös dolgoknak általában magasabb az oljatartalmuk, ami a hideg vízben nagyon lassan oldódik, és ezért a csalogató hatását is lassabban fejti ki. Természetesen ilyenkor is működhet a büdös, vize válogatja, de az mégis inkább a már meleg vizekre való. Ez a bojlira értendő, de azért van némi köze az etetéshez is.

Ha van rá lehetőséged, akkor az etetőanyag bekeveréséhez használj valamilyen etil alkoholos aromát, az terjed a legjobban hideg vízben.
  • MeTaL
    Azt hiszem a büdöskés etetőanyag jöhet számításba ilyenkor, melegvízben szoktak édeset használni. De szerintem túl sok jelentősége nincs. Legyen a kajában csemegekukorica, meg élőanyag ( giliszta, csonti ). Ha pontyra mész.
  • Taki29
    Még annyi kérdésem lenne , hogy ilyenkor az édes etetőanyagokkal kell még próbálkozni , vagy esetleg más is szóba jöhet ?
  • dragon11
    Nekem nincs róla infóm, sry.

Sok sikert kívánok..:)
  • Taki29
    Bérlünk egyet . Remélem sikerül valamit fognom . Sok szerencsét akkor neked is .
  • Firerock
    én is ott fogok horgászni:)csak nekünk van telkünk
    én most fogok először horgászni
    tavaly egy titok volt:etetni,etetni,etetni
    ha van lóvéd akkor bérelj ki egy nyaralót,van egy rakat
  • Taki29
    Sziasztok !

Hosszú hétvégére megyek Békésszentandrásra a kákafoki holtágra horgászni .
    Valaki van olyan aki ezen a helyen eredményesen horgászik ?

Tanácsokat tippeket szívesen elfogadok .
  • Mersant
    praktikus lehet ez a pergetotaska, de draga. ezert en eszkabaltam egyet. ilyen szimatszatyor, gazalarctaska vagy mifenebe csinaltam muanyag lapokbol fakkokat, nem olyan dizajnos mint a bolti, de tok ingyen volt. eddig nekem is a horgaszladamban voltak a mucsalik, de pergetesnel ugye maszkalni kell, ugyhogy arra a lada nem jo, igy meg minden keznel van, ott log a vallamon.
  • MeTaL
    én anno egy hátizsákot vittem, és abban voltak a cuccaim. igazából ez a táska azoknak való akik csak pergetnek, vagy csak pergetni mennek le valahova. és akkor csak ezt felkapják és kész.
  • Firerock
    most néztem
    konkrétan 2000Ft
    asszem lemondok erről a táskáról:D
  • MeTaL
    nem kerülhet túl sokba, párszáz forint. és kell igen, hacsak nem csupaszon akarod belerakni a gumihalakat és horgokat. de az úgy nem jó.érdemes egy nagy tartót venni, vagy két nagy tartót ami éppenhogy belefér a táskába, és abba gyüjtögetni ezeket. és érdemes nagyobbtételben gyüjtögetni ezeket, mert egy horgászatnál elmehet akár 10-10 gumihal és horog ha akadós terepeken pergetsz, amire elég sok az esély. :)
  • Firerock
    ehhez kell még venni ilyen műanyag dobozokat is?és ha igen akkor mennyibe kerül 1db?(ami akkora mint a táska belső zsebe)
  • Visitor
    hátö, végül is akárhol Velencei-tó a legegyszerűbb mert azt már ismerem..
  • MeTaL
    További információkért keress fel msnen.